Neveríte v Trojicu, ale veríte v Boha?
ahojte,
som katolícka, presla som si roznymi vecami v zivote, mam vsetky sviatosti, rodina veriaca konzervativna. z vychodu sr dedina.
citala som rozne diskusie, studovala zdroje, bibliu,
biblia samotna je proti trojici.:(
trojica je podla mna vyymysel len rimskej cirkvi,ale je to podla mna obrovsky hriech,
jezis sa modlil k Bohu, jezis nebol bohom. je to mytus.
jezis, nie je stvoritel sveta, ja som nikdy nechapala tomu tej trojici, ze co to je vlastne?
to je nejaky blud. verim v Boha, aj ked hladam prave intenzivnejsie spojenie.
sympaticky mi je v tomto islam ,lebo tam je jediny boh a je to najnovsie nabozenstvo,ale tam zas nesuhlasim s viacerymi vecami ako je napr. zeny, postavenie zien, vybojna politika islamu, mnohozenstvo a pod. takjze to nie, ale je to nabozenstvo s vierou v jedneho boha, v krestanstve akoby to bol blud mi pride a podvrch, hoci milujem jezisa, a boha tiez, ale toto mi pride nelogicke, co nas uci cirkev a pod. nechodim preto ani do kostola. preco by mal byt farar muz z masa a kosti prostrednik medzi mnou a bohom?
chcem byt poslusne veriaca, zachovavam prikazania snazim sa, ale neviem, mozno budem zatratena, ale ja vazne neverim v trojicu,
jezis bol posol Boha, prorok a najvacsi z prorokov, ucenec, a tiez mal ducha bozieho v sebe, on poznal realne boha, a siril o nom zvest, ale naozaj nebol stvoritel, ved to je napisane aj v biblii predsa...
modlil sa k bohu, cize nemohol byt bohom,
a tu je kamen urazu, co v krestanstve teda nemam rada.
nechapem to
a som teda na vazkach, som taka, ze chcem v neico verit,ale v co. Obdivujem jezisa nasho mesiasa, ale tiez mi nejde do hlavy, preco akoze spasil nas na krizi a za nase hriechy zomrel, to co je za blbost, ved predsa bol ukrizovany zidmi a cisartom lebo hlasal novy smer - krestanstvo, ale nie za nase hriechy, nechapem to, neviem ako sa mam modlit, strasne ma to znervoznuje, co bude po smrti potom, ze nie som jedina prosim povedzte mi.
@zmrzlinka8 Nikde v Písme nie je ani jedna modlitba k Duchu svätému. Pána Ježiša sa učeníci pýtali nauč nás modliť sa. On sa nemodlil k Duchu Svätému, pretože by sa modlil k sebe. Ale dnes je súčasťou Trojice iný Duch Svätý. Ten ktorý bol vyhodený z neba, pretože si nárokoval miesto Božieho Syna.
Vyzerá to, že je tu viac ochoty rozdávať rady ako záujem poznať pravdu.
Pre pochopenie toho, aké je to nebezpečné, modliť sa k Duchu Svätému, pridávam na záver citát, o tom, kto je skutočne Duch Svätý ako boh v Trojici, zo zdroja v nepriateľskom tábore, ktorého veliteľ sa rád pochváli svojim služobníkom.
A než niekoho rozčúli, a pohorší sa, skúste si najprv overiť informácie.
Zakladateľka Theozofickej spoločnosti, Helena Petrovna Blavatska, napísala knihu The Secret Doctrine (Tajná Doktrína). Bola duchovným vodcom a autoritou pre Theozofickú spoločnosť, Slobodomurárov a hnutie New-age. V tejto knihe na strane 539 z r. 1888 napísala na tému "Ducha Svätého" toto: „Lucifer je božské pozemské svetlo na zemi, v rovnakej chvíli je Duchom Svätým aj Satanom“.
@pasi7 cize nejaky clovek napisal, ze duch svaty je lucifer vyhodeny z neba? Cize v skutocnosti
Jezis = Syn Bozi = Duch svaty
A pohansky trojjediny Boh je Boh = Syn = Lucifer ? Cize uctievame Lucifera?
A co znamena satansky novic?
Naozaj, mam az zimomriavky pri pisani tohto prispevku
@pasi7 cize nejaky clovek napisal, ze duch svaty je lucifer vyhodeny z neba? Cize v skutocnosti
@eva8 ani ho uz nečítaj🤦♀️ čisté bludy píše
@zmrzlinka8 Kto Ti povedal, že som učil deti?
Ja som to nenapísal, len som sem vložil text, ktorý napísal niekto iný.
@pasi7 postupne citam, teda sa postupne pytam.
Kedy u teba nastal ten "prerod", ze si spoznal pravdu? Co ti otvorilo oci, ako ti to zmenilo zivot?
@makodob
@zmrzlinka8
Eucharistia nie je 'vecera panova'? Nepripominame si nou to, ze Jezis umrel za nase hriechy?
@eva8 no eucharistia má oblátku/ hostiu, čo je úplne nebiblické. Ježiš lámal nekvasený chlieb a červ. víno/vínnu šťavu. A teda je v tom rozdiel, duchovný určite.
@pasi7 cize pan Jezis je clovek, Bozi syn, ktory sa nezrodil z matky = Marie panny, ale z Boha? Zacinam mat v tom zmatok. A Jezis a Duch svaty su pomocnici p. Boha?
Nevysmievam sa, ani neironizujem. Chcem pochopit
@eva8
Je napísané, že sa narodil z Márie. Ale nemal pozemského Otca.
Matúš 1:18 A narodenie Ježiša Krista bolo takto. Keď bola jeho matka, Mária, zasnúbená Jozefovi, prv ako sa sišli, bola najdená tehotná zo Svätého Ducha.
Boží Syn existoval už pred narodením sa z Márie ako Boží Syn. Na to, aby sa mohol stať našim Vykupiteľom, sa musel narodiť ako človek. Musela mu zostať Jeho identita Božieho Syna, ale musel sa stať človekom, aby naplnil to, čo vedel každý Izraelita, že výkupné z otroctva môže zaplatiť len pokrvný príbuzný. viď texty SZ
Preto sa musel vteliť - narodiť ako človek, ale nemohlo to byť prirodzenou cestou, ale skrze Božieho Ducha.
Židom 10:5 Preto vchádzajúc do sveta hovorí: Obeti a posvätného daru si nechcel, ale si mi ustrojil telo.
To je o Božom Synovi, ktorý "vchádza" do sveta ako dieťa Márie...
Ježiš a Duch svätý nie sú "pomocníci". Ježiš je Syn Boží, a Duch Svätý je Boží Duch, ktorého má Boh Otec a "dal z neho" schválne to píšem takto obrazne, aj svojmu Synovi. Majú spoločného Božieho Ducha. Aby sa mohol narodiť ako človek, musel byť "počatý" Božím Duchom, nie prirodzene. Pretože ak by bol človek ako my, nemohol by za nás zomrieť, musel by zomrieť za svoje hriechy. Ale keď On - Boží Syn žil už pred svojím vtelením a nikdy nezhrešil, mohol prežiť život človeka ako jediný bez hriechu a zaplatiť tak svojou smrťou za moje a Tvoje hriechy.
🙂
@tilonka Vies vysvetlit verse o Bozej trojici? Napriklad tieto?
Tit 2, 13
„Očakávajúc blahoslavenú nádej a zjavenie slávy nášho veľkého Boha a Spasiteľa Ježiša Krista.“
Písmo neochvejne svedčí, že Spasiteľom je Boh. Písmo neochvejne svedčí, že Spasiteľom je Ježiš Kristus.
Iz 43, 11
„Ja ja som Hospodin a niet Spasiteľa krome mňa!“
Iz 45, 21
„Lebo niet viacej nijakého Boha krome mňa, niet silného Boha spravedlivého a spasiteľa krome mňa!“
Kde tu je trojica?
Ja tam čítam len jeden Boh a Jeho Syn.
@pasi7 vsak ked jedinym spasitelom je Boh, Hosposin a zaroven sje spasitelom aj Jezis Kristus, z toho vyplyva, ze Jezis = Boh.
Beriem to ako matematicke vyroky
@eva8 To nebol nejaký človek ! To bola zakladateľka ... aby to bolo zrejmejšie tak to napíšem polopate - služobníčka satanova, ktorá spísala knihy priamo od satana. Tá kniha je k dispozícii a možno si to overiť. Ale tú nepotrebujeme. Stačí čítať Písmo.
A pohanský Trojjediný Boh sa skladá z Boha, Syna a tretej osoby Ducha SVätého, na ktorého "miesto" sa nominoval alebo obsadil ho sám Satan.
Keď som bol mladý dostal so od neho dary. Je to už 30 rokov, čo som uveril v Pána Ježiša. Pôvodne som tiež veril v Trojicu. pretože som si to v Písme neoveril.
A nie nerobím si srandu. Stačí čítať Písmo. Stovky veršov trojicu popierajú !
Okrem toho existuje tzv. skúška správnosti tak ako v matematike alebo v ekonomických výpočtoch.
Nie je možné aby bola pravda o trojici a súčasne texty Písma.
Duch svätý nie je tretia osobe, Duch Svätý je Boží Duch - všadeprítomný, ktorého sa Pán Ježiš po svojom nanebovstúpení "vzdal" a posla ho Jeho Otec na zem kvôli nám ľuďom.
Gal 4,6 A že ste synovia, poslal Boh Ducha svojho Syna do našich sŕdc, ktorý volá: Abba Otče!
@pasi7 postupne citam, teda sa postupne pytam.
Kedy u teba nastal ten "prerod", ze si spoznal pravdu? Co ti otvorilo oci, ako ti to zmenilo zivot?
@eva8 Bol som mladý a mal som nadprirodzené schopnosti. Uveril som a na druhý deň boli preč. O trojici som dlhé roky nevedel, pretože ma ani nenapadlo si to v Písme prečítať, resp. sa o to zaujímať. Slepo som veril tomu, čo sa o tom tlačí do hláv tisíckam veriacich.
@zmrzlinka8 Nikde v Písme nie je ani jedna modlitba k Duchu svätému. Pána Ježiša sa učeníci pýtali nauč nás modliť sa. On sa nemodlil k Duchu Svätému, pretože by sa modlil k sebe. Ale dnes je súčasťou Trojice iný Duch Svätý. Ten ktorý bol vyhodený z neba, pretože si nárokoval miesto Božieho Syna.
Pre pochopenie toho, aké je to nebezpečné, modliť sa k Duchu Svätému, pridávam na záver citát, o tom, kto je skutočne Duch Svätý ako boh v Trojici, zo zdroja v nepriateľskom tábore, ktorého veliteľ sa rád pochváli svojim služobníkom.
Zakladateľka Theozofickej spoločnosti, Helena Petrovna Blavatska, napísala knihu The Secret Doctrine (Tajná Doktrína). Bola duchovným vodcom a autoritou pre Theozofickú spoločnosť, Slobodomurárov a hnutie New-age. V tejto knihe na strane 539 z r. 1888 napísala na tému "Ducha Svätého" toto: „Lucifer je božské pozemské svetlo na zemi, v rovnakej chvíli je Duchom Svätým aj Satanom“.
@pasi7 nehnevaj sa, ale ty si riadne mimo! Pane daj, nech ho ľudia nepočúvajú! Ty hrešíš proti Svatému Duchu, tu takto verejne Ho označuješ za diabla?! Nech ťa Boh súdi! Tu máš verše z Písma. Ty šíriš abnormálne bludy a herézy, si extrém nad extrém!
Mat 12,31:
,,Preto vám hovorím, že každý hriech a každé rúhanie bude odpustené ľuďom, ale rúhanie sa proti Duchu nebude odpustené ľuďom. 32 A kto by povedal slovo proti Synovi človeka, bude mu odpustené; ale kto by povedal proti Svätému Duchu, nebude mu odpustené ani v tomto veku ani v budúcom.”
Mar 3,29:
,,29 ale ten, kto by sa rúhal Svätému Duchu, nemá odpustenia na veky, ale je vinný večného súdu.”
@eva8 To nebol nejaký človek ! To bola zakladateľka ... aby to bolo zrejmejšie tak to napíšem polopate - služobníčka satanova, ktorá spísala knihy priamo od satana. Tá kniha je k dispozícii a možno si to overiť. Ale tú nepotrebujeme. Stačí čítať Písmo.
A pohanský Trojjediný Boh sa skladá z Boha, Syna a tretej osoby Ducha SVätého, na ktorého "miesto" sa nominoval alebo obsadil ho sám Satan.
Keď som bol mladý dostal so od neho dary. Je to už 30 rokov, čo som uveril v Pána Ježiša. Pôvodne som tiež veril v Trojicu. pretože som si to v Písme neoveril.
Okrem toho existuje tzv. skúška správnosti tak ako v matematike alebo v ekonomických výpočtoch.
Duch svätý nie je tretia osobe, Duch Svätý je Boží Duch - všadeprítomný, ktorého sa Pán Ježiš po svojom nanebovstúpení "vzdal" a posla ho Jeho Otec na zem kvôli nám ľuďom.
Gal 4,6 A že ste synovia, poslal Boh Ducha svojho Syna do našich sŕdc, ktorý volá: Abba Otče!
@pasi7 nikto nikoho nevyzýva sa modliť k Svatému Duchu, ale Duch Svatý v nás nám pomáha sa modliť k Otcovi (napr. Dar jazykov) a k Nemu možme mať prístup len skrze Ježišovu krv do svatyne, priamo pred Boží trón milosti. Duch Svatý dáva dary, priamo s nami spolupracuje! Ty absolútne nerozumieš Kto je Duch Svatý, lebo si ho nezažil. Ja memám slov a teda zažila som toho v živote fakt dosť.
@pasi7 vsak ked jedinym spasitelom je Boh, Hosposin a zaroven sje spasitelom aj Jezis Kristus, z toho vyplyva, ze Jezis = Boh.
Beriem to ako matematicke vyroky
@eva8
Keďže Pán Ježiš je Boží Syn, je Jeho potomok. To ich dvoch odlišuje. Otec nemá počiatok. preto je napísané na počiatku. Kým bol len Boh, kým neboli dvaja, ...
Ale na počiatku sa Otec rozhodol dať život svojmu Synovi.
Na to, aby sme mohli milovať, musíme mať koho milovať, komu dávať lásku.
Syn má počiatok, síce v dobe, ktorá bola niekde pred stvorením sveta, takže pre nás to môže byť vo večnosti, ale to ich odlišuje. Preto je len jeden jediný Boh - v zmysle večného Boha. Ak to berieme ako "druh", človek má deti a tie sú tiež človek, tak aj Boh ma Syna ktorý je Boh - ako druh bytosti. Ale Syn počiatok mal.
To všetko niekto veľmi dobre vie a zneužíva našu nevedomosť...
@pasi7 nikto nikoho nevyzýva sa modliť k Svatému Duchu, ale Duch Svatý v nás nám pomáha sa modliť k Otcovi (napr. Dar jazykov) a k Nemu možme mať prístup len skrze Ježišovu krv do svatyne, priamo pred Boží trón milosti. Duch Svatý dáva dary, priamo s nami spolupracuje! Ty absolútne nerozumieš Kto je Duch Svatý, lebo si ho nezažil. Ja memám slov a teda zažila som toho v živote fakt dosť.
@makodob Nemáš poňatia, čím som v živote prešiel, a už niekoľký krát píšeš veci, ktoré nemôžeš vedieť. Vraj nerozumiem, kto je Duch Svätý, ale ty nemáš slov ... Prepáč, ale už by si sa mohla nad sebou zamyslieť.
@pasi7 nehnevaj sa, ale ty si riadne mimo! Pane daj, nech ho ľudia nepočúvajú! Ty hrešíš proti Svatému Duchu, tu takto verejne Ho označuješ za diabla?! Nech ťa Boh súdi! Tu máš verše z Písma. Ty šíriš abnormálne bludy a herézy, si extrém nad extrém!
Mat 12,31:
,,Preto vám hovorím, že každý hriech a každé rúhanie bude odpustené ľuďom, ale rúhanie sa proti Duchu nebude odpustené ľuďom. 32 A kto by povedal slovo proti Synovi človeka, bude mu odpustené; ale kto by povedal proti Svätému Duchu, nebude mu odpustené ani v tomto veku ani v budúcom.”
Mar 3,29:
,,29 ale ten, kto by sa rúhal Svätému Duchu, nemá odpustenia na veky, ale je vinný večného súdu.”
@makodob Asi prežívaš kognitívnu desonanciu. Nájdi si čo to je.
Nie nehreším proti Duchu Svätému. Neuplynul ani jeden deň, čo by som Ježišovi za to čo pre mňa urobil, nepoďakoval.
Ja nepopieram Ducha Svätého. len píšem to, čo je napísané v Písme, že je to Duch Pána Ježiša. Tým pádom neexistuje tretia samostatná osoba Boha.
@makodob Asi prežívaš kognitívnu desonanciu. Nájdi si čo to je.
Nie nehreším proti Duchu Svätému. Neuplynul ani jeden deň, čo by som Ježišovi za to čo pre mňa urobil, nepoďakoval.
Ja nepopieram Ducha Svätého. len píšem to, čo je napísané v Písme, že je to Duch Pána Ježiša. Tým pádom neexistuje tretia samostatná osoba Boha.
@pasi7 ok tak vysvetli prečo nám bude rúhanie sa proti Ježišovi odpustené a jedine proti Duchu Svatému nie? Keď nie je Boh?
@pasi7 cize podla toho, co pisej je Duch svaty Laska
Boh je laska. Kto prebyva v laske, prebyva v Bohu a Boh prebyva v nom
Nad tolkymi skutocnostami sa tu clovek zamysli 🙂
@makodob Už to tu bolo toľkokrát, že si začínam myslieť, že si oslepla.
Galatským 4:6 A že ste synovia, poslal Boh Ducha svojho Syna do našich sŕdc, ktorý volá: Abba Otče!
Ak potrebuješ výklad. Je to Ježišov Duch Boží, Utešiteľ.
@pasi7 to je predsa jedno, či je to Duch Syna alebo Otca, ked su jedno.
stále sú tí traja proste jedno
@pasi7 po otvoreni sa mi ukaze len tvorba stranky. Ak mozes, posli mi, prosim cely link opat, alebo do IP. Dakujem
@pasi7 to je predsa jedno, či je to Duch Syna alebo Otca, ked su jedno.
stále sú tí traja proste jedno
@zmrzlinka8 Jedno je len kolečko na fúriku. Nie sú traja, ale dvaja. A z toho vyplýva mnoho dôsledkov. Tisíce ľudí sú oklamaný a dostávajú falošného Ducha, ktorý je napodobeninou. A nevedia, že sú oklamaní.

@pasi7 citam dalej. Jezis je Duch svaty? Preco?