Neveríte v Trojicu, ale veríte v Boha?
ahojte,
som katolícka, presla som si roznymi vecami v zivote, mam vsetky sviatosti, rodina veriaca konzervativna. z vychodu sr dedina.
citala som rozne diskusie, studovala zdroje, bibliu,
biblia samotna je proti trojici.:(
trojica je podla mna vyymysel len rimskej cirkvi,ale je to podla mna obrovsky hriech,
jezis sa modlil k Bohu, jezis nebol bohom. je to mytus.
jezis, nie je stvoritel sveta, ja som nikdy nechapala tomu tej trojici, ze co to je vlastne?
to je nejaky blud. verim v Boha, aj ked hladam prave intenzivnejsie spojenie.
sympaticky mi je v tomto islam ,lebo tam je jediny boh a je to najnovsie nabozenstvo,ale tam zas nesuhlasim s viacerymi vecami ako je napr. zeny, postavenie zien, vybojna politika islamu, mnohozenstvo a pod. takjze to nie, ale je to nabozenstvo s vierou v jedneho boha, v krestanstve akoby to bol blud mi pride a podvrch, hoci milujem jezisa, a boha tiez, ale toto mi pride nelogicke, co nas uci cirkev a pod. nechodim preto ani do kostola. preco by mal byt farar muz z masa a kosti prostrednik medzi mnou a bohom?
chcem byt poslusne veriaca, zachovavam prikazania snazim sa, ale neviem, mozno budem zatratena, ale ja vazne neverim v trojicu,
jezis bol posol Boha, prorok a najvacsi z prorokov, ucenec, a tiez mal ducha bozieho v sebe, on poznal realne boha, a siril o nom zvest, ale naozaj nebol stvoritel, ved to je napisane aj v biblii predsa...
modlil sa k bohu, cize nemohol byt bohom,
a tu je kamen urazu, co v krestanstve teda nemam rada.
nechapem to
a som teda na vazkach, som taka, ze chcem v neico verit,ale v co. Obdivujem jezisa nasho mesiasa, ale tiez mi nejde do hlavy, preco akoze spasil nas na krizi a za nase hriechy zomrel, to co je za blbost, ved predsa bol ukrizovany zidmi a cisartom lebo hlasal novy smer - krestanstvo, ale nie za nase hriechy, nechapem to, neviem ako sa mam modlit, strasne ma to znervoznuje, co bude po smrti potom, ze nie som jedina prosim povedzte mi.
@lenkakravcova Boh nemusel ale chcel, z lasky k nam, bol to Bozi plan spasy, ktory sa rozhodol naplnit
@anonym_autor
Po ôsmich dňoch boli učeníci zasa vnútri a Tomáš bol s nimi. Hoci dvere boli zatvorené, Ježiš prišiel, postavil sa do stredu a povedal: „Pokoj vám!“ 27 Potom povedal Tomášovi: „Daj si sem prst a pozri si moje ruky! Daj sem ruku a vlož ju do môjho boku! A nebuď neveriaci, ale veriaci!“ 28 Tomáš mu odpovedal: „Pán môj a Boh môj!“ 29 Ježiš mu povedal: „Uveril si, pretože si ma videl. Blahoslavení, ktorí nevideli, a uverili.“
Jan 20. Kapitola
@anonym_autor
6 Ježiš mu odpovedal: "Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa.
7 Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Už teraz ho poznáte a videli ste ho."
8 Filip sa ozval: "Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí."
9 Ježiš mu vravel: "Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: "Ukáž nám Otca?!"
10 Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky.
11 Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte!
Jan 14. kapitola
@makodob hej to som už počula. Podľa toho si mi teda napísala že som pes alebo sviňa a to ma má umlčať.. 🙂
@igiana však to hovorí metaforicky o vlastnostiach o ktorých prišiel o Bohu svedčiť. A zároveň, ten kto neverí v proroka ktorého Boh poslal, odmieta vieru, čiže odmietnuť Ježiša ako proroka by človeka z viery vylúčilo. Tak ako u ľudí pred ním keď odmietli predchádzajúcich prorokov..
@lenkakravcova Boh nemusel ale chcel, z lasky k nam, bol to Bozi plan spasy, ktory sa rozhodol naplnit
@tilonka z lásky k nám zomrieť?
Boh keď nás miluje proste nám odpustí.
Nič viac. Nič menej.
Nerobí divadlá.
Tak ako ja keď milujem svoje dieťa, tak sa nehodim pod vlak a netvrdím, že preto ho milujem viac alebo že za to ono niečo dostane..
@makodob Prázdne reči, nikdy som ťa nevidel, čo keď klameš? Čo keď si oklamaná? Čo keď ten kto ťa vraj vedie nie je Duch svätý ale ten falošný. Čo keď máš dar jazykov? Ja viem že je to falošný dar od zlého. Ja som mal v mladosti nadprirodzené schopnosti a dnes viem, že to nedáva Boh len tak na počkanie ako je to dnes bežné v mnohých tzv. charizmatických cirkvách... Neodpovedala si, Pán Ježiš ma niečo naučil. Povedal Napísané je. a ešte ... "ak som zle povedal, dokáž, čo bolo zle". Takže ak máš všetky tie vraj dary, dokáž čo bolo zle. Dokáž z Písma, že ťa vedie pravý Duch Svätý a nie falošný !
@pasi7 prečo by som ti klamala, po Slovensku chodí ďalších x ľudí ako ja, ktorý sa rozhodli nasledovať Ježiša celým srdcom. Ja som len jedna z mnohých. Toto by však mal byť v cirkvi štandard nie ojedinelé. Potom by ľudia ako tu netvrdili sprostosti. Ale opakujem, ak Ho hľadaš celým srdcom, On ti zjaví celú pravdu. Lebo Ježiš je cesta, pravda a život. A ten falošný, tým myslíš diabla ma nemože viesť, lebo denne stojím proti nemu a ako som ti písala, vidím výsledky. Vidím ovocie Ducha Svatého a to je presným opakom toho, čo robí diabol. Ale Boh je mocný, nech ťa uvedie do Svojej Pravdy, o to v mene Ježišovom žiadam! Amen! Ďakujem ti Ježiš za tvoju milosť.
Nič viac. Nič menej.
Nerobí divadlá.
Tak ako ja keď milujem svoje dieťa, tak sa nehodim pod vlak a netvrdím, že preto ho milujem viac alebo že za to ono niečo dostane..
@lenkakravcova On nerobil divadlo, to tu hráš ty. On je dokonale spravodlivý a splatil dlh svojej vlastnej spravodlivosti. Ale toto poznanie ďaleko presahuje teba a tvoje náboženské zmýšľanie, žiaľ na tvoju vlastnú škodu.
@pasi7 Zomrel pretože bol človek. Jeho ľudská stránka zomrela, on vstal z mŕtvych. Trojica - Otec, Syn a Duch svätý.
Keď teda Biblia hovorí, že Ježiš zomrel, znamená to, že zomrel ako človek (Syn Boha a zároveň syn človeka) – jeho ľudské telo bolo ukrižované a zomrelo. Jeho božská prirodzenosť však nezanikla ani nezomrela. Boh nemôže zomrieť v zmysle prestať existovať.
@alica110 Presne tak zomrel. A keďže zomrel, nemohol byť Boh, pretože Boh nemôže zomrieť. A On bol Boží Syn, Syn Boha, nie Bohom. On život dostal od Otca, presne tak ako to On sám povedal a preto ho mohol dať i znovu vziať od svojho Otca. Keďže život dostal od Otca - NEMOHOL byť večný Boh, pretože musel byť čas, kedy ho nemal. To všetko netvrdím ja, to je napísané v Písme, to povedal sám Pán Ježiš! Stačí len čítať Písmo a nenechať sa balamutiť učením o Trojici. Ježiš sa nikdy neprehlásil za Boha. Vždy sa predstavoval ako Boží Syn.
@lenkakravcova On nerobil divadlo, to tu hráš ty. On je dokonale spravodlivý a splatil dlh svojej vlastnej spravodlivosti. Ale toto poznanie ďaleko presahuje teba a tvoje náboženské zmýšľanie, žiaľ na tvoju vlastnú škodu.
@makodob dlh vlastnej spravodlivosti?
Tak toto vysvetli. Čo to znamená? Niekomu niečo dĺžil? Alebo mu niekto niečo dĺžil?
Toto som už z krát počula.. že som vlastne blbá, lebo vy to všetci chápete. A tak. Ale keď to človek chce podrobné vysvetliť tak zrazu je to už niečo tajomné, tajomstvo nevysvetliteľné. Toto tvrdia tak kresťania veriaci trojici ako aj hinduisti. Úplne rovnaké argumenty - väčšinou žiadne.
@pasi7 prečo by som ti klamala, po Slovensku chodí ďalších x ľudí ako ja, ktorý sa rozhodli nasledovať Ježiša celým srdcom. Ja som len jedna z mnohých. Toto by však mal byť v cirkvi štandard nie ojedinelé. Potom by ľudia ako tu netvrdili sprostosti. Ale opakujem, ak Ho hľadaš celým srdcom, On ti zjaví celú pravdu. Lebo Ježiš je cesta, pravda a život. A ten falošný, tým myslíš diabla ma nemože viesť, lebo denne stojím proti nemu a ako som ti písala, vidím výsledky. Vidím ovocie Ducha Svatého a to je presným opakom toho, čo robí diabol. Ale Boh je mocný, nech ťa uvedie do Svojej Pravdy, o to v mene Ježišovom žiadam! Amen! Ďakujem ti Ježiš za tvoju milosť.
@makodob Zase len prázdne reči.... žiadne fakty, žiadne dôkazy... dokáž čo bolo zle... povedal Ježiš.
@makodob To že po Slovensku chodí x ľudí ako ty neznamená, že nemôžu byť oklamaní a nie je to žiadny dôkaz v zmysle učenia o Trojici.
@alica110 Presne tak zomrel. A keďže zomrel, nemohol byť Boh, pretože Boh nemôže zomrieť. A On bol Boží Syn, Syn Boha, nie Bohom. On život dostal od Otca, presne tak ako to On sám povedal a preto ho mohol dať i znovu vziať od svojho Otca. Keďže život dostal od Otca - NEMOHOL byť večný Boh, pretože musel byť čas, kedy ho nemal. To všetko netvrdím ja, to je napísané v Písme, to povedal sám Pán Ježiš! Stačí len čítať Písmo a nenechať sa balamutiť učením o Trojici. Ježiš sa nikdy neprehlásil za Boha. Vždy sa predstavoval ako Boží Syn.
@pasi7 aký dokaz chceš?! Čokoľvek ti poviem, nebude to stačiť. Kľakni si na kolená a vyzvi Ježiša, nech urobí niečo, čo bude pre teba dokazom toho, že je živý Boh. Ak to budeš myslieť uprimne, tak sa dočkáš odpovede. Ja som len človek, nie je moja úloha ťa presviedčať. Boh sa vie obhájiť Sám 😊
@pasi7 aký dokaz chceš?! Čokoľvek ti poviem, nebude to stačiť. Kľakni si na kolená a vyzvi Ježiša, nech urobí niečo, čo bude pre teba dokazom toho, že je živý Boh. Ak to budeš myslieť uprimne, tak sa dočkáš odpovede. Ja som len človek, nie je moja úloha ťa presviedčať. Boh sa vie obhájiť Sám 😊
@makodob Vyzerá to tak, že si klamárka, ktorá má toľko darov od "Ducha" a nevie aký dôkaz? Poznáš vôbec Písmo? Podľa toho čo píšeš, asi len pár veršov. Hlavne, že máš dar jazykov, ten ti ide asi najlepšie? Tak ho skús použiť...
@makodob a nemyslí si že to myslím voči tebe alebo iným ktorých odpovedám, v zlom. Vôbec nie. Ja som tiež taká bola. Slepo som verila cirkvi. Katolíckej. Však aj všetky tie tzv sviatosti som mala. Teda nie všetky (kňazstvo a pomazanie chorých som vynechala 🤣). Ale také že birmovka to hej. Vieš ako som sa vtedy modlila? Všetky piatky, spovede, xy veci. A práve birmovka bol jeden z tých šokov ktorý mi dali prvé otázky. Čakala som ten zostup ducha svätého. A nič. Nič. Proste celé tie mesiace som sa snažila a čo sa stalo? Nič okrem bodky oleja na čele.
To bolo sklamanie ako svet.
Šla som potom k protestantom o pár rokov na tie ich letnicne seansy, kde tvrdia že zase duch svätý. A zase nič. A nič a nič a nič. Čím viac som sa snažila, tým väčšie sklamanie som z toho zažívala. Prosila som Boha, nech ma vedie - hoc kde by chcel. Že je mi to už jedno aj keď by to bolo iné náboženstvo, len nech ma vedie k sebe.. a zrazu som začala stretávať ľudí rozpravajucich o islame (ktorý som neznášala samozrejme, aj keď som ho vôbec skutočne nepoznala..). A roky ubiehali, veci a situácie sa opakovali a stále viac ma i dodnes presviedčajú o tom, že islam je tá priama cesta k Bohu.
Je mi jedno kto v čo verí, no je dobré o tom diskutovať. Možno aj taká diskusia povedie niekoho ďalšieho na cestu k Bohu. 🙂
Ak máš vieru silnú, nemáš problém so prečítať hocičo, aby si tých ľudí aspoň pochopila.. Tak ako ja nemám problém s čítaním Biblie. Možno raz sa prestaneš aj ty báť Koránu a zalistuješ v ňom. Úprimne ti to prajem. Mier s Tebou. 🙂
@makodob To že po Slovensku chodí x ľudí ako ty neznamená, že nemôžu byť oklamaní a nie je to žiadny dôkaz v zmysle učenia o Trojici.
@pasi7 vieš, ty v podstate ani nevieš o čom rozprávam, takže ďalšia debata na to ako slúžim Bohu, je úplne bezpredmetná. Ale ak chceš možme sa stretnúť, ak si z východného Slovenska.
@alica110 pozri si môj príspevok vyššie. Máš tam minimálne 15 citácií proti tvojim 🙂 dôkazov v opozitnom názore.
@lenkakravcova Ty budeš kresťanstvo haniť neustále, s tebou vôbec nemá cenu sa baviť 🙂
Nič viac. Nič menej.
Nerobí divadlá.
@lenkakravcova pretoze Boh nie je bohom chaosu, to je satan.Boh je Bohom poriadku a spravodlivosti a ustanovil cestu spasy, ktora je plna lasky a spravodlivosti. Cele stvorenstvo sa pozera na to ako kona Boha a Boh kona tak, aby sme v Nom mali doveru a istotu. Je staly, nemenny, verny a pravdivy, pretoze taky je
@lenkakravcova Ty budeš kresťanstvo haniť neustále, s tebou vôbec nemá cenu sa baviť 🙂
@alica110 čiže keď on to skopiruje (lebo sú to argumenty), tak jemu odpovieš? 😀😀😀
@alica110 čiže keď on to skopiruje (lebo sú to argumenty), tak jemu odpovieš? 😀😀😀
@lenkakravcova On nemá žiadne argumenty, len bludy. Nebudem hádzať perly sviniam 🙃🙂
@lenkakravcova pretoze Boh nie je bohom chaosu, to je satan.Boh je Bohom poriadku a spravodlivosti a ustanovil cestu spasy, ktora je plna lasky a spravodlivosti. Cele stvorenstvo sa pozera na to ako kona Boha a Boh kona tak, aby sme v Nom mali doveru a istotu. Je staly, nemenny, verny a pravdivy, pretoze taky je
@tilonka v to predsa verím aj ja a muslimovia po celom svete. Daj niečo konkrétne. 🙂
Lebo toto predsa tvrdí aj islam.
Ja chcem vysvetlenie čo znamená ten koncept
Spravodlivého dlhu.
@alica110 Biblia dokazuje, že Ježiš Kristus je Boží Syn a nie Trojičnú dogmu. Takže ?
@makodob hej to som už počula. Podľa toho si mi teda napísala že som pes alebo sviňa a to ma má umlčať.. 🙂
@igiana však to hovorí metaforicky o vlastnostiach o ktorých prišiel o Bohu svedčiť. A zároveň, ten kto neverí v proroka ktorého Boh poslal, odmieta vieru, čiže odmietnuť Ježiša ako proroka by človeka z viery vylúčilo. Tak ako u ľudí pred ním keď odmietli predchádzajúcich prorokov..
@lenkakravcova poprosím ťa aby si sa vyjadrovala k svojmu koránu a nie ku Biblii, keďže si moslimka

@pasi7 Si oklamaný ale neskutočne. Len sa modliť za teba.
@alica110 To sa nezmôžeš na niečo viac, ako na tieto patetické citový výlevy?