Neveríte v Trojicu, ale veríte v Boha?
ahojte,
som katolícka, presla som si roznymi vecami v zivote, mam vsetky sviatosti, rodina veriaca konzervativna. z vychodu sr dedina.
citala som rozne diskusie, studovala zdroje, bibliu,
biblia samotna je proti trojici.:(
trojica je podla mna vyymysel len rimskej cirkvi,ale je to podla mna obrovsky hriech,
jezis sa modlil k Bohu, jezis nebol bohom. je to mytus.
jezis, nie je stvoritel sveta, ja som nikdy nechapala tomu tej trojici, ze co to je vlastne?
to je nejaky blud. verim v Boha, aj ked hladam prave intenzivnejsie spojenie.
sympaticky mi je v tomto islam ,lebo tam je jediny boh a je to najnovsie nabozenstvo,ale tam zas nesuhlasim s viacerymi vecami ako je napr. zeny, postavenie zien, vybojna politika islamu, mnohozenstvo a pod. takjze to nie, ale je to nabozenstvo s vierou v jedneho boha, v krestanstve akoby to bol blud mi pride a podvrch, hoci milujem jezisa, a boha tiez, ale toto mi pride nelogicke, co nas uci cirkev a pod. nechodim preto ani do kostola. preco by mal byt farar muz z masa a kosti prostrednik medzi mnou a bohom?
chcem byt poslusne veriaca, zachovavam prikazania snazim sa, ale neviem, mozno budem zatratena, ale ja vazne neverim v trojicu,
jezis bol posol Boha, prorok a najvacsi z prorokov, ucenec, a tiez mal ducha bozieho v sebe, on poznal realne boha, a siril o nom zvest, ale naozaj nebol stvoritel, ved to je napisane aj v biblii predsa...
modlil sa k bohu, cize nemohol byt bohom,
a tu je kamen urazu, co v krestanstve teda nemam rada.
nechapem to
a som teda na vazkach, som taka, ze chcem v neico verit,ale v co. Obdivujem jezisa nasho mesiasa, ale tiez mi nejde do hlavy, preco akoze spasil nas na krizi a za nase hriechy zomrel, to co je za blbost, ved predsa bol ukrizovany zidmi a cisartom lebo hlasal novy smer - krestanstvo, ale nie za nase hriechy, nechapem to, neviem ako sa mam modlit, strasne ma to znervoznuje, co bude po smrti potom, ze nie som jedina prosim povedzte mi.
@makodob Pokaľ si pamätám, ten kto tu podal výpočet svojej chvály si bola ty. Ja som komunikoval k téme Trojica versus Písmo.
@pasi7 ty si spochybňoval Ježiša, ja som ti napísala, čo skrze Jeho moc konám. Nie ja, ale On cezo mňa. Žiaľ ty nechápeš, no nemáš Svatého Ducha, tak ani nemožeš, je to pre teba bláznovstvo.
1kor2, 14-16:
,,Ale telesný človek nechápe vecí Ducha Božieho, lebo sú mu bláznovstvom, a nemôže ich poznať, lebo sa majú duchovne posudzovať. 15 Ale duchovný človek posudzuje všetko a sám nie je posudzovaný od nikoho. 16 Lebo kde kto poznal myseľ Pánovu, ktorý by ho učil? No, my máme myseľ Kristovu.”
@pasi7 ak neveríš, že Ježiš je Boh, nemožeš byť spasený. Ja viem prečo čo píšem. Nestačí veriť len v Boha. Ako možes byť človek spasený ak neuverí v čin, ktorý pre neho Spasitel (hebr. doslovne Jeshua) teda po našom Ježiš učinil?!
Marko 16,16 -20
,,Ten, kto uverí a pokrstí sa, bude spasený; a kto neuverí, bude odsúdený. 17 A uverivších budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať démonov, budú hovoriť novými jazyky, 18 hadov budú brať, a keby vypili niečo smrťonosné, neuškodí im; na chorých budú vzkladať ruky, a budú sa mať dobre. 19 A tak Pán Ježiš, keď dohovoril s nimi, vzatý bol hore do neba, a sadol si po pravici Božej. 20 A oni vyšli a kázali všade a Pán spoluúčinkoval a potvrdzoval slovo tým, že ho sprevádzaly divy. Ameň.”
@makodob Nepoznáš Písmo ani moc Božiu. Je napísané kto uverí, že Ježiš je Boží SYn, ale nikde v Písme nie je napíané, že podmienkou spasenia je veriť, že je Trojica. To učí cirkev, ale nie Písmo a neučil to ani Ježiš. Ježiš povedal že je Syn. Otec povedal, že je Ježiš Jeho Syn (pri krste). A podal som tu dosť dôkazov z Písma, ktoré Trojicu jednoznančne ako biblické učenie vylučujú. Je to pohanské učenie pretransformované, upravené, ale nikdy nebolo súčasťou Písma.
@tilonka hej? Istotu? Čiže keď niekoho zavrazdi ale je kresťan tak pôjde do neba? 🙂
Každý zločinec z väzenia pôjde do neba len preto že uveril?
Toto ti príde ako koncept Spravodlivosti.
No jaaa ti neviem..
@lenkakravcova a ty si ktorým ľudským skutkom zaslúžiš byť v Božej prítomnosti so Svatým Bohom? Lebo ja žiadnym, len skrze Ježišovu krv a vieru v Neho. A áno, to stačí. Akými skutkami si musia tvoje deti zaslúžiť tvoju lásku? Či nedá človek rodič za svoje deti aj to posledne, ak može?
Viera je dar. A Boh neľutuje svoje dary.
Ef 2,8-9:
,,Lebo ste milosťou spasení skrze vieru, a to nie zo seba, je to dar Boží, 9 nie zo skutkov, aby sa niekto nechválil.”
Rim 11,29:
,,Lebo nijakým činom neželie Bôh darov svojej milosti a svojho povolania. “
Mat 7,11:
,,Ak teda vy, súc zlí, viete dávať svojim deťom dobré dary, o čo skôr dá váš Otec, ktorý je v nebesiach, dobré veci tým, ktorí ho prosia!”
@pasi7 ty si spochybňoval Ježiša, ja som ti napísala, čo skrze Jeho moc konám. Nie ja, ale On cezo mňa. Žiaľ ty nechápeš, no nemáš Svatého Ducha, tak ani nemožeš, je to pre teba bláznovstvo.
1kor2, 14-16:
,,Ale telesný človek nechápe vecí Ducha Božieho, lebo sú mu bláznovstvom, a nemôže ich poznať, lebo sa majú duchovne posudzovať. 15 Ale duchovný človek posudzuje všetko a sám nie je posudzovaný od nikoho. 16 Lebo kde kto poznal myseľ Pánovu, ktorý by ho učil? No, my máme myseľ Kristovu.”
@makodob Dievča, ja som nikdy nespochybňoval Ježiša. Prekrúcanie Ti ide veľmi dobre, tak ako chválenie, domýšľanie a povyšovanie sa. Písmo jasne učí, že Ježiš bol Boží Syn. Neexistuje ani jeden jediný verš v Písme, ktorý by potvrdzoval Trojicu. Ani jeden verš, ktorý by zaznamenal, že sa Ježiš vydával za Boha - Boha Stvoriteľa. Vždy sa predstavoval ako Boží Syn. Zato máme mnoho dôkazov, že Trojičné učenie nebolo do čias Ježiša, a samotné Písmo, to slovami Pána Ježiša vyvracia. Ježiš zomrel na kríži a to Boh nemôže, pretože Boh je večný nemá začiatok ani koniec. Ježiš je SYn a ako SYn sa narodil svojmu Otcovi, to povedal On sám. Život dostal od Otca. Takže mal niekde počiatok ! O tom sú zmienky v Písme. Preto nemôže byť tým Bohom, ktorý je v Trojici ako večný Boh. Treba začať čítať Písmo a nespoliehať sa na výklady iných.
@makodob Nepoznáš Písmo ani moc Božiu. Je napísané kto uverí, že Ježiš je Boží SYn, ale nikde v Písme nie je napíané, že podmienkou spasenia je veriť, že je Trojica. To učí cirkev, ale nie Písmo a neučil to ani Ježiš. Ježiš povedal že je Syn. Otec povedal, že je Ježiš Jeho Syn (pri krste). A podal som tu dosť dôkazov z Písma, ktoré Trojicu jednoznančne ako biblické učenie vylučujú. Je to pohanské učenie pretransformované, upravené, ale nikdy nebolo súčasťou Písma.
@pasi7 Veď skrze celé Písmo máš ich troch! Začni čítať poriadne, Otec, Syn človeka, Duch Svatý, Boží Duch, Spasiteľ? Či tieto mená a ďalšie iné nekonkretizujú osoby? A to spasenie a skutok ukrižovania a zmŕtvychvstania Ježiša priamo nadvazuje na Otca a potom Svatého Ducha. Ako chceš vidieť Božiu moc, keď Ho spochybňuješ. Veď o tom je viera! Inak pozri si hebrejský a grécky preklad, alebo aspoň mená v povodných jazykoch.
A ako sa v tvojom živote postavil Boh za túto tvoju náuku? Koná nejak? Lebo ak nie, tak ti na to poviem len to, že litera zabíja Ducha Svatého. Bibliu máš zmáknutú, tak si to nájdi, je to biblický verš.
A druhá vec, čo ti k tomu poviem:
1kor 4,2:
,,A moja reč a moja kázeň nezáležala v presviedčavých ľudskej múdrosti slovách, ale v dôkaze Ducha a moci, 5 aby vaša viera nebola v ľudskej múdrosti, ale v moci Božej.”
@makodob Dievča, ja som nikdy nespochybňoval Ježiša. Prekrúcanie Ti ide veľmi dobre, tak ako chválenie, domýšľanie a povyšovanie sa. Písmo jasne učí, že Ježiš bol Boží Syn. Neexistuje ani jeden jediný verš v Písme, ktorý by potvrdzoval Trojicu. Ani jeden verš, ktorý by zaznamenal, že sa Ježiš vydával za Boha - Boha Stvoriteľa. Vždy sa predstavoval ako Boží Syn. Zato máme mnoho dôkazov, že Trojičné učenie nebolo do čias Ježiša, a samotné Písmo, to slovami Pána Ježiša vyvracia. Ježiš zomrel na kríži a to Boh nemôže, pretože Boh je večný nemá začiatok ani koniec. Ježiš je SYn a ako SYn sa narodil svojmu Otcovi, to povedal On sám. Život dostal od Otca. Takže mal niekde počiatok ! O tom sú zmienky v Písme. Preto nemôže byť tým Bohom, ktorý je v Trojici ako večný Boh. Treba začať čítať Písmo a nespoliehať sa na výklady iných.
@pasi7 tak to sa teda veľmi mýliš, lebo Ježiš bol pri stvorení sveta! On je Slovo! Ježiš je Slovo! Na počiatku bolo Slovo. Ale ty nemás uši, aby si počul a oči, aby si videl. Nech ťa Pán uvedie do pravdy.
Zjavenie Jána 1,13-16 (Synovi človek, ostrý dvojsečný meč)
,,a v prostredku medzi siedmimi svietnikmi som videl podobného Synovi človeka, oblečeného v dlhom rúchu až po nohy a prepásaného na prsiach zlatým pásom. 14 A jeho hlava a jeho vlasy boly biele jako biela vlna, jako sneh, a jeho oči boly jako plameň ohňa, 15 a jeho nohy boly podobné mosadzi, jako rozžeravenej v peci, a jeho hlas bol ako hlas mnohých vôd. 16 A vo svojej pravej ruke mal sedem hviezd, a z jeho úst vychádzal ostrý dvojsečný meč, a jeho tvár bola jako slnko, keď svieti vo svojej moci.”
Zjavenie 19,15:
,,A z jeho úst vychádzal ostrý meč, aby ním bil národy. A on ich bude pásť železným prútom a on bude šliapať lis vína prchlivosti a hnevu všemohúceho Boha. 16 A na svojom rúchu a na svojich bedrách má napísané meno: Kráľ kráľov a Pán pánov.”
Ef 6,11:
,,A vezmite aj prilbu spasenia i meč Ducha, ktorým je slovo Božie,
Ján 1,1-4:
,,Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Bôh. 2 Ten, to Slovo bolo na počiatku u Boha. 3 Všetko povstalo skrze neho, a bez neho nepovstalo ani jedno z toho, čo povstalo. 4 V ňom bol život, a ten život bol svetlom ľudí, 5 a to svetlo svieti vo tme, a tma ho nezadržala.”
V ňom bol ten život- Ježiš je cesta, pravda a život! (Ján 14,6)
1 Mojžišova 1,2:
,,A zem bola neladná a pustá, a tma bola nad priepasťou, a Duch Boží sa oživujúci vznášal nad vodami. 3 A Bôh riekol:” (= PoVEDAl SLOVO)
A tu je rovno spomenutý aj Duch Boží.
@pasi7 Keby si nevidel tú rovnicu:
Ježiš = Slovo Božie= Meč Ducha (ktorým je Božie Slovo)= dvojsečný meč= Ostrý meč= Božie Slovo= Ježiš
Ešte doplním Židom 4,12:
,,Lebo slovo Božie je živé a účinné a ostrejšie nad každý meč dvojsečný, a prenikajúce až do rozdelenia duše a ducha, kĺbov a špikov a spôsobné posúdiť myšlienky a mysle srdca. 13 A nieto stvorenia, ktoré by bolo neviditeľné pred ním, ale všetko je nahé a odkryté očiam toho, s ktorým máme do činenia. 14 Keď tedy máme takého veľkého veľkňaza, ktorý prenikol nebesia, Ježiša, Syna Božieho, držme vyznanie.”
Okrem toho tam máš nápovedu Syn človeka a Kráľ kráľov a Pán Pánov.Tu sa bavíme o Ježišovi znovu. Takže sú traja a sú jedno.
@pasi7
Zjavenia Jána 21,1-6
,,videl som nové nebo a novú zem, lebo prvé nebo a prvá zem boly pominuly, a mora už nebolo. 2 A ja Ján som videl to sväté mesto, nový Jeruzalem, sostupujúce od Boha z neba, prihotovené jako nevestu, ozdobenú jej mužovi. 3 A počul som veľký hlas od trónu z neba, ktorý hovoril: Hľa, stán Boží s ľuďmi, a bude bývať s nimi, a oni budú jeho ľudom, a on, Bôh, bude s nimi a bude ich Bohom. 4 A Bôh sotrie každú slzu s ich očí, a smrti už viacej nebude ani žalosti ani kriku, ani bolesti viacej nebude, lebo prvé veci pominuly. 5 A ten ktorý sedel na tróne, povedal: Hľa, činím všetko nové. A riekol mi: Píš, pretože tieto slová sú verné a pravdivé. 6 A riekol mi: Stalo sa. Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec. Ja dám tomu, kto žízni, z prameňa vody života zadarmo. ”
Tu máš v týchto veršoch veľa odpovedí, lebo Ježiš je ženích a nevesta Cirkev Kristova:
Ef 5,23-27)
,,lebo muž je hlavou ženy, jako aj Kristus je hlavou cirkvi, a on je Spasiteľom tela. 24 Ale jako sa cirkev podriaďuje Kristovi, tak aj ženy vlastným mužom vo všetkom. 25 Vy, mužovia, milujte svoje ženy, jako aj Kristus miloval cirkev a vydal sám seba za ňu, 26 aby ju posvätil očistiac ju kúpeľom vody, slovom, 27 aby si ju postavil pred seba slávnu, cirkev, nemajúcu škvrny alebo vrásky alebo niečoho takého, ale aby bola svätá a bezvadná”
Ďalej Ježiš a samaritánka, Ježiš jej hovoril o živej vode, o tej istej, ktorá sa spomína v Zjavení 21:
Ján 4,10:
,,Ježiš odpovedal a riekol jej: Keby si znala dar Boží a vedela, kto je ten, ktorý ti hovorí: Daj sa mi napiť! ty by si bola jeho prosila, a bol by ti dal živej vody.”
Ján 14,11:
,,Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. A jestli nie, pre samy tie skutky mi verte.”
Ján 14,13:
,,A čokoľvek budete prosiť v mojom mene, učiním to, aby bol Otec oslávený v Synovi. 14 Keď budete niečo prosiť v mojom mene, ja učiním.”
Ján 14,15-17:
,,Ak ma milujete, ostríhajte moje prikázania, 16 a ja požiadam Otca, a dá vám iného Tešiteľa, aby bol s vami na veky, 17 toho Ducha pravdy, ktorého svet nemôže prijať, pretože ho nevidí ani ho nezná. Ale vy ho znáte, pretože prebýva u vás a bude vo vás. ”
Ján 14,24-26:
,,A slovo ktoré čujete, nie je moje slovo, ale toho, ktorý ma poslal, Otcovo. 25 Toto som vám hovoril, kým som ešte bol u vás. 26 Ale Tešiteľ, Svätý Duch, ktorého pošle Otec v mojom mene, ten vás naučí všetkému a pripomenie vám všetko, čo som vám povedal.
Ján 14,8-10:
,,Na to mu povedal Filip: Pane, ukáž nám Otca, a bude nám dosť. 9 Ježiš mu povedal: Taký dlhý čas som s vami, a nepoznal si ma Filipe? Kto mňa videl, videl Otca, a jako ty hovoríš: Ukáž nám Otca? 10 Či neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám ja hovorím, nehovorím sám od seba, ale Otec, ktorý prebýva vo mne, on činí tie skutky.”
Tu máš priamu interakciu trojjediného Boha. A jeden bez druhého nekoná, lebo sú jeden. To len ľudia to oddeľujú, ale oni sú jeden. A takto to máš skryté napriek celému Písmu v starom zákone. Len je potrebné vedenie Duchom Svatým.
Ešte na záver posledný verš z Genesis 1,26:
,,A BOH riekol: UČIŇME človeka na svoj obraz a podľa svojej podoby, a nech vládnu nad morskými rybami a nad nebeským vtáctvom a nad hovädami a nad celou zemou a nad každým plazom, ktorý sa plazí na zemi. ”
Boh, Sám o Sebe hovorí v množnom čísle! A je tu schovaný rovnako Otec, Ježiš a Duch Svatý( Duch Boží).
@makodob Takže denne hovoríš s Duchom, ale píše manžel? Písmo "poznáš", ale nedala si ani jeden verš k téme, zato elaborát manžela? Ako to dokazuje Trojicu? Nenašiel som tam nič, čo by podporilo učenie o Trojici proti Písmu.
@pasi7 ty ako rozmýšľaš? Prepáč, ale mám pocit, že rozprávam s malým dieťaťom, len útočíš.
Moj manžel je znovuzrodený muž a Duch Svatý mu odkrýva v Pisme tajomstvá, ako aj mne a ako aj mnohým iným kresťanom. My tu nehráme preteky, kto je lepší. Radi sa zdieľame a skúmame Písmo. Preto to nemám potrebu vydávať za svoje, ak to Boh odkryl manželovi. Ale to ti už nezapadá do konceptu ja ja ja, mala som to asi uviesť klamlivo za svoje.
No ako vidím, tebe skor ide o to mať pravdu a byť lepší, súperíš. Nejde ti o Pravdu Písma, ale o svoje ego.
Tak si to možeš prečítať ešte raz, lebo ak Ježiš povie, že Abrahám Ho videl a splesal, asi ho Abrahám nemohol vidieť ako batoliatko, lebo Abrahám bol dávno mŕtvy, keď sa narodil Ježiš. A Ježiš povedal Sám o Sebe, že bol skor ako Abrahám! Ak nevidíš neprehliadnuteľné, to mi je ľúto!. Alebo nechceš vidieť. Dokazov ako tu tomu hovoríš, som ti tu dala dosť. A teraz ty vyvráť tieto verše o trojjedinom Bohu, že to nie je tak. Od Melchisedecha až po Slovo! Každý verš!
Ján 8:56
56 Abrahám, váš otec, splesal, aby videl môj deň, aj videl a radoval sa.
Ján 8:57
57 Vtedy mu povedali Židia: Ešte nemáš ani päťdesiat rokov a Abraháma si videl?
Ján 8:58
58 Ježiš im povedal: Ameň, ameň vám hovorím, že prv než bol Abrahám, som ja.
@eva8 Ján 1,1-5
,,Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Bôh. 2 Ten, to Slovo bolo na počiatku u Boha. 3 Všetko povstalo skrze neho, a bez neho nepovstalo ani jedno z toho, čo povstalo. 4 V ňom bol život, a ten život bol svetlom ľudí, 5 a to svetlo svieti vo tme, a tma ho nezadržala.”
Je to písané k počiatku vzniku zeme, ako vznikala zem. Na počiatku jej vzniku bol Boh a On všemohúci Boh povedal a stalo sa. Preto sa nazýva Boh aj Slovom, lebo čo povie, tak sa začne diať. Prečítaj si genesis 1 kap. To znamená, že Boh ma tvorivú moc. On a skrze Neho bolo všetko stvorené a aj skrze Neho na konci všetko zanikne. Bude nová zem, kde už diabol nebude, lebo bude odsúdený do ohnivého jazera. Celá Biblia je písaná k vzniku a zániku zeme. A len niečo málo odkrýva Boh skrze Písmo o novej zemi a živote s Ním napr. v zjavení Jána 21-22 kap a potom, ale aj inde. Aj v evanjeliách je jasné, že Ježiš mal túto moc, lebo ho počúvalo more, rozkázal mu a utíšilo sa. Tak isto vzkriesil Lazara, ktorý bol mŕtvy a Jeho tvorivou mocou ho oživil. To nám tiež svedčí o Jeho všemohúcnosti, lebo nikto nemá moc človeka oživiť len Boh.
Diabol ma devastačnú moc, všetko ničí a je presným opakom Boha.
A Boh je večný, lebo existoval vždy, aj predtým ako sa rozhodol vytvoriť zem a ľudí. A ak by sme aj my ako ľudia neboli existovali, Boh existuje. My sme závislí od Jeho existencie, lebo cez Neho prúdi život. No On nie je závislý od ničoho. On Je. Mojžišovi sa predstavil: Ja Som. Rovnako pod týmto menom Ježiš povedal v záhrade Ja som a oni boli pod váhou moci Jeho Mena odsotení :
Ján 18:4:
,,A oni mu odpovedali: Ježiša Nazarejského. Na to im povedal Ježiš: Ja som. A stál s nimi aj Judáš, jeho zradca. 6 A jako im povedal: Ja som, postúpili nazpät a padli na zem.”
2Mojžišova (exodus) 3,14:
,,Boh povedal Mojžišovi: „Ja som, ktorý som;“ a dodal: „Izraelitom povieš: ‚Ja som‘ ma poslal k vám.“
@pasi7 tu máš ďalší dokaz o tom, že Ježiš a Otec sú jedno, rovnako s Duchom Svatým.
@eva8 na počiatku bolo slovo je myslené kvantovo. Keďže realita sa tvorí prv z myšlienky / zámeru a v eteri. Tvorca určitej úrovne ( môže ich byť viac), začal takto tvoriť. Podstatný je nádych a výdych, vzostupna a zostupná špirála. Ak sa niečo tvorí tak sa vydýchne. Jedinečný a prvotný zdroj len je. To tu len papagajuju ti dvaja veci, ktorým nerozumejú, je to súboj ich eg.
@eva8 Ján 1,1-5
Je to písané k počiatku vzniku zeme, ako vznikala zem. Na počiatku jej vzniku bol Boh a On všemohúci Boh povedal a stalo sa. Preto sa nazýva Boh aj Slovom, lebo čo povie, tak sa začne diať. Prečítaj si genesis 1 kap. To znamená, že Boh ma tvorivú moc. On a skrze Neho bolo všetko stvorené a aj skrze Neho na konci všetko zanikne. Bude nová zem, kde už diabol nebude, lebo bude odsúdený do ohnivého jazera. Celá Biblia je písaná k vzniku a zániku zeme. A len niečo málo odkrýva Boh skrze Písmo o novej zemi a živote s Ním napr. v zjavení Jána 21-22 kap a potom, ale aj inde. Aj v evanjeliách je jasné, že Ježiš mal túto moc, lebo ho počúvalo more, rozkázal mu a utíšilo sa. Tak isto vzkriesil Lazara, ktorý bol mŕtvy a Jeho tvorivou mocou ho oživil. To nám tiež svedčí o Jeho všemohúcnosti, lebo nikto nemá moc človeka oživiť len Boh.
Diabol ma devastačnú moc, všetko ničí a je presným opakom Boha.
A Boh je večný, lebo existoval vždy, aj predtým ako sa rozhodol vytvoriť zem a ľudí. A ak by sme aj my ako ľudia neboli existovali, Boh existuje. My sme závislí od Jeho existencie, lebo cez Neho prúdi život. No On nie je závislý od ničoho. On Je. Mojžišovi sa predstavil: Ja Som. Rovnako pod týmto menom Ježiš povedal v záhrade Ja som a oni boli pod váhou moci Jeho Mena odsotení :
Ján 18:4:
,,A oni mu odpovedali: Ježiša Nazarejského. Na to im povedal Ježiš: Ja som. A stál s nimi aj Judáš, jeho zradca. 6 A jako im povedal: Ja som, postúpili nazpät a padli na zem.”
2Mojžišova (exodus) 3,14:
,,Boh povedal Mojžišovi: „Ja som, ktorý som;“ a dodal: „Izraelitom povieš: ‚Ja som‘ ma poslal k vám.“
@pasi7 tu máš ďalší dokaz o tom, že Ježiš a Otec sú jedno, rovnako s Duchom Svatým.
@makodob dakujem. Aj ja som si to tak vysvetlovala - vznik Zeme a zivota - slovicko "Bud" (svetlo atd.)
@eva8 na počiatku bolo slovo je myslené kvantovo. Keďže realita sa tvorí prv z myšlienky / zámeru a v eteri. Tvorca určitej úrovne ( môže ich byť viac), začal takto tvoriť. Podstatný je nádych a výdych, vzostupna a zostupná špirála. Ak sa niečo tvorí tak sa vydýchne. Jedinečný a prvotný zdroj len je. To tu len papagajuju ti dvaja veci, ktorým nerozumejú, je to súboj ich eg.
@lion777 ano, dakujem. Myslienky maju silu, vyslovene slova este vacsiu, lebo sa siria a znasobuju. Tak aj spolocna modlitba je silnejsia
@lion777 ano, dakujem. Myslienky maju silu, vyslovene slova este vacsiu, lebo sa siria a znasobuju. Tak aj spolocna modlitba je silnejsia
@eva8 veľmi málo ľudí, ešte prekročilo náboženstvo a ten fanatizmus. Z toho vznikajú takéto zotrocene mysle, ktoré o tom ani nevedia. Oni ani nevedia, že si tvoria svoju realitu.
@pasi7 ak neveríš, že Ježiš je Boh, nemožeš byť spasený. Ja viem prečo čo píšem. Nestačí veriť len v Boha. Ako možes byť človek spasený ak neuverí v čin, ktorý pre neho Spasitel (hebr. doslovne Jeshua) teda po našom Ježiš učinil?!
Marko 16,16 -20
,,Ten, kto uverí a pokrstí sa, bude spasený; a kto neuverí, bude odsúdený. 17 A uverivších budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať démonov, budú hovoriť novými jazyky, 18 hadov budú brať, a keby vypili niečo smrťonosné, neuškodí im; na chorých budú vzkladať ruky, a budú sa mať dobre. 19 A tak Pán Ježiš, keď dohovoril s nimi, vzatý bol hore do neba, a sadol si po pravici Božej. 20 A oni vyšli a kázali všade a Pán spoluúčinkoval a potvrdzoval slovo tým, že ho sprevádzaly divy. Ameň.”
@makodob Nestačí veriť len v Boha... presne treba veriť, že Ježiš je Syn Boží a nie jeden, alebo súčasť Trojice, lebo je napísané, že Ten, kto má Syna, má život; kto nemá Syna Božieho, nemá života. 1 Ján 5:12
Nie je napísané, ten kto má Boha, alebo ten kto má Otca, ale ten kto má Syna.
@makodob Nestačí veriť len v Boha... presne treba veriť, že Ježiš je Syn Boží a nie jeden, alebo súčasť Trojice, lebo je napísané, že Ten, kto má Syna, má život; kto nemá Syna Božieho, nemá života. 1 Ján 5:12
Nie je napísané, ten kto má Boha, alebo ten kto má Otca, ale ten kto má Syna.
@pasi7 avšak týmto tvojím rozmýšľaním Boha obmedzuješ a teda aj Jeho moc v tvojom živote. Neviem, stále nechápem, kto je človek, aby určoval a hodnotil veľkosť Boha a to aký je, ako má vyzerať? Kto povedal, že to musí byť jedna osoba? Nie je to skor o obmedzenosti ľudského chápania? Že je ľuďom jednoduchšie si predstaviť, že je jeden lebo nedokážu pochopiť jeho veľký rozmer - trojjedinosť?
A ja nie som katolíčka, nesúhlasím s učenim kat., lebo je zvačša prekrútené a nebiblické.
@eva8 veľmi málo ľudí, ešte prekročilo náboženstvo a ten fanatizmus. Z toho vznikajú takéto zotrocene mysle, ktoré o tom ani nevedia. Oni ani nevedia, že si tvoria svoju realitu.
@lion777 to o čom píšem absolútne nie je náboženstvo, z toho som dávno vyšla, nenavštevujem žiadnu cirkev ani zbor. Boh je živý a ak Ho nepoznáš, tak sa k Jeho veciam nevyjadruj. Dokaz o Ňom máš všade, také dokonalé procesy v prírode, v tele človeka atď, nie sú žiadnou náhodou. Boh dal istý duchovný zákon a princípy, ktoré fungujú aj neveriacim, to však neznamená, že Boh neexistuje. Diabol tieto princípy využíva denne a vnucuje ich ľuďom, ktorý si potom myslia, že vynašli niečo nové a vyvrátili tým existenciu Boha. Paradox, že bez Boha by sa ani nenadýchli, lebo keby Boh nedal človeku život, kyslík ti je na nič.
@lion777 to o čom píšem absolútne nie je náboženstvo, z toho som dávno vyšla, nenavštevujem žiadnu cirkev ani zbor. Boh je živý a ak Ho nepoznáš, tak sa k Jeho veciam nevyjadruj. Dokaz o Ňom máš všade, také dokonalé procesy v prírode, v tele človeka atď, nie sú žiadnou náhodou. Boh dal istý duchovný zákon a princípy, ktoré fungujú aj neveriacim, to však neznamená, že Boh neexistuje. Diabol tieto princípy využíva denne a vnucuje ich ľuďom, ktorý si potom myslia, že vynašli niečo nové a vyvrátili tým existenciu Boha. Paradox, že bez Boha by sa ani nenadýchli, lebo keby Boh nedal človeku život, kyslík ti je na nič.
@makodob vyjadruješ sa k niečomu, čomu nerozumieš, v kontexte k mojim príspevkom. Tvoje pochopenie je zatiaľ nízke, srdiečko.
@eva8 toto všetko sú Božie princípy, sme stvorený na obraz Boží a aj naše slová majú moc. Slovom možme žehnať druhým a slovom aj prekliať. Napríklad povedať niekomu, že je hlupák je kliatba. To v duchovnej rovine robí svoju pracu. Lebo v duchovnom svete sú slová hmotné a aj myšlienky.
Žalm 18,21:
,,Smrť i život je v ruke jazyka, a ten, kto ho miluje, bude jesť jeho ovocie.”
Rovnako na to upozornil aj Ježiš (samozrejme prvotne poukazoval na hriech), keď povedal, že stačí sa žiadostivo pozrieť na ženu a už s ňou scudzoloží vo svojom srdci. To je presne tento duchovný princíp, že myšlienky majú moc a aj dosledok, ktorý sa často pre nás viditeľne zhmotní do skutkov, skor či neskor. Ale to sú už náročné debaty, nie pre oči a uši každého.
Mat 5,27:
,,Ja vám však hovorím: Každý, kto sa žiadostivo pozerá na ženu, už s ňou v srdci scudzoložil. ”
@makodob vyjadruješ sa k niečomu, čomu nerozumieš, v kontexte k mojim príspevkom. Tvoje pochopenie je zatiaľ nízke, srdiečko.
@lion777 a že kto tu má Ego a hodnotí druhého 😄. Tvoje srdiečko nie som, odpusti si familiárne oslovenie s cieľom ma ponížiť. Ja ti svedčím o Bohu, pretože ma k tomu On vedie. A rovnako ťa poprosím nevyjadruj sa k mojim vyjadreniam, lebo im nerozumieš. Od druhého chceš niečo, čo sám nerobíš a myslíš si, že si lepší.
@lion777 a že kto tu má Ego a hodnotí druhého 😄. Tvoje srdiečko nie som, odpusti si familiárne oslovenie s cieľom ma ponížiť. Ja ti svedčím o Bohu, pretože ma k tomu On vedie. A rovnako ťa poprosím nevyjadruj sa k mojim vyjadreniam, lebo im nerozumieš. Od druhého chceš niečo, čo sám nerobíš a myslíš si, že si lepší.
@makodob to nebolo hodnotenie teba, ale konštatovanie, že sa vyjadruješ k niečomu, čomu nerozumieš. Fakt ponížiť? Je vidno, že si Lásku ešte nepoznala, takže tvoje reči sú celkom prázdne.
@makodob to nebolo hodnotenie teba, ale konštatovanie, že sa vyjadruješ k niečomu, čomu nerozumieš. Fakt ponížiť? Je vidno, že si Lásku ešte nepoznala, takže tvoje reči sú celkom prázdne.
@lion777 Boh vidí zámer tvojho srdca, pred Ním nič nie je skryté. A ak sa s hocikým na ulici oslovuješ srdiečko, to neznamená automaticky, že miluješ. Skutky, nie slová.
@lion777 Boh vidí zámer tvojho srdca, pred Ním nič nie je skryté. A ak sa s hocikým na ulici oslovuješ srdiečko, to neznamená automaticky, že miluješ. Skutky, nie slová.
@makodob ja nie som na ulici, ale v diskusnom fóre. Čistá láska má nesleduje, ani netrestá, ani na mňa nepozerá zvrchu, ako to ty prezentuješ, v pokriveným naučenom pohľade. Moje oslovenie, bolo čisto z lásky, bez nejakého zámeru, no odhalilo veľmi zranenú a ubolenu dušu, odvrátenú od Boha.
@makodob ja nie som na ulici, ale v diskusnom fóre. Čistá láska má nesleduje, ani netrestá, ani na mňa nepozerá zvrchu, ako to ty prezentuješ, v pokriveným naučenom pohľade. Moje oslovenie, bolo čisto z lásky, bez nejakého zámeru, no odhalilo veľmi zranenú a ubolenu dušu, odvrátenú od Boha.
@lion777 😁 no comment, maj pekný a pokojný deň 😊
@eva8 Boh je večný. Otec Syn Ježiša Krista je večný. On je jediný Boh. Jeho Syn bol na počiatku počatý Otcom. To je napísané v Písme. Sám Pán Ježiš povedal, že dostal život od Otca. Ak ho dostal, musel byť niekedy čas, kedy ho nemal !
Počiatok nebol počiatok našej zeme, pretože Boží SYn sa narodil dávno pred stvorením človeka. Jánovo evanjeliu nás informuje o tom, že cez Syna Otec tvoril. Syn bol tým, ktorý spolu s Otcom stvorili človeka. Stačí tak?
1 Ján 5:1 Každý, kto verí, že Ježiš je Kristus, narodil sa z Boha. A každý, kto miluje toho, kto zrodil, miluje aj toho, ktorý sa z neho narodil
Z tohoto verša je zrejmé, že Syn sa rodil z Otca . Okrem toho sú dalšie verše, ktoré nás o tom nenechajú na pochybách, že Syn vyšiel z lona svojho Otca, dávno pred tým než existoval náš svet.
@pasi7 ty ako rozmýšľaš? Prepáč, ale mám pocit, že rozprávam s malým dieťaťom, len útočíš.
Moj manžel je znovuzrodený muž a Duch Svatý mu odkrýva v Pisme tajomstvá, ako aj mne a ako aj mnohým iným kresťanom. My tu nehráme preteky, kto je lepší. Radi sa zdieľame a skúmame Písmo. Preto to nemám potrebu vydávať za svoje, ak to Boh odkryl manželovi. Ale to ti už nezapadá do konceptu ja ja ja, mala som to asi uviesť klamlivo za svoje.
No ako vidím, tebe skor ide o to mať pravdu a byť lepší, súperíš. Nejde ti o Pravdu Písma, ale o svoje ego.
Tak si to možeš prečítať ešte raz, lebo ak Ježiš povie, že Abrahám Ho videl a splesal, asi ho Abrahám nemohol vidieť ako batoliatko, lebo Abrahám bol dávno mŕtvy, keď sa narodil Ježiš. A Ježiš povedal Sám o Sebe, že bol skor ako Abrahám! Ak nevidíš neprehliadnuteľné, to mi je ľúto!. Alebo nechceš vidieť. Dokazov ako tu tomu hovoríš, som ti tu dala dosť. A teraz ty vyvráť tieto verše o trojjedinom Bohu, že to nie je tak. Od Melchisedecha až po Slovo! Každý verš!
Ján 8:56
56 Abrahám, váš otec, splesal, aby videl môj deň, aj videl a radoval sa.
Ján 8:57
57 Vtedy mu povedali Židia: Ešte nemáš ani päťdesiat rokov a Abraháma si videl?
Ján 8:58
58 Ježiš im povedal: Ameň, ameň vám hovorím, že prv než bol Abrahám, som ja.
@makodob Rozmýšľam ako muž, ktorý má šediny. Navzdory Tvojim pocitom, ktoré asi dosť lietajú nato, že sú pod vedením Ducha, alebo ducha. V texte je napísané, že Pána ježiš povedal, že prv ako bol Abrahám ja som. Ten text hovorí len to, že Pán Ježiš bol skôr ako Abrahám, čo Písmo aj dokladá textami, ktoré hovoria, že sa narodil z lona svojho Otca dávno pred Stvorením našej zeme. Nie je tam ani zmienky o Trojici. Ani o tom, že On Ježiš Kristus je Večný Boh. Desiatky textov v Písme vyvracajú Trojičné učenie. Je mi jedno koľko Duchovných darov máte trebárs aj spolu s manželom, Písmo je väčšia autorita (pre mňa) ako akékoľvek falošné zázraky. Ja som bol v mladosti satanovým novicom a nebol som oklamaný raz. Pozri sa do Písma, a porovnaj to čo povedal Ježiš s tým čo učí Troičná dogma. Je to v rozpore ! Takže buď hovoril pravdu Ježiš, alebo je klamár a pravda je Trojičná dogma.

@makodob akosi si sa stratila, téma je Trojica
Marko 16,16 -20