Nevesta za mňa varí, perie, upratuje, čo si o tom myslíte vy ?
Ahojte dámy, svokry, nevesty
Chcem sa vás spýtať takú vec. Ako by ste brali keby prídete domov a vaša nevesta (momentálne pracuje v nejakej firme z domu, neviem viac) už navarila obed pre mňa, seba, jej manžela, môjho manžela a môjho syna? Ja prídem z práce okolo 4 a už je to hotové, plus upratané, popraté, zavesené, kúri sa.. Neviem predsa je to moja domácnosť asi by nemala rozhodovať o tom čo bude na obed stále, prať mi veci a vešať... Mňa to varenie síce nebaví furt dookola to isté prídem z práce, variť, prať, upratať do toho moje súkromné veci... ani neviem čo niekedy variť ale aj tak no neviem.... Čo si myslíte vy? Alebo povie že nemusím ísť do obchodu že ona pôjde s manželom nakúpiť ....
Čo si myslíte?
@popolusska tu mladu tam oni velmi nemusia zrejme...ved aj svokor je nervozny kvoli nej...ocividne to tam nefunguje.....mladi by mali cim skor prec
Predstav si to zasa z pohľadu nevesty, možno ma takú povahu, že jej je proste trápne niekde bývať, teda u svokrovcov a nepohnut ani prstom!
Ja by som sa od hanby prepadla, cely deň sedieť doma a čakať na svokru kým príde a navarí mi???
Veď by ma hanba fackovala! Ja neviem, tiež sme bývali nejaký čas u našich, variť som teda nevarila, ale všetko okolo upratať, vyprať, vyzehlit, v záhradke pokopat zeleninu a to som mala už aj malé babo!
Ja si napríklad nemôžem u svokry pomaly ani kávu uvariť, keď tam prídem na návštevu, od všetkého ma odhana! Neviem si predstaviť bývať tam
@ukulela tak my máme podobné chute a nie som náročná v jedle čiže mi nevadí, čo varí, v tom nie je problém. Snaží sa variť také ako ja, nevymýšľa si hlúposti , také tradičné jedlá ako guláše, omáčky s knedľou, minule robila fašírky a také....
Možno keby zvolnila trochu tempo alebo ja neviem....
@brita7777 asi ste nepostrehli, brali sa mladí ona má 21, syn 22. Bol to synov nápad, vraj kým si nájdu alebo kúpia byt. Chceli si pošetriť ešte nech nemusia brať veľkú hypotéku.
@777januska777
@popolusska len mne sa nepáči keď je na neho niekedy taká. Potom sa ňou chodí vtiera sa, minule jej robil palacinky.
@gelifil manžel nebýva nervózny z nevesty práveže ju má rád, on býva nervózny keď ho otravujem že chcem odviezť.
No a čo je to ich vec si myslím, ak jemu nevadí, že je taká, tak prečo to vadí tebe? Ja napríklad nemám rada toto a tamto na ľuďoch, ale môjho manžela milujem aj s jeho chybami. A to isté aj môj manžel, má ma rád, takú aká som a toleruje aj moje chyby. Za manželku si ju vybral tvoj syn, nie ty a jemu asi tie jej chyby nevadia. A to isté ona si ho vybrala a tiež ho asi miluje aj s tými chybami aké má. Moja mama napríklad nemá rada môjho manžela, lebo jej vadia jeho chyby. Ale ona vôbec neakceptuje, že pre mňa to nie sú chyby. A to isté robíš ty. To že tebe jej povaha nesadla predsa neznamená, že nesadla aj tvojmu synovi. Snažíš sa ho príliš chrániť a ovplyvňovať, ak si to neuvedomiš ty, ale uvedomí si to tvoj syn, tak ho stratíš. Daj mu voľnosť v jeho rozhodovaní a v jeho živote.
@777januska777 tak viem že jej to veľakrát vytkol že nech sa furt nezdúva, alebo mali konflikty že čo má zas za problém takže neviem či je všetko s kostolným poriadkom, alebo aj odtiaľto ušla a išla sa prejsť.
Ja autorke úplne rozumiem a pochopíte všetky, čo tu máte hnusné komentáre. Keby vám toto robila svokra tak toto nepredýchate, ak to robí nevesta svokre, tak svokra závidí a je nevdačná? Byť svokrou je najnevďačnejšia a najťažšia rola v živote. Baby fakt. Moja svokra bola na mňa hnusná, všetko, čo mi spravila, som veľa nad tým rozmýšľala, ale nikdy som nenašla na to ospravedlnenie, ani pochopenie. Vždy som bola rozhodnutá, že taká nebudem. Ale úprimne nie vždy môžete byť sama sebou. Ak nechcete prísť o dieťa. Založíte si rodinu, vychováte deti , postavíte dom, nadrete sa a konečne máte svoj kľud, sýstém v domácnosti, príde niekto do vášho domu, kto vám do všetkého zasahuje, určuje pravidlá, toto u autorky nie je o kompromisoch, ale nevesta prebrerá vládu v dome a v podstate na fungovaní domácnosti. Určite je neskutočne vďačná za pomoc. Ale....treba hranice. A chlapi tieto veci nevidia..my ženy máme na to 6 zmysel. teraz sa tu do mňa môžete pustiť. 😎 A to mám iba šikovného a milého zaťka, čo pár rokov u nás býva.
tebe vadi, ze ona sa zduje a on si ju chce udobrit. a co ak sa zdula z padneho dovodu - on nieco urobil, alebo nedodrzal daco dohodnute. len tak by sa ju udobrit nesnazil. hm? aj syn moze vo vztahu robit chyby.
No tak to, že jej to vytkol je medzi nimi. Veď si zober, že ona by sa začala napríklad starať do teba a do tvojho manžela a silou mocou by išla riešiť vaše konflikty, lebo však ona sa do toho vyzná 😀 a to teraz robíš ty, myslíš si, že ty musíš chrániť svoje dieťa, ale ty ako dospelá žena si máš uvedomiť, že on je v prvom rade manžel a problémy medzi sebou si majú oni riešiť medzi sebou a ty do toho nemáš právo zasahovať.
@reenie nerozumiem aké pravidlá ktoré ona určuje máte na mysli?
lenze to je ich vec, ci sa ti to paci, alebo nepaci, je to ich manzelstvo, ich vztah...
@reenie "preberá vládu v dome" to nemyslíš vážne, tým že pomáha? Ale prosím ťa... Už len samotný tento výrok svedčí o žiarlivosti a komplexoch. Normálna svokra, normálna žena nevidí za tým, že jej niekto navarí alebo uprace, že jej chce prebrať vládu v dome. To je choré žiarlivostné uvažovanie, sorry. Okrem toho svokra je nejaká nesvojprávna alebo čo? Tak ak sa mi niečo nezdá tak komunikujem a nie že nechám teda nevestu nech niečo robí za mňa a potom sa poza chrbát sťažujem, že sa mi to nepáči a asi to je nejaké divné. A vyvodzovať z toho, že 21 ročná ide prebrať vládu v dome svojich omnoho starších svokrovcov, tak to je už naozaj cez čiaru.
@reenie ale vsak je to len na zakladatelke - ked sa jej mlada snazi neumerne pomahat, nech jej povie, ze zajtra varim ja, budem rada, ak navaris pozajtra .... skor je to o tom, ze zakladatelka pomaly meni veci, ktore jej chce vytknut. najprv je zle, ze mlada vari ... potom prizna, ze jej to ani nevadi, lebo ona nevari rada, alebo nevie uz co varit, ale syn podakuje a pochvali len zenu, nie mamu ... potom ke zle, ze ani mlada nepodakuje, ked navari svokra ... potom je zle ze sa mlada zduje, led sa s manzelom pohada ..... pritom staci k uvodnemu problemu malo - dohodnut sa s mladou, a k priblemu medzi mladymi - bud sa nestarat, alebo sa opytat aj mladej, co je zle, (myslim tym nestavat sa automaticky na stranu syna, ale ukazat aj neveste, ze jej moze doverovat - ale teda tam musi byt uprimna snaha. )
@reenie no tak, ale to je o komunikácii a o tom, že ženy by mali byť menej vztahovačné na všetko. Pomaly v každej blbosti vidia triedny boj nevesty a svokry a tá druhá jej chce isto zle a nwm čo. No asi by každá jedna žena čo vidí problém aj tam kde nie je mala popracovať na svojom sebavedomí a skočiť za dobrým psychológom. Keďže ako tak pozerám väčšina problémov je z toho, že si druhá strana niečo domyslí. A kto si vie domýšľať najlepšie? No predsa zakomplexovane ženy.
Mat vas problem a prezidentov plat tak sa vznasam ,co by iny za to dali keby mali taku nevestu, na rukach by ju nosili a nie este sa stazovat ze robi ,to som este nepocula. Ked robia mlady nedobre ,ked nerobia este horsie kedy uz vam svokram bude konecne dobre, asi nikdy.Des dufam ze ja takato svokra nikdy nebudem.
to že niekto rozhodne za teba, kedy vyprať, upatať, navariť, dokonca čo navariť, nie sú nejaké pravidlá domácnosti? ak som to zle pochopila tak sorry..
Ufff, ja mam zatial len dve dcery, takze nevesty sa asi nedockam, ale keby predsa len, tak ju na rukach nosim, ze mozem prist z prace a oddychnut si :D
Ufff, ja mam zatial len dve dcery, takze nevesty sa asi nedockam, ale keby predsa len, tak ju na rukach nosim, ze mozem prist z prace a oddychnut si :D
@reenie nuž po 1. aj svokry aj nevesty vedia byť 1000x horšie ako sa spomína v tomto príspevku, tu sa zatiaľ nič strašné nestalo a napriek tomu chýba základná komunikácia /nevesta si je myslím dobre vedomá že nie je vo svojom, a reakcie syna mi prídu také - že sa pokúša hasiť náznak konfliktu, lebo zrejme jeho žena tiež nejaké veci vníma a svojmu mužovi to hovorí a čím ďalej to vyzerá tak, že mama zabudla alebo ani nechcela "pustiť" syna../
po 2. autorka zatiaľ nekomunikovala lebo... a vpodstate rieši problém poza chrbát /aj keď možno s dobrým úmyslom/, ak by to robila druhá strana to by bolo asi nehorázne že?
po 3. je to jej dom - ale aby na snahu a pomoc reagovala spôsobom nestaraj sa, je to moja domácnosť - nuž neviem... a čím viac píše, tým ďalej je jasné, že to NIE JE o preberaní vlády a kafraní sa do systému. O normálnych veciach mala normálne hovoriť nie si len myslieť...
po 4. na neveste chyby vidí, ale na sebe nie... a keď aj, tak v ďalších vetách to už zaobalí a stále sa to nesie v duchu uvidím - nie skúsim porozmýšľať a urobiť to takto. A vlastne aj syn je zrejme dokonalý 🙂
po 5.nie je dôvod sa starať do vzťahu syn-nevesta /je to ICH vzťah!/ - ak to nedokáže, mala držať syna vo veži, alebo nedovoliť mladým, aby bývali u nich.
Ale na všetky rady a podnety existuje nedá sa, to je inak, nebudem nič hovoriť, nechcem prísť o syna...ale nie som spokojná... Kde nie je vôľa, nie je cesta... a jediný výsledok bude že sa mladí poberú preč s ostanú len 2 varianty: syn bude chodiť k rodičom sám, lebo nevesta bola za takú a hentakú /existuje aj neverbálna komunikácia/ a tlačiť sa tam, kde nie je žiadaná sa nebude, alebo si to príde odtrpieť a budú sa všetci pretvarovať.
@bagre jej napríklad vadí keď navarí a ja im naložím večeru ...to mi nepríde ok
@bagre no ona vnímať asi vníma ... Cez leto bola dosť nevraživá situácia keď išli na kúpalisko a ja som navrhla že sa tam môžeme stretnúť lebo pôjdem aj ja a pôjdeme spolu domov.
@777januska777 máš pravdu, je o to komunikácii, a mať ďaľsiu pomoc v domácnosti je fakt úžasné..ale ale keď ani komunikácia úplne nefunguje, lebo je tam rozdielnosť názorov, tak jasne, chyba zakoplexovanej svokry, vhodnej do starostlivosti psychológa, alebo najradšej psychiatra. Vyskúšajte si to dievčatá..prajem vám to zo srdca.❤
Tak ale ste dospela žena , myslím si pre pokoj v rodine si sadnite s synom jeho ženou . Je to vás dom vaša kuchyna a a aj pracka .
Dopadnete o chvíľku bez syna a vnukov , žiaden kontakt . Zas názor si treba povedať .
Ale Bože to je pre teba taký problém že cez to nedokážeš prejsť? Možno jej to je blbé, možno by si dala menej, v inom pomere... ja neviem... opýtala si sa? A keby aj, tak stojí TOTO za to že bude vo vzťahu napätie? TOTO vyjadruje to, aká je osoba?
@reenie no v tomto prípade je to jasný prípad zakomplexovane svokry, keby svokra nemala komplex nízkeho sebavedomia a hlavne by nežiarlila ako pubertiačka, vzťah by bol možno oveľa lepší. Lenže také veci si musí uvedomiť človek sám, že žiarli a že chyba bude dosť veľká aj na jeho strane.
Možno chcela byť sama so svojím mužom /bez toho že by niečo bytostne mala proti/, len si nenasadila dosť presvedčivú masku nadšenia... Aj nevesta aj svokra musia zistiť ako spolu vychádzať, lenže to treba nejaký čas skúšať a hlavne komunikovať... ale nie spôsobom, zdá sa mi divné že... = zdá sa mi že si divná, lebo ja som ok...
No tak nenakladaj jedlo a bude po probléme 😀 a to s tým kúpaliskom, tak možno chceli byť chvíľu sami. Možno by si to mala skúsiť aj ty s manželom a možno by ste mali aj oveľa lepší vzťah. 🙂 Podľa mňa pracuj na vzťahu teba a manžela, lebo tam to asi viac škrípe a ty sa potom snažíš uchyľovať k svojmu synovi a budovať vzťah s ním.

Veď to je super, ze navarí, povesia vyprate veci, povysava...trebars,si dohodnite jedálny lístok, ak teda ti vadí, že vari jedla podľa, seba, alebo cez víkend var len ty. Jednoznačne sa treba porozprávať, možno chce len byť dobrá nevesta a plus celý, deň je doma, tak samozrejme ze ma čas variť, nakupovat, prať a upratovať. Kúriť proste musí, veď by zamrzla teraz. Jest tiež musí, tak zrejme aj to je dôvod varenia
Nevidím v tom nič zlé, ale ak ti to prekáža, proste jej povedz, že si neprajes, aby ti vesala veci, alebo upratovala priestory, kde ste vy s manželom. Len potom je možné, že skrátka začne variť a všetko ostatné len pre svoju rodinu, čiže pre seba, manžela a deti