Neviem variť
Ahojte dievčata, ani neviem ako začať... Moj problém je, že mam 32 rokov s manzelom sme 12 rokov spolu a “este” stale neviem variť. Veľmi by som chcela aj by som mala naladu ale mne to jednoducho neide... Manzel je cez tyzden stale prec a ked pride domov stale sa kvoli tomu pohadame. Su 2-3 jedla ktore viem spraviť, ktore sa daju zjest a hotovo. Pozeram maminu ked vari, pisem si postup a mne sa to ani tak nepodari. Už som rozmyslala, ze pojdem na neaky kurz varenia. Baby ako sa naucit varit? Je este žena okrem mna ktore fakt nevie varit? 😕
@montemotherone tak áno je pravda, že veľa záleží na vzťahu. Ja ho mám našťastie dobrý a tiež mi sem tam do toho kafre, ale aj tak si spravím po svojom. A čo nevie náhodou mama, tak poradí babka.
@nanka888 keď sa to tu rozbehlo s receptami 😊 ja ti dám typ na úplne jednoduchú a zdravú zeleninovú polievku, taký rozvrh... Zeleninu (brokolicu, alebo cuketu, mrkvu... ) to je jedno daj variť, osoľ, okoreň (ja dávam kari, alebo majorán, rascu...), povar chvíľu, rozmixuj ponorným mixérom, pridaj lyžicu masla, alebo olivového oleja a na záver hrsť ovsených vločiek, ktoré ešte chvíľu povaríš (2 minútky). Hotovo 🙂 Keď to robím zo zemiakov, nemixujem ich, len jemne popučím aby sa zahustila 😉
Ja mam tiez problem z polievkami. Nakoniec sme to vyriesili a kupujeme sackove urobim do nich zeleninu alebo nitovky a hotovo druhe jedlo a kolace mi idu od ruky
Velmi rád varím a pri mäse sa dá najviac experimentovat, co sa týka korenín. Ak pottebujem poradit, tak buď od mami alebo pozriem recepty na mimibazári, sú tam aj s fotkou. Podarila sa mi aj mascarpone torta pre 7 rocnú dcéru. Netreba sa bát, radsej posolit menej...a dat pozor, aby sa nepripieklo. Najradsej pouzívam rascu, bobkovy list, cierne a nové korenie a samozrejme vela cibule a cesnak. Múku nepozívam na zahusťovanie, radsej cibulu a zemiaky...
@nanka888 tak skus nieco jednoduche, nemusis hned piect cele kura, morku a pod. Skus jedla typu “soté”, maso na kocky, oprazit na oleji a pridat cokolvek - korenie (grilovacie, kari, cesnak, provensalske,..) a napr. smotanu, do nej kusky petrzlenu, alebo mandarinky z konzervy (to dnes varim ja), pripadne si kup bazalkove pesto, to sa hodi takmer vsade, alebo v nej rozpusti nivu,.....
Alebo obycajne rizoto - ryza, maso opat na kocky oprazene, zelenina, hotovo.
ja napr. podla receptov tiez prilis varit neviem a ani ma to nebavi, ale vymyslat kombinacie podla seba, to mi ide a rodina sa za tym nevie dojest 😁 kludne napis sukrom. spravu, poslem ti nejake rychle recepty
@nanka888 / viem tiez uvarit par veci som starsia od teba🙂 nehambim sa za to z varenia mam strach a odpor ( zazila som strach ponizovanie a posmesky na vareni na hotelovej akademi) a odvtedy sa to so mnou vezie
@nanka888 Pre mňa je varenie trest. Pečenie koláčov milujem, ale kým som sa naučila variť tak to trvalo. Čo mám prvé recepty od mamy tak že zeleninová polievka : "keď je mrkva mladá tak dáme do vody spolu zo zemiakmi, keď je stará tak zemiaky pridáme až keď je mrkva napoly mäkká" a pod., všetko do detailov a postupne. Proste mnohé to nepochopia, že človek to v sebe nemá. Nikto nevie všetko. To akoby som ja človeku, ktorému zdochne aj kaktus, povedala, že nechápem, ako nemôže dopestovať ovocie a zeleninu a ešte aj v bio kvalite - to viem ja. A proste niekto nie. Nikto nevie všetko. A určite ani tvoj muž nie a keď bude frflať, treba mu to pripomenúť, že tiež neni dokonalý.
A keď vieš knedľu klobúk dolu. Ak máš čas, tak sa na ten kurz kludne prihlás. Tiež som nad tým voľakedy uvažovala ale postupne som sa naučila. A "Recepty zo Života", ako tu baby spomínali, mi veľmi pomohli. Ale môžem urobiť skvelý paprikáš alebo úžasnú krémovú brokolicovú polievku a muž si vtedy radšej otvorí paštétu, lebo je strašne prieberčivý. To nezje ani od svojej mamy 🙂
to nic ja viem varit aj tak to tomu rozmananemu somarovi nechuti... dnes som od nervov vyhodila kilo brav. stehna do kosa lebo povedal ze je to mastne nevar mu nech si navari lebo dopadnes ako ja :( teraz tu revem jak pi*** kvoli nemu
Ja som na tom bola rovnako, vobec som nevedela varit. Ked mal prvy krat ku mne prist teraz uz manzel na navstevu tak mi mama uvarila hrniec ryze a ten som dala na sporak ze to som ja uvarila 😂 k tomu som spravila stehna kuracie v trube co uz sa nedalo moc pokazit ale asi neboli moc dochutene. No naucila som sa varit jedine praxou, pokus omyl a muz bol hladny tak zjedol aj tie omyly.
@nanka888 Ahojte žienky mám 26 rokou a neviem variť vlastné mamina ma vôbec nenaučila variť. A vždycky keď idem aj variť tak vždy to pokazím ja sa za to dosť aj hanbím aj priateľovi to vadí že neviem variť ja proste neviem kďe robím chybu.
@nanka888 Ahoj už si sa naučila variť ak sa smiem spýtať.
@olinkalilien no tak skus ist strikne podla receptov... napriklad kuchyna lidla, na vareche milion receptov, bonvivani ma recepty fakt uplne krok po kroku...ale teda neviem, aku kuchynu chces varit
@cina1 Skúsim teda tu kuchyňa Lidla.
@cina1 Strašne sa za to hanbím
@olinkalilien no tak sa naucis teraz 🙂, podstatne je ze chces, mna mama tiez nejako neucila, a veruze aj teraz pozriem recepty, ktore nevarim bezne...a napriklad prvu knedlu veruze som urobila asi az po 45ke 🙂... a kysnute vseobecne, vsetko vazim, neviem doteraz odoka, ako to robila mama, ale podla receptu urobim vsetko
@cina1 Vidíš ty si sa šikovne naučila aspoň že vieš podľa receptov ja to mám tak zas že ja to podľa postupu pokazím.
@cina1 Aj dnes som varila pokazila som to a priateľ my povedal že už sa nemám ničoho chytať.
@olinkalilien a co akoze pokazis? no ja sa drzim pravidla prax robi majstra...
@cina1 Ale vieš čo skúsim tu kuchyňu Lidla ako si my napísala terás som pozerala všelijaké videá sú tam ja sa naučím variť len to chce čas.
@olinkalilien drzim palce, nech sa dari 🙂
@cina1 Ďakujem ty 🙂🙂
@olinkalilien ahoj, tak kucharka zo mna nebude ale uz mi to ide celkom dobre 🙂 Ozaj treba len skusat a stale to bude lepsie. Ja napr este aj teraz ked nieco nove idem varit tak pozrem na nete video o postupe.

@nanka888 moja segra tiež nevie variť. Vrchol je cestovinový šalát. Ja varím všetko, keď príde nevie sa dojest. Mňa to baví, ju vôbec. Variť ma nikto neucil ale rôzne tipy a postupy som odkukala z TV paprika.