Nevinné žartíky
Nazdar súdruhovia!
Sestre sa pred pár týždňami narodil prvý drobec a na mne akosi ostala "úloha" toho vtipného uja, ktorý učí deti hovadiny (len ona to ešte nevie 😉).
Takže sa vás chcem spýtať, aké nevinné žarty, pranky, slová alebo čokoľvek iné ste učili svoje ratolesti vy. Niečo, čo je vtipné pre okolie, ale zároveň to matku dieťaťa nenaserie, ale pobaví. Alebo prinajhoršom pri tom len pokrúti hlavou a povie: "Zase si ho naučil ďalšiu sprostosť?" 😀
Sám mám nejaké nápady, ale rád sa nechám inšpirovať aj od iných.
EasyWayOut
@easywayout no tieto srandičky by mali prísť tak spontánne, ak máš zmysel pre humor, nasilu si to študovať na nete je riadne odveci, prepáč 😂.
@jaskolka, ďalší človek, ktorý nečíta, ale píše. 100x už bolo napísané, že TERAZ ho nič učiť samozrejme nechcem. Cieľom bolo len zistiť konkrétne situácie, v ktorých s deťmi človek požartuje. Ako napríklad tvoj brat, ktorý s ním blbne, ako píšeš.
Ak také situácie nemáte alebo sa nedajú napísať, lebo sú viazané len na jednu konkrétnu a viackrát nezopakovateľnú situáciu, tak kašlite na to a zavrite toto vlákno. To je celá veda. 🙂
Buď si vtipný alebo niesi vtipný... A keď hľadáš nápady na MK tak budeš skôr trápny ako vtipný žiaľ 😁
@ibrunova, kiežby bolo toto to, čo musím študovať... 😄 Nie, nemusím. Len nemám nič proti, ak mi niekto rozšíri portfólio aj takýmto spôsobom.
@xena0, tak, ako píšeš. Zjavne som zvolil zlé prostredie. Idem zjazdiť kamarátku za odporúčanie.
@easywayout ani ty nečítas, čo píšem.
Tak ešte raz. Zbytočne dopredu si na chystáš kopec "žartov" a zistíš, že dieťa bude baviť niečo úplne iné. Alebo bude introvert, ktorý bude pozerať na teba ako na cvoka, že tam skaces alebo mu vyťahujes vajce spoza ucha.
Načo ti to bude potom? Pripravovať si nejaký scenár, to je samo osebe vtipné, lebo dieťa ti urobí takú zmenu scenára, že jediné improvizovať musíš. Dokonca aj samotní animátori deti takmer vždy improvozuju, lebo deti jednoducho reagujú rôzne. A často úplne zmenia všetko pripravené.
Potom tiež píšem, že brat si nič nepripravuje. Proste sedíme na dvore, malý dobehne s loptou, a už behajú, potom ho schmatne, výhodu si na plece, malý sa ide po trhať smiechom, robí mu "bur bur" (brat ma dlhé vlasy a malý sa ide usulat, keď ho nimi stekli).
Ale absolútne nič vopred nachystané...
@jaskolka, a ja znovu píšem, že si nepripravujem žiadny scenár vecí, ktoré chcem deti striktne učiť. To len ľudia tu to z toho spravili. Pokojne stačilo napísať tú časť od vety: "Proste sedíme na dvore..." 🙂
Chápem a rozumiem, dieťaťu darujem.
Tak napriklad moja mama, ked strazila sestre deti, ked mala ona nocnu, vzdy ich naucila nejaky neslusny versik alebo pesnicku ;) Robil to aj jej tato, nas dedo ;) Kamoskin tato zase jej deti ucil take pijacke pesnicky… asi ako vo filme S tebou mne bavi svet 🙂 S tebou mne bavi svet ma sladka Emco, ja bych te laskou sned, hlavne v noci… ;)
Aj moj tato miloval kanadske zartiky, to malokto chape, ten druh humoru a vie vydrzat a neprezradit….
@jumama, super, díky moc.
@easywayout To zase nejaká redaktorka píše článok tak si prišla po inšpirácie? Pozri si túto skupinu, tam nájdeš humor aj detské hlášky: https://www.modrykonik.sk/group/4178/
@easywayout ale ty si dal zvláštne potom otázku, tiež som ti už písala.
Lebo stačilo potom dat tému, napíšte zartovne situácie s vašimi deťmi (pre inšpiráciu)
Co baví moje dieťa, nemusí susedkine. A opačne.
Napríklad mne ako dieťaťu keby si brblal s vlasmi, ako brat môjmu, tak to jednu tresnem, lebo ako dieťa som to nenávidela, akýkoľvek dotyk na tvári. Vidis, a syn to miluje.
@yvanielka, gracias.
@easywayout Myslis take veci ako ked Rachel v priateloch chcela byt vtipna teta a ucila Bena take zartiky?
@nafka0483, Friends som videl dvakrát všetkých 10 sérií, ale už si nepamätám presne, čo učila Rachel Bena. Ale hej, mám pocit, že také niečo. Idem pozrieť narýchlo nejakú z tých častí.
Season 7 Episode 16, “The One with the Truth About London.
Už len oslovenie SÚDRUHOVIA hovorí o všetkom. Pobavila som sa na ráno, ďakujem za spríjemnenie dňa a verím, že môj budúci manžel nebude tohto typu 😂😂😂😂
@easywayout Hmmm, trochu váham, či to sem napísať, možno ma tu baby za to odsúdia, ale nech. Myslím, že presne niečo takéto máš na mysli: môj kolega naučil svojho syna, keď mal 1 rok, ukazovať ako odpoveď na otázku, koľko má rokov, ukazovať jeden prst. Až na to, že to bol prostredník. 🖕😁
@yvanielka, áno, to je presne tá časť. Paráda, dík. 😄 Úplne som na to zabudol.
@emm_i, to som rád, bol to zámer, takže vďaka. 😅
A ešte som si spomenula, ako môj syn, keď mal asi 4 roky, zabával celé široké príbuzenstvo spievaním pesničky "Ešte som sa neoženil, už ma žena bije..." Všetci z neho išli do kolien. 😁
@easywayout očividne si nepochopil kontext, že pobavila som sa na tvojej trápnosti (súdruhovia, chcem byť vtipný...) 😂 mimochodom, mal si zvoliť skôr SÚDRUŽKY 🙂
@easywayout dobre predpokladám, že máš už 35+? Niektorí muži v tomto veku chcú byť nasilu vtipný. Nikdy nezabudnem, ako mi raz pri intímnej chvíli muž povedal, chcem vidieť tvoje berušky 🤢.. (rozumej prsia)... 😂😂😂😂
@emm_i, sú situácie v živote (nepodstatné) ako toto fórum, kde je jedno, či sa ľudia bavia s tebou alebo na tebe. Dôležité je, že sa niekto smeje.
@easywayout očividne to pre teba nie je také NEPODSTATNÉ, keď tu prispievaš 🙂 vráť sa do reality a bav reálnych ľudí, blízkych, kamarátov 🙂 a naozaj radšej slovo SÚDRUH vynechaj, hoci to má historický kontext, keď to počujem v mladom veku, príde mi, akoby si zaspal dobu a si ten typ muža, že chcem byť nasilu vtipný, smiešny, humorný - a v konečnom dôsledku to znie trápne... Len do budúcna mala rada 🙂
Konkretne ti radit tazko.
Prank vyjde zo situacie, v akej niekedy budete, kedze sa vyrazne odvija od povahy cloveka, ktory ma byt jeho obetou (aby to bol obojstranne pochopeny zart, nie ponizenie, ci ublizenie). Neda sa to velmi pripravovat takto dopredu. Skor treba mat na to kreativnu mysel a vidiet moznosti v aktualnej chvili.
A potom este zhodnotit, ci to uz nebude cez ciaru.
O par rokov, ked bude drobec vacsi, mozete zacat. A hlavne budes poznat sestru, jej nazory a budes vediet, co znesie a co by ju uz vytocilo.
Ale hlavna vec je, ze dieta musis naucit, ze tieto zartiky smie stvarat len s tebou. V tvojej pritomnosti. Inak nikdy.
Lebo nevies odhadnut kreativnu mysel dietata a ono zase nevie este odhadnut situacie.
Takze ho nieco naucis, ono toto (alebo nieco tomu podobné, vlastné) pouzije inde a bude z toho poprask, pre dieta slzy a nechapanie, co zle urobilo.
@emm_i, prispievam sem, lebo práve mám čas, baví ma to a na počudovanie sa tu našli aj ľudia, ktorí poradili k veci. Určite nie preto, že by to pre mňa bolo podstatné. Percento tých ľudí, ktorí pomôžu a odpovedajú na otázku a nie na omáčky okolo je síce malé a zvyšok (ako ty) je len čistá a klasická slovač, ktorá ak si aspoň 3x za deň do niekoho nerýpne, tak sa jej ten deň neráta, ale aj tak to za to stojí.
@moonlight1210, hej, tak ako píšeš. Stvárať to len so mnou. Aj na túto výzvu sa teším.

Okrem toho položil si zvláštne otázku, keď si chcel vedieť, či majú ini ľudia také zážitky, stačilo sa opýtať priamo na to.