icon

Nezabudnime na Romana: Príbeh o šikane a zmene školy

30. nov 2023

... aspoň ja na neho nezabudnem, dokedy mi bude pamäť slúžiť a budem dýchať vzduch.
A to mame spoločne len to, ze aj ja mam synov a tiež boli šikanovani,ucitelkou Aj.
Bola núdza o angličtinarky, tak vzali co našli na ulici, aj rustinarky, co sa cez prázdniny prerobili na anglínu a počas sk. roka boli 2 lekcie pred žiakmi. Táto malá väčšie ego ako vedomosti, ale vedela čosi ceknúť a po sobotach si dorabala pedagogické minimum. Po mojom sa začala voziť, lebo som ju osobne nevyhladala a neplazila sa pred ňou, takže syn doniesol 3 päťky cez týždeň za abecedu. Tak som ju stretla v cba a pani učiteľka, myslíte, ze anglické decka by sa naučili sk abecedu v pohode a nikdy sa nepomýlil? Hodila na mňa pohľad, z ktorého slahali blesky a keďže som v ten moment dostala ten nápad, ze nemusím bestiu trpieť, ako si ona mysli, hodila som to autom na okraj mesta a zastihla tam riaditeľku.
-mohli by moje deti od pondelka nastúpiť k vám?
-jasne, nech prídu, budem ich čakať 7.30 vo vchode s učebnicami sa vyrovnám ja, len mi s nimi pošli rodné listy.
Ja som nepovedala prečo a ona nebola zvedavá,takto ľahké to bolo.
V pôvodnej škole bol veľký curbes,ako mi škodoradostne zvestoval jeden ich spolužiak, lebo však normatív na žiaka minus a minus. 😃V novej škole pookriali, polepšili známky, dostali na dobré SŠ, z kamaratstiev, ktoré tam získali žijú dodnes, aj si boli navzajom na svadbách. Niekedy naozaj Riaditeľ robí skolu🍀a táto malá dobre srdce, úmysly, vyžarovanie.
To na margo, ci mal chalan zmeniť školu. Mal to skúsiť a áno si už nemusel pýtať požehnanie od mamy. Ta v noci čosi vyviedla... Nečudujem sa jej, fejsbuky písali, ze bol na streche hodinu (dá sa vôbec komentovať vedenie ZŠ bez urazlivych adjektiv, nesvojprávne hovada) a chalan kričal, ze ich ma rad (((((((prečo vy mňa nemáte))))))) nenávidite)
Prepáčte, mam toho v hlave ešte na 4 A4 a musím odbehnúť, možno niečo dopíšem, ale zatiaľ toľko. 💦💦💦

valeria_h
30. nov 2023

Aj ja ho mám stále v hlave, chudáčik, čo musia prežívať rodičia 😥 Dnes všetci strkajú hlavu do piesku alebo problém ignorujú. Som zvedavá či s tým budú vedieť žiť tie dievčatá, aj keď myslím, že nemajú absolútne žiadne svedomie.

kosicanka1
30. nov 2023

Neviem preco, ale aj mna sa to velmi dotklo, doma sme sa o tom s detmi dlho rozpravali.
Zlyhal riaditeľ, ucitelka aj rodicia. Ak je pravda, ze rodicia šikanu opakovane so skolou riešili, tak to nemali nechat tak, urcite by som zvolila prestup na inu skolu - aj v poslednom ročníku.
Na internete sa objavilo aj cele meno a priezvisko spoluziacky, co ho sikanovala a kričala na neho nech skočí.
Mna na celej situacii zaráža tiez to, ze z celej triedy sa nenasiel nikto NIKTO nikto, kto by za Romanom prisiel a povedal mu: “Ser na nich, po skole pojdeme na zmrzku”
Zlo zvíťazí vtedy, ked dobrí ludia neurobia nic

kosicanka1
30. nov 2023

A dnes sa takyto spolužiak nasiel:

kosicanka1
30. nov 2023
valeria_h
30. nov 2023

@kosicanka1 Vieš, ľudia sa radšej pridajú na stranu šikanátora, lebo nechcú byť ďalší na rade. Lenže stačí tak málo, aby sa ho zastal jeden, k nemu sa pripojí ďalší a ďalší..

sim_mi
30. nov 2023

K comu je dobra dalsia diskusia? Co tak ho nechat odpocivat v pokoji?

kosicanka1
30. nov 2023

@valeria_h Ved toto 😢😢😢.
Myslim, ze vtedy mu naozaj stačil iba jeden jediny kamarat z triedy, ktory by sa za neho postavil.

kosicanka1
30. nov 2023

@sim_mi mozno niektore mamičky si to potrebuju zanalyzovať, prediskutovať, aby sa poučili a vyvarovali sa podobnych situacii. Treba sa o tom aj v rodine porozpravat.
Nemyslim, ze sa to tu zvrtne na priživovani sa na nešťastí .
Skor ako smutne memento ľudskej krutosti.

la_dolce_vita
30. nov 2023

Tiez som z toho smutna... ano, zlu pomoze, ked ta dobra vacsina mlci. Nepamatam sa, ze by toto bolo kedysi, nestretla som sa s tym nikdy, ani pri mojich detoch. Skoda mladeho zivota a lutujem aj rodicov, zrejme toto nikto necakal. A treba o tom hovorit co najviac, aby sa to nezopakovalo..

pink_lady
30. nov 2023

toto nechapem?:
"To na margo, ci mal chalan zmeniť školu. Mal to skúsiť a áno si už nemusel pýtať požehnanie od mamy. Ta v noci čosi vyviedla... "
co vyviedla mama?

mondolina
30. nov 2023

@pink_lady
strieľala pred domom tých detí

basska_b
30. nov 2023

Urcite mal zmenit skolu. Urcite, urcite. To sa inak riesit neda. Ja som videla video 10minutove s jeho otcom, mrazilo ma, hodinu som nemohla spat... nech je to velkym mementom!

weronika171717
30. nov 2023

Dnešné deti sú neskutočne sprosté! Česť výnimkám, ale keď to občas pozorujem, tak z tých mladých ľudí rastú dementi.

777januska777
30. nov 2023

@weronika171717 to bolo vždy, zase si neidealizujte históriu.