Nezaplatila som právom?
Ahojte, stala sa mi taká nepríjemná vec, a keďže som malo asertívny človek, teraz sa cítim zle, aj keď si myslím, že som mala pravdu ja a že som nikoho neprávom neuskodila:
Dostala som od manžela darcekovy poukaz na masáž u jednej súkromní ký, kde bola uvedená 'ľubovoľná masáž podľa vyberu', nebola tam uvedena cena ani že koľko minút to ma trvať.
Dohodla som si termín s pani maserkou, keď sa ma pýtala na ako dlho to bude, aj do telefónu som uviedla, že na poukaze to nie je napísané.
Keď som prišla na masáž, zase sa ma pýtala, že na koľko minút mam ten poukaz, potom ze v akej hodnote to bolo kupované. Ja som to samozrejme nevedela, bol to darček a tak som sa nevypytovala manžela, že koľko to stálo. Pani masérka povedala, že zoznam kupujúcich a ceny ma zapísané v starom kalendári, a ze to ma doma, nevie sa teda pozrieť, že doma to následne pozrie a teda dá mi masáž na 30 minút. To som absolvovala, bola som spokojná.
Prišla som domov, pýtam sa manžela na cenu, on ze to kupoval za 30 eur
Je to v poriadku, dostala si to, za co tvoj muz aj zaplatil. Ona ta kvoli 4 euram urcite zalovat nebude.
Dalo sa to riešiť aj inak, napr. hneď keď ste nevedeli, volať manželovi, že za koľko to bolo, ale to už je jedno... Ja by som to brala ako ty, mala si to pozrieť už keď si sa objednávala, nemusíš mať kvôli tomu nejaké výčitky, neušla si odtiaľ, povedala si jej svoj pohľad na vec a ona povedala, že dobre, tým by som to považovala za vybavené, či sa "urazila" alebo sa ti to zdalo už nezsitíš...ale osobne by som jej tie 4€ dala a brala ako tringelt, ktorý by som jej tak či tak plánovala dať...
podla mna si sa zachovala správne. Vystaviť poukaz bez sumy, potom sa ani neozvať, prešpekulovaná je. Nemusíš si nič vyčítať.
Ďakujem vám pekne za názory. No mne ani len nenapadlo sa spýtať manžela.... Z akého dôvodu? Ja som rátala s tým, že keď je tam uvedené, že masáž podľa vlastného výberu, tak prídem a vyberiem si hocičo, že teda všetky typy masáže sú kryté sumou, ktorá bola už zaplatená. A kebyže vyhram ten poukaz na tombole? Komu by som vyvolávala, v akej sume to je?
A manžel v práci nemá čas dvíhať telefón, takže zbytočne by som mu volala v tú chvílu.
A dostala som poukaz aj k inej masérke, aj tam bola ľubovoľná masáž bez uvedenej ceny a času a nebol z toho žiadny problém, pani si všetko pamätala. Ani vtedy som sa nevypytovala manžela, že na koľko to je, a koľko zaplatil.
A k tej asertivita, nie, nezvyknem sa takto správať, toto bola výnimka, aj preto má to tak trápi. Kebyže jej zaplatím, aj vtedy by ma to trápilo, že som trúba a neviem sa obhájiť, a nikdy nič nepoviem.
Ked niekomu kupim darcekovy poukaz na masaz, ocakavam, ze tu masaz dostane v hodnote aku som zaplatila. Ozaj by ma nahnevalo keby zistim, ze som zaplatila raz tolko ako realne bolo poskytnute a nasledne po dodatocnej masazi by este musel doplacat. Ved si tam musela cestovat na 2x. Moze byt rada ze jej nedas negativnu recenziu.

Zase asertivita je fajn, ale treba vždy zvážiť okolnosti. Tu ti tá tvoja asertivita nepomohla zjavne, lebo teraz tu píšeš romány a riešiš to tu. Teda myslíš na to a podľa mňa by ti bolo byť lepšie neasertívna, dať 4 eurá a mať pokoj nabudúce. 😉 Prečo si vlastne nezavolala manželovi pred prvou masážou ak nastala situácia, že masérka nevedela a ani ty?