Neznášam turistiku
Mamicky aj nemamicky, chodite na turistiku? Da sa k nej vybudovat vztah? Ja by som taaak rada.. a nejde to 😀 bolo niekolko pokusov, tury kratke aj dlhsie, stupaky aj prechadzky po nizsich kopcoch, v zime ci v lete, s krasnymi vyhladmi.. no aj tak to so mnou nic nerobi. Telo si pyta pohyb, kedze mam sedavu pracu a teraz pocas corony a navyse cez zimu sa toho vela neda. casto stretavam mamicky s 3 a viac rocnymi detmi, dokonca nosia svoje male dietky v nosicoch. Okolo mna samy turista. Tiez by som rada k tomu v buducnosti viedla svoje deti vramci zdraveho zivotneho stylu, pri kazdej snahe priam vypluvam dusu a nadavam, ziadne vyplavovanie endorfinov sa nekona ani po vystupeni na vysoku horu..
@lucilaines ako ja naposledy na skalnate pleso.. lanovkou, tam sup pokukat, sup tatransky caj a servus zase dole 😁😁😁
Ja mám veľmi rada turistiku, aj keď skôr takú light, keď veľké výšky, rokliny a tak mi nerobia dobre, je mi z toho zle. Ale ak ťa to nebaví nerob to.
To, že teraz má turistika boom neznamena, ze musíš robiť to isté... Ved zdravý životný štýl nie je o tom, co je práve v mode. Nevidím dôvod, prečo by všetci ako kamzíky mali behať po horách. Nájdi si inú aktivitu. Joga, pilates, kruhovy trening pre ženy, tanec, nejaké bojové umenie, fitness, plávanie, beh, korčule, lyžovanie, možno pre ženy netradičnejsie loptové športy alebo florbal, hokejbal, sú aj ženské tímy. Mňa by napríklad nikto nepresvedčil, aby som začala robiť jogilates... Par krát som to skúsila a naťahovanie koncatin ako pavúk na sieti ma fakt nebaví... Takže sa venujem viac dynamickému pohybu. Ved máš vlastný rozum, internet tiež, vygoogli si ako ktorý šport vyzerá (pozri si nejaké videa na YouTube), vyskúšaj nejaké cvičné hodiny, porozprávaj sa s kamoškami, kolegyňami alebo manželom, čo by ste mohli cvičiť spolu, ako sa aktívnejšie hýbať, k čomu máš blízko. Nechápem toto nastavenie - dakto uda nejaký trend a všetci ako ovce za ním. Co vlastný názor, vlastná vôľa neexistuje? Ľudia sú už leniví aj rozmýšľať nad tým, čo by ich bavilo
@elementissa hej, turistika a cyklistika, boom ako svet...
Tiez neznasam turistiku. Horsie je, ze moj muz je vasnivy turista. Pre harmoniu vztahu s nim odjakziva chodim kazdy rok na tyzden do Tatier. V den, ked je naplanovana velka tura sa mi tam ani nechce vstat z postele. Nenasla som zmysel v sliapani do kopca. Nastastie, teraz, ked mame male deti, tury sa im prisposobuju a takyto program je pre mna v pohode. Hoci stale nechapem, co na tom ten moj chlap vidi 😁 ale za to ja milujem spoznavanie cudzich krajin a miest. Naposledy sme boli pred rokom v Parizi (bez deti). Kazdy den sme boli 10 hod. na nohach, vsade, kam sa dalo, sme isli peso. Kazdy den smd spravili 25000 krokov (mali sme krokomer). A moj muz bol v soku, ze netusil, ze ja viem tolko chodit 😁😁😁
@sandri presne toto aj ja 😳 pochodila som uz vselijake krajiny a toho sa neviem nabazit. Kludne si dam na dovci budik rano o 6 a padam do ulic, pobehat a vidiet co sa len da. Ked sa donutim ist na turu a mam vstavat o 6, prevracam ocami uz den vopred a je mi zle, ked si predstavim, ze sa zadycham az tak ze mi ide hrud rozdrapit.
@elementissa nie som leniva rozmyslat, mam odskusane rozne sporty. Keby nebola tato hlupa corona, uz by som drala karimatku na joge 3x do tyzdna, k tomu tancovala salsu a planujem sa prihlasit na taky ten “tanec” visenim na plachte. Nikto ale netusi dokedy bude vsetko pozatvarane.
Nepotrebujem nieco robit len preto, ze je to “trendy”. Aj beh je trendy a behat nebudem nikdy. Cez leto som takmer denne na korculiach alebo na biku, to sa ale teraz neda. Turistika mi preto prisla asi najvhodnejsia a chcela som vediet ci sa niekomu podarilo prekonat sa, odburat nechut.. tot vsjo.
@halabolka ja mam lesy velmi rada a najlepsie tam je, ked tam nie je vela ludi .. tiez sa mi nechce prve kilometre ak som dlhsie nesla, ale potom sa tie chemikalie vyplavia a je to velmi fajn .. takze mozme zit v takej symbioze .. ty pochodis mesto a sadnes na kavu a ja zatial pobeham zatial po ludoprazdnych horach 🙂 kazdy co ma rad
@halabolka ja mam rada turistiku, ale kondicku mizernu, nevladzem.. ale vzdy sa premozem a tie vyhlady stoja za to. Ale som obklopena bežcami , prekonavaju časy, maratony....😁 a to som skusala, poviem ti, mala som chut vraždit, skusala som to par krat a akurat som sa nasrala... jednoducho to nedavam a kaslem na to, nebehavam, ked uz radsej bicykel, je to rychlejsie 😏
@monkasponka ja zas nechapem kochanie sa vyhladmi. Sak vyleziem, ocekujem okolie, ale neviem sa kochat. Mna skor bavi sa kukat cestou na chrobaciky, kvetinky, vtaciky😁
Ani ja nemám vzťah k turistike. Prechádzky milujem, ale skor mestom, romantickými uličkami ako po kopcoch. Ale nemám problém ísť a absolvovať nejakú ľahkú rekreačnú túru pre rodiny s deťmi a tak. I keď mne veľký problém robí strach z výšky. Ja aj na lanovke mám infarktové stavy. Kde sa všetci okolo mňa kochajú, ja predýchavam nepríjemné závraty. A teda, aký možem mať zážitok na vrchole, keď pre mňa je priorita, byť v bezpečí, nepozerať dolu.
Uzasne je, ked od vas vsetci ocakavaju, ze ste turista len preto, lebo ste vyrastli pod tatrami... Mna ide porazit z toho. Na tatry som kukala z okna a vobec mi nechybalo tam chodit... Teraz tiez jedna kamoska kdejake ferraty, tury... A ja nic. A ona je z toho v soku, ze ako to nemozem mat rada a mna zase udivuje, ze ona dokaze chodit kazdy den niekam...
...my vedieme od mala deti k turistike. Uz s niekolkotyzdnovym babatkom sme zacali, kazdy vikend nejaky kopec,...uz mame deti tri, stale s nami. Tahame ich vsade, ale teda kym dvaja su ze v pohode prostredne dieta tu turistiku doslova neznasa. Nebavi ju to, ide lebo musi, ma 8 rokov, nema zial na vyber, ale teda ak to neprekona tak turisike sa bude asi cely ivot vyhybat. vedieme rovnako vsetky deti, takze ono to je ozaj ze individualne a niekoho to naplna a tesi ho to a niekoho skratka nie.
Ja som prudko neprirodny typ. Turistika a výlety do prírody sú pre mňa rovnako vrzrusujuce, ako niekoho hodiny sledovať pri strikovani. Do mesta, do kaviarne, to áno (do obchodu tiež nie), ale čo sa prírody týka, držím sa múdrosti pána Sokrata: Stromy sú fajn, ale nič sa od nich nedozvies.
@halabolka ja by som sa nenutila, keby ma to nebavilo. Nemusi kazdeho bavit to iste, ani turistika nemusi bavit kazdeho. Ja ju zbozbujem, ale verim, ze inych to brat nemusi. Na tvojom mieste ked ti chyba pohyb, vyskusam iny sport, ved je ich tak vela... Nemusi byt kolektivny, su aj take, co mozes robit sama. Ked pridu deti, urcite ich ber do prirody, ale to sa da ist aj niekde na luku, do parku na piknik, prejst sa okolo nejakeho zamku v areali...
@halabolka čím viac nasilu sa budeš nútiť, tým horší odpor získas. Proste ta to nebaví, a hotovo, kašli na to co si kto myslí. Dakto miluje fitko, ja ho neznášam, dakto miluje bežať každý deň na hory, ty máš z toho zimomriavky. Ľahká prechádzka v parku, zakončená dakym príjemným posedením pri zmrzline, alebo výlet dakde na salaš, prírodnú reštauráciu je spojenie príjemného s užitočnym. Ale ak ani to ta nebaví, vôbec to nerieš a netráp sa
Proste nie každý je milovník turizmu,s tým nič neurobíš
Skutočne si nerob zbytočne výčitky
Co na tom neznášas? Keď píšeš ze by si veľmi chcela.... Ak veľmi chceš je to o prekonaní samej seba a ano časom na berieš kondičku,.... Aj trasy sú predsa podľa obtiažnosti.... Ja som chodila s dcérou na "turistiku" viac menej prechádzky v nejakom lese s naucnym chodníkom postami pre deti max prevýšenie plynule nejakých 100m....prip lanovkou niekam a potom hodinka dve prechádzka hore.. Pomalým tempom predsa len 5r dieťa toho toľko nezvládne... Cca 10km... Postupne sme pridávali obtiažnosť ale stále nauce chodníky žiadne šplhá ie po skalach
Môj priatel robí vysokohorské turistiku, s nim som začala trochu viac ale bez dcéry ale samozrejme on sa musel prispôsobiť mne a môjmu tempu takže len t2, veľakrát som spomenula všetky slová zo slovníka dlaždíc ale pohľad hore stal za to... Plus to prekonanie samej seba... Stále sa nepovažujem za nejakého turistu keďže najviac mam za sebou prevýšenie 1000m. N. M a to keby mi niekto pred par rokmi povedal tak ho v smejem...
A napr veľa ráz ho pošlem nech ide sám keďže a robí si svoje a ja si robím svoje on lóží po kopcoch ci pešo, bicyklom al. Na lyziach a ja beh po rovinke, výlet s dcérou sama alebo len tak pri telke..
Najdôležitejšie je robiť to čo babi teba, nie to co robia iní...
Niekto rád leží a číta, iný rad chodí do prírody... Ďalší beha maratón... Hýbať a byť aktívny v živote je fajn kvôli zdraviu ale malo by to hlavne baviť...
Vyhladavaj doliny. Rovinku. Najlepsie naucne chodniky. To byva zabava.
@miriam11
@sense
No prave v tom je problem, ze tento rok som fakt na tej koncicke makala a snazila som sa byt denno-denne v pohybe. Ako prisiel zakaz vychadzania a zle pocasie, tak som asi mesiac nic poriadne nerobila okrem rannej jogy a obcasnych prechadzok. A som na tom horsie ako pred letom 🤦🏽♀️ Proste ma nebavi sa premahat, ked po par tyzdnoch bez tury mi idu pluca z hrude vyskocit.. potom sa na 2-hodinovej ture do kopca sustredujem jedine na to aby ma tam neporazilo, kym ini okolo mna hiikaju a obdivuju prirodu. Ja inak vyslapem aj dvetisicovku slimacim tempom a v infarktovych stavoch. Lenze pridem na vrchol, ludia zase otvaraju usta od uzasu z tych vyhladov... a pre mna je to to iste ako pozerat sa do jarku pri ceste. Nic to ao mnou nerobi.
@halabolka inak ako som tu uz pisala ja teda nemam rada turistiku, nebavi ma to absolutne a s tymi vyhladmi som na tom rovnako. Kukam na vyhlad a vidim stromy, ok sak dobre. Ale pre takychto turistov ako sme my velmi odporucam letne Rakusko. Velmi vela lanoviek a lahkych prechadzok v nadhernom prostredi, ze konecne aj mna tie vyhlady zaujali a restiky s kavickou 😅 a hlavne tam nie su take davy ludi ako v Tatrach.
Môžeš predsa chodiť len na zaujímavé miesta na prechádzku, prečo robiť niečo na silu.. turistika nie je pre kazdeho, hoci teraz sa o to snaží toľko ľudí.. ja milujem turistiku odjakživa som ju milovala, les a samotu.. keď sme boli deti tak som chodievala s rodičmi, teraz tak vychovávame aj deti..
Turistika totiž nie je len o chodeni po chodníkoch a vysokých cieľoch, ale aj o láske k lesu, prírode, učení sa pravidiel, pozorovanie prírodných zákonov, zvierat, upratovanie bordelu po ľuďoch.. mne sa veľmi páči že moje deti a muž vsetci zdieľajú môj pohlad..
@jana_eyre_2 ja mam praveze rada vsetky tie veci, ktore si vymenovala 🙂 milujem les, sum stromov, vtaci stebot a rada pozorujem rastliny, chrobaky, cokolvek prirodne.. a prave pri turistike mi to cele unika. Som tak pohltena slapanim do kopca, ze nic ine nevnimam a po celodennej ture mam akurat pocit premrhaneho casu..
@halabolka no podľa mňa práve v tom je turistika - o vnímaní prírody a popritom je príjemný pohyb (ja zase odjakživa rada kráčam)..
to len dnes keď sa ľudia tak zamerali na to niekam vypadnúť a nemajú toľko možností ako minuly rok, tak riešia prekonávanie vrchov, rátajú si kilometre.. nevidia veci okolo len svoj výkon kam až dokážu vyslapat.. niektorí mám dojem že tak robia len preto aby sa mohli potom pochváliť na FB koľko km majú v nohách a kde všade boli..
samozrejme netvrdím že všetci, ale veľa ľudí to z môjho pohľadu tak berie a pritom v lese sa nevedia chovať.. nechajú zapálené ohne bez dozoru, vrieskaju, všade si púšťajú hudbu z mobilu ale hlavne že vyslapali na rysy a označia sa na Facebooku.. nesúdim nikoho, je to len konštatovanie z pozorovania okolia, keďže som v lese dlhé roky tak vidím tú zmenu..
Vklude si užívaj prírodu ako je tebe milé, nemusíš mať 30km túry..
Neviem ci to tu uz radil niekto, necitala som komenty. ale napda ma ze popri turistike mozes zbierat tzv kesky. Pozri geocaching. Mnoho rodicov tak motivuje aj deti k turistike.

@lucilaines svojim prispevkom si splnila moje ocakavania, uz mozem ist s pokojom na dusi spat a pokracovat v nenavideni turistiky 🙏🏻😄