Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč
Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...
@mandragora22 Hurvinka len pocuvam 😀 😀 ale je super..fakt odporucam 😀
A ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....pizza...to je príčina ritných tancov..tak..a už si zdiagnostikovana...
...ale bodlo by nejaké posolstvo...o konci sveta dáke nemáš? 😀
počuj..a nie si ti jašteročlovek (čo čo to písali na topkách)..?????????????? 😨 😕 😕
@katkamarek ja neverííííííííííííííííííííííím, že si sa priznala.... 😲 😲 😲 😲 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
To vidím na vylúčenie z koňa. Minimálne. 😀 😀 😀 😀
@minewka Cakala som len na vhodnu chvilu :D
@mandragora22 to ona preto,lebo má strašne vlasov a je taký výrazný "južanský" typ 😀 😀
každý jej podľa foto tváre háda viac-už takú väčšiu škôlkárku určite-a ona ešte ani v MŠ nebola 😀
@katkamarek dievča, zaslúžiš si odznačik za odvahu 😀 😀 😀
@minewka topky? to co je? nemam na to cas... este aj teraz popri konovi robim ine veci, dolezite pre prezitie v domacnosti 😀 😀 😀 aky jasteroclovek? napis podrobnosti, zajtra precitam, idem do hajan, caute!!!! 😀
@macamac 🙂 mozno preto vyzera na viac, lebo papa pizzu, no idem ja off, lebo kvoli takym doram, ako ste vy dve, sa ani nevyspim. caute! 😀
@mandragora22 😀 😀 😀 ty nepoznáš Jašteroľudí???? 😀 😀 😀 😀
@mandragora22 no idz už spac...!!!!!!dobrú
@mandragora22 ale Dora je značka oblečka pre dievčence 😀 😀 😀
tak čav Puma 😀 😀 😀
@minewka Len odznacik? Ja chcem odznak 😀
@katkamarek 😀 😀 to už rovno rád zlaté vařešky 😀 😀 😀
@katkamarek počúvaj..ale budem za teba bojovať..až do poslednej kvapky krvi 😀
baby-síce mám dovču,ale idem aj ja hajať 😉
ako dobrá srandička tu bola 😀
@stanusa999 spravedlňujem sa zakladateľke, že som odbočila od témy 😉
a zas to robím proste inak 😀 😀
paaaapaaaaaaa 😀
@minewka vazim si to, ze sa mozem na teba spolahnut 😵
@katkamarek 😉
@macamac dobrúú
@minewka vztah maju asi takyto:casto su v sebe,biju sa,syn je nervak a dcera sa rozplace pre kazdu malickkost,ona sa necha od neho bit,stoji a drzi ale su aj pekny chvillky ked sa hraju.Ako dnes hrali hokej na chodbe.Ale vedia sa aj zahrat spolu no nikdy nie vtedy ked chcem aby sa hrali spolu.
@janica81 Vysvetlovanim som sa nikam nedopracovala.Mozes vysetlovat kolko ches ucinok to nema,aj tak si robi svoje,a presne som zistila ze ked dostane na zadok,tak je par hodin sneho taky dobri chlapec az mam pocit ze mi ho niekto vymenil 🙂 .Mam jednu kamaratku,caka 4dieta,a ona prve dve deti vychovavala tak ze,len vysvetlovala a vysvetlovala a akosik je uslo pomedzi prsty,ze to nema ucinok a chlapec si zacal robit svoje.a prerastol jej cez hlavu,dievca je v pohode a toho najmladsieho uz inak ide na neho,a dostanu na zadok obaja ale ty chalani su hrozny.Syn vcera dostal na zadok,a som ho posadila do jednej izby,som mu povedala ze tamm bude sediet a kym mu nepoviem ze moze odist bude tam a ze ma premyslat nad tym ako zacne posluchat.posluchol ma sedel,ani sa nepohol a ked som sa ho pytala ci rozmyslal tak povedal ze ano,a na co si prisiel pokyval plecami,na nic a bolo 🙂 .Myslela som si ze to zabralo,ale o par hodin ta sedel znovva.Zase nemyslite ze tam bol dlho ani nie pol hod.a vecer ked som mu pohrozila ze tam pojde,tak hned posluchal
Inak moja dcera ked mala tak 4r sme preberali preco musia ludia zomriet,potom prisla s tym ze sa nechce vydavat to je trapne,naco to treba,ze ona by sa chcela ale keby tam nemala muza ale zenu,mala 5r zase sme preberali preco ludia zomieraju a najnovsie chce muza ktori bude mat ciernu kobylu a kona a dnes sa ma spytala ako clovek moze zhnit,neviem skade take daco zobrala.Obcas nemam slov na nu.
Este sa napocuvas! Nas syn raz prisiel domov (bol predskolak) a medzi recou spomenul, ze on nechce zenu, iba deti. 😲 A ja, ze to ako, ved len zena rodi deti. A odpoved: "No ona mi ich porodi, a ja ju potom poslem prec, postavim jej druhy dom a tam ju poslem." 😀 Tak sme to chvilu rozoberali a ja som ho ukecavala, ze mu bude smutno a tak. No a nakoniec regiznovane vyhlasil: "Tak dobre, ja si ju teda necham." 😀
ja zasnem z mojej malej dcerusky................... ma rok aj 4 mesiace a ja ako dobra matka som jej strcila do ruky namiesto grahamoveho rozka lupacku, ze nech si dievca osladi zivot- a ona nechcela........... potom som jej dala marina keks, hooorko tazko dvakrat odzdibla...a dala psovi...za to sa vteperila do komory nasla si cibulu, olupala ju a chrumala, sladenecaje alebo malinovky ee, nehrozi, nechce, len cistu vodu, raz som jej dala Lucku cistu neprlivu , a bee, neeee, ona len z vodovodu cistu vlaznu vodu...... predvcerom sa vrhla na cherry paradajky, nakrajane na polovicky a zo 6 ich zjedla aj s ovcim syrom.........ked to takto pojde dalej, tak z nej vyrastie expert na ultramegazdravu stravu..... kazdy den si vezme z kosika jedno jablcko a schrume ho aj ked jej o trva vyse hodiny...tak by som chcela aby mala sunecky a slaninku take tie buclate babikovsko babetkovske tvary- a nie vysportovana postava so svalnatymi stehnami bez gramu tuku s 9,5 kg zivej vahy 😒
@awalancha3 mne sa vaše názory páčia. nechápem, čo majú proti nej v téme netabuľkové mamičky. 😠
@awalancha3 , presne ako naša najmenšia...a tie kombinácie, že hruška s uhorkou, rajčina s banánom....chlieb zje až nakoniec, ak jej už nič iné nemienim dať....9,2 kg 😉 ...ale ja som šunečkové deti nemala...aj syn mal len jeden fald na stehienkach 😀
@awalancha3 no...nasa jedla rada brumikov v tom veku, co mate teraz vy, a z ostatnej stravy, akejkolvek, ked mi v tom obdobi, zjedla tak 80 ml pokrmu tak som jasala od stastia a to jedla tak raz za 4 hodiny. len beha, skace, chodi...od roka. tiez ma same kosti a svaly, volame ju pavucik, lebo len nohy a ruky jej trcia a este rebra. a to malo, co ma na koncatinach a zadku, tvoria svaly. ma vyse 2 rokov a ma 11 kg, ked mala 1r a 4m, tak mala tusim podobne, ako tvoja, nieco malo nad 9 kg. ale v konecnom dosledku, ked nad tym rozmyslam, som pokojnejsia (aj ked sa s nou natrapim, nahanam s jedlom, s pitim), ale som pokojnejsia, ked je takato, akoby mala mat co ja viem...15 kg, radsej nechje to taky maly sportovec, nez maly tucniacik 😀 😀 😀
@awalancha3 ma rok aj 4 mes. a 9,5 kg? nas maly ma 4,5 mes a takmer 8 kg uz... 😖 a to sa narodil s vahou 3550 g a mali sme co robit, kym sa po porode a uvodnom chudnuti opat na nu dopracoval - trvalo to vyse dvoch tyzdnov.
@stanusa999 Dobrá myšlienka založiť takúto tému!!!!!!!! 🙂. ja som tiež toho názoru, že dieťa má mať svoje detstvo...aj my sme boli deťmi a neboli sme izolovaní od bacilov, od chodítok, sladkostí...proste sme žili, hrali sme sa a sme tu!!!! Moja má 8 mesiacov, a papá už skoro všetko..aj ked nemá ešte ani jeden zub. Chlebík s maslom, aj koláčik jej odštipnem, aj brumíka, aj pribináka...neriešim nejaké éčka, ktoré su úplne všade. Je v chodítku ( je pravda, že ju tam dávam zatiaľ len na 15 minut), von sme chodili aj pri -25, cumel jej neoplachujem vždy, ked jej spadne na zem.. ved to nie je sterilný materiál.. je to živý jedinec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toť môj názor.
@awalancha3 No akoby som ciatala o mojom trojrocnom dievcatku....ona by prezila len na zelenine a ovoci, k tomu nejaky syrik a maso nemusi vobec...hlavne ked bola mensia, na veceru mi jedavala paradjky a s ladovym salatom, uhorku a papriku 😀 takze tiez v roku mala 9 kil, teraz ma vyse troch rokov a 14 kil, je stihla, ale je zdrava,je slaby jedak, ked ideme do restiky, a nieco si objedname, prve z jej taniera zmizne zeleninova obloha 😀 ale ja si furt poviem, ze co by za to dali ine matky, aby ich deti jedli zeleninku.... 😵
@fomarik ved aj my sme tak vyraaaastli!!! a pri detoch v materskej skôlke som bola chora raz, mozno dva krat do roka, normalne, ze teplota, pn ka, ziadne vazne choroby, tuhy koren, dobra imunita! To uz teraz ako dospela rozpravam. . cim skôr si priviknu na svet v ktorom ziju tym lepsie. Problem niektorych dnesnych rodicov je, ze svoje deti prilis ochranuju od okoliteho sveta a neucia ich zit v nom. To jest aj s tymi bacilmi, znecistenim a vsetkym. Tak to je, naco ich drzat vo vakuu, ked raz z neho vylezu tak ich klepne potom. A mam znamu ktora je neskutocne precitlivela na svoje dieta uz od tehu no a ta mala tej nezaberaju ani lieky na podporu imunity, aby si ju vybudovala. Ale to bolo o tom, ze vsetko sterilizovat doteraz zehli veci majel 8 rocnej kvoli bakteriam!!! no a ta ked nieco chyti do ruky a tam bol bacil tak ten sa na nu nalepi jasna vec tak ako na nas, ale ona jej telicko nie je naucene bit sa s bacilmi, pretoze vsetko doteraz bolo tip top sterilizovane v ich domacnosti. Aj v hoteloch kde byvali! )
@lussy23 ..........odsudila som netabulkovy extremizmus.... 5 mesacnemu parky a pod....netabulkovost je jedna vec a extremizmus je ina vec....tym som sa "zapisala" ako opozicna a uz neboli schopne triezvo posudit, ze nie som proti netabulkovosti, dokonca, ze ja sama som vo vela smeroch netabulkova. Ale je to len debata, chat, takze je uplne jedno co ja poviem, resp. ktokolvek iny. Uznavam, ze moj styl vyjadrovania a nazorov nemusi byt kazdemu po chuti, a sem tam mi to davaju dost jasne na vedomie, chapem to, hoci to nic nezmeni. 😉

Baby ja som svojej skoro rocnej dala ochutnaj uz aj hranolcek z mekaca 😀 A keby ste videli ako jej chutil 😀