icon

Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč

stanusa999
25. feb 2012

Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...

veminka
27. feb 2012

@minewka aj vtomto je niekde pravda, ale z tej otazky mi to prišlo ako že pravidlo.... Však v podstate niekedy sa aj stane že neviete kedy sa babo pokaka a spinka... no nie?

argyro
27. feb 2012

@minewka hehe provokatérka 😝 no ja len toľko, či si vieš takto predstaviť sama seba, v tom spať - je to otázka, hm, tak vieš?
a teda.. ja prebaľujem drobca v noci od narodenia až doteraz a ani raz sa na to nezobudil, spí ako zareazaný, veď ním nejako nehádžem ani nič... ani mi nenapadlo, že by ho to mohlo zobudiť.. ale ak by mohlo, tak volím zobudiť a potom znova zaspať, ako nechať spať v sračkách, taká som ja 😀

estterka
27. feb 2012

ja nechcem zabrdat,ale ja som sa rozhodla pre inu cestu prave preto,ze sa mi nezda,ze dnesna generacia dospelych je az taka zdrava 😒

veminka
27. feb 2012

@minewka je na to nejaká pravda, ale z tej otazky mi to vyznelo ako pravidlo na tej diskusii, veď niekedy sa aj stane, že sa babo pokaka a spinka vtom aj 3 hodiny, pretože o tom nevieme že sa pokakalo.

bubulka722
27. feb 2012

MK je čistá slepačáreň mimo naozaj kvalitných súkromných tém kde sa stretávajú tí, ktorí zdieľajú podobné názory. Každý má svoj názor, ale sú aj také ktoré si sem chodia po večeroch liečiť komplexy. 😉

aliza
27. feb 2012

@estterka tak s tymto suhlasim, len ja si myslim, ze to zdravie nie je o plienkach, prikrmoch, kojeni, choditkach, atd., ale o tom citovom zdravi, kedze sme zili v samych obmedzeniach a zakazoch, kazdy prejav zakazany, doslovne 'ubita' generacia. tak to vnimam ja

minewka
27. feb 2012

@veminka no asi tak..tiež si myslím, že nie vždy hneĎ v prvej sekunde zistím, že dieťa je pokadené.

veminka
27. feb 2012

@minewka presne a myslim si že sa to stalo každej znás že jej babo spinkalo " v hovienkach"

minewka
27. feb 2012

@argyro ja mám pocit, že tu často niekto chce nejakú univerzálnu odpoveď, paušálnu.

Ale to ani neviem, či existuje. Vždy rozlišujem okolnosti. A tie bývajú málokedy rovnaké.

Ak napríklad decku rastú zuby, má teploty, je mrzuté, nevie zaspať - a keĎ konečne zaspí - a pokadí sa - nechám ju spať. Nech spí. A trocha sa z bolesti vyspí. Vtedy je pre mňa menšie zlo spať v sračkách.

A každé dieťa je iné - mne sa ešte ani raz nestalo, že by sa malá pri prebalení nezobudila - možno tak do 1 mesiaca veku. Potom sa zobudila vždy. Možno ak by bolo ako tvoje a vždy spalo - rozmýšľala by som inak.

sisaha
27. feb 2012

zase jedna z tem, ktora sa zvrhne do hadok...super..

argyro
27. feb 2012

@sisaha ale kdeže, toto je diskusia 🙂

@minewka beriem, súhlas 🙂 práve som si odbehla prebaliť spiaceho drobca.. a idem sa pridať k nemu, dobrú noc všetkým

argyro
27. feb 2012

@veminka mne nie 🙂 🙂 🙂 od narodenia ani raz v noci nekakal 🙂 🙂 🙂

sisaha
27. feb 2012

@argyro uvidime ako dlho, uz som tu videla tvare, ktore si chodia radi rypkat... 😉

minewka
27. feb 2012

@veminka určite sa stalo. Ale nie vždy je všeobecne obĺúbené to priznať...mňa hrozne udivuje a zaujíma tento fenomén internetových diskusií...aký mix ľudí, pováh, osudov tu je..všimla som si, že je strašne dôležité, aké sú prvé príspevky - ak sú negatívne - v zmysle odsudzujúce, väčšinou to pokračuje ďalej...aj tí, čo majú iný názor, sa to boja napísať..aby sa nestali "neobľúbení".. 🙂

effkaa
27. feb 2012

@argyro moj malicky sa zobudil na prebalovanie este ked mal zltacku a to vtedy teda spaaaaal skoro stale. Tak ticho zavidim ten tvrdy spanok 🙂 no a tradicne sa snazi vzdy kakat priamo na prebalovacej doske, ked ho prebalujem, hlavne ked ma holu ritku - uz ma parkrat oznacil alebo tesne po prebaleni, no a uplne najradsej popri jedeni. Lenze ked sa vela naje a chcem ho prebalit, tak sa vzdy totalne uplne pozvracia tak, ze ho musim prezliekat. Takze teraz pre zmenu zabite mna 😀 , ale po jedeni musi vydrzat kym sa mu zaludocek spamata, ustali taku polhodinku a potom ho mozem prebalit 😉

minewka
27. feb 2012

@argyro dobrú noc...už 5 minút dumem, akot o robíš, že sa ti dieťa pri prebalení nezobudí 😀

effkaa
27. feb 2012

@sisaha aj ja som si tu urcite "tvare" vsimla, asi tato tema prave ich pritahuje...

veminka
27. feb 2012

@argyro ale bolo to myslene všobecne aj cez deň...

minewka
27. feb 2012

@effkaa ja ti sľubujem, že ja ťa nezabijem 😀 😀 😀

veminka
27. feb 2012

@minewka tu sa riadia tak no nebudem horšia poriadne ju sprdnem aj ja ... tak mi to príde

doty1
27. feb 2012

@minewka vyzlečieš, umyješ, prebalíš, oblečieš a hlavne sa treba stále tváriť, že je hlboká noc 😀 ja som svoju drahú dcéru prebaľovala tak, že som v ústach držala mobil a svietila si po 10 sec mobilom na jej zlatú pokakanú riťu 😀 keď si na to teraz spomeniem, tak sa smejem ako pako, ale vtedy som prosila Boha aby sa nezobudila, lebo sa budila každých 45 minút 🙂

macamac
27. feb 2012

@bubulka722 MK je čiatá slepačáreň, na ktorom sme zaregistrované obe-ty aj ja 😉
a kvalitné súkromné témy sú zrejme tie,v ktorých si ty-keďže o nich vieš 😉
je jasné,že v súkromkách sa stretáva rovnaká krvná skupina,preto sú súkromky

a inak-na toto som presne dnes myslela. že pre tieto handrkovačky vznikli na MK súkromky. a kto chce v kľude diskutovať,je tam. a má pokoj 🙂

teada
27. feb 2012

myslim si, ze nemusia byt matky kvalitne, ked ich dieta prespi celu noc, tak ako nie su matky zle co ich dieta stale place a neda sa upokojit.jednoducho zalezi od dietata, ktore si co vyzaduje a urcite to ma tazsie matka, ktora stale musi byt pri kolikovom nespavom dojcati ako tie, ktore tieto problemy jednoducho nemaju a chodia vyspate po prechadzkach, zatial co tie druhe behaju strapate,s kruhmi pod ocami...vazim si kazdu matku, no uplne chapem a lutujem mamicky, ktore su vycerpane z vycerpavajuceho dietata...takze urcite matky, ktore lubia svoje deti nerobia zle, riesia veci tak ako to vyhovuje prave ich dietatu

minewka
27. feb 2012

@doty1 😀 😀

Akože fakt sa nezobudila - keď si ju vyzliekla, umyla, prebalila a obliekla? Neskutočnéééé 😀

Mne sa dzecko zobudí, ešte aj keď si v tichosti ľahnem do postele 😀 (spí v svojej postieľke u nás v spálni) - posadí sa jak Drakula, vždy sa s mužom smejeme a začne sa usmievať a smiať...vtedy hneď dáme ľahnúť, hladkáme, pssstkame, čššššššškame a podobne 😀

bubulka722
27. feb 2012

@macamac Chodím sem hlavne kvôli súkromkám, pretože je tu pár individuí, ktoré sa musia za každú cenu na niekom vo verejnej téme vyvršovať. To sú tie slepice, ktoré som tým myslela a je ich tu fakt dosť. Každá si nájde svoju krvnú skupinu, s ktorou sa vie zhodnúť. Veľakrát sa mi stalo, že keď som na nejakú priamu otázku vo verejnom fóre vyjadrila svoj názor, zhŕkli sa na mňa jak supy. Myslím, že roky totality a dnešná stádovitosť pod vlajkou "demokracie" mnohým nedovoľuje vidieť ďalej ako po koniec vlastného nosa. 😉

effkaa
27. feb 2012

@minewka no nie az tak, ale aby som ho dvihla z postielky a on sa nezobudil, to sa stalo hadam raz... No nic to, kazde dieta je ine a ja fakt verim, ze su deti s ktorymi sa to takto da. Moje take nie je a preto musi vydrzat chvilku pokakane 🙂

minewka
27. feb 2012

@effkaa šak ono vydrží. A aj prežije. A bude múdre. A krásne. Tak. 🙂 😝 🙂

Ale nie, vážne, fakt sú rôzne okolnosti...aj ja by som chvíľku počkala, kým sa mu to všetko v brušku ustáli...

Inak som vždy prebaľovala pred papkaním.

macamac
27. feb 2012

@minewka aj moje deti na na také veci nebudili.dokonca-v zime,keď zaspali v kombinéze vonku,v pohode som ich doma vyzliekla,vyzula a preniesla do postele bez toho,aby sa zobudili 😀 😉
skrátka-spáči,ako sa patrí. po mne 😀

macamac
27. feb 2012
effkaa
27. feb 2012

@macamac vidis, to mi nenapadlo, ja tiez nemavam tvrdy spanok... tak maly je zase po mne 🙂
@minewka aj ja prebalujem pred kojenim a on si vzdy spomenie, ze ide kakat... teda nie vzdy, ale dvakrat za den urcite 🙂