icon

Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč

stanusa999
25. feb 2012

Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...

olifcek
29. feb 2012

@minewka dost prestrelena reakcia 😅

macamac
29. feb 2012

@olifcek príď niekedy aj s konštruktívnym názorom a prispej inak,ako tou básničkou o vrane 😉
to je už druhá téma,kde si takto prišla,prečítala /možno/, nakukla a povzdychla 😉
nič v zlom-veď sme kamošky,ale nedá mi to-tak,ako tebe 😉
ale ja som aspoň prispela a nebála sa dať sem svoj názor 🙂

minewka
29. feb 2012

@olifcek pre niekoho možno prestrelená, pre niekoho úprimná (z mojej strany určite). 😉 🙂

A že vrana k vrane sadá a osočuje sa? Kde? 🙂

To , čo som napísala, som myslela úprimne. A myslím, že sa v tom kde kto našiel a že to pozitívne podporilo aj tú "druhú stranu".

katja78
29. feb 2012

@minewka - ad 11:01 - pekne v mamičkovskej reči si rozpísala jedno múdre porekadlo "ži a nechaj žiť" 😉 ale manduca je super 😵

mandragora22
29. feb 2012

@stanusa999 ahoj, odpoviem k teme a pridavam sa k tebe do kruhu "zlych matiek, ktore robia veci inac, alebo ked som nedodrziavala tabulky, alebo ked som sa hoci len postazovala", no proste kritika zo vsetkych stran. odvtedy uz nereagujem na ziadnu hlupu kritiku, alebo ak, tak to "odpinknem" a viac sa nerozculujem, ja na to nemam ani casu nazvys, ani energie, takze tak.
nie si zla, len preto, ze veci robis inak ako milion dalsich matiek, ver tomu, ze kazda matka robi urcitu vec inak ako ostatne, len im to ich "grupovanie" sa do skupiniek a zaliecanie nedovoli, aby to priznali 😉 😉 😉

olifcek
29. feb 2012

@macamac naco budem pisat? aby pribudol dalsi clen, ktory bude rozmetany? ja som tu uz dlho a mna take boje uz nebavia. reakcia ale bola adekvatna tomu, co sa tu zase deje...

a a ko ma poznas, tak uz sem nejdem pisat... ja som tuto temu citala, lebo som vedela o com to bude ale mohla som sa mylit...nemylila, bohuzial

@minewka nevravim, ze neuprimna

macamac
29. feb 2012

@olifcek nebola dekvátna,lebo táto téma je tu práve preto založená,že sa tu môže stretnúť viac rôznorodých názorov a ide o to,aby sa tu neútočilo 😉
rozmetaná-som tu bola aj ja a čo.
ale chápem,že možno už nemáš náladu a chuť sa zapájať svojimi názormi 😉

zajaciq
29. feb 2012

@olifcek mna ale nikto nerozmatal. 🙂 bavim sa na tom, ze odkedy som neprispela, tak to tu zmrzlo 🙂 pridala som lajk, podporila niekoho virtualne ego, ktore v skutocnosti ziarli na nazory mojho nicku a zivot ide dalej. aj Olivka uz koji babiky, pripadne chce dat cici tatkovi ci mamke? strasne sa na tom bavime na malej, je taka zlata. 😵

olifcek
29. feb 2012

@zajaciq jj, Oliv si vezme jedno prso a druhe nuka tatkovi slovami ,,duhe tatko pije mliecko,, 😵 😵 😵 a babiky nosi ku mne na nadojcenie 😅 😀

maca_p
29. feb 2012

@olifcek ten moj ako vidi, ze dojcim mladsieho, tak snehuliakovi chcel dorobit didy 😀

olifcek
29. feb 2012

@maca_p 😀 😀 😀

minewka
29. feb 2012

@zajaciq 😀 máš problém ma menovať, chichi?? 😀

Ale ďakujem za lajk, vážim si to, aj za podporu ega 😀 😀

minewka
29. feb 2012

Baby, poznáte stránku sashe? Ja som zistila, že sa zo mňa stal čistý sasheholik... také krásne detské vecičky tam niektoré majú, aj pletené súpravy...keby som mala plno veľa peňazí - od rána do večera tam niečo kupujem 😀

Normálne si vstupujem do svedomia a rozmýšľam, že sa naučím pliesť a háčkovať.. 😀

macamac
29. feb 2012

@olifcek moja nebola dojčená-ale vieš čo je zvláštne? ona kojí bábiky 😀
a vieš odkedy o tom stále rozpráva? a pýta sa,či aj ona pila moje mliečko? odkedy ťa videla v našom aute dojčiť Olivku. 🙂

olifcek
29. feb 2012

@macamac joj, andilku, ja viem, ze keby si mohla... a dakujem, deticky su strasne ucenliveeeeee, videla som, ako krasne ma tymi nadhernymi ockami sledovala.... babika nadherna...

macamac
29. feb 2012

@olifcek 😔 mne to bolo vtedy veľmi ľúto...
ale časom to už proste až tak neriešim...je to tam
ale vtedy vyslovene čumela 😀 strašne to bolo zlaté 😉

olifcek
29. feb 2012

@macamac i mne to bolo luto, lebo som vedela ale vtedy aj videla tu lutost v Tvojich ockach, jaj... ale ked OLiv bola odhodlana dat si mm.. veru, ale nevadilo mi to, lebo bola zlatucka 😵 😵
@minewka ee, nepoznam, daj link, i ked nas take svrbi, hech...

idem haji, bru nocku, mamicky, i nemamicky, i oteckovia, vsetci 😉

macamac
29. feb 2012

@olifcek 😉 papa 🙂

olifcek
29. feb 2012

@minewka ako @zajaciq poznam.. nema problem nic a nikoho menovat...

letiiim

zajaciq
29. feb 2012

@macamac ja si myslim,ze je tu tych mam ovela viac, co este nie su vysporiadane s dojcenim plus dalsimi vecami. preto tieto spory a trapne kecy vznikaju. ja som voci tomu imunna, sak nech si napise kto chce co chce, len ako snazim sa poukazat, ze za tym nesvarom a nenavistou je treba hladat veci v sebe..vo vnutri seba.. a nie raz, ani nie dvakrat, som cez IP na koniku narazila na nevyrovnanost ( a velku velku fixaciu s pocitom viny) s tym, ze mama prestala/nemohla/atd/ dojcit a spolocnost/nazory/atd jej to neulahcuju. to je zvycajne interpretacia jednotlivca.. ja si vsak myslim,ze spolocnost nespolocnost, v kazdej mame to existuje latentne, ci manifestne. moj nazor pod menom zajaciq tu zapaluje (ako spustac) niektore veci, preto je to tu tak ako to je. moju poziciu v spolocnosti beriem za spravnu aj s nasledkami a bremenom, ktore si nesiem. nehovorim,ze je to to najlahsie, ale kazdy sme nejaky.

minewka
29. feb 2012

@olifcek si dobrý hovorca.. 😀

a link - teda dúfam, že sa tu môže také dať:

http://www.sashe.sk/handmade/deti

zajaciq
29. feb 2012

@minewka ta sprava co som prave dopisala patrila aj tebe. ja sa neurazam, ked mi niekto napise, ze som direktivna. to je omyl virtualnej konverzacie. v realite mlcim. tu svoje postoje pisem a pisem obsiahlo a argumentativne. a stojim si za nimi. vzdy si za nimi stojim.

macamac
29. feb 2012

@zajaciq 😉 jasné
každá citlivá mamina a je jedno,či sa to dojčenia týka, sa s určitými vecami,ktoré proste v jej živote nevyšli tak,ako by chcela, sa vysporiadava so situáciou rôzne dlho
ja som bola presne ten prípad. ale chcelo to čas. čas obrúsi aj pocity. takže-teraz to už v pohode vnímam, viem o tom písať-bez nejakého pocitu viny 😉
aj MK ma svojím spôsobom zocelil 😀 😉

macamac
29. feb 2012

@zajaciq ako? tu si direktívna a v reálnom živote tichá? 😕 tak tomu neuverím 😀 sorry 😉
a prečo ti potom len virtuálny svet dodáva silu? lebo píše sa ľahšie,ako hovorí? lebo tu netreba pohotovosť reakcií ako v bežnej konverzácii naživo? či sa mýlim?

ivettka74
1. mar 2012

@stanusa999 Myslim ze sa tato tema zacala velmi pekne, no z niektorych prispevkov mam pocit, ze matky ktore to robia inac su sice zle matky ale my "supermamicky" im do toho kecat predsa nebudeme.... 😖

koniarova
1. mar 2012

@ivettka74 Prepáč, ale nepochopila som tvoj príspevok. 😒 😒 😒

ivettka74
1. mar 2012

@koniarova to ani nemusis pokial vidis adresovany bol autorke diskusie...

ivettka74
1. mar 2012

@koniarova ale myslene to bolo asi tak ze z niektorych prispevkov mam pocit ze matky ktore nedojcia nepouzivaju latkovky davaju detom do roka cokoladu a podobne su sice zle matky, no nebudu im do toho tie ostatne alternativne supermatky kecat....

argyro
1. mar 2012

@ivettka74 zaujímavý postreh.. a ty by si teda bola radšej, keby ti do toho kecali? 🙂

juranka
1. mar 2012

@stanusa999 chi, my sme chodili von pri nizsich teplotach ako pri minus 15 😀 sice len asi 5 min. od svokry po svagrinu ale nic sa nam nestalo. na pieskovisko sa uz teraz velmi tesim, prave kupujem malej kyblik a lopatku na 1. narodeniny 🙂 to lizatko by som tiez nedavala tak skoro ale to je tym, ze som robila u zubara a som tym nakazena a nech si robi kazda maminka ako uzna za vhodne, urcite nechceme nasim detom nic zle.