icon

Nigérijčan obvinený zo znásilnenia: Šokujúci prípad v centre Bratislavy

31. júl 2024

Ja som zhrozená. V sobotu 27. júla mal muž z Nigérie v bratislavskom Starom Meste dvakrát znásilniť mladistvé dievča a 20-ročnú ženu. Podľa obvinenia muž najskôr jednu a potom aj druhú odviedol do parčíka pri Dóme sv. Martina, kde ich znásilnil, informuje ta3.Obe ženy vypovedali, že so sexom nesúhlasili. „Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 27-ročnému O. S. K. štátnemu príslušníkovi Nigérie s trvalým pobytom v okrese Dunajská Streda za pokračovací zločin znásilnenie v časti dokonaný a v časti štádiu pokusu v súbehu so zločinom sexuálneho násilia," informovala ta3 hovorkyňa KR PZ v Bratislave Jana Šimunková. Afričan obvinenia odmieta, a preto podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Strana
z2
tadialova
31. júl 2024

Keby sa dnešné ženy / mládež neobliekali ako prvotriedne ***** neboli by terčom takýchto ľudí. Podnapité pomaly polonahé sedia v bare a potom sú ľahkým terčom . Hold taká je doba , dievčatá budú mať psychickú traumu na celý život.

beronsche
31. júl 2024

@tadialova blahoželám, výhravas cenu za najhlupejsi komentár!!
Už bolo x krát dokázané, že to, ako sa žena oblieka, má pramálo spoločne s tým, že bola znásilnená.

jana_eyre_2
31. júl 2024

Áno, znásilnenie je neuveritene strašne a u nás sa stále podceňuje akoby sme boli v 19st..

Tu je dobrý text, snáď si každý uvedomí, že na Slovensku znásilňujú najmä Slováci..

"Podľa najnovších dostupných štatistík z roku 2024, bolo na Slovensku zaznamenaných 87 prípadov znásilnenia. Štatistiky znásilnení uvádzajú, že väčšinu týchto trestných činov páchajú slovenskí občania. Tieto údaje sú však často podhodnotené, pretože mnohé obete tieto trestné činy nenahlásia (Diva.sk) (MAMA a Ja) (website).

Európsky štatistický úrad upozorňuje, že rozdiely medzi krajinami môžu byť ovplyvnené informovanosťou a postojmi k sexuálnemu násiliu. Na Slovensku sa tiež diskutuje o potrebe zmeny definície znásilnenia v Trestnom zákone, aby lepšie odrážala súčasné vedecké poznanie a názory odbornej verejnosti (MAMA a Ja).

Pre viac informácií môžete navštíviť webové stránky, ktoré sa venujú tejto téme, ako sú Aktuality.sk a Mama a ja."

katka700
31. júl 2024

@tadialova prestav si čas na 21 storočie a prestaň počúvať kuffovcov a spol.

Baví ťa byt po zotmení zavretá doma a užívať si domáce práce ? Okej ale
väčšina žien chce ísť občas večer von zabaviť sa bez strachu že sa im dačo stane.

hefo
31. júl 2024

@jana_eyre_2 "snáď si každý uvedomí, že na Slovensku znásilňujú najmä Slováci.."

No keď sa pozrieme na národnostné zloženie obyvateľstva, tak to je priam šokujúce zistenie! Asi také, ako že najviac búrajú triezvi vodiči...

jana_eyre_2
31. júl 2024

@hefo áno, presne to som chcela povedať 😉 na Slovensku sa deje mnoho znásilnení, ale je zatiaľ málo tém.. hnusaci sú všade a je úplne jedno či je uchylak z nigerie alebo je Slovak..

enmery
31. júl 2024

@tadialova Wau, to je dokonalá viktimizácia obete. Vidím, že ty myslíš rovnako ako násilníci/znásilňovači. Si topka😉

micusa2222
1. aug 2024

@rudko222 a ty si ešte debilnejší..bolo takto odvysielané na TA3...

hefo
1. aug 2024

@jana_eyre_2 No ja z toho vyvodzujem presný opak - keď je tu Nigérijčanov desať a jeden z nich znásilňuje, tak keď stretnem (teda nie ja, ale nejaká žena, ktorá nemá stavbu tela ako Fibingerová) Nigérijčana a Slováka, o ktorých nič neviem, tak je logické dať si väčší pozor na toho prvého.

jana_eyre_2
1. aug 2024

@hefo fakt? Ako žena so skúsenosťami ti poviem že znásilňuju muži na ktorých by si to ani nepovedal..

hefo
1. aug 2024

@jana_eyre_2 To môže byť pravda, ale na štatistike (pravdepodobnosti, či človek z danej skupiny, o ktorom nič viac neviem, je nebezpečný) to nemení nič, a pochybujem, že aj na praxi.

Alebo (to je teoretický príklad), keď pôjdeš tmavou ulicou, budeš si dávať väčší pozor na uhladených mužov v obleku a ignorovať typické gaunerské tváre? Tí "ktorých by si to ani nepovedal" (minimálne zo skúsenosti mne známych žien) sú obvykle nejakým spôsobom obeti blízki, takže to je dosť mimobežná diskusia s tým či sa ľudia inštinktívne boja viac Nigérijcov alebo Eskimákov...

lavender94
1. aug 2024

@tadialova ty si ale že úplne mimo a ani sa tým netajíš. Človek by si povedal, že keď sa ide vyjadriť k nejakej teme, že by mal byť dodatočne informovaný, aby nezabil úplne mimo. Ale tu nie. Na slovenských socialnych sieťach sa ideme tváriť, že každého názor je rovnako relevantný. Čo na tom, že trepe ekvivalenty tvrdení typu “slnko zapadá na východe”

jana_eyre_2
1. aug 2024

@hefo chces povedať, že znásilnené ženy si nedali dostatočný pozor? 😏

rudko222
1. aug 2024

@iwesska musíš najprv pochopiť ficove myslenie.
"K nam", znamená v jeho reči: konkrétne "k NEMU a jeho ľuďom". Nemyslel tým obyčajných ľudí.

hefo
2. aug 2024

@jana_eyre_2 Prečo? Ktorá časť môjho textu podnietila takú domnienku?

iwesska
2. aug 2024

@rudko222 Vlastne ano,mas pravdu.

Strana
z2