Nočné mory a zlé sny už 5 dní po sebe

bambieblue
25. nov 2022

Poslednú dobu mávam nočné mory, občas sú strašidelné no občas o smrti aj včera sa mi snívalo že nejakeho človeka zrazilo auto všade veľa krvi a záchnari zbierali kusy 😖 musela som odohnat moje deti aby to nevideli. Strašný pocit po zobudení chvílu mi trvalo kým som sa z toho spametala pritom nepozerám horory ani nejem nič pred spaním.Normalne mám obavy ísť dnes spať už nechcem zase zažívať 😖 A zvlášť ked som sama lebo manžel ma celý týžden nočnú. Mali ste to aj vy? Prosím viete nejaké rady alebo recepty? Ano mávala som občas zlé sny ale to každý lenže takto stale po sebe ešte nie . Dakujem

marca12
25. nov 2022

@bambieblue nemas nejake obavy v zivote,nedeje sa nieco,co ta cez den trapi? Mne pomaha nepozerat min.hodinu pred spanim do mobilu. Ale ak mas tazke obdobie,tak si nepomozes,to musi len odzniest,hodit sa do kludu,mat cez den v pazi.

viestta
25. nov 2022

Keď mám stresové obdobie mavam desivé sny. Keď som v pohode ani neviem co sa mi sníva.
Aši aj u teba to bude z niečoho co ta trápi a hlava aj v noci rieši.

bambieblue
autor
25. nov 2022

@viestta tak ako matka a manželka som v strese celý čas 😅 ale ano furt ma čosi trápi ale neviem prečo to neprechádza. A čo ti potom pomože?

marianarem
25. nov 2022

@marca12 Moze to byt urcite zo stresu, ale mne osobne sa raz stala taka haluz s nocnymi morami. Tiez som mavala v podstate kazdy den a trvalo to uz aj niekolko tyzdnov. Nemala som nejake zle obdobie, tak som nechapala. Potom som raz sedela pri pocitaci a pritom klasicky vrcala chladnicka. Ked dovrcala, tak z predlzovacky, do ktorej bol zapojeny pocitac, sa ozvalo take prasknutie, ze som sa zlakla. Tak si hovorim, co ak sa to deje aj v noci, ze sa v spanku toho zlaknem a mozog vygeneruje nocnu moru. Zacala som tuto predlzovacku na noc vypinat a bolo po nocnych morach. Pre istotu sa teda zamysli, ci nemozes mat niekde nejake rusive zvuky.

bambieblue
autor
25. nov 2022

@marca12 Ako citlivý človek mna trápi aj ked mi niekto niečo v hneve povie,aj ked sa potom omluví stale to mám v hlave. Mna trápi aj smútok iných lenže to mam tak celý život , fakt na nič nemyslim kedže nemam kedy, praca deti a domácnosť ked konečne idem spat tak toto sa mi stane, normalne po prebudeni ma zviera v hrudniku. Pritom pred spanim si pustim relaxacnu hudbu, pozriem komediu a toto? Nedava mi to zmysel

luccija
25. nov 2022

@bambieblue telo sa v noci zbavuje napatia niekto skripe zubami, ja mavam tiez zle sny, ked som unavena, vela stresu mala by si sa ventilovat.

marianarem
25. nov 2022

@bambieblue Este mam vlastne jednu radu. V poslednom rocniku na vysokej sa mi casto objavovali nocne mory, tak ma napadlo, ze si ich zacnem zapisovat.Ked ich uz bolo viac, tak som si ich vsetky naraz citala a zrazu som tam uvidela spolocny motiv. Rozmyslala som, co by to mohlo symbolizovat a po nejakom case rozmyslania ma napadlo, ze je to strach z buducnosti. Ako som na to prisla a zvedomila si to, hned tie sny prestali. Cize niekedy je za tym banalita ako rusive zvuky a niekedy nejaky problem v podvedomi.

marca12
25. nov 2022

@bambieblue ka som taka ista. Trapia vsetky statosti sveta,privelmi analyzujem,vela premyslam a preto mavam ak caste nocne mory. Hlavne,ked je toho vela a nestiham,podvedomie v noci takto pracuje.

bambieblue
autor
25. nov 2022

@marca12 A teda tiež mavaš často? Snažim sa nato nemysliet no darmo potlačam ked v noci mozog neovplivnim🙈

bambieblue
autor
25. nov 2022

@marianarem To je v mysli kazdeho z nas, kazdy mame trapenia a kazdy sa s tym vyrovnava inak. Len ja neviem ako to ovplivnit, co tebe nakoniec pomohlo?A mavas este po sebe take zle sny?

marianarem
25. nov 2022

@bambieblue No mne proti tym snom pomohlo to, ze som si to uvedomila, ze mam ten strach. Bol to posledny rocnik vysky a aj ked sa mi zdalo ze pohoda, tak som sa bala, co bude dalej. Predtym som to mala iba v podvedomi a to ma na to upozornovalo cez sny. Akonahle som si to zvedomila, tak uz nebolo treba a tie sny presli. Takto som sa potom naucila interpretovat si kazdy neprijemny sen a velmi sa mi neopakuju, lebo vzdy pridem na to, z coho to je. Jediny pripad, ked som na nic neprisla, bolo tamto s tou predlzovackou. Tam bol spustacom proste neprijemny zvuk z bytu.
Vsak skus si to zapisovat, mozno najdes tiez spolocny motiv a prides na nieco, co si neuvedomujes.

marca12
26. nov 2022

@bambieblue Mavam spankove paralyzy. Uz som si na to aj zvykla,no stale ma to vie vydesit.

katarinkalilly
26. nov 2022

@bambieblue mne sa snívajú sny o mojich rodičoch, ktorý tu už dávno nie sú, ale zaujímavé je že som pokojná. Ale mávam aj také stavy, že sa zobudím a vidím cudzie pistavy, chrbtom ku mne. Dokonca niekedy mám pocit že cudzí psík behá po posteli aj keď ta moja spí uplne inde. No také stavy ako máš ty, že sa bojíš zaspať som mala vtedy, keď som spala a cítila som, že ma niečo chytá za nohu a budí ma. Kdesi som čítala, že takto na seba upozorňujú anjeli, ale či je to tak, neviem. Kamarátka mi vravela, že ona by dostala infarkt keby zažíva to, čo ja. Ale už som si zvykla.