icon

Nosenie zásnubného prsteňa s obrúčkou

fixka3
12. jún 2025

Ahojte, tie čo ste vydaté ženy a nosíte zásnubný prsteň s obrúčkou spolu na jednom prste, neopotrebúvajú sa moc rýchlo? Chcela by som ich nosiť spolu ale bojím sa že sa o seba rýchlo zošúchajú. Ďakujem za odpovede 🙂

lienka_anulienka
12. jún 2025

Bežný deň nosím len obrucku 😀 snubak si dávam keď ideme na návštevy, oslavy, fotenia pripadne na dovolenku. Všade možne viem s tým kameňom zavadit a dosť mi prekáža pri bežných činnostiach. Tiez sa bojím, ze ho stratím alebo nejako poškodím.

zuzubb007
12. jún 2025

Napríklad ja to neznášam, keď si to niekto dá na jeden prst, čo je to za nápad? Obrúčka je na prstenníku, a snubák na prostredníku odjakživa, ja nosím napríklad len obrúčku, dakedy som nosila oba, ale trciaci kamienok mi vadí, teraz sa mi páči len obrúčku mat

katusik456
12. jún 2025
@zuzubb007

Napríklad ja to neznášam, keď si to niekto dá na jeden prst, čo je to za nápad? Obrúčka je na prstenníku, a snubák na prostredníku odjakživa, ja nosím napríklad len obrúčku, dakedy som nosila oba, ale trciaci kamienok mi vadí, teraz sa mi páči len obrúčku mat

@zuzubb007 to som ešte nepočula 😀 že obrúčka jedine prstennik a snubný prostredník ale vážne. Treba pouvažovať aj nad tým , že niekomu sa to tak nezmestí. Proste neviem si dať snubný na prostredník aj keď som dosť chudá, pasuje mi len na prstennik. Za mňa je krásna kombinácia snubný a obrucka spolu. Inde mi to príde také preplácane. Ale nech si to dá každý kam chce 😀

magic08
12. jún 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 kazdy nosí ako sa mu paci. Za mna to co je za napad, ze obrucka na prsteniku a snubak na prostredniku? 🙂

ale k teme @fixka3 neopotrebuju sa , nevidim rozdiel, nosila som najskor len obrucku, teraz mam obrucku aj snubak na jednom prste a uplne ok.

jaskolka
12. jún 2025

Veď nech každý nosí,ako chce. Ja napríklad nosím na ľavej ruke na prstenníku zásnubný prsteň a na pravej na prstenníku obrúčku,tak ako mi ju dal kňaz pri sobáši

janka_266
12. jún 2025

@fixka3 ja som ich tak tiež chcela nosiť, ale som sa bála, že druhý v poradí mi spadne :D takže každý má svoj prsteník a svoju ruku :D

zuzubb007
12. jún 2025
@magic08

@zuzubb007 kazdy nosí ako sa mu paci. Za mna to co je za napad, ze obrucka na prsteniku a snubak na prostredniku? 🙂

ale k teme @fixka3 neopotrebuju sa , nevidim rozdiel, nosila som najskor len obrucku, teraz mam obrucku aj snubak na jednom prste a uplne ok.

@magic08 napríklad takto stiahnuté z netu bežná vec, vyzerá aj vyznie to krajšie, ale tak každý ako chce ma nosit len mne to príde, že dva na sebe by som aj stratila a stratí to krásu toho prsteňa

palya97
12. jún 2025

Ja nosím oba naraz, najprv mam obrucku a hneď na to snubak, pretože obrúčka mi je dosť voľná a padá mi. No a tým, ze snubny je užší a dostáva sa mi pod obručku, tak mi už v strede praskol a musel ísť do opravy. Stalo sa to cca po 2 rokoch.

magic08
12. jún 2025
@zuzubb007

@magic08 napríklad takto stiahnuté z netu bežná vec, vyzerá aj vyznie to krajšie, ale tak každý ako chce ma nosit len mne to príde, že dva na sebe by som aj stratila a stratí to krásu toho prsteňa

@zuzubb007 pre teba to vyznie krajsie, pre druheho nemusi. Mne osobne sa toto absolutne nepaci, no nebudem tvrdit, ze ta moja verzia je spravna na nosenie.

3petka
12. jún 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 toto som veru ešte ani ja nepočula. Keď tak tak skôr som počula že obrúčka na jednom prsteníku a snubák na druhom. Však to ani velkostne nemôže sedieť.

@fixka3 Každopádne ja nenosím lebo mi momentálne nesedia ale ak by som nosila tak oba spolu. Ak je to zlato, tak sa samo o sebe opotrebuváva, možno menej ako keď budú spolu ale predsa a poznám veľa párov, ktorý si po určitej dobe kúpili nové na nejaké výročie alebo tak.

mirkam3
12. jún 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 či spolu alebo osobitne, záleží na šperku aj na dotyčnej nositelke - môže to spolu vyzerať krásne, aj nemusí:

kiki68
12. jún 2025

Zalezi na velkosti, podla mna cim jemnejsie ruky, tym prisposobit aj volbu toho sperku.

sima234
12. jún 2025

Nosím spolu na ľavom prsteníku. Najprv mám snubák, lebo mi je väčší a tak mám obrúčku. A ono pokiaľ máš prstene zo zlata, zničia sa tak či tak a je úplne jedno, či ich nosíš spolu, alebo osobitne.

maryetta
12. jún 2025

Dnes si vies kupit tak prstene ze to mas ako sadu. A asi sa aj menej nicia. Neviem.
Ja mam kazdy na inej ruke 🙂

titla
12. jún 2025

Nosim snubak spolu s obruckou spolu na prsteniku uz vyse 7 rokov a nenicia sa mi. A to mam biele zlato, ktore sa zvykne osuchat, moje su zatial stale krasne. Mne sa to spolu paci, takze aj obrucku som si vyberala s tym, aby mi k snubaku pasovala. Ja mam stihle prsty a drobne dlane, masivne prstene sa mi na mne nepacia, preto mam oba prstene jemne, viackrat sa mi stalo, ze si ludia ani neuvedomili, ze su dva.

fixka3
autor
12. jún 2025

Ďakujem všetkým za odpovede, prstienky mám oba jemné, páčia sa mi na jednom prste. Skôr ma zaujímalo či sa ničia a nie či sa Vám to páči alebo nie :D ale ďakujem za každý názor

elenka.k
12. jún 2025

@fixka3 nie takto sa mi to nepáči, obe na jednom prste, prepáč, nevynikne ani jeden
si myslím,
po vyše 22 r. sa snubný prsteň nezničil - vôbec, obrúčku som už dávala do opravy - mám ju 2 farebnú, to preto, asi
Jasne, že je to na tebe, ako ich budeš nosiť.

danniiee8
12. jún 2025

Skôr by sa ničili, keby boli na vedľajších prstoch ako to radi jedna pani vyššie. Ja nosím na jednom prste spolu, aby som nestratila snubak, pretože mi je veľký a nezdá sa mi, že by sa ničili.
Kolegyňa ich ma nejak spojené spolu od zlatnika aby bola medzi nimi medzerka a boli spolu pekne. Ale ona vyberala obrúčky podla toho, aby jej ladil k snubaku ale záleží aj od samotných prstienkov, v jej prípade to spolu vyzera veľmi pekne.

betulinka1
12. jún 2025

@fixka3 moja mama tak nosila 35 rokov a nemala nic zničené.

hopsas
12. jún 2025

@fixka3 nosím. Neopotrebuvaju sa.

nikola5803
12. jún 2025
@sima234

Nosím spolu na ľavom prsteníku. Najprv mám snubák, lebo mi je väčší a tak mám obrúčku. A ono pokiaľ máš prstene zo zlata, zničia sa tak či tak a je úplne jedno, či ich nosíš spolu, alebo osobitne.

@sima234 presne takto to mám aj ja a jeden bez druhého nemôžu byť 🫣😉

alyson29
13. jún 2025

Ja nosím na ľavom prstenníku obrúčku a na pravom prstenníku snubný

pulcinella
13. jún 2025

@fixka3 ja nosim tiez oba na prstenníku a vzdy sa mi to tak pacilo najviac. Kym som si dala zmensit zasnubny prsten, tak som ho nosila na prostredníku, a to sa mi vobec nepáčilo. Nie nadarmo sa prstennik vola prstennik, na nom ukaze prsten krajšie. Mimochodom, skor som mala pocit, ze sa mi osuchavaju ked su vedľa seba - obrucka na prstenniku a zasnubny prsten na prostrednom prste. Ved je to ale na tebe.

marryliese
13. jún 2025

@fixka3 nosím oba na prsteníku keďže mám širšie prsty a vedľa seba to bolo extrémne nepohodlné plus snubák mám voľnejší takže obrúčka ho drží na mieste. Páči sa mi to tak a nijako sa nešúchajú,neopotrebúvajú.

dory11
13. jún 2025

@fixka3 som rok po svatbe a nosím iba snubak od dňa svatby každý deň nedávam si ho dole ale nosím ho na ľavej ruke na ukazovaku .
Obrúčku od svatby (apríl )som nosila cca do decembra/januára na pravom prstenníku aj z inim prsteňom po potom či som mala sprstom problém ( neviem či daka reakcia na chlad a prstene ( celi život som nenosila prsten alebo alergia netuším alebo to bolo od prsteňov ).neviem ale ten jeden som predtím občas nosila ale viem že nie v zime .od vtedy nosím iba snubak a dole si ho dávam iba keď idem na kúpalisko .

nikola5803
15. jún 2025
@dory11

@fixka3 som rok po svatbe a nosím iba snubak od dňa svatby každý deň nedávam si ho dole ale nosím ho na ľavej ruke na ukazovaku .
Obrúčku od svatby (apríl )som nosila cca do decembra/januára na pravom prstenníku aj z inim prsteňom po potom či som mala sprstom problém ( neviem či daka reakcia na chlad a prstene ( celi život som nenosila prsten alebo alergia netuším alebo to bolo od prsteňov ).neviem ale ten jeden som predtím občas nosila ale viem že nie v zime .od vtedy nosím iba snubak a dole si ho dávam iba keď idem na kúpalisko .

@dory11 svadba nie svatba

dory11
16. jún 2025
@nikola5803

@dory11 svadba nie svatba

@nikola5803 sorry nevšimla som si to