Nosíte vonku slúchadlá?
nosíte? 🙂
@autorka nie a to mám 20, kedy ich vlastne všetci nosia. Ale sluch je jeden z najhlavnejších zmyslov, nevidím jediný dôvod prečo sa o neho obrať slúchatkami. 😀 Neviem si predstaviť ísť po ulici a nepočuť okolie, je to nebezpečné. Hlavne keď dneska majú slúchatká noise canceling, takže nepočuješ fakt nič. Plus pri nižšej hlasitosti sa aj tak oberáš o isté percento sluchu, nevidím v tom žiadny zmysel. Nosím jedine vo vlaku.
Žijem v meste a pár príkladov ako to vyzerá keď niekto nosí slúchadlá už som videla.
Vonku, aj dnu. Pri športe, behu ich mám často. Ale vždy tak hlasno, aby som vnímala aj okolie.
Nie. Vnimanie okolia je nutne kvoli bezpecnosti vseobecne.
Nie, necítim sa do zapchatymi ušami u nás bezpečné... nemáme chodníky🙂 a v meste by to nebolo inak, počuť treba... u nás mam problém aj bez slúchadiel cyklistu, tichšie auto a pod. počuť, kvoli potoku... keď tak na jedno ucho :D
Ja nosím iba pri behaní. Keď behám po ulici, tak buď si dám sluchatko len jedno alebo len potichu. Ale vždy si zapínam transparentný posluch, teda zvuky okolia to zosilňuje. A keď behám na bežeckom okruhu, tak tam si to vypeckujem 🙈 Inak okrem behu nenosím vôbec a ani som nikdy nenosila.
Nie, pretože ak idem do práce, idem autom.. ak idem na prechádzku idem s deťmi.. slúchadlá používam len doma keď sú deti somnou a ja chcem počúvať nejaky podcast keď ma nepotrebujú..
Ano, ale zvykla som si, ze mam len jedno sluchadlo v jednom uchu (rusne ulice, premavka, prechody...). Ked som len chodila dokolecka kocikovat v parku, mala som obe sluchadla, ale vacsinou v mode "hear through", aby som pocula nejaky ten bliziaci sa bicykel ci kolobezku. 🙂
@simsalabim presne tak .pred pár týždnami v okolí zabilo smetiarske auto matku troch malych detí . Nepočula ho ,mala sluchátka ...a to bola zamestnankyňa tej firmy 🙁
Ano,skoro stale. Mam kvalitne,takze si zapinam aj posluch okolia kolko potrebujem. A hlavne ked vencim,tak pocuvam podcasty. Inak by to bola zabita hodina,hodina a pol. Takto sa este aj vela veci naucim a dozviem.
pouzivam vzdy ked niekam idem pesi. strasne ma nebavi ten cas kym sa niekam dostanem. uplne tym trpim. ale mam ich tak ze pocujem aj okolie. divam sa okolo seba a nemam problem s bezpecnostou. vnimam vsetko okolo akurat mam k tomu hudbu. podcasty pocuvat takto neviem. vtedy sa potom fakt nesustredim na okolie. tie pocuvam len max ked sedim niekde v cakarni.
ano 🙂 vzdy ked idem peso alebo MHD alebo behat (sama bez dietata), tak nosim a pocuvam hudbu, audioknihy, samozrejme tak, aby som stale vnimala okolie
Nosila som. ;) Teraz nie je prilezitost a radsej mam mmntalne svoje ticho v hlave ako hudbu... :D
Chodím MHD, takže tam skoro vždy počúvam hudbu alebo podcast, niekedy si ich vyberiem hneď ako vystúpim, niekedy nie...
Nie vonku v prírode si užívam to ticho a len príroda, z deťmi by ma to ani nenapadlo počúvam ich co mi hovoria, inde tiež nie rada pokecam z ľuďmi 🤣
Nie, nikdy, bála by som sa.
@zafir01 ja som tak skoro zabila cyklistu zo sluchatkami,, ani neukazal ze mení smer ani sa nepozrel poriadne ale hlavne ze mal sluchatka
áno. Pri behu, pri venčení, v záhrade /-nemusia všetci susedia vedieť čo počúvam/
Ja tiez, ako niekto spominal, nosim len jedno sluchadlo, nemam rada, ked som "mimo reality" 😃 Nosila som ho cestou do prace v MHD, mala som to tak na polhodku, tak som si pustila podcast, nech vyuzijem cas efektivne. Ale teda pri behani pouzivam obe, pokial beham na atletickom okruhu
Nie, mám problémy so zrakom, preto musím používať iné zmysly.
Nie, musela by som mať hudbu alebo podcast úplne potichu kvôli bezpečnosti a to by pre mňa nemalo význam 😄 keď niečo počúvam, tak tak, aby som to aj naozaj počula.
nie, vsak by som bola nervozna jak pes.. mne vadi, aj ked fuka vietor, ze nic nepocujem 😀
som prekvapena ake ste tu uvedomele. V Prahe cloveka bez sluchadiel ani nestretnem
nikdy, mne to vadí, aj keď sme mali v práci online školenie so slúchadlami, prišla som si potom strašne ohučaná, takže ak online, tak radšej bez nich,
a nechápem ľudí, ktorí majú tak hlasno pustenú hudbu, že keď vedľa nich v MHD sedím, tak zreteľne počujem čo počúvajú
Nosim vynimocne, a ak ano tak len jedno usko pouzivam, aby som pocula co sa deje okolo napr auto alebo ine..
tak ja sa priznám, ze ich mam furt vonku.

Ano