icon

Nová vláda - ako to prežiť?

10. okt 2023

vsetci ludia dobrej vole, ako sa budete snazit udrzat mentalne zdravie pri novej vlade? ako sa da zmierit s tym, ze minimalne dalsie 4 roky sa tu bude krivit pravo, rozkradat, rozhadzovat a ze to tu bude vsetko moralne aj ekonomicky degradovat? uplne zabite 4 roky, dalsie dva kroky dozadu po malom kroku dopredu, opice uz toto maju davno za sebou... ja fakt neviem, ci ma clovek radsej kaslat na veci verejne... poradte. a nie, na nejaky "alternativny nazor" naozaj nie som zvedava, to uz aj algroritmy socialnych sieti pochopili, ze mi nemaju ponukat somariny.

maminaria
20. jan 2024

@danyelia kde presna vám Matovičova vláda zobrala? Skúste byť konkrétna. A nezačnite prosím s obedami zadarmo, lebo toto už tisíckrát vyvrátené. Obedy zadarmo sa nikdy nezrušili. Iba sa udialo to, že v čase covidu, ked deti sedeli doma a nie v škole, aby o tie peniaze rodičia neprišli, boli im vyplácané ako zvýšený daňový bonus plus deti z rodín v hmotnej núdzi ich mali nepretržite vždy vyplácané.
Energie sme mali najnižšie ceny v okolitých európskych krajinách. Vďaka Matovičovi. V ČR protestovali, lebo tak rapídne im elektrina šla hore. V Rakúsku dôchodcovia vypínali kúrenie a mrzli, lebo nemali z čoho také vysoké ceny zaplatiť, hovorili naše slovenské opatrovateľky. A potraviny? Si robíte srandu, že vláda určuje ceny potravín? Tie sa predsa odvíjajú od cien energií, úrody, veď za12rokov Ficovlady nic neurobil, aby sme boli sebestačnejsi. Práve naopak. Všetko dovážame a Fico nedotoval poľnohospodárstvo tak ako ostatné krajinyEU. A teraz hoci SmeroHlas sľubovali lacnejšie potraviny, jediné čo vynysleli ako nová vláda je appka na porovnanie cien potravín 😁 aby ste mali hypermarket turistiku, ak chcete ušetriť. Zníženie DPH na potraviny pomohlo akurát výrobcom, ale nie ľuďom. tak takyto zlý bol ten Matovič. Učiteľom zvýšil platy najviac v histórii, zdravotným sestrám, záchranárom, rodinám, dôchodcom. Nikdy za Fica, keď neboli ani krízy, toľko ľuďom nešlo. Ale áno, zdalo sa im to málo, lebo všetko vtedy zdraželo. Skrz covid vojnu. Lenže bez toho by im.bolo ešte horšie. A teraz Fico prvé čo urobil zvýšil dane a zdravotné odvody poisťovniam. Tiež 900 poplatkov na úradoch ide hore. To je radosť, že? Hlavne že ten Matovič je dole. S radosťou budeme trpieť Ficive kradnutie ( Kaliňák teraz poslal 100milionov euro zbrojovkám hoci majú rekordné tržby, nikdy v histórii doteraz takú sumu zbrojovky nedostali. A viete čo? Na Markíze, Na Joj vám to nepovedali a ani nepovedia, ani inde). Deficit vás Fico oklamal, že znižuje. Už ho odhalili rôzne inštitúcie, Rada pre rozpočtovu zodpovednosť, prepočítali a zistili, že klamal aj o Matovičom deficite, ktorý bol v skutočnosti nižší a aj o svojom, ktory v skutočnosti zvyšuje oveľa viac. Žite si v blaženej nevedomosti kym vás hentí teraz okrádajú už naozaj.

maminaria
20. jan 2024

@luuubik moja zlatá, ked mi tykas, matiku dostuduj Ty. Fica odhalili že klamal pri deficite svojom, je oveľa vyšší. Dokonca Ódor spravil hotovostný deficit o 200% vyšší ako Matovič za porovnateľné obdobie. A dočítala si sa niekde ako Ódor a hlavne komu rozflakal aj Tvoje prachy? Niee, lebo Ódor mal ochranu médií. A teraz inštitúcie ako rada pre rozpočtovu zodpovednosť, kde sú profici na rozdiel od Teba, ktorá opakujes ako papagáj nezmysly Tvojich bozikovpolitikov a ich médií, tak táto rada hovorí, ze Fico podviedol národ a deficit Matoviča bol nižšiu ako nam Fico klamal a ten Ficov deficit je vyšší a všetky zvýšenia daní a odvodov poplatkov budú pre Ficovych kumpánov slúžiť ako zdroj prijmov. Teraz poslal Kaliňák 100mil euro zbrojovkám, hoci majú rekordné tržby. Nikdy v histórii doteraz takú sumu zbrojovky nedostali. A Ty mi budes nieco hovoriť o matike? Dôchodcom a rodinám daval Fico centy a v čase strašného zdraženia cien Matovič chxel ľudí zachrániť pred ulicou, exekuciami a Ty mu budes za to nadávať?

luuubik
20. jan 2024

@maminaria uf, taká zaslepenost sa len tak nevidí. Tykať ti je normálne - tu sme na sociálnej sieti, kde je to štandard, je to tuším aj v pravidlách modrého konika niekde hneď na začiatku, študovať ani veľmi dlho netreba 😉 Škoda reči o Matovicovi, je už v tejto republike menej podstatný ako lanský sneh, našťastie. Taky obrovský prepad dôvery a sklamanie ľudí, ako u Matoviča v slovenskej histórii hádam ani neexistuje, dostať sa z absolútnej suverénnej špičky do stavu, že musíš nedôstojne oblbovat najjednoduchších ľudí v osadách, aby si vôbec preliezol do parlamentu, to je ozaj jav nevídaný. Ale tak všetci ľudia na Slovensku sú asi totálne slepí a hlúpi, keď to vidia - a podľa toho dopadli voľby - ale len priaznivci Matoviča sú lietadlo. A ešte ma po bavilo, ako mu médiá chudacikovi krivdili či krivdia. Viac od pravdy nemozes ani byť. Médiá ho stvorili a veľmi veľmi dlho boli slepe a servilne voči jeho prešľapom (hociaky debil bol médiám dobrý, staci, že bol proti Ficovi, tak ho velebili, jednoduchý vzorec) veď aj jeden z Matovičových prvých krokov bol, že si media "kúpil" tými miliónovými dotáciami. Keby ktokoľvek z protistrany vyvádzal len zlomok z toho, čo Matovič, rozniesli by ho v zuboch tak, ako sa o tom Matovicovi ani nesnilo. Až keď aj "objektívne" médiá pochopili (omnoho neskôr ako väčšina ľudí na SK), že s Matovičom Fica neporazia (skôr naopak, všeobecne známe, že Matovicova vláda bola najlepšou Ficovou predvolebnou kampaňou) vykašľali sa naňho a presedlali na iného kona a teraz hladkaju a nekriticky velebia PS... Ďakujem, nemám ďalej záujem debatit konkrétne o Matovicovi, svoju šancu mal a ako vidíš nepresvedčil, asi na to nejaký dôvod bol 😅 Pekny víkend!

beataxxx
Autor odpoveď zmazal
dada2610
20. jan 2024

@maminaria nie som dôchodca, zdravotník, učiteľ a nemam deti. Co mi Matovič dal?! Akurát tak vyššie poplatky a vysoké ceny potravín! V podstate ľudia ako ja, sme boli za jeho vlády diskriminovaní, lebo nám nedal nič! Tak sa spamätaj a najskôr si premysli co ideš napísať 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

vesimelonimarsista
20. jan 2024

@dada2610 fico ti uz poplatky a ceny za potraviny znizil?

dada2610
20. jan 2024

@vesimelonimarsista co to ma s tým spoločne? Nikde som nič také nenapísala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

maminaria
21. jan 2024

@dada2610 to nie je pravda. Že si neplatila vysoké ceny elektriny, ďakuj Matovičovi. On to zariadil. Za vysoké ceny potravín vláda nemôže. Natoľko si snáď uvedomelá, že vieš, že ceny potravín sa odvíjajú od cien energií, úrody atď. Ani Ficova vláda nevymyslela s potravinami nič lepšie, ako trápnu appku na porovnanie cien, aby sme robili hypermarket turistiku. Hoci sľubovali, že potraviny budú lacnejšie. A keď si teda pracujúci človek, bola si počas pandémie aj doma? Nechodila si do práce a plat Ti išiel? Neviem, aké máš zamestnanie, ale mnohým šiel plat len vďaka tomu, že vláda dotovala platy zamestnávateľom, aby nemuseli prepúšťať. To ako tety z aquaparku mi vraveli, že nič nám Matovič nedal. Mali zavretý aquapark. A pýtam sa ich, či im išiel plat keď sedeli doma alebo či prišli o miesto, keď nemali zákazníkov. Že vraj nie. Stále sú zamestnane. Tak im vravím, že vďaka Matovičovi, ktorý sa na ľudí nevykaslal tak, ako napr v Taliansku, kde ľudia prišli o prácu, keďže vláda nič nekompenzovala firmám.

dada2610
22. jan 2024

@maminaria ďalšia, ktorá je zamilovaná do Matoviča 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ mne tu nemusíš dokazovať nič, ja mam prehlad o tom co ako bolo, žijem tu. Počas pandémie som chodila do prace, ani jeden deň som nebola doma, takže každé jedno euro som si musela odmakať, nič som nedostala zadarmo. Ale veľmi dobre si pamätám, ten stres a nátlak, že môžem prísť o prácu, ak sa nedá zaočkovať ale si nevystojim rad na nezmyselný papier v mrazoch

walentina7
Odpoveď bola odstránená
xsuzannex
22. jan 2024

@walentina7 moja sestra ma strednu zdravotnu skolu, nejake nadstavby a v podstate robi sestricku od kedy vobec pracuje. Nikdy nic ine nerobila, ked menila robotu tak len sla na ine oddelenie. Ockovat sa musela ako zdravotnik aj ked nesuhlasila.. ak by dala vypoved tak kam by sla? Kde by v tej dobe nasla nejaku normalnu robotu? Kto by ju vzal ked ma po 40ke a v inych oblastiach nulove skusenosti? Nie je vsetko cierne a biele?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
evuska135
22. jan 2024

Zial tento narod je tak rozumovo pozadu, zee sa s tym asi len treba zmierit. Niektori ludia su tak zaslepeni a hlupi.
Lebo takeho idota ako je Fico zvolit je tragedia. Prezidentka tu 4r udrziava vztahy s ostanymi krajinami a pride tento zlodej a otvara usta aj tam kde netreba.

danyelia
26. jan 2024

@maminaria Ahoj, prepáč, ale pre mňa je strata času baviť sa o Matovičovi, nech sa na mňa nikto nehnevá, no je to psychicky narušený jedinec, stačí si vypočuť jednu jeho tlačovku...Ja by som ale bola rada, ak by naša nič nerobiaca, len po námestiach vykrikujúca (=čítajúc z papiera) opozícia nechala vládu pracovať, neblokovala parlament zbytočnými obštrukciami a nevyhrážala sa na tlačovkách, ako bude koalícií ,,hádzať polená pod nohy,, ako sa len dá...veď sú už úplne trápni s tým divadlom 🙄

beataxxx
26. jan 2024

@danyelia prepáč, ale Tebe sa to, čo robí Ficova vlada, zdá ok?na ktorékoľvek ministerstvo sa zameriam, je to čistá katastrofa….a najhoršie je, že nas ťahá na východ k Rusku, obdivuje Putina, Ty chceš žiť v takej krajine? Jasne že matovic pobabral, čo sa dalo, nebola to dobrá ani kvalitná vlada, ale toto, čo predvádza Fico, treba zastaviť

danyelia
26. jan 2024

@beataxxx Ahoj, neviem, čo konkrétne myslíš ako katastrofu, ktoré ministerstvo. Ja mám pocit, že Fica a spol. od práce pre ľudí zdržiava opozícia, tí sú z princípu proti všetkému a chcú im len ,,hádzať polená pod nohy,, ako sa sami vyjadrili. A ako nás Fico ťahá k Rusku, nerozumiem, niečo mi ušlo? Chce mať dobré vzťahy na všetky svetové strany, na tom nevidím nič zlé...

carolynka
26. jan 2024

@danyelia Ty vies preco sa opozicia snazi zastavit vladu? Pretoze vlada ide ako valec, nereaguje na namietky opozicie, nediskutuje, snazi sa znizit tresty za korupciu a kradez, to je pre koho z nas normalnych obcanov, ktori Sa nezivia kradezou a korupciou, prospesne? Vlada Sa sprava akoby sme boli v totalitnom rezime. To sa ani neda pochopit ze toto niekto podporuje

carolynka
26. jan 2024

@danyelia Fico Sa v den upalenia Jana Palacha bol poklonit na Husakovom hrobe, kamarati sa s Orbanom ktory je v priatelskom vztahu s Putinom, jeho ministerial kultury obnovila spolupracu s Bieloruskom a Ruskom, Fico popiera, ze Sa v Kyjeve bojuje, snazi sa zmenit tento stat na kleptokraciu po vzore Ruska, rozprava o zahranicnych agentoch, nepriatelskych mediach, prosim vas, ludia, kam Slovensko musi az padnut aby ste sa niektori prebrali

777januska777
26. jan 2024

@danyelia aj si čítala trestný zákon? Práve je tu diskusia k tomu https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/ste-spokojne-so-zmenami-v-trestnom-zakone/ precitaj si, či sa ti to co Fico robu zdá ok.

danyelia
26. jan 2024

@carolynka Vláda, ktorá bola demokraticky zvolená, len plní svoje predvolebné sľuby, pre ktoré im ľudia dali dôveru. V diskusiách, tlačovkách a debatách svoje kroky jasne vysvetľujú. S opozíciou typu Pročko sa diskutuje ťažko, skús si občas zapnúť live NRSR, čo tam tí ,,odborníci na všetko,, vystrájajú...Umenie, šport, či kultúra by sa nemala miešať s politikou, ako môže taký ruský umelec za vojnu? A ten zlý Orbán 🙄 Asi preto sa do Maďarska chodíme kúpať, najesť či nakúpiť za tie ,,strašné,, ceny, čo? Niektoré médiá sú nepriateľské, s tým úplne súhlasím a tzv. zahraniční agenti by sa tu našli tiež (t.j. politici, v záujme ktorých nie je Slovensko na prvom mieste)...A kto taký by nám tu mal vládnuť teda?

carolynka
26. jan 2024

@danyelia demokraticky zvolena bola aj opozicia, a ta tiez zastupuje velku cast ludi, aj mna. Toto nie je absolutisticka monarchia, naco je potom v parlamente opozicia? Ved nikto nespochybnuje vitazov volieb, ale Ved na to je tam ten parlament, aby Si vitaz nemohol robit co Sa mu zachce. Ved nech koalicia normalne diskutuje s opoziciou, a nie Sa jej vyhyba, ignoruje jej namietky a ide Si svoje

danyelia
26. jan 2024

@777januska777 Sto x to už v médiách vysvetľovali a ja ich argumentom rozumiem, sú logické...súhlasím, že pre niekoho bude väčším trestom zaplatiť škodu, plus pokutu, príp. podmienku ako odsedieť si pár rokov v base za naše peniaze, kde majú teplú posteľ, teplú stravu, sprchu, čítajú si knihy - áno, presne toto bol argument zlodejov (bezdomovcov) čo pri nás v obchode pravidelne kradli...Všetkých trápi len ten zákon, ktorý sa nás ani netýka, ak teda nie sme zlodeji a nepáchame korupciu...

carolynka
26. jan 2024

@danyelia
Ludi trapi aj to,akym hulvatskym sposobom je tento zakon presadeny

jakubrianka
26. jan 2024

Sme v dobrej prideli ľudia, a nemyslím si, že sa z tadiaľ tak skoro vyhrabeme. 🙏Vďaka Vám, ktorí máte možnosť ísť na protest a šli ste. Včera 27 000 ľudí v Bratislave 👍👍🪢.

danyelia
26. jan 2024

@carolynka A s kým majú diskutovať, s tým odborníkom z PS, ktorý minule v relácii povedal, ,,že aj medveď je len človek,,? 😃 A takých opozičných odborníkov je tam dooosť. Stále vykrikujú, že koalícia ,,nemôže mať všetko,, ani prezidenta...že oni tomu musia zabrániť a také kecy. Tak hádam my ľudia si zvolíme prezidenta v demokratických voľbách, či? Ak vyhrá Pellegrini, zase pôjdu protestovať, spíšu petíciu na FB, či dupnú nôžkou, lebo oni chcú, oni vedia, oni sú najlepší...ako malé deti v škôlke 🙂

danyelia
26. jan 2024

@carolynka Akým hulvátskym spôsobom? Na to, že to bolo ,,skrátené,, legislatívne konanie, to je aj tak dosť dlhé, tie nočné obštrukcie opozície, čítanie slohov ako: ,,bodka pomlčka lomítko...,, toto je tá odborná diskusia podľa opozície? A keby ich nestopli, do Vianoc by sa takto naši ,,odborníci,, zabávali...za tie ich platy

777januska777
26. jan 2024

@danyelia no nie oni to v médiách nevysvetlovali, oni viedli svoju vlastnú tlačovku, kde klamali. Nik netvrdi, ze trestný zákon netreba prerobiť, problem je ako to robia. Trestný zákon je tak dôležitá vec, že by mal prejsť normálnym konaním s názormi odborníkov a postupne by sa doupravoval. Lenze to nechcú spraviť, chcú ho hneď schváliť bez žiadnej diskusie okolo toho. A jasne, ze sa nás daný zákon týka, je to základ práva. Väčšinu veci v živote si vieme zabezpečiť, ale ochranu ma zabezpečiť štát ak štát ide ohlasovať niečo proti ľuďom to je veľký problém.

777januska777
26. jan 2024

@danyelia vieš ze pri tom, ked prekladas nejaký veľký zákon sa diskutuje s odborníkmi z rôznych oblasti? Návrhy k tomu prekladajú odborníci a nie len z politického spektra. Prečo to nechcú, čoho sa boja? Ved by sa k danému zákonu mali vyjadriť sudcovia ci právnici v reálnej diskusii a nie v tomto co chcu oni pretlačiť. Presne tomuto sa vyhli, nechcú odbornú diskusiu.

hanaxxx
26. jan 2024

@danyelia ahoj, aky mas nazor na to, ze ludovit odor ide kandidovat do europskeho parlamentu?

ivka185
26. jan 2024

Stale je to lepsie jak bola vlada na cele s psychiatrickym pacientom, vsak dodrbali vsetko co sa dalo , nehovorim ze Fico je anjel ale stale lepsie jak to co bolo doteraz.