icon

Nová vláda - ako to prežiť?

10. okt 2023

vsetci ludia dobrej vole, ako sa budete snazit udrzat mentalne zdravie pri novej vlade? ako sa da zmierit s tym, ze minimalne dalsie 4 roky sa tu bude krivit pravo, rozkradat, rozhadzovat a ze to tu bude vsetko moralne aj ekonomicky degradovat? uplne zabite 4 roky, dalsie dva kroky dozadu po malom kroku dopredu, opice uz toto maju davno za sebou... ja fakt neviem, ci ma clovek radsej kaslat na veci verejne... poradte. a nie, na nejaky "alternativny nazor" naozaj nie som zvedava, to uz aj algroritmy socialnych sieti pochopili, ze mi nemaju ponukat somariny.

la_dolce_vita
11. okt 2023

Ja sa tesim, ako sa za nas vsade teraz pobiju a vsetky problemy sa vyriesia a bude dobre a lacno haha.. samozrejme budu sa vyhovarat na ex vladu a vsetko mozne, ale nech si to teraz vyzeru.

darinks01
11. okt 2023

Nemá zmysel sa nad tým trápiť, nejako bude, podľa mňa veľa sa nezmení, nech by tam bol ktokoľvek. Akurát ma mrzí, že koľko ľudí zabudlo na to, čo všetko sa za ficovej vlády dialo.

hiro
11. okt 2023

@darinks01 Ja som tusil ze takto dopadnu volby takze nijako ma to nerozhadzalo. Co som ale zvedavy je to kolko Pele dovoli Ficovi - a teda ci mu v niecom bude branit ci nie ci sa vzburi a tak 🙂

tramtada31
11. okt 2023

@hanaxxx nema každý prístup k liečbe, už teraz nie každý vykon/liecbu preplaca poisťovňa. Vidno, že ti chyba ucelený pohlad na všetko. Ty si myslis, ako su PS a SAS správne strany, ale čo teraz robia? Droba zrušíš pohotovost v Malackách, ľudia majú chodit do Borov, lebo treba dohodit výkony Pente, rovnako Droba začal rusit stredne skoly pod akože ruskom optimalizácie, lebo sa väčšina skol nachádza na lukratívnych pozemkoch, na ktorých by mohli zarobiť. Zatvárať skoly, ktoré boli financne sebestacne. Teraz sa hovorí, ze boli demograficky najsilnejšie ročníky. Kam tie deti nastúpia o 10 rokov, ked sa toľko skol ide rusit? Jediná možnosť bude pootvoriť sukromne skoly, lebo pre štátne už nebudu voľne budovy. Treba už pochopit, ze tieto strany nie sú žiadne strany odborníkov, ale obyčajní biznismeni, ktorým ide len o naplnenie svojich vačkov.

hiro
11. okt 2023

@tramtada31 No, co citam tak pohotovost sa tam nerusi lebo to chce Droba ale preto ze nemaju lekarov co by tam sluzili (ano, ak im Bory zaplatili viac tak odisli tam).
Ohladom skol - nasilnejsie rocniky boli 2009-2010-2011, to sa uz nezopakuje. O desat rokov bude deti este menej takze mne to vychadza ze by sa dalo zatvorit aj 14% skol a pomestili by sa (61 tisic deti vs 52 tisic).

hiro
11. okt 2023

A toto ste citali? Od 1/2024 "strane SNS vytvoria nové ministerstvo"
Ktovie ake to bude 🙂

hanaxxx
11. okt 2023

@tramtada31 ale zato vidim, ze ty mas uceleny pohlad na vsetko. Len nepodlozeny realnymi a pravdivymi faktami. Od roku 2006 do roku 2020 (s kratkou 2 rocnou prestavkou) bol pri vlade Smer. Cia je to asi teda vina, ze poistovne vsetko nepreplacaju, ze lekari odchadzaju do zahranicia? Podla teba za to moze urcite SAS a PS - ktore vzniklo v roku 2017 a az teraz bude prvykrat v parlamente. Mimochodom poistovne nebudu nikdy preplacat vsetko (priklad Editky). Uz na mna ani nereaguj, nas pohlad na realitu je zasadne odlisny.

valeria_h
11. okt 2023

@luuubik Ale on môže posielať ľudí do Ruska, Ty jeho ale nemôžeš poslať preč 🙈

mima1608
11. okt 2023

@hiro Danko v predvolebných diskusiách hovoril o ministerstve športu, tak asi také 🤔

luuubik
11. okt 2023

@valeria_h aký paradox, že? 😄

valeria_h
11. okt 2023

@luuubik U týchto voličov PS nič čo by ma prekvapilo. Vedia len urážať, nálepkovať. Vyžadujú toleranciu, rešpekt a úctu, ale sami toho nie sú schopní.

aalt
11. okt 2023

Uz to zacina:
V dnes podpisanom memorande maju reformu slovenskeho trestneho systemu.
A Kisku dnes nepravoplatne odudili z danoveho podvodu.
Zacina koniec vysetrovania nasich ludi a hon na ludi, ktori sa im postavili.

andreakotesova
11. okt 2023
hiro
11. okt 2023

Taraba a minister kultury? :D Blaha by nebol lepsi? :D

andreakotesova
11. okt 2023

@hiro no bol... 😅

viestta
11. okt 2023

@andreakotesova Minister kultury by mal byt Fesi Rasi, on tak "kulturne" vyzera 😅 Pan doktor uz (ne)riadil informatizaciu, zvladol by aj kulturu a mozno aj polnohospodarstvo, aspon by vyzeral, ze ho opalilo pri zatve 😅

la_dolce_vita
11. okt 2023

@andreakotesova hmm, Deniska šikulka zvladne aj toto a slizky Ericek sa dockal fleku.. jdu blejt velebnosti :((

tramtada31
11. okt 2023

@hanaxxx no lebo narozdiel od teba mám v politike prehlad, aj znamych, ktori v nej pôsobia, takze poznam aj zákulisné info, ktoré ti nemas a nemas ani tie základne. Fico vládol od 2006 až na 2 roky? Veď tato vláda tu bola tri roky a predtým aj vláda radicovej. Ano, je zbytočne na seba reagovať, suhlasim.

tramtada31
11. okt 2023

@hiro tých lekarov mohli dotiahnuť aj do Ma a ako píšeš, nemali si ich nechat prebrat. Potom, čo sa prevalili kauzy Sulika a Janky Penta Ciganikovej, už nikto nemôže tvrdiť, ze to tak nie je, ale treba to pred verejnostou nejako zaobalit. S tou demografiou to tak nie je. Do ba sa stahuju mlade rodiny za pracou, stavaju sa nove bytovky (majú vzniknúť nove stvrte ako nivy, nesto), ale aj satelity sa rozrastajú. Mnohí starostovia v ba práve teraz hlásili demograficky peak. Viem, ze napr v takom 2020 sa rodilo v Ba viac deti ako umieralo, takze Ba mladla a preto aj toľko 3 ročných nie je v ba umiestnených v štátnych skolkach. Tieto deti za 10 rokov, ako sa nedostali do štátnych skolok sa nedostanu ani do štátnych skol.

evelyn246246
11. okt 2023

.. vzdy sa mozes odstahovat ako tu poniektore pisali nedavno .. 😀

lucia851
11. okt 2023

Úplne normálne ja som rada že Smer vyhral

pkgirl30
11. okt 2023

Ak budú robiť prešľapy tak treba ísť do ulíc, už tu raz bolo slušné Slovensko, ak sa vám to nebude páčiť čo robia tak ako občania musíte tlačiť na opozíciu aby boli predčasné voľby opäť

mateson
11. okt 2023

@veronika1754 a doteraz to tu bolo podľa teba dobré? Nemyslim konkrétne posledné roky. Toto sú také reči o tom ako chcú všetci odísť 🤦 teraz, keď vyhral Smer. Čo tu posledných 15 rokov lietali pečené holuby do huby?

mateson
11. okt 2023

@hiro možno zrušia to Veronikine

veronika1754
11. okt 2023

@mateson na Slovensku som len posledných 10 rokov, a veru za Fica mne osobne bolo zle, teraz poslednú vládu sa to ako tak zlepšilo, no ak to bude tak ako to bolo tak áno bude mi zasa zle. Neočakávam pečené holuby, ale chcem žiť v krajine, kde polícia je pre ľudí nie proti ľuďom. Pochopí len ten čo zažil.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
danyelia
11. okt 2023

Každý sa tu rozčuľuje nad Ficom a Smerom, no dosť mu k úspechu pomohlo aj to, ako na neho skoro všetky strany kydali a útočili, nevidela som jednu ,,plačovku,, kde by nebolo dookola to isté: ,,lebo Fico, lebo Smer, môže za to Fico a Smer, najhorší je Fico, Smer...,, nikto nič normálne neriešil, žiadne iné problémy na Slovensku nemáme, len toto dookola, veď to bolo až trápne...A teraz Šimečka, že novej koalícii budú ,,strpčovať,, vládnutie, kontrolovať, sledovať... 🙄 Veľký štátnik a politik, ktorému zobrali hračku na pieskovisku a dupe si nôžkou...

fineta
11. okt 2023

@danyelia presne. Takí sú amatéri, že im nevedomky robili 3,5 roka kampaň.