Nová vláda - ako to prežiť?
vsetci ludia dobrej vole, ako sa budete snazit udrzat mentalne zdravie pri novej vlade? ako sa da zmierit s tym, ze minimalne dalsie 4 roky sa tu bude krivit pravo, rozkradat, rozhadzovat a ze to tu bude vsetko moralne aj ekonomicky degradovat? uplne zabite 4 roky, dalsie dva kroky dozadu po malom kroku dopredu, opice uz toto maju davno za sebou... ja fakt neviem, ci ma clovek radsej kaslat na veci verejne... poradte. a nie, na nejaky "alternativny nazor" naozaj nie som zvedava, to uz aj algroritmy socialnych sieti pochopili, ze mi nemaju ponukat somariny.
@viestta Určite urobil aj Smer veľa chýb, veď ja nehovorím, že sú dokonalá strana, určite aj nakradli a určite s tým nesúhlasím, veď nech sa všetko poriadne prešetrí a ak im niečo dokážu, nech je konkrétny človek potrestaný. Ale toooľko kriku, obvinení, zadržaní a stále je Fico a spol., na slobode, nič im nedokázali...(Áno, viem...niektorí sú už vyšetrovaní...) Ale na termín na vyšetrenie sa aj teraz čaká pol roka, syna objednali na očné pri akútnom probléme o 5 mesiacov - síce za prednostný poplatok, symbolických ,,len,, 30 € sa zrazu termín našiel 😁 za 10 dní...aj za toto môže Fico?
Ja som veriaca, o mna sa stara Boh, a nie nova vlada.
Takze mne je jedno, kto bude pri koryte. Ja viem, ze o mna sa postara Boh😊
Mne pomaha tato jedina vedomost, ktoru mam. A ti co ju nemaju, ani sa necudujem, ze su zufali. (teda ti co ich nevolili)
@danyelia ano, pretoze vdaka jeho politike v zdravotnicsve nam chybaju stovky lekarov. Za jeho vlady mnozstvo z nich poodchadzalo. Kazdy bude tvrdit, ze za lepsimi platom, ano, aj za tym, ale oni poodchadzali aj za lepsimi podmienkami, za podmienkami, kde nemusias sluzit 100 hodin nadcasov mesacne, napriklad, za lepsou organizaciou a lepsim vybavenim nemocnic. Poodchadzali nam sestry.
@viestta mňa celkom vydesilo aj Ódorovo lego - zasa len zobrať spodine, navýšiť dane, ožobračiť žobrákov ešte viac. Znižovanie platov poslancov som tam nevidela. Okresanie prideľovania prémií svojim ľuďom. Atď. A toto by tu bolo, keby sa k válovu dostane Šimečka a PS. Žiaľ.
Neverím, že bude lepšie, ale zatiaľ mám nádej, že možno aspoň horšie nebude. Ktovie. A možno sa nakoniec zbalíme aj ja s rodinou a pôjdeme odtiaľto preč 😂
@mima1608 ano ja vytiahnem Covid aj vojnu, pretoze keby Smer nechal plnu spajzu,ako mali ine staty , mohlo to byt inak... ja mam tiez otca dochodcu a za vlady Matovica ,ci za posledny rok - neviem presne mu stupol dochodok cca o 20%, ..nemusel...mohol sa aj Matovic vyhovorit na covid a vojnu.. rovnako pri detoch..., mohol schvalit zdvinutie dochodkov tyzden pred volbami ako to urobil Smer v r.2020, aby este chopil nejake hlasy k volbam od dochodcov...
@viestta ...ale nedá sa predsa celé roky vyhovárať na ,,lebo Fico, lebo Smer,, veď každá jedna strana sa tu pasuje za vládu ,,odborníkov a odborníčok,,- PS, za stranu s ,,najlepším programom pre zdravotníctvo,, -SAS, pani doktorka Letanovská z Demokratov mala každý deň 3 videjká na FB, ako to tu ona v zdravotníctve ,,zachráni a bude slúžiť ľuďom,, 🙄 Všetci majú furt len silné reči, tak nech s tým niečo robia dofrasa, načo sme ich volili, aby len tliachali? Za čo berú tie nemalé platy? Len výhovorky...
Toto zadlženie Slovenska bol malý krok dopredu? Z tohto malého kroku dopredu sa budeme riadne dlho spamätávať🙈
@danyelia tak ja cakam, co ukaze a dokaze prave tato. Mozno sa stane zazrak a naozaj uz budu vladnut inac, comu neverim, ale tak maju doveru nadpolovicnej vacsiny volicov, cize znova budem akceptovat parlamentnu demokraciu a vysledok slobodnych volieb. Ja sa uz mozem len prizerat na ten blahobyt co tu nastane...
Aspoň budeme mať možnosť častejšie počúvať náhodný generátor slov, na to sa aj celkom teším 😁😁 v každom prípade nemá zmysel sa trápiť nad vecami, ktoré nevieme ovplyvniť. Po tejto vláde bude republika v ešte katastrofalnejšom stave, ale tak už ľudia rozhodli...
@viestta no ved personalistika určite bude budú aj nové slečny. Ten fúzkatý dedko s viagrou už asi niekde nieco zháňa. Dobry chlast k tomu a “našetriť” niečo na dôchodok. Napríklad sa čudujem že ujo meciar si nevybral niečo pri neakom jazierku vo Švajčiarsku asi malo ma tak potom az tak dobre neprivatizoval. Ja mám normalne depresiu z toho.
My to tu balime....
Ja myslim, ze za 50 rokov mojho zivota mi uz stacilo
@tramtada31 Prepac, ale ty nevies precitat a spravne pochopit ani mierne rozvitu vetu. Necudujem sa potom tvojmu chapaniu reality. "Od roku 2006 do roku 2020 (s kratkou 2 rocnou prestavkou) bol pri vlade Smer. "
@zeldia Prepac, nerozumiem tvojej primitivnej poznamke o stahovani sa do Ruska ci Izraela. Tato poznamka bola ozaj nemiestna. Pre tvoju info, som prozapadne orientovany liberal, tak si tieto blbe reci nechaj.
Moje deti su napoly iri, takze stahovat sa mame kam. Ja som uz hovorila davno, ze ak vyhra Smer, nechcem tu ostat.

ja to vnimam z toho pohladu, ze treba mat na vsetkych rovnaky meter, Smer v case prosperity mohol pridat detom aj dochodcom ale kaslal na nich, s inflaciou a energiami bojuje cela Europa,nie len my, chod sa pozriet do Ciech, kolko platia za elektrinu... pretoze na rozdiel od nas nezastropovali a nedotovali el. energiu a stupla im oproti povodnym cenam o 130%, len na tuto dotaciu islo zo statneho rozpoctu niekolko miliard... dalsie isli na zdvihnuty prispevok na deti (rod.pridavky+danovy bonus), takze ano Matovic urcite zadlzil stat, ale peniaze isli ludom nie kumpanom a oligarchom...