icon

Nové podmienky posielania balíkov

24. apr 2025

Ahojte su zevraj neake nove podmienky posielania balikov. Mam neake oblecenie ktore idem posielat cca 1.5kg. Viem ze uz nemozem poslat ako "list" ale ked posielam ako balik ma mat krabicovu formu? Alebo mozem standardne zabalit do sacku ako napriklad eshopy posielaju

deedol
24. apr 2025

nemusi byt v krabici, to chcu iba vtedy, ked ho chces aj poistit.

katkaseiner
Odpoveď bola odstránená
1angelika
24. apr 2025

môžeš to poslať do 2kg ako doporučený list. Rozmery : súčet dĺžky, šírky a hrúbky je max. 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm.

deedol
24. apr 2025

@katkaseiner
slovo na V je na MK zakazane 🙂

minesasubu
24. apr 2025

radim ti zabaliť do krabici, nakoľko môžu učtovať akoto bude neskladný balík

maranco
24. apr 2025

Hlavne podací lístok vypíš cez internet, budeš mať zľavu na poštovnom.

autor
24. apr 2025
@1angelika

môžeš to poslať do 2kg ako doporučený list. Rozmery : súčet dĺžky, šírky a hrúbky je max. 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm.

@1angelika doporuceny list stoji 4 a balik na postu 3.90 tak asi to pojde ako balik

autor
24. apr 2025
@minesasubu

@minesasubu ano a presne toto je dovod preco sa aj pytam, co znamena neskladny balik?

1angelika
24. apr 2025

jasné ako ti vyhovuje, len na to som poukázala, že ako doporučený list sa dá, ako obyčajný už nie, tam hrubka zasielky nemôže presiahnuť 3cm..musí sa zmestiť do schránky

struhanka
24. apr 2025

Pošli to cez epodaci hárok - balík na poštu podaný elektronicky je za 3.10 E.

earlgrey
24. apr 2025
@minesasubu

@minesasubu áno a naúčtujú si oveľa viac 😂 ja už nič cez poštu neposielam...neoplatí sa

autor
24. apr 2025
@struhanka

Pošli to cez epodaci hárok - balík na poštu podaný elektronicky je za 3.10 E.

@struhanka ano ano to mam aj nakoniec v plane a to mi nemozu odmietnut ze? Ze to je neskladny balik? Vies mi povedat prosim ta ako funguje epodaci? Treba mi nieco aj vytlacit doma?

struhanka
24. apr 2025

https://eposta.posta.sk/ - otvoríš si epodací hárok. Vyplníš svoje údaje, údaje adresáta aj s telefónnym číslom, približnú váhu, zvoliš balík na poštu. Potvrdíš, vygeneruje Ti to číslo, to nadiktuješ pri priehradke/napíšeš na balík. Podáš na pošte.

autor
24. apr 2025
@struhanka

https://eposta.posta.sk/ - otvoríš si epodací hárok. Vyplníš svoje údaje, údaje adresáta aj s telefónnym číslom, približnú váhu, zvoliš balík na poštu. Potvrdíš, vygeneruje Ti to číslo, to nadiktuješ pri priehradke/napíšeš na balík. Podáš na pošte.

@struhanka jeejjj dakujeem super si mi vysvetlila 🙂 a uz potom platim na poste ze?

struhanka
24. apr 2025

Áno. Ešte napíš obe adresy na balík.

autor
27. apr 2025
@struhanka

Áno. Ešte napíš obe adresy na balík.

@struhanka juuj este sa ta mozem spytat ..ked vyplnim elektronicky tak uz sprievodny list vyplnat nemusim?

struhanka
27. apr 2025

Nie. Máš to nahodené elektronicky. Stačí nadiktovať to vygenerované číslo/ho napísať na balík.

autor
27. apr 2025
@struhanka

Nie. Máš to nahodené elektronicky. Stačí nadiktovať to vygenerované číslo/ho napísať na balík.

@struhanka super dakujem krasne 🙂