Nové podmienky posielania balíkov
Ahojte su zevraj neake nove podmienky posielania balikov. Mam neake oblecenie ktore idem posielat cca 1.5kg. Viem ze uz nemozem poslat ako "list" ale ked posielam ako balik ma mat krabicovu formu? Alebo mozem standardne zabalit do sacku ako napriklad eshopy posielaju
môžeš to poslať do 2kg ako doporučený list. Rozmery : súčet dĺžky, šírky a hrúbky je max. 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm.
@katkaseiner
slovo na V je na MK zakazane 🙂
radim ti zabaliť do krabici, nakoľko môžu učtovať akoto bude neskladný balík
Hlavne podací lístok vypíš cez internet, budeš mať zľavu na poštovnom.
môžeš to poslať do 2kg ako doporučený list. Rozmery : súčet dĺžky, šírky a hrúbky je max. 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm.
@1angelika doporuceny list stoji 4 a balik na postu 3.90 tak asi to pojde ako balik
@minesasubu ano a presne toto je dovod preco sa aj pytam, co znamena neskladny balik?
jasné ako ti vyhovuje, len na to som poukázala, že ako doporučený list sa dá, ako obyčajný už nie, tam hrubka zasielky nemôže presiahnuť 3cm..musí sa zmestiť do schránky
Pošli to cez epodaci hárok - balík na poštu podaný elektronicky je za 3.10 E.
@minesasubu áno a naúčtujú si oveľa viac 😂 ja už nič cez poštu neposielam...neoplatí sa
Pošli to cez epodaci hárok - balík na poštu podaný elektronicky je za 3.10 E.
@struhanka ano ano to mam aj nakoniec v plane a to mi nemozu odmietnut ze? Ze to je neskladny balik? Vies mi povedat prosim ta ako funguje epodaci? Treba mi nieco aj vytlacit doma?
https://eposta.posta.sk/ - otvoríš si epodací hárok. Vyplníš svoje údaje, údaje adresáta aj s telefónnym číslom, približnú váhu, zvoliš balík na poštu. Potvrdíš, vygeneruje Ti to číslo, to nadiktuješ pri priehradke/napíšeš na balík. Podáš na pošte.
https://eposta.posta.sk/ - otvoríš si epodací hárok. Vyplníš svoje údaje, údaje adresáta aj s telefónnym číslom, približnú váhu, zvoliš balík na poštu. Potvrdíš, vygeneruje Ti to číslo, to nadiktuješ pri priehradke/napíšeš na balík. Podáš na pošte.
@struhanka jeejjj dakujeem super si mi vysvetlila 🙂 a uz potom platim na poste ze?
Áno. Ešte napíš obe adresy na balík.
Áno. Ešte napíš obe adresy na balík.
@struhanka juuj este sa ta mozem spytat ..ked vyplnim elektronicky tak uz sprievodny list vyplnat nemusim?
Nie. Máš to nahodené elektronicky. Stačí nadiktovať to vygenerované číslo/ho napísať na balík.
Nie. Máš to nahodené elektronicky. Stačí nadiktovať to vygenerované číslo/ho napísať na balík.
@struhanka super dakujem krasne 🙂

nemusi byt v krabici, to chcu iba vtedy, ked ho chces aj poistit.