Nové podmienky pošty: Čo platí pre zásielky?
Ahojte, ako je to po novom s odosielaním zásielok? Vraj od 1.1 sa už nemôžu veci ako napr.knihy odosielať ako obyčajná listová zásielka? Máte niekto skúsenosť? Čítam rôzne názory a neviem sa v tom vysomáriť. Ďakujem
@refly nad pol kila sa SP práve už neoplatí. Sú to zdierači. To radšej poslať Packetou...
@appassionata Ale oplatí. Cez eharok, pošta na adresu za 3,10€ - krabica do 5kg. Packeta je 3,40€. Nehovorím že mi pošta nejde na nervy, ale v konečnom dôsledku ja skôr predávam než kupujem a voľba je na kupujúcom.
Treba prejsť na Packetu. 🤷
Chcela som pridať tému POŠTA naša nenažraná. Mne už odmietli tretiu zásielku, aj keď nemali tri cm, nikde nebolo uvedené, že budú meniť takto radikálne podmienky. Už jej nechcem dávať zarobiť. Strašne som z nej šokovaná a zúfalá. Čo budeme robiť?
Ale pozrela, či sa o nej niečo nepíše a objavila túto tému.
@janninn treba využívať Packetu., je aj rýchlejšia
@maranco dobrý deň. Viete mi poradiť? Prosím vás ako je to s EPH keď chcem poslať na dobierku? Poštovné som si dala poslať vopred na účet, aká sa dáva bežne doba na uloženie zásielky? A môžem tú zásielku len vložiť do balíkoblxu či s tým musím ísť na poštu? Ďakujem
úložnú dobu nemusíš meniť, nezaškrtávaj ju bude predvolená 18 dní
ak chceš vložiť do balíkoboxu treba vopred zaplatiť poštovné
tu je video ako vložiť do boxu
@maranco dakujem! 😊
@janninn skúsil už niekto? práve som napísala otázku s touto témou poštovného: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ake-su-lacnejsie-alternativy-k-drahemu-postovnemu/
@maranco riesilo sa zdrazovanie balickov 🙂 pozri reportaz
https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/949216-slo...
Áno,je to pravda Všetko okrem listov,ide ako balík.Musí byť vypísaný podací lístok.
@bleelka presne tak, prudko klesa predaj na bazari, tym padom menej ludi bude chodit na postu, posta to pociti. Keby nechali moznost zasielania balickov aj obycajnou postou, tak ako doteraz, dalo by sa prezit aj zvysene postovne, ktore je teraz za obyc. zasielku do 500g uz 2eur. Za vsetky tieto zasielky do 500g teraz zaplatime 3eur, ak ludia pouzivaju EPH, ak nie tak plnu sumu 3,50eur 🙈 cele zle

@maranco to by ma všetci čakajúci ukrižovali 😉. Včera som riešila to riešila ja a pracovníčka pri okienku len mykla plecami s poznámkou, že tú zásielku mali zobrať. Ale vlastne sami niektoré celkom dobre nevedia, čo zobrať a čo nie...