icon

Nové podmienky pošty: Čo platí pre zásielky?

3. jan 2025

Ahojte, ako je to po novom s odosielaním zásielok? Vraj od 1.1 sa už nemôžu veci ako napr.knihy odosielať ako obyčajná listová zásielka? Máte niekto skúsenosť? Čítam rôzne názory a neviem sa v tom vysomáriť. Ďakujem

renata_b
10. jan 2025

@maranco to by ma všetci čakajúci ukrižovali 😉. Včera som riešila to riešila ja a pracovníčka pri okienku len mykla plecami s poznámkou, že tú zásielku mali zobrať. Ale vlastne sami niektoré celkom dobre nevedia, čo zobrať a čo nie...

appassionata
10. jan 2025

@refly nad pol kila sa SP práve už neoplatí. Sú to zdierači. To radšej poslať Packetou...

refly
11. jan 2025

@appassionata Ale oplatí. Cez eharok, pošta na adresu za 3,10€ - krabica do 5kg. Packeta je 3,40€. Nehovorím že mi pošta nejde na nervy, ale v konečnom dôsledku ja skôr predávam než kupujem a voľba je na kupujúcom.

janci27
11. jan 2025

@refly tiez pouzivam eharok, takze kupujucim automaticky ponuknem lacnejsie postovne. Lenze taktiez aj celkom casto nakupujem a nie kazdy predavajuci pouziva eharok, cize tym padom si vypyta vyssie postovne a platim viac uplne zbytocne.

refly
11. jan 2025

@janci27 Tak v tom prípade sa to viac oplatí packetou, to áno. Aj keď je to zaujímavé ak nechcú cez eharok :D Veď to nie je o nič ťažšie... dokonca by som povedala že ľahšie, lebo vlastnú adresu tam už majú predvyplnenú.

janci27
11. jan 2025

@refly presne tak, ja uz si neviem ani predstavit, ze by som vypisovala na poste listky 🙂 eharok nielen ze setri peniaze, ale aj cas. Pravdepodobne mnohi o tejto moznosti ani nevedia

refly
11. jan 2025

@janci27 Veru... ak niekto používa online bazar, tak by nemal byť eharok problém. Ak by mi niekto dal klasickú cenu za poštovné, asi by som sa popýtala či nechce skúsiť.

evaachesa
11. jan 2025

Treba prejsť na Packetu. 🤷

maranco
12. jan 2025

@janci27 ale vedia, už toľkokrát tu bolo spomínané a napíšu že oni nemajú EPH
robí to roky tak, tak nevidí dôvod sa niečo nové učiť, stačí hundrať aké je to drahé
alebo to nebude robiť zo zásady, lebo nie je zamestnanec pošty

janninn
20. jan 2025

Chcela som pridať tému POŠTA naša nenažraná. Mne už odmietli tretiu zásielku, aj keď nemali tri cm, nikde nebolo uvedené, že budú meniť takto radikálne podmienky. Už jej nechcem dávať zarobiť. Strašne som z nej šokovaná a zúfalá. Čo budeme robiť?

janninn
20. jan 2025

Ale pozrela, či sa o nej niečo nepíše a objavila túto tému.

silvia1983
20. jan 2025

@janninn treba využívať Packetu., je aj rýchlejšia

autor
25. jan 2025

@maranco dobrý deň. Viete mi poradiť? Prosím vás ako je to s EPH keď chcem poslať na dobierku? Poštovné som si dala poslať vopred na účet, aká sa dáva bežne doba na uloženie zásielky? A môžem tú zásielku len vložiť do balíkoblxu či s tým musím ísť na poštu? Ďakujem

maranco
25. jan 2025

úložnú dobu nemusíš meniť, nezaškrtávaj ju bude predvolená 18 dní
ak chceš vložiť do balíkoboxu treba vopred zaplatiť poštovné
tu je video ako vložiť do boxu

https://www.youtube.com/watch?v=nmfSEshWwls
autor
26. jan 2025

@maranco dakujem! 😊

janninn
27. jan 2025

Dievčatá, mamičky, dávam do pozornosti túto stránku, možnosť ako odosielať, zatiaľ nemám vyskúšanú, ale plánujem vyskúšať určite, ak skúsite niektorá prosím napíšte, ako ste bola spokojná 🙂. Možnosti sú a bude ich viac 😉

cirminka
28. jan 2025

@janninn skúsil už niekto? práve som napísala otázku s touto témou poštovného: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ake-su-lacnejsie-alternativy-k-drahemu-postovnemu/

sisa_s
29. jan 2025

@bleelka
@maranco
Ste slavni 😀 boli ste na markize

maranco
29. jan 2025

@sisa_s v akej súvislosti?

sisa_s
29. jan 2025

@maranco riesilo sa zdrazovanie balickov 🙂 pozri reportaz
https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/949216-slo...

maranco
29. jan 2025

@sisa_s 🙂 no v reportáži je zásadná chyba, mohli vzdelávať ľudí že podacie lístky sa už v dnešnej dobe nevypisujú ale treba použiť web alebo aplikáciu a mať tak poštovné so zľavou

janci27
29. jan 2025

@maranco hlavne posta nemala rusit moznost vyberu posielat zasielky obycajne, v tom je hlavny problem. Teraz sa to hlavne mamickam, ktore chcu usetrit a preto nakupuju na bazaroch, riadne predrazi kvoli tomu, ze musia platit doporucenu postu namiesto obycajnej.

bleelka
30. jan 2025

@maranco áno, ale aj tak je to drahé. Aj elektronicky. Na 500g zásielke ušetrené 0,40e. Ak tlačíš podací lístok doma tak plus papier a toner. 😉

bleelka
30. jan 2025

@sisa_s hej, sakra, už ani tu nie je človek inkognito 🙈

katka164
30. jan 2025

Áno,je to pravda Všetko okrem listov,ide ako balík.Musí byť vypísaný podací lístok.

bleelka
30. jan 2025

@janci27 ja som to hneď pocítila. Bazarik mi úplne zamrzol. Žiadne predaje v januári. Veci mám výrazne lacnejšie ako je poštovné. Chápem, že sa to mamičkám už neoplatí kupovať za také vysoké poštovné. Môžem to všetko rovno do Humany vychádzať. 😢

maranco
30. jan 2025

@bleelka zľava v cene je list 0.50€ a balík 0,80€
lístok nemusíš tlačiť doma, na pošte oznámiš číslo podacieho hárku a tam vytlačia samolepku
je to potom aj rýchlejšie ako ručne vypisovať lístky

janci27
30. jan 2025

@bleelka presne tak, prudko klesa predaj na bazari, tym padom menej ludi bude chodit na postu, posta to pociti. Keby nechali moznost zasielania balickov aj obycajnou postou, tak ako doteraz, dalo by sa prezit aj zvysene postovne, ktore je teraz za obyc. zasielku do 500g uz 2eur. Za vsetky tieto zasielky do 500g teraz zaplatime 3eur, ak ludia pouzivaju EPH, ak nie tak plnu sumu 3,50eur 🙈 cele zle

tina5959
Autor odpoveď zmazal
tina5959
30. jan 2025

@tina5959 Obyčajné len do hrúbky 3cm. A že len "písomnosti ", mne povedali.🙂