icon

Nový reklamný pútač - príliš silná káva

1. sep 2023

Nový reklamný pútač /vitráž/ Divadla P. O. Hviezdoslava v BA na sezónu 2023/2024 - hlúčik ľudí, odrezaná Štúrova hlava a preškrtnutý tradičný slovanský dvojkríž pod dúhovou a ukrajinskou vlajkou - nazvali "strašiaky minulosti, ktoré sa snažia zatemniť budúcnosť."

Nie je to už príliš silná káva?

bluka2
1. sep 2023

Ta čo kontaktovala maticu slovensku…. 🤣🤣🤣

panonia
1. sep 2023

Hviezdoslav sa musí v hrobe obracať...

moonlight1210
1. sep 2023

Stur mava zobrazenu bradu. Na ktoru bol setsakra strasne hrdy a dosledne si ju pestoval i s fuzmi. To by si mala vediet zo skoly.

Hlinkova garda ma dvojkriz, ako je zobrazeny na vitrazi a slovensky dvojkriz ma vrchne rameno kratsie a spodne dlhsie.

Preco skocis na vsetko, co povedia ini (ktori studovali hlavne VS zivota a jedinou ich ambiciou je zostat “relevantni”, pripominat sa verejnosti, lebo nic ine riadne nevedia, ako “robit politiku”?)
A nemrknes vzdy pre istotu na fakty?

Ale som za, ze to stiahnu.
Pre ludi tebe podobnych je to nebezpecne. Lebo pre vasu potrebu lahkych veci, bez namahy rozmyslania, rychlokonzumnych zjednodusenych informacii a nepresnych faktov, kde podobnost jedneho na druhy znamena, ze je to to iste, vas to lahko strhne k nespravnym emociam. A ked taki ludia zacnu robit burku v nocniku, nemaju daleko od rozohnenej dotknutej Karenky.

tiika
1. sep 2023

Stiahnutá? Škoda. Podľa mna nechceli provokovať, nic propagovať, skôr poukázať, aby sme sa trochu zamysleli. Miesto diskusie, otázok pride rovno kritika. Nabuduce nech tam dajú radšej rovno ceduľku s vysvetlením. Jednoduchší, úzkoprsí jedinci sa asi urazili a pobúrili. Takze aby bol kľud to odstránia. Trochu prehnaná cenzura. Možno im to budúci režim povolí.

doriiis
1. sep 2023

@moonlight1210 ....nie,nech to nestahuju.Stahovat niečo len preto,lebo pár tisíc blbych,nevzdelanych ľudí má potrebu stále svoju blbosť a nevzdelanost ukazovať?

stanislavicenka
1. sep 2023

Augorka, dievcata ti dobre hovoria, jw to hlava Hviezdoslava. A na tom googli si najdi nas slovensky dvojkriz, a nasledne tento symbol z vitraze, ked nevidis rozdiel. A potom je z toho "senzacia" ako hrom. Ale vysledkom je taka Tabak v parlamente, a tiez niektore dalsie "zvucne" mena.

doriiis
1. sep 2023

@tiika ...ale veď autori tejto vytraze jasne vysvetlili svoje dielo.Staci googlit.

justxme
1. sep 2023

Ja dufam, ze to nechaju tak. Nech ludi, ktorym to trha zily, kludne od hnevu aj porazi. Aj tak to vyzera, ze o mesiac sa z vysledkov volieb tesit nebudeme, tak nech toto par individuam aspon zdvihne tlak.

moonlight1210
1. sep 2023

@doriiis mas pravdu. To, ze mudrejsi ustupi, vysvetluje v nasom state nadvladu blbcov.

panonia
1. sep 2023

V podstate je jedno koho to je hlava či Štúra alebo Hviezdoslava. Tento teatrálny plagát je ukážkou gýča a braku angažovaného pseudoumenia a kultúrneho prevratu, ktorý progresívci a ideologickí tretí sektor chystajú pre Slovensko.

doriiis
1. sep 2023

@panonia ....aha,lebo staré vitráže s bolsevicko,stalinistickym odkazom,so sovietskymi vojakmi v pozadí sú ok? Vieš vôbec niečo o histórii a videla si niekedy tie vitraze?

tiika
1. sep 2023

@doriiis ja som čítala diskusiu, nie googlila..

zrejme ani Tabák a kopec ďalších ľudí negooglili alebo nenašli všetky symboly a potom to takto dopadlo.

doriiis
1. sep 2023

@tiika ...autori svoje dielo vysvetlili.To,že tupi Slováci vedia prečítať iba Nový čas a FB nie je ich problem

vroni
1. sep 2023

Ja sa na tu vítraz dívam sprava i zľava a neviem jej prísť na chuť. Ma vyjadrovať akože čo? Ti vlajkonosici vyjadrujú podporu aktuálnym témam, ok. Povedzme, ze ten chlapec s gitarou ma evokovat našu mierumovnost. Tiež ok. Ale ako tam pasuje ta odtata hlava, to mi je záhadou, co majú aktuálne témy s gardistami mi tiež uniká a prečo ti ľudia na káve majú ten cirkus za ich chrbtom totálne v paži... Svojské. Mne z toho vychadza: sme hovadsky mierumilovni a moderní, kým s nami súhlasíte, inak vás vylúčime z našich radov a pripravíme o život za ľahostajného prizerania sa zvyšného obyvateľstva. Pochybujem, ze práve toto mali autori na mysli. Na mňa to celkovo pôsobí nepríjemne až agresívne. A určite nie preto, ze by som sympatizovala s gardistami ci milovala Hviezdoslava.

maminkadeticiek
1. sep 2023

To nevyzera ako Stur ale Stalin

tiika
1. sep 2023

@doriiis a kde je prosím ta vysvetlenie tej celej vytraze? Hodis sem link?
Čo som čítala bolo len o tom, že vyhlásili súťaž, aby na tie odkazy ľudia prišli a napísali komentáre.

petronelag
1. sep 2023

@panonia To im riaditeľ divadla nemal povoliť, to nemá úroveň a ani prínos pre kultúru.

jaskolka
1. sep 2023

@miskakyska tiež mi napadlo presne to isté, ze vypila veľmi silnú kávu...
Ale inak som veľmi nepochopila, o com je rec

seahorse27
1. sep 2023

Romanka vybavila v Matici, ze to bude stiahnute 😆

mb2021
Odpoveď bola odstránená
tabakmirka
1. sep 2023

Tak silná káva ako pre koho, myslím, že je to uhol pohľadu.

zuzanka.zuzu
1. sep 2023

1.najviac hodnotia tí, ktorí v divadle neboli ako je rok dlhý
1.hlava HVIEZDOSLAVA je jeho odkaz na dielo herodes a herodias
1.dielo je čudné (kolobežka? káva? notebook?) a ja celkovo nemám rada diela ktoré musia autori dovysvetliť 🙄 to je ako dovysvetlený vtip, nikto sa nesmeje

triss83
1. sep 2023

Divadlo Pavla Orságha Hviezdoslava a takéto symboly 🤦? Čo má slovenské divadlo spoločné s Lgbt a Ukrajinou?

simona20201309
1. sep 2023

Zaujali? Zaujali. Aj zlá reklama je reklama.

bluka2
1. sep 2023

@triss83 v mojom meste v Nemecku máš tu duhovu vlajku na žrdi aj na hlavnej vlakovej stanici, dokonca aj pred našou inštitúciou visí spolu s inými vlajkami. Čo s tým majú vlaky a divadlo spoločne? No ukazujú toleranciu a že všetci sú vítaní, nie? A Ukrajinská vlajka je aj na nemeckom veľvyslanectve v Pekingu.

triss83
1. sep 2023

@bluka2 verejné štátne orgány, chápem. Divadlo je miestom kultúry, oddychu, doslova apolitický stánok, navyše divadlo Pavla Orságha Hviezdoslava, slovenského spisovateľa.
Keď už chceli v koláži vlajku, tak tam patrí jedine vlajka Slovenska 🇸🇰

mimolimit
1. sep 2023

@triss83 Mylis sa, ziadne divadlo nikdy nebyvalo, nie je a nebude apoliticke.

triss83
1. sep 2023

@mimolimit chápem,ako to myslíš, žiaľ.

zzzuzzzu
1. sep 2023

... vyjadrenie DPOH k tolko pranierovanej vitrazi:

"Vitráž, ktorá je súčasťou novej vizuálnej kampane sprostredkovanej agentúrou Slovak and Friends, zobrazuje mladých ľudí. Dvaja z nich sedia na káve, ďalší idú v sprievode s dúhovou, antifašistickou a ukrajinskou vlajkou. Jedna z postáv drží hlavu sochy Pavla Országha Hviezdoslava."

... viac explicitne pre tuto "implicitnost" napriklad aj tu 👍:
https://kultura.pravda.sk/divadlo/clanok/679868...

juliacenc
1. sep 2023

Ano je to des nepaci sa mi to