Nový reklamný pútač - príliš silná káva
Nový reklamný pútač /vitráž/ Divadla P. O. Hviezdoslava v BA na sezónu 2023/2024 - hlúčik ľudí, odrezaná Štúrova hlava a preškrtnutý tradičný slovanský dvojkríž pod dúhovou a ukrajinskou vlajkou - nazvali "strašiaky minulosti, ktoré sa snažia zatemniť budúcnosť."
Nie je to už príliš silná káva?
Prichádza svet, kde normálny, zdravý, slovenský, hetero obyvateľ Slovenska je považovaný za dezoláta, blázna, sviňu, opicu.....toto je normálny stav v krajine? To klasická rodina mama, otec, deti sú dezoláti, hlupáci a blázni?
To čo nám chcete nahovoriť? To do akých zvrátenosti ste ešte ochotní zájsť? Tieto PS ideológie sú, nesmierne nebezpečné pre súčastnosť, pre budúcnosť, pre každého jedného z nás. Každý z nás sa narodil z lásky matky a otca, aj vy ktorí teraz šírite tieto propagandy. Pozrite sa rodičom do očí a rozmýšľajte, ako ste prišli na svet. Určite nikoho z vás neporodil muž s maternicou. Rozmýšľajte.
@valeria_h je hrozné,ako sa ľudia prezentujú a tá liberálna agresivita, je niečo strašné. Bez štipky zdravého rozumu, idú doslova proti prírode, proti ľudskej dôstojnosti, proti vedeckým poznatkom, proti lekárskym schopnostiam. Uvedomil si niekto, že toto, čo nám podsúvajú nie je možné? Ako môže byť z muža žena, ako môže byť zo ženy muž, s bežným vnímaním sveta, s prirodzeným fungovaním jej (jeho) tela, s menštruáciou, s erekciou, s prechodom. Nie je to možné, vyrobiť zdravú ľudskú bytosť s pomocou plastických operácií, napichanú hormónmi. Nie je to možné, aby takýto ľudský klon dosiahol orgazmus, porodil zdravé dieťa. Nechoďme proti prírode.
@valeria_h @triss83 Na zaklade ktorych prispevkov v tejto diskusii pisete tieto vase tvrdenia? Rec bola o vitrazi a odbocili ste k utlacaniu heterosexualnych manzelskych parov a nejakym nespecifikovanym zverstvam. Toto vidite za duhovou vlajkou s pouzitim tej istej fantazie, s pomocou ktorej za gardistickym krizom slovensky dvojkriz?
Jedna vitraz ma teda ale dosah, nestacim sa divit.
@mimolimit vieš, to, že za dúhovou vlajkou vidia ľudia to, čo vidia, má nejaký dôvod. Symbolika nie je matematika, má trochu širší a voľnejší záber a aj to, co ty v nejakom symbole nevidíš, iný v ňom vidieť môže. Zober si len také pochody pod touto vlajkou, tam sa to zvratenymi obrazmi (pre niekoho - iný ich môže považovať za neškodné samozrejme) len tak hemží. Nehovorim o tom, sa sa istí ľudia/politické strany usilujú o presah do školstva a vysvetľovať tam deťom, že normálne je to, čo napríklad ich rodičia za normálne nepovažujú (a majú na to plné právo) a mnoho iných príkladov. Čiže nie je to žiadna fantázia vzniknutá z ničoho, ale mnoho vyjadrení, činov, krokov atd. mnohokrát veľmi veľmi kontroverzných, ktoré aj táto vlajka reprezentuje.
Ja tu dám takú otázku do pléna.
Nemyslíte si, naozaj, že právo voliť by malo byť obmedzené? Žeby každý uchádzač o vôlebný lístok musel absolvovať najskôr nejaký test - na gramatiku a lieteratúru, naše dejiny (ako správny národovec) a všeobecný rozhlad? Niečo ako keď chceme šoférovať, tiež musíme absolvovať skúšky a jazdu.
Nevyzeralo by to tu potom inak a niektoré strany by úplne zanikli? Prečo by mal mať každý volebné právo, keď určité politické strany sa vyslovene zaujímajú o lúzu, nejde im o rozhľadeného voliča, lebo ten je náročný, takým nemajú svojimi schopnosťami a vedomosťami čo ponúknuť. Má právo nevzdelaná jednoduchá lúza voliť? Neťahá nás práve tá dole, za nohu?
@katkami123 chápem, ako to myslíš 😉🤣. No v tomto prípade,by sa ani na kandidátky nedostalo 60% politikov 🤣🤣🤣.
@katkami123 dobrá otázka, vhodná na siahodlhu filozofickú debatu. Nemali by byť takéto testy aj na rodičovstvo? Aby sa blbci nemnozili... Ďalšia otázka - posudzuje sa hodnota človeka (či je vo svojom srdci dobrý, zlý, spravodlivý, či tyran) podľa úrovne gramatiky? Je lepší vzdelaný manipulátor s tromi VS v obleku hoden viac ako robotník vo fabrike so zdravým sedliackym rozumom a správnymi hodnotami? A ozaj, keď každý žije v tejto republike, nemal by aj každý rozhodovať? Či ti "nehodni" stačia, že platia dane a majú byť ticho? Ďalej, kto je to "luza" podľa teba? Napríklad o takom Matovicovi je známe, že je obľúbenými medzi Rómami (ktori by asi z vedomostneho testu prepadli) napriek tomu bol považovaný pred pár rokmi za "spasiteľa", čo nás zbavil bubaka Fica. Trochu kontroverzné nie? A čo je to vlastne to cielenie na "luzu"? Lebo taká daňová agenda sa týka všetkých, rovnako platíš DPH ty ako posledný bezdomovec, ak si kúpi rožok... Otazka zaujímavá, ozaj.
@katkami123 pozor, označia ta tu za fasistku za tento názor 🙈
A co na to povedal tvoj idol Uhrik?
@luuubik
Tak zmeňme kľudne vedomostné testy za IQ testy a EQ testy, tam sa zmestí potom aj tvoj dobrácky robotník a zároveň vypadne manipulátor v obleku s 3-mi VŠ. Ideálne, každý, kto by spĺňal IQ a EQ testy s vysokým skóre v oboch, by mohol mať dokonca 2 hlasy. Ja osobne by som nemala problém, aby o takýchto veciach rozhodovali ľudia na to povolaní. V starovekom Grécku tiež rozhodoval senát, vážení boli filozofi, ľudia ako sedliaci a roľníci sa zas venovali tomu svojmu, čomu sa zas rozumeli najlepšie. Kedysi krajiny viedli panovníci, tiež nikto neriešil, že si ich nevybral ľud, tu to nechcem viesť k diktátorskej rovine, len chcem poukázať, že či je naozaj lepší vyber, keď vyberajú všetci ľudia, alebo, keď každý robí to, čomu sa rozumie najlepšie a ľudia, ktorí majú na to schopnosti, budú vyberať vodcov krajiny. Lebo, otvorene, aj tu v diskusii vidieť, že nie kszdy na to má schopnosti, možno sj autorka témy je dobrá v niečom inom, okrem šírenia hoaxov, načo sú tam takí voliči, ktorým chyba kritické myslenie a nemajú možnosť ho ani získať, lebo nemajú na čom stavať, kedže nemajú vedomosti, nemajú záujem sa ani teraz vzdelávať, len opakujú, kto im čo povie, bez rozmyslu a čo je ešte ďaleko horšie, nenávisť ku všetkému a všetkým a strach zo všetkého, čo sa nachádza mimo môjho okresu. Čo taký človek môže s takým rozumom potom vybrať? Ktorý nikdy nikde nebol, nič nevidel, nemá s čím porovnávať, je frustrovaný a každému závidí aj nos medzi očami? Zas len bude zaslepený svojou zlostou, neprajnosťou, závisťou a nízkou inteligenciou. A ruku na srdce, ktoľko tu takých máme, až-až.
@katkami123 fuuuha, sebavedomie ti nechýba, aj keď dalo by sa to aj inak nazvať... Ja napríklad s tou vitrazou prudko nesúhlasím, mám VS, som sčítania a rozhľadena, mám aj EQ (keď ini neoplyvaju skromnosťou ani pokorou prečo by som mala ja 😀 ) Kam by si zaradila mňa, medzi hodných vyšších myšlienkových pochodov a rozhodovania či nie? Autorka má možno pár chýb v niečom, ale (a na to poukazujem aj ja celý čas) nič to aj tak nemení na tom, že existujú (podľa mňa) veľmi dobre a očividne dôvody prečo s temou vitráže nesúhlasiť - o tom je táto téma, nema byť o osobnom útoku na autorku a na jej analýzu. Vieš - ono kategorizovať a skatulkovat ľudí na: dobrých a zlých, múdrych a hlúpych, závistlivých a doproprajnych je take... ako to nazvať pekne... Nemaju byť liberálne hodnoty práve v maximalnej akceptácii a rešpektovaní človeka? Prečo ľudia, ktorý (vraj) toto presadzujú či hneď v ďalšej vete toto ehm... do úst a radi by prikazovali, rozkazovali, brali iným práva (samozrejme len tým, čo im nepokoklonkuju) a dovolia si mať iný názor? Wtf??? Ale na demaskovanie určitých ich vlastnosti a hodnôt vlastne dobre, že sa takto protichodne vyjadrujú...
@luuubik Pokial pod tym inym nazorom myslis fanusikovanie napriklad Smeru, ktoreho vacsina volicov zastava nazor, ze Rusko nas moze ovladat, nakolko nas oslobodili a ze pocas totality nebola potlacana sloboda....tak ano, je to iny nazor. Otazne je, este kolko generacii ma kvoli tomuto inemu nazoru trpiet? Kolko sikovnych a frustorvanych mladych ludi este musi zutekat z tejto krajiny?
@mircalla prosím ťa... Nechcem si kaziť debatu polemizovanim o tomto, toto nie je o Smere, je to o vitráži... Opäť všetko zjednoduse, hodené do jedného vreca, ale nejdem sa ozaj o tom na ďalších x stranách hádať, mysli si, čo chces. A trpieť ďalšie generácie? Presne toto si myslia voliči aj o úplne iných politických stranách, že kvôli nim budú trpieť ďalšie generácie, zaujímavé. Každý volič si myslí, že trpí kvôli voličom iných strán 😀. A môžeme si to takto ako ping pong prehadzovať, kto bude trpieť kvôli komu. No nikto nebude trpieť kvôli nikomu. Je demokracia, rozhoduje vacsina a ostatní to musia rešpektovať (rešpekt znamená aj neurazat, nezosmiesnovat, správať sa slušne aj tým, čo majú iný názor). Ak to berieš tak, že len "trpis" kvôli tomu, že ostatní okolo teba sú sprosti, lebo volia rôzne strany... Nuz smutne. Koho teda treba voliť, aby tu nikto netpel? Niekto "trpieť" (keď už to tak chceme nazvať) bude určite, lebo nemôžu mať všetci len jeden uniformy "svetonázor" víťaznej politickej strany (nech bude akákoľvek).
@mircalla do debaty s človekom, ktory dehonestuje názory iných (aj keby to bol smerácky dôchodca - aj on si zaslúži úplne na chlp rovnaký rešpekt ako ty) sa absolútne púšťať nejdem, nie je splnená základná podmienka debaty, ze rešpektujes voľbu ostatných. Nie, nezastavam sa agresívnych, nevychovanych, zlych atď. Vôbec. Zastávam sa normálnych slušných ľudí, ktorých tu ty urazas, tým, že ich hodis do jedného vreca s ludmi, ktoré si opisovala. Pokračovat v argumentácii s tebou nemá pre mňa zmysel.
@luuubik Ale prave som si precitala par tvojich proruskych statusov a je mi jasne, s kym mam tu cest. Inak si neopovedala na otazku, kde ludia, ktorych som opisala vyssie a su ti taki blizki preukazovali za posledne 4 roky nulovy respekt, ale ukazali velku mieru agresivity. Nevadi.
@mircalla a ja sa varí tých ľudí nejako zastávam? Čítaj pozornejšie. Ja sa zastávam slušných ľudí voliacich akúkoľvek stranu. Múdry, dobrý rozhľadený, fajn človek môže byť volič KTOREJKOLVEK strany - to ty neaceptujes, dokazujes to svojimi slovami - tak aká debata s takým človekom? Že pozrela si si moje statusy. Ejha lustrovanie funguje v plnej kráse, predsalen ten bývalý režim zanechal stopy aj na tebe 🤭

@luuubik Ty tvrdis ze nejaka politicka strana prisla do divadla, doniesla vrece penazi pre komisiu ci neviem kto o tom rozhodoval aby vytvorili plagat podla "ich" ideologie? Akoze nechce sa mi verit ze toto by mala byt nejaka super uspesna akcia ktora by im mala pomoct vo volbach. Taketo veci stvara LSNS ci Republika ked zahadne vo vreckach nachadzaju sumy zaokruhlene len na 1488 (ci 14880)...