icon

Nový reklamný pútač - príliš silná káva

1. sep 2023

Nový reklamný pútač /vitráž/ Divadla P. O. Hviezdoslava v BA na sezónu 2023/2024 - hlúčik ľudí, odrezaná Štúrova hlava a preškrtnutý tradičný slovanský dvojkríž pod dúhovou a ukrajinskou vlajkou - nazvali "strašiaky minulosti, ktoré sa snažia zatemniť budúcnosť."

Nie je to už príliš silná káva?

mircalla
3. sep 2023

@mateson Pochopitelne, ziadny zdroj by ti nebol doveryhodny okrem profilu Fica, Danka ci Blahu. Presne tie iste modely spravania - nic nie je doveryhodne, vsetko je zmanipulovane. Nic sa nezmenilo.
Ale vies co, uz ma unavuje tato debata s ludmi, ktori su niekde uplne inde ako ja.

mircalla
3. sep 2023

@triss83 Ale ja sa ta pytam, kde som to spochybnila - vsak konkretizuj, ci len taras? Opat bez argumentov. Pretoze si si to skratka vymyslela.

triss83
3. sep 2023

@mircalla užívam si krásnu nedeľu, myslím si, že už si dostala informácií dostatok. Ak sa nudíš, kukni si tlačovku Fica, hovorí o nelegálnej migrácii. Veď teraz vládne PS s prezidentkou, tak kukni,ako sa starajú o nelegálnych migrantov, kam ich navodili, a aký to má dopad na občanov Slovenskej republiky.

katkami123
3. sep 2023

Ja len, že všetci, ktorí idete OPÄŤ voliť Fica, nič iné si fakt nezaslúzite ako toho Fica. Iba hlupák robí dokoliečka dokola to isté a myslí si, že to prinesie iný výsledok. Potom, po voľbách OPÄŤ nenadavajte, že mu išlo iba dostať sa ku korytu a rozkradnúť čo to dá.

triss83
3. sep 2023

@katkami123 Fica som nikdy nevolila, čiže to skutočne nebude opäť 😉🤣

katkami123
3. sep 2023

@triss83
Ešte k tým migrantom a ficovej tlačovke. A to nemám rada PS, ale majú v tomto pravdu.

mimolimit
3. sep 2023

@katkami123 Som velmi zvedava, ako na tuto informaciu zareaguju ostatne diskutujuce.

mateson
4. sep 2023

@mimolimit toto ako to tu vyzerá nemá nič spoločné s novelou zákona o pobyte cudzincov. Prosím ťa, naštuduj si k tomu niečo pred týmto, než sem skopčíš to čo povie PS.

triss83
4. sep 2023

@katkami123 odporúčam pozrieť rozdiel medzi cudzincom a nelegálnym migrantom.

katkami123
4. sep 2023

@triss83
Tak mi to vysvetli aký je rozdiel v tom, čo som tu pridala o 22:39.

hiro
4. sep 2023

@triss83 "cudzincom každý, kto nie je štátnym občanom Slovenskej republiky"
Inak ste sa tu rozohnili, to sa ani neda reagovat na kazdu somarinu. Z tych textov citim ze sa bojite. Strach vas ovlada a tak vlastne ako protizbran sluzi aj ta hlupost o odrezanej hlave. Chce to menej sa bat a viac mysliet svojim rozumom a nie prijimat kazdy nezmysel.

mimka1402
4. sep 2023

@katkami123 Mimo debaty, ale ako vnímaš včerajší extrémne toxicky výrok majerskeho?
Len chcem pochopiť či voliči Kdh, to stále berú ako mierumilovnu stranu. Lebo za mňa to bol šialený prestrel. Som liberalnejsie založená a Kdh, som vždy rešpektovala hoc sa nezhodujeme vo všetkých stránkach. Ale po tomto som ostala priam zhrozená a sklamaná. Takéto vyjadrenie podľa mňa bolo z jeho úprimného názoru a o to viac ma to desí..🙈 Ale skôr ma zaujíma názor voličov kdh, len nikoho v okolí nepoznám tak sa pýtam teba ak ti nevadí 🙂

sulejmanka
4. sep 2023

Skadial máš info o stiahnutí? Nikto o tom nevie, ani kompetentný , ale ty očividne áno. Vies o tom ty, ktorá nerozozna odrezanú hlavu Štúra od busty Hviezdoslava, ty , ktorá neorozozná rovnoramenný dvojkríž od štatneho symbolu. Trochu sa dovzdelaj a potom píš hovadiny.

wayway
4. sep 2023

Vadi Vam sloboda, demokracia, potrebujete mat nejakeho hulvatskeho populistickeho vodcu, ste zvyknuti na to, ze kradnut je v poriadku,
kradnete
zavidite
fnukate, ako sa mate zle
Cititi sa ukrivdeni a ublizeni
Najma vzdy hadzat vinu na nieco okrem seba.
je to len vysledkom Vasej lenivosti , neschopnosti
zvyku natrcat paprcu

@mircalla Takto bohorovne oznacit niekoho, koho nepoznam, vsetkych volicov nejakej pol.strany, pride ti to v poriadku? Poznas kazdeho jedneho volica? Vyznievas nebezpecne. Nalepkovanie ludi sme tu uz mali. Ale dejiny sa opakuju a ludia sa nemenia, vzdy je to len v inych odtienoch. Kde sa podela naozajstna ludskost…? Poznam osobne ludi, ktori su inteligentni, cely zivot pracovali a „nenatrcali paprcu“, vychovali pracovite (a aj vzdelane) deti, su dobrosrdecni, nezavidia a predsa volia istu stranu. To akoze co, za to su zlymi ludmi, ktorych mam mat za menej ako seba, ktori si nezasluzia respekt, iba nalepkovanie? Co sa ti jedna diskutujuca zial nezdarne snazila vysvetlit je fakt, ze aj na jednej, aj na druhej strane takmer akejkolvek spolocenskej dilemy/nazoru sa nachadzaju ludia, ktori su ludski, inteligentni (mozno vsak disponuju s nespravnymi informaciami), a tiez extremisti, pre ktorych je druha strana kvoli inemu nazoru (a nie ludskosti, empatii, zasluznosti v beznom zivote) hnoj a „pod-clovek“ / untermensch.. Toto plati napriklad i o konzervativcoch i o liberaloch a mohla by som pokracovat.

katkami123
4. sep 2023

@mimka1402
Bol to prestrel aj z môjho pohľadu.

Len ja zas nevnímam politikov ako polobohov a neobhajujem ich za každú cenu, keď vidím, že robia zle. Prečo niektoré strany u mňa nie, to je na dlho, išla som na to vylučovacou metódou a tiež ich programom, niektorích zas neznesiem po ľudskej stránke. Zas je naivné si myslieť, že všetci politici sa vyjadrujú pred voľbami zo srdiečka. Ide im len o naháňanie čo najväčšej základne voličov, veľa vecí a slov beriem s rezervou. Mne sa KDH páčilo hlavne počas Covidu, kedy sa odmietli spojiť so šialeným Matovičom, keď už nemal s kým.

Myslím, že mu ide o naháňanie čo najviac voličov hlavne od Kotlebu a Republiky a trochu aj od Smeru, tak zvolil tento slovník. Len si neuvedomuje, že potom môže stratiť tých slušných voličov.

katkami123
4. sep 2023

@mimka1402
Ešte sa ťa chcem opýtať, prečo ty a PS, keď vidíš ich postoj k dôchodkom a dôchodcom. Ja musím mojej babke už teraz doplácať, aby jej vychádzal obyčajný štátny domov dôchodcov a to cely život pracovala ako robotníčka pri stroji. Jej pomôže naozaj každé euro a zvysenie. A to sú dôchodci, ktorí toľko šťastia nemajú a nemá/nechce im nik prispievať, nemajú ani na ten domov, lebo im to nevyjde a žijú zo sáčkových polievok. Príde ti ich politika k tým, tiež najzraniteľnejším, spravodlivá?

hiro
4. sep 2023

@katkami123 "PS, keď vidíš ich postoj k dôchodkom a dôchodcom"?
To myslis to ze vyplacame vyssie dochodky ako si poistovna moze dovolit? + jej dotacia zo statneho rozpoctu... To je fakt, vyplacame. Ale ak sa nejakym zazrakom narodia statisice novych deti ktore budu pracovat a odvadzat alebo sa rapidne zvysia odvody pracujucim tak uz na ne budeme mat...

mircalla
4. sep 2023

@wayway Svoju reputaciu ste si zasluzili spravanim ako dive zvery. Absolutne ziadny respekt, nie je dovod. Maximalne tolerujem existenciu tychto ludi, ale je mi z nich zle.

viera27
4. sep 2023

@katkami123 tu sa pristavim. To ma velmi zqujalo s tou babkou. Vzdy som rozmyslala. Babka bola bezdomovkyna,kym skoncila v domove? Nemala nejaku nehnutelnost,ktora sa dala predat,aby teda bol na dobry domov?

mimka1402
4. sep 2023

@katkami123 Neviem či pôjdem voliť Ps alebo Sas, lebo osobne najradšej by som volila iba ľudí a nie strany. Takže by boli tam ľudia najlepší z najlepších zo všetkého. 😄 Dôchodky. Ak myslíš ten výrok čo dal jeden z ich kandidátov tak Ps hneď uznalo, že bolo vytrhnuté z kontextu ktorý vyznel horšie než bola pointa. Ak pozrieš si ich volebný program tak tam nič také nie je. Určite nehrozí z ich strany zníženie dôchodkov či zrušenie nejakých 13.tych atď. Skôr chcú zvýšiť práve tým, ktorí tie dôchodky majú najnižšir, už sa to veľakrát vysvetľovalo po tejto "kauze". A k tomu... Je naozaj veľa dôchodcov, ktorým ide dôchodok a menej nás tých, ktorí im na to zarábame a to bude ešte horšie keďže populácia klesá. Nechcem si predstaviť čo bude o xy rokov, keď budem napríklad stará ja.
Ja tiež nevnímam politikov ako polobohov a viem byť kritická aj k svojim politikom o tom potom. I keď ja mám pocit, že nemám až tak veľký výber ak som liberalnejsie založená.
K tomu naháňaniu voličov. Ja ti neviem, ako ako inde bolo písané asi sa stotožňujem, že dotyčný nie je vôbec kresťan akého by som si predstavovala aby zastupoval KDH, niekto kto bol raz ženatý, potom anuloval, druhýkrát ženatý a môžme pokračovať... Vyrastala som v kresťanskej viere a asi iba nemám rada ak niekto si vyberá iba časť viery, ktorá sa mu hodí a prispôsobuje si to. No a neviem. Nazvať ľudí pliagou. Asi to neviem vôbec spracovať. A príde mi to šialené.

katkami123
4. sep 2023

@viera27
Ahoj, byt sa nedá predať, inak by ju do domova nezobrali, musí mat svoju nehnutelnost, keby nastali akékoľvek problémy, aby sa mala kam vrátiť. Nie každý si tam zvykne, jednej z našej rodiny sa stalo, že samotný domov dôchodkyňu po 3m vrátil, kvôli jej hroznému chovaniu, mala tažké psychické problémy s bola neprispôsobivá. Spisovali sme to u notára, že nehnutelnost vlastní. Tam som sa ja za všetko zaručovala, aj čo sa týka pohrebu, že je to v mojej réžii, keď budú chýbať peniaze, ze doplatím, taktiež zdravotne komplikácie a doprovod… a všetko muselo byť notársky overené.

katkami123
4. sep 2023

@mimka1402
Čo sa týka Majskeho súkromia, nepríde mi to až taký extrém ako idu ľudia voliť Borisa, (keď sú peniaze na jeho hárem, ktorý si žije v luxuse a neustále sa rozrastá), Roba, ktorý mal štetku za štátnu radkyňu, atď… Pelle, ktorý sa k svojej orientácii pre stratu voličov neprizná ani na mučidlách, myslím, že v našej politike sú ďaleko viac ťažko spracovateľné veci ako Majského výrok, ktoré aj priamo ovplyvňujú našu krajinu a hlavne, čo sa týka hospodárenia.

Neblokovalo práve PS parlament, keď sa mal uzákoniť 13. dôchodok? Tá foto toho hisptera s bradou ako je horalky….

My mame možnosť sa pripraviť do dôchodku, odkladať si, investovať. Ale dochodci vyrastajúci za sociku, boli odchovaní v inej viere, tam nikto nepredpokladal ani len zmenu režimu.

hiro
4. sep 2023

@katkami123 To je fakt podmienka prijatia cloveka do domova dochodcov aby vlastnil nehnutelnost? Dochodcovia co byvaju v prenajatom alebo nevlastnia sa tam nedostanu?

triss83
4. sep 2023

@mimka1402 čo si čakala, že KDH schváli sobáše homosexuálov a adopcie detí? To je proti ich presvedčeniu a straníckym hodnotám.

triss83
4. sep 2023

@hiro bojím sa ľudskej hlúposti, aj ty by si mal začať báť

mimka1402
4. sep 2023

@triss83 Ty o čom točíš prosím ťa? Nemusíš schvaľovať ale nazývať ľuďmi pliagou? A po ďalšie na teba som nereagovala, ale na katku, ktorá tu rozumne argumentuje a bez urážok v tejto diskusii, narozdiel od teba. A nemám zaujem diskutovať s niekym kto nevie rešpektovať názor toho druhého hoc sa nemusia zhodovať. Zatiaľ čo vyššie diskutujuca to zvláda bezproblémov.

mimka1402
4. sep 2023

@katkami123 Jasne, ohľadom fica, peleho a borisa, asi ani nemusíme pokračovať v tomto každý súdny človek vie, že toto je cesta do pekla.😀
Ten hipster už tam dávno nie je.😀 Strana sa dosť odvtedy zmenila aj si myslím, že dozrela. Či úplne? To neviem. Sú noví. A samozrejme, že ja vôbec nepopieram to, že dôchodci na sk, ledva prežívajú. Keby už dávno boli zrusene pandemicke a nevyuzivali to niektoré zdravé ženy doma s deťmi, tak tie peniaze kľudne mohli ísť seniorom, ale to je iba moja poznámka pod čiarou.
A ak sa nemýlim vtedy naopak zahlasovali za zvýšenie.

triss83
4. sep 2023

@mimka1402 to sa opýtaj Majerského🤣🤣🤣
Mňa zaráža, že očakávaš od KDH agendu, ktorú vôbec nikdy nemali a nikdy nebudú mať v programe strany. Majerský už v júni povedal: ,, Fajka zhasla.,, Na otázku Šimečku, či podporí sobáše homosexuálov a adopcie detí.

mimka1402
4. sep 2023

@triss83 Ty asi zas si ulietavaš. Nikde som nepovedala, že niečo také očakávam 🤦🏻‍♀️ Ja plne rešpektujem, že majú iný názor. Ale nerešpektujem ak niekto dehonestuje iných ľudí a uráža. To je diametrálny rozdiel!
O tom, že všade možne majú aspoň nejakú reálnu právnu ochranu tieto páry už boli myslím diskusie. Tam by nemal človek uvažovať či súhlasí či nie. Platia rovnako dane, majú právo na právnu ochranu a pomoc.
A nejdem ďalej sa vyjadrovať. Nie je k čomu.

triss83
4. sep 2023

@mimka1402 stojím nohami pevne na zemi a ver, že KDH pôjde hodnotovo radšej s Ficom, ako so Šimečkom😉 možno nebudeš musieť, čakať veľmi dlho