Nový zákon o bytovom a nebytovom priestore

anita123
2. mar 2015

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť či by a nedalo ľudom ako ja vysvetliť novelu ktorá je plátna od 1.10.2014 Novela zákona NR SR o vlastníctve bytov a nebytových priestorov č. 182/1993 Z.z., zmena má číslo 205/2014 Z.z. Ako to vlastne je s tým platením do fondov ...či sa to týka len tých co máju nebytové priestory že nemusia platiť za priestor ktorý nevyužívajú alebo aj my majitelia bytov sa môžeme ohradiť neprispieť na niečo co nevyužívam. Napríklad platenie za výťah ktorý ja osobne nevyužívam, bývam na prvom poschodí každý mesiac platím ako každý iný v paneláku..ale to mi až tak nevadí ...čo ma najviac štve je že aj keď každý mesiac platím ako mam výťah nepoužijem ako je rok dlhy aj tak v ročnom vyúčtovaní je nedoplatok za výťah ..ako môžem mať ten nedoplatok keď výťah nepoužívam, vôbec tomu čo je v tom zákone nerozumiem či sa to vzťahuje aj na mňa alebo len na nebytových vlastníkov..Tak isto by som sa chcel opýtať ako to je s tvorením fondov oprav. Niekde som čítala že by sa malo robiť každý rok nijaké vyúčtovanie koľko peňazí približne bude treba na budúci rok ..a podla toho sa určovať výska platieb...nevytvárať zbytočne veľké rezervy? je to pravda? Dakujem

adusa666
2. mar 2015

Tak s tým výťahom to máte nanič. Už od dávna sme my v bytovke mali, že na prízemí výťah neplatili. Dokonca ani na jednotke, lebo chodili pešo. Jedna rodina aj z dvojky. Vybrali si. Nerobilo im to problém chodiť pešo.

anita123
autor
2. mar 2015

Ved toto že mne to tiež nerobí problem chodit pešo a hlavne ked aby som ja občakavala na výtah ktorý je na samom vrchu ..aj to že platim za vytah ok dobre. ale viac ma vie nastvat ked vidim na rocnom zučtovaní nedoplatok skoro 20 euro. toto ma vie vytočit strasne ..a u nas mam pocit ze domovnik si robi ako chce vobec nepočuva ludi..preto chcem vediet poriadne o com tento zakon je lebo co som aj na nete pozerala tak proste nechapem daktorým vecia.