Občan za dverami
To by sa vám ľúbilo, taka konickovska téma. Dolný Kubín, 2 familie na parcele, jeden prístup. Vpredu svokor (svokra neviem ci je, hovorca bol 80+ ročný jedovatý starček) ktorý dal "zadok" synovi, po ňom je vdova nevesta a dcéry, vnučky "pánovi predku a vstupu 🕳️brány pekelnej". Nevesta zufalka ma vecné bremeno na prechod, no starký tvrdí, ze bolo len dočasne, lebo sa jasne dohodli na ceste zozadu, ze to tak plánovala obec. Starosta pripustil, ze to v 80.rokoch mohol predseda MNV prisľúbiť, dnes to však nieje v plane ani náhodou. Starec omladinu velkodusne pusti, ked pekne poprosila, ked nie, chytí vnučku pod krk a zloží na zem... Ja teda neviem, súd vyhrala nevesta, starý tvrdí, ze vecne bremeno vyprchalo, nakoľko sú parcely precislovane a poposuvane, ale aby mi vadilo, ze cez môj majetok bude chodiť "moja krv" moje vnucence??? Ono iste nebolo vypodane všetko, z čoho viní nevestu, ci s nim býva rodina dcéry a hucká deda proti svagrinej.... Ale blázninec statočný.
A otázka?... (predbieham hnidopichov)
Sa tu mnohé sťažujeté-oprávnené, ze starki - vnuci ani ťuk, nula bodov.
Tu tiež a starý ešte vnucke naloží ako kapo v koncentraku🥀💦
nevesta a vnucky by si malinkupit peprovy sprej a ked im bude branit nastriekat mu do tvare na hrube vrece hruba zaplata
Ponaučenie pre všetkých do budúcna: nedržat sa materinej sukne (jedno ci žena ci muž) a neulakomit sa akože na lacný pozemok, ale zabezpečiť si vlastne bývanie, minimálne na 2. konci dediny
Tam sú 100 rokov staré hriechy, to vyrieši až smrť !!
@pribinak skor je problem ze syn zomrel a ostala nevesta s vnucatami
a dedo este skonci v base
@loginexistuje tak bude niečo čo v TV niekto nepovedal, v normálnej rodine by nebol problém ak by zostala nevesta a vnučky
Tam sú staré hriechy, krivdy a to ako som napísala vyrieši až smrť
No a zase z druhej strany, koľko je takýchto dvojdomov so spoločným dvorom? A žijú tam aj cudzí ľudia v tých domoch. A prečo ten prvý by mal mať zo svojho pozemku ulicu, nemôže chovať psy, zvieratá hospodárske-lebo cez bránu ak otvoria vybehnú na ulicu, nechať auto na chodníku čo mu patrí, lebo tade chodia dozadu ľudia. A súd dá vecné bremeno prvému a nevadí nikomu, že ten prvý tým úplne stráca akékoľvek využite svojho pozemku, o súkromí nehovorím. Prečo sa neriešili vstupy zozadu-cesty, hlavne ak takých domov je plná ulica?
@marsmykkok ale ved urcite sa da urobit na strane prijazdova cesta a zvysok oplotit, aby tie “zvierata”, co spominas, nevybehli von a aby si mohla parkovat bez toho, ze zamedzis druhemu vstup…
Neda sa a ani neplanuju, pozerala som to. Zozadu jd potok a role a obec nrma zaujem tam stavat a ani plan taky nie je. Toto naozaj vyriesi az smrt. Neveriacky som pozerala ako moze byt niekto take hovado,ze zautoci na vlastnu krv(vnucku) pre taku kktinu ze ide po chodnicku okolo dozadu domiv.
@simsalabim No tie staré domy majú dlhé a úzke dvory, teda moc nie. Ale ide o princíp, si môžeš kúpiť napríklad ten druhý dvojdom aj kde nie je vecné bremeno za zlomok ceny oproti domu samostatne stojacemu, suseda dáš na súd, nemusí ani súhlasiť a súd schváli, že sused ťa musí pustiť a tým výrazne klesne kvalita jeho bývania. To nie si len ty a rodina tvoja, ale aj návštevy a tak a koľkokrát denne po tom dvore celá rodina prejde? proste štát-súd obmedzí práva jedného a nie že by sa to hlavne kde je možnosť a kde je tak postavená celá ulica riešilo radšej tak, že by sa urobila cesta aj od vzadu. Ale to by musela platiť obec alebo štát, lepšie je znepríjemniť život občanovi obyčajnému.
@marsmykkok v normálnych rodinách oddelia pás pozemku a vybudujú prístupovú cestu keď sa nechcú rušiť. Mali to spraviť už na začiatku a bol by pokoj.
@ahhola nič nie je len čierne alebo biele...vzťahy medzi nevestou a svokrom boli zjavne veľmi zlé, pravda môže byť niekde uprostred...kto vie čo nevesta svokrovi urobila, lebo neverím že sa k nej chová len tak z pasie......možno jeho syna podvádzala a v dome je s milencom....ale odhliadnuc od toho, mne by sa tiež nepáčilo keby si niekto hoci rodina vodili cez môj pozemok návštevy, možno hlučné, možno večer keď chcem mať svoj kľud....
Starý môže tvrdiť,čo chce.Súd rozhodol,nie je o čom.A keď starému to tak vadí,nech lobuje u starostu za vybudovanie cesty k domu nevesty.
@ahhola predať dom Rómom , a kúpiť si malý byt, radšej v menšom a v pohode ako v dome s nervami
@mogaa veď práve, nepoznáme celú situáciu, každý si bude tvrdiť svoje. Ak starký nemá už nikoho žiadne deti alebo vnúčatá okrem nich. Našiel by som si fajnovu žienku s deťmi, najlepšie dve na Luniku 9, také problematické a v závete by som im to odkázal. Úrad práce je aj v Dolnom Kubíne. Spomínala by na mňa po smrti aj dedina akých som im zabezpečil susedov, alebo si našiel takú rodinu aj blízko bydliska.
@veronika1754 presne tak aj potom by mohli volať televízie.
Rozumie niekto, co chcel basnik povedat?
@mogaa No má kamery napríklad. Ktovie prečo? Neposkodili mu pozemok alebo nechodili tade hlučné návštevy v noci? Ja mám na ľudí dobrú intuíciu a mne ten pán neprišiel nejaký zlý. Sa tam asi niečo dialo a myslím že má pravdu aj s tým, že dohoda bola že tade budú chodiť dočasne, nie navždy. Samozrejme, súdy dajú za pravdu neveste, nevie lietať a inak sa k svojmu domu nedostane. Ale asi chápem aj zúfalstvo toho pána, že si to takto nepredstavoval a neželal.
@marsmykkok a preto na svoju vnucku skoci zhodi ju na zem a priklakne jej krk
ako maju chodit tie vnucata a nevesta do svojho domu ? rogalom ? maju vecne bremeno na trvaly prechod x sudov dalo za pravdu stary pan je v podmienke za to co im robi nema ine riesenie
proste vsetci su zly len dedko je lietadlo 😂
@loginexistuje Nevieš čo tomu predchádzalo. A proste nikdy nie je nič čierne alebo biele. A verím, že to tak bude aj v tomto prípade. A druhá vec, stavať niekde kde nemám vlastný vstup je riziko. Pán už mohol byť aj 20 rokov pod zemou a čo by bolo s tým prvým domom? Nebohý manžel má sestru a ktovie či aj nejakých iných súrodencov nie. A ona a nebohy muž by určite ten prvý dom nekúpili za trhovú cenu a nevyplatili sestru na čo by im bol? Predali by ho za polovičnú cenu kvôli tomu bremenu cudziemu? A je to ok že ta sestra by prišla o značnú časť peňazí z predaja kvôli tomu že im tam otec dovolil stavať s tým, že časom budú mať iný prístup k domu.
@marsmykkok nech bolo co bolo ale aby dedko napadal svoje vnucata az tak ze je odsudeny ? a co ako maju lietat ? dal pravo prechodu
nema co riesit uplna zloba z toho dedka isla
a dovolil to synovi a jeho rodine nie cudziemu a podla planov aj vykasreninmesta tam cestu neplanovali zozadu a ani neplanujunv buducnosti je tam potok
@loginexistuje len zase, keď som tu čítala, že napadol vnučku, napadla mi nejaká 6 ročná prváčka čo išla zo školy alebo z pieskoviska. Ale keď si pozerala reportáž,.on má cez 80 nevesta vyzerá na dobre cez 50, kľudne by som povedala že aj okolo 60, ak to bolo posledné roky vnučka už mohla byť dospelá. Samozrejme, ani tak to nie je ok. Ale ktovie čo bolo za tým, či sa mu nesmiala dlhodobo, nenadavala mu, či nešla opitá z diskotéky a nebola hlučná a nezobudila ho a potom nebola ešte vulgárna.... Ty si to pozerala? Lebo ten úvodný príspevok mi príde značne neobjektívny.
@marsmykkok preto by celu situaciu vyriesilo oplotenie a cesta po strane pozemku. Som si ista, ze vo vacsine pripadov sa to da.
@marsmykkok ano pozerala som to a celkom by ma aj zaujimalo ci uz dedka zavreli kedze evidentne porusoval podmienku
@simsalabim Nevidela som detailné zábery pozemku. Niekedy sa na druhú stranu dávajú garáže, letné kuchynky a tak a stred ostáva voľný. Ale áno, bolo by najlepšie nejako vymyslieť úzky pás na kraji čo by sa prepísal na nich, len na prechod. Už som videla aj tak vchod skoro na hranici a dom vzadu si dal nové vchodové dvere na kraj. Tie pôvodné využívali na vstup na dvor.
A to by bolo riešenie pre obidve strany, pán by mal kľud a súkromie, oni vchod hoci úzky a na hranici by si mohli kludne postaviť vysoký plot a všetci by mali súkromie a kľud.
@marsmykkok Aj ja mam dobru intuiciu a tento dedko teda nevyzeral byt privetivy clovek. Zloba z neho srsala na vsetky strany. Nech sa tam stalo cokolvek,normalny clovek takto nekona.
tam je mormlana uzka cesta k tomu domu tej nevesty uz to bolo v obcanovi styri roky dozadu je to uz aj na fcb

A ten starký má len alebo mal len jedno dieťa?