Občianske združenia nie sú vždy spoľahlivé
Videla som tu prispevok o veterinároch a ozvali sa vo mne staré krivdy tak sa idem vykecať😂
Chcela som si zobrať kocúra do dočasky - jedného doma už mám. Toho ktorého som chcela už umiestnili inde, ale teda dá sa povedať že mi nanútili mačku ktorá bola z veľmi zlých podmienok. Nedarilo sa mi ich socializovať, mačka bola ubolená a bolo vidno že si vytrpela, kocúr zase aktívny nechcel jej dať pokoja až som ho musela odháňať aby ona mala kľud. OZ už pri tomto probléme dávalo ruky preč s tým že to máme skúšať že to sa jednoducho stáva, nechceli si ju zobrať naspäť. Podotýkam že kocúr mal asi mesiac pred plánovanou kastráciou takže ju doslova sexuálne obťažoval 😅a ona chúďa bola ubolená, po mačiatkach a po kastrácii, no bolo mi povedané iba že ich mám rozdeliť ale to že ja na to nemám podmienky a ani som takéto zvieratko do dočasky nepýtala ich už nezaujímalo jednoducho som si musela vymyslieť vlastné riešenie pretože mali samé výhovorky prečo to oni riešiť nemôžu.
Kocúr sa po kastrácii ukľudnil, zvykli si na seba a všetko bolo oki. Z ničoho nič po nejakej dobe mačka prestala jesť, začala byť unavená a taká malátna, takže sme utekali na veterinu kde jej zistili zápal a liečila sa ATB. OZ bolo informované ale nejaký extra záujem neprejavili. Lieky zabrali, zase sa všetko vrátilo do starých koľají. Prešiel asi mesiac a začalo to zase, s tým že už jej nafukovalo brucho a bohužial jej diagnostikovali FIP a veterinár navrhol eutanáziu. Volala som do OZ, pani sa začala veľmi rozčulovať že čo to je za veterinár, prečo na to neprišiel skôr a že ona chce krvný obraz. Tak sa robil krvný obraz, čo bolo úplne zbytočné lebo tá mačka bola nevládna a diagnóza bola jasná, ale pani si jednoducho stála za svojim že oni ju budú liečiť. Na druhý deň ju zobrali preč, v hroznom stave a keďže bola tak slabá a vystresovaná (bola veľmi citlivá na prostredie a u mňa bola vyše roka) tak zomrela. A milé OZ hneď fotky a statusy na sociálnych sieťach ako oni chceli pomôcť ale nemohli, aká to bola nákladná liečba a čo ich to stálo síl🤦🏻♀️Ja som bola zhrozená, pretože ani jeden náklad spojený s liečbou som im nedala preplatiť aj keď celý tento cirkus ma stál asi 300€. Oni zaplatili lieky na ochorenie, ktoré bolo v štádiu kedy sa už nedalo liečiť a teda lieky tejto konkrétnej mačke podané ani neboli. Keď vidím statusy OZ s milionmi smajlikov, milión prosieb a debilné infantilné reči tak si len pomyslím svoje vďaka tejto skúsenosti.
A také zamyslenie, kto to dočítal až sem - prečo OZ žobrú peniaze na jedlo pre tisícky mačiek ktoré zomierajú od hladu ale zvieratá ktoré sa fyzicky a psychicky trápia silou mocou držia pri živote liečbou ktorá sa nákladovo pohybuje v tisíckach eur? Jasné že každé zvieratko má právo na život ale nečudujem sa že majú obrovské dlhy po veterinách a potom čítam tie statusy ako “hladné očká prosia o peniažky na jedlo” a tieto hlúposti čo tam oni píšu, keď si nevedia spočítať ktoré zviera liečiť ideme a ktoré nie.
Autorka - nehovorím, že dane ozko nemohol byť od veci. Hádzať všetky ozka do jedného vreca je mimo. Ozka budú potrebovať pomoc a tie dobré často zverejňujú aj faktúry čo musia platiť, takže je to legit. Západné Slovensko (našťastie) nepoznám, ale napríklad našich docaskarov - ozko k nám pošle ľudí aby si pozreli zvieratko, my si s nimi pokecáme, potom človek odíde bez zvieratá a my sa rozhodneme či sú vhodný pre potreby danej mačky/psa ktoré si vybrali. Rozhodovanie nechávajú ozka úplne na nás, lebo vedia aké máme skúsenosti už
@janagem nehádžem ich do jedného vreca, iba som napísala viacero negatívnych skúseností a pozitívnu s týmito organizáciami nemám bohužiaľ žiadnu 🙂 mne dali mačku prvý krát bez predošlého kontaktu veľmi plachú a oznámili mi že najskoršie prípadné vyzdvihnutie môže byť až o týždeň 😂to som sa raz popálila a potom sa mi ešte niekoľko krát stalo že mi takto chceli nanútiť zviera, ktoré bohužial nikto nechcel .. no smola, asi som mala nešťastie na OZ ale teda som rada že u vás to funguje takto🙂
@lenkakravcova viete ked ludia v oz doslova vypilu psa (na ukor seba, svojeho pohodlia atd) - a to su dobrovolnici, uplne chapem, ze ho nechcu na dvor. Ja som docaskovala uz urcite cez 200 maciek a tiez nedam hocikde a hocikomu. Sorry, ja si to odotrocim doslova (popri praci, rodine atd) a niekto drbne macku von na dvor bez zaujimu. A to moje sukromne macky su exterierove tak s tym nemam problem. Ale ked v noci nespite, flaskujete, odpratavate tony hovien, hodiny stravite na veterine naozaj chcete aby to zviera sa malo dobre.
@majkakvet Preto je potom lepšie, keď skončí v klietke útulku?
Lebo dočaska je dočaskou asi preto, že je dočasná, či sa mýlim?
@majkakvet a toto je presne to.... Ja som investovala svoj čas, peniaze, úsilie na úkor seba, rodiny, pohodlia atď atď atď a zo zvieraťa sa stane doživotný väzeň a vôbec nemusí platiť, že sa má dobre... Len je to zviera zatvorené aby sa mu niečo nestalo, lebo v ňom niekto vidí svoju investíciu. Celé zle.

nechcem zverejňovať nič, z právneho hľadiska to nie je vhodné, ale týka sa to západného Slovenska