icon

Obrúčky po rodičoch

12. júl 2023

Ahojte.
Nasi su rozvedeni, buduci svokrovci tiez. Zlate obrucky nasich otcov maju mamy. Obe sa ponukli, ze by nam ich dali, aby sme si z nich urobili obrucky. Partner vraj nie je povercivy, ale vyjadril sa, ze "naco tahat taku pliagu do nasho vztahu" 😁 a ze aj tak budeme platit dost za vyrobenie. Ja som za to, ze vztah s rodicmi mame dobry a beriem to skor ako cest, ze by som nosila nieco "ich".
Mali by ste s tym problem? Ja to vidim ako skvelu prilezitost usetrit, aj tak im len dom lezia a zapadaju prachom

Strana
z2
annamaria4
13. júl 2023

My sme si davali robit obrucky v 3D Zlatnictve a veru boli sme oboznameni, ze u nich robia aj toto 🙂 Ja osobne som za - Keby mi mamina alebo starka venuje nieco podobne, nevahala by som ani chvilku a tiez by som to brala ako spomienku, ktoru budem navzdy nosit pri sebe. Podla mna je to krasna pamiatka.

opica_skorica
13. júl 2023

@bylinka25 v pohode, chirurgovia to skôr myslia pri nejakej zlomenine či nehode, že vtedy (žiaľ) ide dolu chir.prsteň i s prstom, neprecviknú, je pritvrdý.
Ale každý nech si sám uváži.

pralinka25
13. júl 2023

ako tu uz bolo spominane. ja to tiez vnimam nie ako povercivost ale skor ako asociacie. pri obrucke nechcem vidiet asociaciu s inym parom ktory poznam osobne. nechala by som z tych obrucok mozno vyrobit nausnicky pre dceru alebo iny sperk. ale to sa uz opakujem.

ankare
13. júl 2023

Super napad

stanulienkat
13. júl 2023

Nedaj na ziadne hlupe povery. Daj roztopit a spravte si obrucky. My ich aj tak nenosime.

maisynka
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
13. júl 2023

@maisynka akože keď dá rozpustiť zlato a vyrobia nové obrúčky, tak to nebudú nové obrúčky🤣😅😆😁😄😃😀

tamitamitami
13. júl 2023

Ja by som to vpohode prijala, málo ktoré zlatníctvo bude roztápať zlato ktoré doniesiete a vyrábať z neho konkrétny kus (áno sú aj také kde to spravia ale je ich menej).
Vo väčšine odkúpia zlato a vy si v ten cene vyberiete obrúčky. Takto budete mať nové obrúčky "zadarmo" im sú tie ich už aj tak na nič.

autor
14. júl 2023

@maisynka
Aj keby sme si nechali vyrobit obrucky v zlatnictve, nik mi nezaruci, ze su z nepouziteho zlata. Podla toho co som citala funguje vykup, nejakych 10% odratavaju ako priemesy (a bordel - neviem, nevyznam sa) a potom to premiesavaju. Keby sme priniesli napr 4 obrucky je dost mozne, ze este musime doplatit nejake zlato a aj za pracu. Ale nie som zlatnik. Nik nepise o tom, ze by nemal novu obrucku. Pisem, ze by boli z "nasho zlata", roztopene, na novo urobene

autor
14. júl 2023

@tamitamitami
O tom som citala aj ja. Napriklad ak by sme priniesli 4 obrucky, asi by nam nase ani z toho nevyrobili, mozu mat inu rydzost a udajne sa pri topeni muai pridat minimalne 50% noveho zlata a este sa odratavaju nejake primesy. Ale sumu za ne by nam odpocitali a usetrili by sme podla mna aj 500€... uz su rozvedeni, su im na nic. Jedina dohoda, ktora zatial presla je to, ze ich ma dat mama do zalozne a nam dat peniaze 😃 co mi pride hlupe. Asi ich do zalozne odnesiem ja a nic mu nepoviem alebo neviem...

maryetta
14. júl 2023

Nam dala svokra. Kedze jej manzel zomrel a uz ani ona obrucku nenosila.
Doplatili sme este.

denisah6
14. júl 2023

Len pre info, minule som si bola dať opraviť náušnice po babke. Mám retiazku s kráľovským vzorom, ktorá sa roztrhla a nedá sa opraviť. Pýtam sa pani, že či by sa dalo roztopiť a z toho vyrobiť. A ona mi vravela, že aj keď to povedia, že roztopia a urobia z toho niečo, že to nie je pravda a v konečnom dôsledku to vôbec nebude z toho, čo som odovzdala.

autor
14. júl 2023

@denisah6
Ano, citala som o tom. Viem aj to, ze z dvoch obrucok neurobia dve. Ide skor o tu cenu, ze by zlato odkupili a ci by nam to uz domiesali a tak urobili... alebo spravili z noveho .... to by mne bolo fuk🙂

babulkomale
15. júl 2023

Vsak by to preslo ohnom, ako bosorky. Takze ocistene pre povercivych. Ach tento stredovek...

cocolinka
15. júl 2023

Obrucky by som z toho asi spravit nedala, tie nech su nove,cerstve Vase, bez minulosti, ale dala by som z toho spravit privesok alebo prstienok ako pamiatku

denisah6
15. júl 2023

Chápem. Ja len na margo toho, že k tej retiazke som mala silnú citovú väzbu, a chcela som ju pretransformovať.

lucy_ms
15. júl 2023

My tak máme obrúčky. Mamina mi dala jej obrúčku a nejaké zlato, plus ja som dávala do nich svoje zlato a muž svoju retiazku. Áno, ušetrili sme. Čo sa zo zlata dalo použiť, všetko je v našich obrúčkach. Maminu obrúčku som prijala len preto, že sú s otcom stále spolu. A beriem to ako symboliku, že napriek všetkému čo bolo, všetko zvládli a prekonali. Ale ak by boli rozvedení, ich obrúčky by som nechcela.

sanen
15. júl 2023

@kvetinka75 na 100 percent súhlasím s vami. Energia predchádzajúceho majiteľa. Či niekto verí, alebo neverí. Pre niekoho blbosť, pre senzitívnych ľudí nie. Ja by som si istotne nové obrúčky dala vyrobiť. 🙂🍀

Strana
z2