Obrúčky po rodičoch
Ahojte.
Nasi su rozvedeni, buduci svokrovci tiez. Zlate obrucky nasich otcov maju mamy. Obe sa ponukli, ze by nam ich dali, aby sme si z nich urobili obrucky. Partner vraj nie je povercivy, ale vyjadril sa, ze "naco tahat taku pliagu do nasho vztahu" 😁 a ze aj tak budeme platit dost za vyrobenie. Ja som za to, ze vztah s rodicmi mame dobry a beriem to skor ako cest, ze by som nosila nieco "ich".
Mali by ste s tym problem? Ja to vidim ako skvelu prilezitost usetrit, aj tak im len dom lezia a zapadaju prachom
@bylinka25 v pohode, chirurgovia to skôr myslia pri nejakej zlomenine či nehode, že vtedy (žiaľ) ide dolu chir.prsteň i s prstom, neprecviknú, je pritvrdý.
Ale každý nech si sám uváži.
ako tu uz bolo spominane. ja to tiez vnimam nie ako povercivost ale skor ako asociacie. pri obrucke nechcem vidiet asociaciu s inym parom ktory poznam osobne. nechala by som z tych obrucok mozno vyrobit nausnicky pre dceru alebo iny sperk. ale to sa uz opakujem.
Super napad
Nedaj na ziadne hlupe povery. Daj roztopit a spravte si obrucky. My ich aj tak nenosime.
@maisynka akože keď dá rozpustiť zlato a vyrobia nové obrúčky, tak to nebudú nové obrúčky🤣😅😆😁😄😃😀
Ja by som to vpohode prijala, málo ktoré zlatníctvo bude roztápať zlato ktoré doniesiete a vyrábať z neho konkrétny kus (áno sú aj také kde to spravia ale je ich menej).
Vo väčšine odkúpia zlato a vy si v ten cene vyberiete obrúčky. Takto budete mať nové obrúčky "zadarmo" im sú tie ich už aj tak na nič.
@maisynka
Aj keby sme si nechali vyrobit obrucky v zlatnictve, nik mi nezaruci, ze su z nepouziteho zlata. Podla toho co som citala funguje vykup, nejakych 10% odratavaju ako priemesy (a bordel - neviem, nevyznam sa) a potom to premiesavaju. Keby sme priniesli napr 4 obrucky je dost mozne, ze este musime doplatit nejake zlato a aj za pracu. Ale nie som zlatnik. Nik nepise o tom, ze by nemal novu obrucku. Pisem, ze by boli z "nasho zlata", roztopene, na novo urobene
@tamitamitami
O tom som citala aj ja. Napriklad ak by sme priniesli 4 obrucky, asi by nam nase ani z toho nevyrobili, mozu mat inu rydzost a udajne sa pri topeni muai pridat minimalne 50% noveho zlata a este sa odratavaju nejake primesy. Ale sumu za ne by nam odpocitali a usetrili by sme podla mna aj 500€... uz su rozvedeni, su im na nic. Jedina dohoda, ktora zatial presla je to, ze ich ma dat mama do zalozne a nam dat peniaze 😃 co mi pride hlupe. Asi ich do zalozne odnesiem ja a nic mu nepoviem alebo neviem...
Nam dala svokra. Kedze jej manzel zomrel a uz ani ona obrucku nenosila.
Doplatili sme este.
Len pre info, minule som si bola dať opraviť náušnice po babke. Mám retiazku s kráľovským vzorom, ktorá sa roztrhla a nedá sa opraviť. Pýtam sa pani, že či by sa dalo roztopiť a z toho vyrobiť. A ona mi vravela, že aj keď to povedia, že roztopia a urobia z toho niečo, že to nie je pravda a v konečnom dôsledku to vôbec nebude z toho, čo som odovzdala.
@denisah6
Ano, citala som o tom. Viem aj to, ze z dvoch obrucok neurobia dve. Ide skor o tu cenu, ze by zlato odkupili a ci by nam to uz domiesali a tak urobili... alebo spravili z noveho .... to by mne bolo fuk🙂
Vsak by to preslo ohnom, ako bosorky. Takze ocistene pre povercivych. Ach tento stredovek...
Obrucky by som z toho asi spravit nedala, tie nech su nove,cerstve Vase, bez minulosti, ale dala by som z toho spravit privesok alebo prstienok ako pamiatku
Chápem. Ja len na margo toho, že k tej retiazke som mala silnú citovú väzbu, a chcela som ju pretransformovať.
My tak máme obrúčky. Mamina mi dala jej obrúčku a nejaké zlato, plus ja som dávala do nich svoje zlato a muž svoju retiazku. Áno, ušetrili sme. Čo sa zo zlata dalo použiť, všetko je v našich obrúčkach. Maminu obrúčku som prijala len preto, že sú s otcom stále spolu. A beriem to ako symboliku, že napriek všetkému čo bolo, všetko zvládli a prekonali. Ale ak by boli rozvedení, ich obrúčky by som nechcela.
@kvetinka75 na 100 percent súhlasím s vami. Energia predchádzajúceho majiteľa. Či niekto verí, alebo neverí. Pre niekoho blbosť, pre senzitívnych ľudí nie. Ja by som si istotne nové obrúčky dala vyrobiť. 🙂🍀

My sme si davali robit obrucky v 3D Zlatnictve a veru boli sme oboznameni, ze u nich robia aj toto 🙂 Ja osobne som za - Keby mi mamina alebo starka venuje nieco podobne, nevahala by som ani chvilku a tiez by som to brala ako spomienku, ktoru budem navzdy nosit pri sebe. Podla mna je to krasna pamiatka.