icon

Očkovacia lotéria - aký máte názor?

1. júl 2021

Prosím, vyjadrite sa len tí, ktorí už ste očkovaní... Vám to príde úplne ok, že chcú ľudí podplatiť, aby sa dali zaočkovať?🤦‍♀️ Ešte ste stále neoľutovali, že ste podstúpili vakcinaciu?🙈

Strana
z9
natalienka12
5. júl 2021

@vevesh A kde sa to šušká? Na dedine v Hornej Dolnej? 😀 Nič také nebude, očkovanie proti covidu povinné nebude. Čo sa týka nákladov...povinné testovanie a karanténa platí len pri prechode cez hranice, inak nie a neočkovaní nemajú žiadne náklady navyše, či nebodaj majú drahší chlieb v obchode? Právo vycestovať za hranice SR je garantované ústavou, ale štát má právo si určiť obmedzenia vstupu na územie SR z dôvodu ochrany verejného zdravia. A mimochodom, neočkovancov finančne znevýhodňuje iba Slovenská republika? Opatrenia sprísňujú a do pár dní sprísnia oveľa viac všetky Slovákmi obľúbené dovolenkové destinácie. Prečo nenadávaš na Chorvátov či Talianov, že neočkovancov tam ani nevpustia bez PCR testu? Si myslíš, že im cudzia vláda bude platiť test? Nie nebude, zaplatia si za neho 3x toľko ako tu na Slovensku. Čo sa týka lekárov, zase hoax. A keby to aj niektorý lekár robil, pozri si zákon o zdravotnej starostlivosti. Zdravotnú starostlivosť ti musí poskytnúť len tvoj rajónny lekár určený samosprávnym krajom. Je síce slobodná voľba lekára a aj východniar môže ísť k lekárovi v Bratislave, ak ho tento vezme. Ak ho nevezme, jeho vec. Nikomu nie je zdravotná starostlivosť upieraná, ak si platí zdravotné poistenie, ale nikto nemá právo, aby ho ošetril práve ten lekár, ktorého si vyberie pacient. Ale opakujem, je to blbosť, tak ako aj s tými školami. No a hoaxy týkajúce sa prirovnávania s Hitlerom a podobné žvasty, to je až do neba volajúce, smiešne a trápne. Nechcem ťa uraziť, ale je toho plný facebook a šíria to väčšinou menej inteligentní ľudia. Nikto nikoho nenúti sa dať očkovať. A k podstate veci - aký iný návrh máš v boji proti pandémii. Alebo všetkým vyhovuje, aby tá pliaga nikdy neskončila? Veď to je hrozné. Zase chceme, aby nám začali umierať ľudia? Aby pohrebné služby nestíhali a ľudí dávali do mraziarenských kamiónov? Alebo aký návrh máš?

vevesh
5. júl 2021

@natalienka12 bola si v inych statoch? Ano, aj cez koronu sa da/dalo normalne cestovat. Vies, ze funguju ine staty normalne bez karanten, ockovani, obmedzeni? A staty, kde za povinne testovanie neplatis a nebudes platit bez ohladu na ockovaci status? Nic nepozatvarane a marnice sa nekonaju? A preco to u druhych funguje a na sk nie? Lebo na sk nefunguje zdravotna starostlivost- ako to co ma znamenat, ze lekar si bude vyberat pacientov a neosetri ta? 1. Vsetci skladali hypokratovu prisahu😵😵a po 2. Take sme tu uz mali, ked bola chudoba a lekara si mohol dovolit len ten, kto vedel zaplatit....dufam,ze sa ta diskriminacia neobrati voci ockovanym, lebo spravia tretiu svetovu🙄🙄 No nic, potom, ak pride povinne ockovanie, pobalim kufre tam, kde bude slobodna vola bez testov a ockovani....🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

fineta
5. júl 2021

Dobré "sa predáva" samo a nie sú potrebné takéto marketingové ťahy/podplácanie na to, aby ľudia nadobudli presvedčenie, že je táto experimentálna vakcína rovnajuca sa akože slobode to najlepšie rozhodnutie. Neplatí tu to staré známe - topiaci sa aj slamky chytá? Zúfalí ľudia robia zúfalé činy. Vakcíny naskladnené a záujem o ne je akýsi slabý. Tak to ideme skúšať cez lotériu. Hm, toto tu ešte nebolo. Pre rozumných ľudí to bude kontraproduktívny ťah, pretože čím viac to takto podsúvajú, tým sa odpor zväčšuje. U mnohých to takto funguje. Tí, ktorí mali o vakcínu záujem ju už dávno v sebe majú a ostatných, ktorí sú presvedčení, že chcú ostať bez nej neprehovoria ani takýmito ponukami.

natalienka12
5. júl 2021

@fineta Suhlas. Loteria je blbost, kto sa zaockovat chcel, uz je.
@vevesh Radsej uz dalej nekomentujem, pochopila som mentalnu uroven tvojho myslenia bohuzial. Ine staty nemaju obmedzenia ani karantenu. 😂😂😂 vsade to funguje bez obmedzeni, ach jaj 😂😂😂

kristinkakvetinka
5. júl 2021

Pride mi to trápne a úbohé ,očkovať som sa nechcela a nedám sa za žiadnu cenu,vážim si vlastne zdravie a vakcine neverím.
Ti co sa zaočkovať chceli ,uz davno zaočkovani su aj bez podplacania.
Rozhodnutie je na každom z nás a nemam potrebu niekoho prehovárať alebo odhovarat co sa tyka ockovania,sme dospelí ľudia každý ma co to naštudovane a na základe toho sa môže rozhodnúť,ale mňa ziadna lotéria urcite nepresvedci .

fineta
5. júl 2021

Už len to slovo lotéria v súvislosti s tak vážnou záležitosťou akou je toto očkovanie vyvoláva obrovskú mieru pochybností...

kristinkakvetinka
5. júl 2021

@fineta presne tak slovo ockovanie a k tomu slovo loteria znie priam hrozivo

fineta
5. júl 2021

@kristinkakvetinka ale tak povedzme si.... to očkovanie samotné vnímajú mnohí ako loteriu. 🙈Buď - alebo. Ved sa nevie co to za čas spraví.

vevesh
5. júl 2021

@natalienka12 prepac, v kolkych statoch si bola za posledny rok? Ja v dost a aj interkontinentalne mimo eu (samozrejme s testami), takze viem, o com hovorim. Praveze z tvojho prispevku srsi obmedzenost- len ockovat, ockovat, ockovat a kto neockuje, ma iq tykve...a ked budeme vsetci zaockovany, zivot bude ako predtym🤐🤐🤐

natalienka12
5. júl 2021

@vevesh a ty si bola v ktorych? tam musim ist? ved na nete su informacie ake podmienky ma ten ktory stat na vstup na jeho uzemie, ockovat nikoho nenutim moja zlata ani neprehovaram, neodpovedala si mi na otazku ake opatrenia by podla teba mali byt urobene proti pandemii

vevesh
5. júl 2021

@natalienka12 nie, nemusis ist nikde, ale potom nepresviedcaj ludi, ake (ne)opatrenia v zahranici su, ak si nevycestovala.....a a ako odpoved na tvoju otazku, moj navrh by bol zaockovat starych a chorych, ktori o to stoja, zrusit vsetky obmedzenia a chovat sa tak isto, ako pri ostatnych respiracnych chorobach. Ale to neustoja ustrachani ludia, pretoze media uz dost za rok a pol vsugerovali do hlav, ze len tak sa da.....navrat do zivota a do normalu, aky sme poznali pred koronou, bude dlhy, ak vobec este nastane taka doba...

natalienka12
5. júl 2021

@vevesh teba je veru škoda, mala by si byť členka vlády, aby si svoj návrh uviedla do života 😀

Strana
z9