Očkovacia lotéria - aký máte názor?
Prosím, vyjadrite sa len tí, ktorí už ste očkovaní... Vám to príde úplne ok, že chcú ľudí podplatiť, aby sa dali zaočkovať?🤦♀️ Ešte ste stále neoľutovali, že ste podstúpili vakcinaciu?🙈
@evaachesa sama sa strapnuješ, keď si myslíš že niekto bude robiť to čo si pískneš
@loginexistuje to narazas nato ze som ja hlupa? Aha.
Preco?. Povedz, ktoreho inteligentneho a vzdelaneho cloveka, ktory sa nechce ockovat - nieco tak stupidne ako loteria k ockovaniu primaje? Ziadneho. Ale hlupych neockovanych nalakaju vsetkych.
(Aby si tu zas nieco neprekrutila, je plno inteligentnych ockovanych, ja netvrdim ze ockovany=blby 😉)
@portret7 ach ano...neoficialne zdroje..tych teraz je ako maku...btw. ked niekto robi s datami v RTVS neznamena, ze to je dobry datovy analytik, taketo statistiky treba overit z viacerych zdrojov a dat skontrolovat ludom, co vedia matematiku, ten clovek z RTVS ma odkial tu statistiku? Sam si ju na kolene predsa neurobil...a ze to spominal niekto na MK? to, snad, ani nepotrebuje komentar.
Presne takto sa siria dezinformacie, "jeden neoficialny zdroj povedal..." a nikto neoveri, co je to zac...
ti zdravotnici, ktori robili s covidovymi pacientmi su podla mna zaockovani vo velkej miere. Viacero takych poznam cez mamu, ktora robila cely zivot v nemocnici, vsetky jej byvale kolegyne, co robili na covid oddeleniach su zaockovane uz od januara, dalsia sestricka z covid oddelenia z Ruzinova co poznam je tiez ako aj jej kolegyne. Dalsie dve sestry z Kramarov z JIS co poznam tak isto.
Ti zdravotnici co nie su, su presne ti, ktori zabuchli pacientom dvere pred nosom hned ako vypukla pandemia a odvtedy polroka ordinovali len cez telefon. A tak nadobudli pocit, ze vsak covid nie je taky problem, lebo si sedeli v ambulancii ako v bavlnke a vystavovali recepty na dialku.
@lilope Ta odolnost nie je 100% ano. Napr. moderna potvrdila , ze aj proti delte je jej vakcina ucinna, ale vytvara dva krat menej protilatok...cize skor asi zoslabi priebeh.
Preco ale tvrdite, ze spoza hranic ju donesu iba zaockovani? Kolko ludi bolo uz v Grecku, Chorvatsku, ked netrebalo nic, ci len test, ked ste nezaockovani? Kolko takych aj pojde, urobi si test a odsedi po navrate karantenu. Tiez mozu nakazit ostatnych, je to podobne.
@hellwant no bude ich urcite menej, ako tych zaockovanych, ktorí nebudu testovani a bez akehokolvek problemu sa budu premavat kade tade.
@miriam11takto to môže napísať len človek , ktorý tomu nerozumie, imunor podporuje imunitný systém, môže pomôcť , al enie je to liek, ktorý lieči, ivermektín sa neodporúča podávať...k tvojej otázke, že by si chcela vysvtlenie, čo môže spôsobiť, očkovanie, medícína nie je exaktná veda, a preto nič niekdy nie je 100% , to znamená, že očkovanie pomôže 100000 ľuďom, ale žiaľ 2-3 na neho zareagujú zle, nič výnimočné, je mono ochorení kde zaberú lieky, ale niekomu nepomôžu vôbec, mnoho operácii rutinných a predsa sa stane jednému niečo, to isté platt aj o liekoch...
@miriam11 co pisete za hlupost, ze vam garantuje ockovanie v buducnosti choroby? Su upozornenia na neziaduce ucinky, zapal srdcoveho svalu atd. ale ziadne relevantne dokazy a studie, ze vam to o 2 , 3 roky vytvori chorobu. Tolko este neboli odsledovani ani ludia s vakcinou. Prosim radsej neprekracujte hranicu myslenia, ak to znamena sirit hoaxy.
@simca06022011 lenže gro tych zaockovanych je z tych, co museli, inak by nemohli vykonavat pracu- pendleri, ako uzivi rodinu, hoc by nechcel ockovanie? Títo sú nebezpecnejsi, rodina zaockovanych pojde na tyzden k moru , pride domov a v drvivej vacsine ostava tu. Kamionisti, dopravcovia, podnikatelia hranice kvoli obchodu prekrocia xy krat pocas roku a stretnu sa s xy ludmi spoza hranice.
@hellwant no ja s tebou napr. nesuhlasim, opatrenia dopravcov a kamionistov a podnikatelov su asi take ( sama s takym zijem, ludi vysielam hore dole aj z prace cely cas a kamiony mi chodia ako na beziacom pase zo zapadu), ze nik z nas kovid nemal.. pretoze v zahranicii tiez nie je anarchia a nezuruju tam, nalozia tovar a odchadzaju;) bezpecnostne opatrenia su dostatocne a davaju si proste pozor. Ziadne stretnutia pracovne sme nemali pocas pandemie -osobne. Prekrocenie hranice neznamena ze tam korona na ludi skace sporava/zlava, tak ako to tu nezmyselne prezentuju uz rok, detto "prekrocenim okresu" clovek ako keby do nejakej zamorenej zony isiel. Proste nezmysly.
A prave okolo mna su ockovani ludia co to teda vobec nepotrebuju, zaidneho pendlera tu nemam. A vsetko je zaockovane. Gro nakazenych pride z dovoleniek, rodinnych akcii, svadieb, oslav... a potom sa to v kancelariach a fabrikach a pod. rozsiruje. Prave tam kde nie su ludia taki opatrni. Ved koniec koncov tak to bolo aj jesen/zima.
Ale to je jedno vlastne, vsetko je to na ludoch, niekto na to kasle, iny si da pozor a niekto ma proste smolu ze to chyti... len problem je v tom, ze ti neockovani su kontrolovani, ti ockvoani nie, cize ak sa nebodaj stane ze nejkae percento bude dalej sirit ten virus tak sa na to ani nepride. Tak ako sa zhorsila situacia po povinnom testovani, ked si ludia uzivali "ze maju negativni papier" v ruke... rovnako bude posobit aj ockovanie. A teda moze, len otazne je ci su potrebne taketo za vlasy pritiahnute opatrenia, ved ak ockovanie znizuje pocet hospitalizovanych, tak sa na to ako v UK treba vyskaslat uz, a neriesit a zit s koronou ako s kazdym inym ochorenim. Skor ci neskor si asi kovidom prejdeme vsetci.
@felycity no napr. tiez som citala, ze ivermektin sa neodporuca, ale on vraj naozaj pomaha.. a to mam overene z viacerych zdrojov, ze ludom naozaj po nom bolo uz na druhy den o mnoho lepsie (ale teda nebrali ziane aliexpress tabletky, ale injekcny ivermektin od veterinara -len ho brali perorálne ak som to dobre pochopila). Ja som teda netestovala na sebe, nebolo mi treba...
K liecbe.. bohuzial tie pokusy ivermektinu v nemocniciach boli podla mna zbytocne, prave preto lebo tam uz hospitalizovali ludi vo vyssom stadiu - na liecbu kaslalu pokym nie je uz stav vazny a potom uz len plataju co sa da.
@simca06022011 ok a to, ze su tie opatrenia take znamena, ze sa nic nestane v buducnosti pri delte, ktora je nakazlivejsia? Pracujem s kamionistami, vozia do firmy kvapaliny do aut, precerpavame ich do nasich nadrzi a polovica z nich- poznam ich- Covid prekonala, isty cas museli iní chodiť, cize stať sa to moze. Áno časom asi všetci chorobou prejdú.
@simca06022011 myslel som to nakazenie. To , ze sa dodrzuju poctivo hygienicke veci, ochranne pomocky proti Covid , cize sa nik od vas nenakazil neznamena, ze sa to inde nestane, mozeye za vsetkych pendlerov tvrdit , ze to dodrzuju? Casto z roztrzitosti, ci stresu urobime chybu. U nas sa to cast kamionistom stalo. Ono aj chodit ked sa clovek nauci, vie ako ma dat nohu pred nohu, vidi cestu pred sebou a co cert nechce niekedy sa potkne.🤷♂️ Dufam, ze 3 vlna nepride, alebo bude slaba...je to ubijajuce stale citat ako si ludia nadavaju kvoli ockovaniu a gánia na seba, plus nasa hrozna vlada.😢
Treba povedat, ze nenavist siria z 90% neockovanci, lebo sa im nepaci, ze budu viac obmedzeni. Aj kadejake hoaxy siria len neockovanci, aj tu na mk, vraj ockovani coskoro umru na rozne choroby ( ake???), vraj su zahranicne studie, ked sa opytam na zdroj, tak zrazu ticho…😀😂😂 cele na smiech. Nelutujem, ze som ockovana a tesim sa, ze som. Loteria ma nezaujima. Bude to rovnake fiasko ako blockova loteria, resp. este vacsie.
@hellwant no ved ja tvrdim, ze napriek opatreniam sa stane a tie opatrenia su zbytocne (mozno by mohlo byt testovanie na hranici, nie len neockovanych), pretoze tieto hygienicke veci su take individualne, ze staci niekedy len chybicka medzi "svojimi", ludia sa to musia naucit dodrziavat a naucit sa s covidom zit. A pendleri nie su vacsie riziko ako nependleri ;) Hlavne ked roky u nas boli ludia zvyknuti chodit chori vsade. pride aj 3. aj neviem kolka vlna podla mna a jediny probelm je v tom ako to ludia beru... je smiesne aby ked sa objavi 10 pripadov covidu, robili paniku... to ako keby zatvarali mesta, v case ked napr. pre chripku zavreli skolu.
No a kamionisti...neda sa v pri tolkych pripadoch co bolo vediet, ci sa nakazili u "zakaznika"alebo doma...
@natalienka12 to bol výkrik do tmy? Čiže podľa tvojej inteligentnej teórie patríš k tým 10% ockovanych čo šíri nenávisť 🙂
@natalienka12 (ne)ockovanie je slobodne rozhodnutie a nevidim dovod, preco by mali z toho vyplyvat (ne)vyhody pre akukolvek stranu. Ale kedze sa to momentalne ponima a pretlaca vacsinovo, ze ockovani maju "vyhodu" , tak to je ta agresivnejsia skupina, ktora tlaci na druhu, aby sa aj oni dali...lebo medved. Sme si rovni a rovnejsi znova??? Tak tu ale sakra nieco smrdi a cudujem sa ludom (aj tym ockovanym), ze im takyto pristup nevadi, pretoze sa razom mozu ocitnut v tej "znevyhodnenej" skupine.....
@vevesh očkovaní nie sú zvýhodnení v ničom, jedine pri ceste zo zahraničia nemusia absolvovať karanténu, čo je plne dôvodné, aby ju neočkovaní podstúpili a nešírili vírus ďalej po návrate do SR. Ak nikto nevycestuje, žiadne výhody očkovaní nemajú.
@natalienka12 dovolim si nesuhlasit-tak napr. Netestovanie na vlastne naklady je dost velka financna vyhoda pre ockovanych. Ci nekarantena pre ockovanych (aby sme sa rozumeli, s karantenou suhlasim, ale na vlastne naklady pre neockovanych je to nevyhoda, zatial co ockovani mozu lazo plazo lobzovat a setrit dovolenku na ozajstnu dovolenku). A ako som sa dozvedela v nedavnej teme tu na mk, dokonca odborni lekari na sk si idu vyberat iba ocko pacientov, ak su zastancovia. Cize znova znevyhodnenie neockovanych. A to nehovorim o tom, ze sa "suska", ze aj praca a skoly/skolky budu podmienene ockovanim....cisto ako za 2sv. len povod a nabozenstvo sme vymenili za ockovaci status...

Ja ako očkovaná to neľutujem a išla by som znova 👍