icon

Od kedy môže byť dieťa na podsedáku?

sida456
16. sep 2019

Od kedy môže byt moj syn na podsedaku ? Má 5 rokov. Dakujem

Strana
z2
zafir01
17. sep 2019

@sida456 môj ma 8 rokov a ma stále autosedacku. Je tak nutné, aby mal podsedak?

zeytin
17. sep 2019

Moja ma 9 rokov a 33 kg a do romerky sa este zmesti. Povedala som, ze aj napriek jej protestom tam bude sediet dovtedy, kym sa zmesti. Kolegovi sa zabila pri nehode dcerka na podsedaku.

ivula251
17. sep 2019

@majka99999 no nemôže 🙂 . Za spolujazdcom je stredný v sedacke a v strede je ešte vajíčko s najmladším
Jediné čo som povedala že nôžky- labky má ohnuté že keď si ich spustí má ich doboku -to je všetko , má to nepohodlné hlavne na dlhšiu cestu
Už ste tu urobili z malej veci celý časopis
Máme cmax grand , muž je veľmi vysoky a už sa mu dopredu dať nedá
Prajem viac vlastných starosti a pekný deň

jana_eyre_2
17. sep 2019

@ivula251 len mala rada, skus pozriet autosedacku romer adventure, je uzka, ale je to bezpecna plnohodnotna sedacka pre deti od 15-36kg, kde je chranena aj hlava.. deti totiz do 6-7 rokov nemaju dostatocne silne krcne svaly a tak ich moze zabit aj naraz v nizkej rychlosti.. preto je podsedak pre male deti nevhodny.. chapem ze ak je male auto je to tazke, my sme preto kupovali vacsie auto, ale podsedak do urciteho veku naozaj dieta neochrani.. ale samozrejme rob ako uznas za vhodne, chcela som len poradit dobru a uzku autosedacku..

ivula251
17. sep 2019

@jana_eyre_2 ďakujem , no budeme to riešiť určite do konca roka 🙂
P.s. konečne normálna odpoveď -aj keď ja som ti radu nehľadala 😊

kosovic
18. mar 2020

@zeytin
@zeytin uplny suhlas. My mame podobne problemy. Syn mal teraz 10 a je dost mohutny a aj ma sirsie boky. Do sedacky sa zmesti aj vo vetrovke. Nechce tam sediet lebo mu vadia mohutne bocnice a ochrana pre ramena. Ma 141 cm a som mu jasne povedala ze do ca. 12 rokov v nej bude sediet. Zaujimave ze helmu na bicykel nosi bez problemov. Asi preto lebo helmy nosi väcsina ludi u nas aj starsi 15 rocny chalani ich musia nosit. Zial v sedacke je ale menej deti. Väcsinou skôr v podsedakoch. U vas maju chlapci v okoli/pribuzny velke autosedacky? Pouzivaju u vas prilby na bicykli?

Strana
z2