icon

"Odbachnem" psa, uľaví sa mi...

jonatanka
14. jan 2010

tato tema je "volnym" pokracovanim temy ktora bola zamknuta.

Vprvom rade chcem odpovedat paole, lebo som pisala siahodlhy prispevok a tema uz bola zamknuta, takze paola moja odpovet pre teba:
ja chapem tvoje pocity ale zdalo sa mi, ze to pises vo velkej zlosti.
ty vytiahnes na psa plynovu pistol, uz ta napadlo ze majitel toho psa moze byt tiez ozbrojeny? Alebo to bude riadny kus chlapa, ktory ked ti jednu "fukne" tak to nemusi dobre dopadnut?, chapem ta, chces chranit, seba,svoje dieta,svojho psa, ale takyto sposob je protizakonny 😖

dalej si sa ma pytala co by som robila ja, nuz ja som sa roky venovala chovu "tych strasnych tvorov, ktory su tak strasne agresivny", myslim si o sebe, ze mam nejake tie vedomosti, a dokazem taketo situacie predvidat.....

ja viem ze to asi nie je dvakrat prijemne divat sa na to ako iny pes trha tvojho milacika, ale ver mi, ze ked k tomu dojde, ty nezmozes uz nic, respektive maloco. Mohlo by sa totiz stat, ze pes zamera svoju agresiu na teba, preto ti radim stiahnut sa do bezpecnej vzdialenosti a privolat policiu, poobzerat sa po majitelovi psa

Ak sa citis ohrozena psom, preco nekontaktujes napr mestku policiu, ich povinnost je preverit kazde oznamenie, telefonat typu :Dobry den, poneviera sa tu agresivny pes, ktory utoci na okoloiducich ludi, mame strach z napadnutia.......atd

Chcem len znovu pripomenut, nie zviera je zle, ale jeho majitel zlyhal pri vychove, ja viem, spravy su plne toho ako pitbul dokusal na smrt ludi, ale kto mu vstepil ten zaklad?len dnesny clovek, pitbul bol povodne cviceny na utok psom, nie ludom

Roman ktory som tu zo seba vypotila, vam mozno podla nadpisu pride ako hlupost, ale dufam, ze som vam aspon trosicku pootvorila oci, treba trestat majitelov nie zvierata....., tie to totiz najprv niekto naucil

dzio2
14. jan 2010

jonatanka ale tym, ze sa tomu venujes mas nato iny pohlad , nedajboze, ze raz ti neaky pes skoci po decku tak sa nato uz budes pozerat inac , nas sused ma toho velkeho salasnickeho psa neviem ako sa vola to plemeno vela krat mu ujde a chodi kam chce, aj ponasom dvore a neraz som aj s dcerkou utekala do domu, lebo bol agresivny , raz dokonca to bolo minule leto som bola tehotna a sedela som na dvore a zase usiel branka bola otvorena lebo manzel isiel natankovat , a ten pes prisiel a zacal vrcat pomne, hrozne som sa bala v tej minute keby mi niekto podal pistol tak ho bez mihnutia oka odstrelim , mala som ale stastie nas pes tak salel ze sa urval aj zretazou a skocil ponom a uchranil ma, nechcem ani pomysliet co by bolo keby sa moj pes neotrhol,moj nazor je vprvom rade chranit rodinu deti a to je jedno ako ak bude treba tak aj zastrelit

beruska2x
14. jan 2010

dzoi souhlasim naprosto zdravi cloveka a ditete je prece vzdy prednejsi nez pes...

"pejskari" chteji spoustu vyhod a ohledu ale kdo ma ohledy kdyz oni chodi vencit "milacky" na detska hriste 🙄

jonatanka
autor
14. jan 2010

emanka, psy su verne, svojho majitela bez vyhrad zboznuju, k dietatu sa spravaju ako ku vlastnemu stenatu, kamoska ma pitbulku a ata si z mojimi dvojcatami "uzila", lozili po nej skumali jej papulu, pichali do oci, nikdy im nic neurobila, ked uz toho bolo na nu vela, tak ich akurat hlavou odstrcila ale inac nikdy nic, teraz sa na nej vozia, ze hijo konik, hijo

lowike
14. jan 2010

no nazov tejto temy mi nedal nepozriet si ju a nereagovat, aj ked to bude asi zbytocne....
Zaujimave vsak je (necitala som predoslu uzamknutu temu), ze v podstate tu vsetky tocite o tom, ako vam pes napadne dieta, ale nikde nevidim napisane, ako ho napadol. Rozanalyzujme si paolin pripad c. 2:

DRuhy krat sa mi to stalo, ked moj syn mal 6 mesiacom, boli sme vonku, mopsla som samozrejme mala na voditku a videla som, ze na luke kde sa prechadzame kvakali nejake stare baby, ale nevenovala som im pozornost. Az do momentu, kym sa rotvailer jednej tej starej zenskej nevytrhol z ruky, a to uz som videla ze sa zenie smerom ku nam, k mojmu 6 mesacnemu dietatku. O niekolko sekund uz moj pes lietal vzduchom, dieta plakalo a ta stara svina, lezala na zemi, lebo vlastneho psa nedokazala odtrhnut a ten ju zhodil!!!! Vsetko sa to odohravalo okolo kocika, lebo okolo neho ten psisko nahanal nasho. Strach nestrach musela som zakrocit, toho rotvajlera som z celej sily odtiahla od kocika, aj ked som riskovala ze mi ruku odhryzne.

co som z toho pochopila: objekt zaujmu rotvajlera nebolo tvoje 6-mesacne dieta, ale tvoj pes. dieta si ten pes ani nevsimal. tvoj pes asi lietal vzduchom preto, ze si ho vzala do ruk a tvoje dieta asi plakalo preto, ze si sa spravala hystericky a tou starou svinou asi myslis majitelku rotvajlera. vsetko sa odohravalo okolo kocika asi preto, ze si tam stala ty s mopslom vo vzduchu, keby podides dalej od kocika, co ti strach ale nedovolil, rotvajler by sa od kocika asi vzdialil. no a napokon, ten rotvajler vobec nemal v zaujme ublizit tebe ani tvojmu synovi, inak ver tomu, ze by ti tu ruku odhryzol.

no a nikoletin pripad:

Mne sa tiež stalo, mala som asi 12rokov, a bola som vonku s nasim psom.
A v tom bola vonku suseda s vlciakom. Uz sa ani nepamatám, ci bol pusteny, alebo sa jej vytrhol z ruky, ale tiež nemal spomínaný náhubok, rozbehol sa ku mne a začal okolo mna nahnať s vycerenými zubami mojho psa. Toho som vytiahla do vzduchu, nakolko mal postroj okolo tela,nemohol sa uškrtiť a točila som ním vo vzduchu kým nepribehla tá pri...ná majitelka psa!!! Síce sa ospravdelnila ale čo z toho

k tomu len tolko, ze vlciaky, ak chcu, vedia vyskocit do takej vysky, ze ver tomu, ze by ti toho psika dali do laty, ak by naozaj chceli - takze nechcel, ale uz tu dochadza k zvelicovaniu a nebodaj by si mala pri sebe dieta, to by uz bola story pre novy cas a titulky na uvodnej strane, aj ked sa vlastne nic nestalo ...

Rada by som bola, keby ste si uvedomili, ze hystericke mamicky casto robia z komara somara a staci, aby sa len priblizil k nim pes, uz to budu interpretovat tak, ze im skoro napadol dieta, ze im chcel pohryzt dieta, ze im chcel ublizit. Zapamatajte si, ak to pes chce spravit a je pusteny a bez nahubku, tak to spravi - ak to vsak nespravi, bud to nechce spravit, alebo ste toho farboslepeho tvora okuzlili svojimi modrymi ocami az padol na zadok a zmenil svoj nazor. Psy si vacsinou deti nevsimaju a skor sa im vyhybaju, ake by bolo pekne, keby sa deti a ich mamicky spravali rovnako a nemuseli by sme vidiet videa, ako nejaki nevychovani spratci stiahli ziveho psa z koze a ten trpel a este zmurkal ocami ... to by som ja potom osobne odbachla vsetky tie decka do radu ... a tak ako u nevychovanych psov je na vine majitel, tak za nevychovane decka nesu zodpovednost rodicia a bolo by vhodne ich za to minimalne pokutovat.

Este male pripomenutie - za psa platim mestu dan, ale to mesto nie je schopne urobit ani volny vybeh pre psy. Pes sa potrebuje vybehat - v meste sa ho boja ludia, idem do lesa - odtial ma vyzenu polovnici, idem teda na pole - dozviem sa, ze vsetky polia okolo nasho mesta su vlastne tiez polovnickym revirom, tak idem k rieke, kde sa to nepaci rybarom no a ked si predstavim, ze konecne najdem miesto, kde budem moct ist so svojim psom a nechat ho vylietat sa a zrazu sa z nicoho nic vynori z cista jasna niekto s paranoidnymi sklonmi, kto si bude mysliet, ze moj pes ma zaujem ublizit mu, tak ho preventivne odbachne ...no to aby som si isla vybavovat povolenie na zbrojny pas, lebo verte, ze bez ohladu na to, ci budete mamicka s 3 malymi detmi, alebo prezident republiky, odbachnem vas bez vynimky za odmenu tiez ...

lindda
14. jan 2010

paola cafko sorry za vianoce to ti napisem do ip
Ja uplne a celko s tebou sohlasim som zastanca sice psou a aj sama som mala viac psou vzdy ten posledny bol amer pitbull zomrel pred 3 roky ☹ vzdy musim byt clovek nad psom a nie pes nad clovekom !!

dzio2
14. jan 2010

lowike slusny vykon , preco sa nam vyhrazas ze nas odbachnes?asi deti nemas ze ?ak ano tak potom patris k tym matkam co so svojim psom robia vsetko a s detmi nic ale dakujeme ze si nas troska pourazala a zamysli sa nad tym co si napisala hlavne tie posledne vety mna ako matky sa ma to dost dotklo , tie tvoje slova a presne takym panom ako si ty tak psy utekaju a napadaju ludi

beruska2x
14. jan 2010

lowikw... ale tyhle veci se musi resit dopredu, ne AZ je dite pokousane, to uz je trosku pozde ne?

mozna by sis mela zavolat na mestske info kolik rocne stoji odvaz a uklid a likvidace psich exkrementu a uvidis ze tvoje "dane" jsou trapnym pakatelem v te ohromne castce a to netrpim iluzi ze vsichni psi josu prihlaseni - bud nejsou vubec nebo u pribuznych na vesnici kde jsou poplatky minimalni.. v tomhle naivni zdaleka nejsem...

ano, meli by byt mista psum vyhrazena ale vzhledem k cenam pozemku ve mestech bys musela platit poplatky tak 10x vyssi aby to bylo realizovatelne a hradit to z verejnych prostredku?? proc? ja psa nemam tak nebudu neco takoveho sponzorovat...

nikollette
14. jan 2010

Lowike no pekne!!! 🙄

Síce v jednom s tebou súhlasím. Tie decká co tak týraju psov ako si písla, su asi toež vhodné na odstrel. To nie je človek, co dokáže za ziva staihnuť psa z kože, a smiať sa n tom, ci ho podpáliť za živa a podobne. Pri takých sa mi nožík vo vrecku otvára, a dopriala by som im také isté trápenie ako mali tí psi!!!!!!!!!!!!!!! 😠

Ale ostatné, si napísala dosť drsne, nemyslíš?
Tu sa nik nebaví o hystérii, a kolko prípadov je že pes napadol z nicoho nic.
Včera v správach napríkald, isla pani okolo psa, ktorý bol na vodítku s majitelkou a ten pes z nico ho nic, ju kusol.
Ked ide okolo mna pes nerobím hystériu, ale sa s útokom rozbehol na mna, asi by som nečakala, ci sa do mna, alebo mojho dieťaťa zakusne, lebo to by uz bolo neskoro!

saska.t
14. jan 2010

ja suhlasim s lowikv - vidite len jednu stranu mince a dokolecka opakujete len tu svoju verziu, mam aj dieta a mam aj psov takze vidim obe strany minnce - a teraz sa vsetky do mna pustite za vyjadrenie svojho nazoru, aspon opät prispejete k uzamknutiu dalsej temy 😀

nikollette
14. jan 2010

No Saska keby sa na teba rozbehol agresivny pes, a zacal by ta kusak, alebo nebodaj tvoje dieťa, snád by si ho len nepohladkala 🙄

paola.o1
14. jan 2010

lowike fakt hlboka a odusevnela analyza 🙂 Saska aj ja mam dieta a mam aj psa, ale nejak mi nedochadza ze co si tym chcela povedat. ved takych je nas aj v tejto teme vela...

saska.t
14. jan 2010

nikollette - urcite nie to mas pravdu, ale treba bit nezodpovednych majitelov nie psov, samozrejme by som sa branila o tom tu nikto nerozprava... a zasa uz beries iba jednu stranu mince 😖
Povazujem sa za zodpovedneho majitela, platim dane a nie male, snazim sa dodrziavat vsetky predpisy ale bohuzial to nie vzdy ide ,kedze podmienky su take ake su...
Keby niekto polozil ruku na moje psi, len preto ze je hystericky z predoslej skusenosti a hadze vsetkych majitelov a psov do jedneho vreca, tak ako mnohe z vas, bez vahania mu ublizim, tak ako by som ublizila psovi, ktory chce ublizit mojmu dietatu a v dalsom kole by to odniesol jeho majitel a velmi nepekne 😠 pretoze on moze za to co sa stalo...
A ked tu niekto hovoril, ze ziadnemu psovi sa neda 100% verit, tak mojim ano, ziju s detmi, vedia ako sa spravat k detom na ulici a proste vsade a moze to povedat len ten kto nikdy nemal nic spolocne so zvieratami

dada1212
14. jan 2010

Najprv k paola, tvoj názor sa mi nepáči, myslím ten, kde píšeš, že psa odbachneš, len čo sa k tebe priblíži.
Na druhej strane ťa chápem, že to čo píšeš, tá tvoja agresivita voči psom vyplýva z tých zlých skúseností, čo si mala.
Niečo podobné som zažila aj ja, ked by napadli tak psa, že mu hrozilo utratenie, mala som chuť tiež zabiť toho psa a aj všetkých, čo ju bezdôvodne predtým ohrozovali. Ale našťastie ma to po pár dňoch prešlo.

Ty si mala tie skúsenosti horšie, ale to čo píšeš nie je riešenie, mala by si sa s tým nejako vysporiadať, lebo podľa mňa máš z toho nejaké následky a teraz máš pocit, že všetky psy ťa ohrozujú, aj tvoje dieťa a v takej situácii nevieš vhodne zareagovať a ani odlíšiť, čo je dobré a čo zlé.

beruska2x
14. jan 2010

ahoj sasi 😉

ja nevim ale bala bych se rict ze tohle vis 100% uz se kolikrat stalo ze pes leta si hral se detmi v pohode a najednou je pokousal .. a je to cim dal castejsi, vetsinou je to pes ktereho deti znaji...
ja bych teda za to ruku do ohne nikdy nedala..

beruska2x
14. jan 2010

ale hlavne ziram jak se tu "odpraskavaji, fackuji atd" lide i psi... nikdy bych nerekla ze tolik lidi bude schvalovat nasili na komkoliv.. smutne docela...

paola.o1
14. jan 2010

dada, mala by si si precitat celu temu a potom sa vyjadrovat, ja som nepovedala ze od teraz si nasadim kuklu a na tajnasa budem chodit po uliciach a strielat kazdeho psa ktory je vacsi od mojho🙂 povedala som a za tym si stojim, ze este raz sa bude nejaky pes obtierat, stekat, zurit, vycerovat tesaky v tesnej blizkosti mojho dietata a mna, tak sa budem branit. a je mi uplne u prdele ci objektom zaujmu toho psa je moj mensi pes, alebo ja, alebo moje dieta. to absolutne v tej chvili nebudem riasit.

saska.t
14. jan 2010

beru - ja mozem, a stojim si za tym 100%, mozno je to tym ze to nie su velke psy ale ani mini psici 😀 , ale ony presne vedia, ze keby niekomu ublizili naschval- s vedomim ze chce ublizit, neprezili by to a vedia to velmi dobre, napriek tomu , ze ich milujem 😀 😀 Ked si dame ten welness vikend v lete, tak ti to predvediem 😉 😀

nikollette
14. jan 2010

Napríkald je mnoho ludi co sa bojí psov. Ci velkeho alebo malého.
A ked ho majitel len tak pustí, nech si beha kade tade, a pribehne k cloveku, ktorý sa psov bojí, necudo ze je hysterický/á.

nikollette
14. jan 2010

Saska vidíš!!! Ze by to neprežili keby ublížili. A sme pri tom 😉

saska.t
14. jan 2010

nikollette - ja som hovorila o ublizovani, ked sa nieco stane a nie o tom ze bez rozmyslu sa budu strielat psy a ludia len preto ze idu okolo 😀 myslim, ze som to napisala dost jasne 😉 , som mierumilny clovek a kym nemusim nikomu neublizim 😉

paola.o1
14. jan 2010

Presne tak Saska, kym NEMUSIM, nikomu neublizim.

nikollette
14. jan 2010

Vsak áno, ale ked treba treba....

dada1212
14. jan 2010

Beruska2xNemyslím, že tie dane sú zanedbateľné, hlavne vo väčšich mestách, kde je veľa psov.
Ešte k tej tvojej poznámke, "ja psa nemam tak nebudu neco takoveho sponzorovat"- to môžem aj ja povedať, že ja napríklad neplávam a nebudem sponzorovať plaváreň, nechodím sa korčulovať-nebudem sponzorovať verejné klzisko, nie som chorá-nebudem platiť zdrav.poistenie, nechodím do školy-nebudem z mojich daní sponzorovať školstvo...
Vieš koľko vecí platíš z daní, ktoré nevyužiješ a naozaj nechápem,prečo by ti akurát psy tak prekážali...

maruschka
14. jan 2010

ja mám so psami niekoľko zlých zážitkov. Môjho brata pokúsal doma chovaný krásny pes/susedov/-malý behal po ulici s loptou a hrali sa nejakú hru a pes jednoducho ušiel z dvora a keďže malý pred ním utekal /vysvetli 3,5 ročnému chalanovi, že nemá utekať pred o hlavu vyšším psom,ktorý má zuby ako tyranosaurus rex/, tak ten pes ho pokúsal do slabín-takže sme utekali na pohotovosť..

tak isto moju staršiu dcérku pokúsal pes do nohy, keď bola vonku. A verte tomu, že mu určite neublížila, pretože ona sa zvierat bojí /okrem tých mini zajacov/. Odvtedy keď sme vonku na prechádzke ju chytí až šok, keď vidí ísť psíčkara po ulici. Fakt by som každému dopriala vidieť, ako sa na mňa prilepí, alebo je schopná ísť s bicyklom pomaly po plote, len aby sa kilometrovým oblúkom tomu psovi vyhla..Takže to je taká trauma, ktorá pretrváva už asi 4 roky. Aj keď sme sa jej snažili vysvetliť, že nie všetky zvieratá sú zlé, že pes jej neublíži, to je celkom zbytočné..Skrátka, keď ide pes po ulici, tak má malá zatmenie a je schopná aj vletieť pod auto, len aby bola čo najskôr preč..

Preto neznášam psov v miestach, kde žijú ľudia nahusto, psov v parku, psov bez náhubkov..Ja si myslím, že každý kto chce chovať psíka, by si mal dobre rozmyslieť, či bude mať miesto, kam by ho chodiť venčiť bez toho, aby obťažoval iných ľudí..Ja proti psíčkarom a psom nič nemám, ale proti spôsobu, akým venčia psov áno...

beruska2x
14. jan 2010

dada no nevim kolik se plati u vas ale tady 1500,-/rok co to je za castku?? to je nakup pro vetsi rodinu na vikend... je to smesne...

ad k sportovnimu vyziti - to je na tobe co si vyberes ale muzes 😉 ale ja psi hovna urco neuziju 😀

dada1212
14. jan 2010

maruschka K tomu tvojmu poslednému odstavcu len dodám, že pes za dožíva kľudne aj okolo 15 rokov, aj viac a mnohí majitelia, ked si brali v meste psa, tak s ním mali kde chodiť, pred takými piatimi rokmi bolo vo veľa mestách plno plôch na venčenie a vychádzku so psom, takže to, že sa začne všetko zastavovať a na psov sa každý vysere, že nemajú kde chodiť.Každý vie nadávať, že nemajú tam, kde je veľa ľudí. Ale potom by tie psy asi nemohli z bytu ani vyjísť...

Samozrejme, že súhlasím, že psom je lepšie na dedine, ja osobne tiež žijem na dedine a ostávam tu len kvôli psovi, lebo viem, že v meste by také podmienky na výbeh nemal.

nikollette
14. jan 2010

My sme tiež v domčeku s velkým dvorom a záhradou. Aj ked nasa civava si velmi na výbeh nepotrpí 😅
radšej pospáva cez den pri radiátore, ako mačka 😀

dada1212
14. jan 2010

Beruska Lenže je to tiež koníček ako aj plávanie, korčulovanie atd.
A neviem prečo tam pletieš hovná, lebo koníčkom nie sú hovná, ale chovanie psov a tie môžeš chovať aj ty ak chceš, tiež si môžeš vybrať...

tilly
14. jan 2010

nás so psom napadol iný pes, ja som bola ešte s prvým synom, ten bol v kočíku, pes dobehol odzadu a môjho nepripraveného psa začal mlátiť, decko začalo samozrejme revať, ja som psa hneď pustila, ten keď mal volnosť, tak začal toho druhého hneď márovať, kým pribehol majiteľ psa, ten už kňučal, ja som svojho nechala, mal prevahu a s dieťaťom som hneď išla ďalej, nemiešala som sa už do psov, nemala som šancu ich odtrhnúť a nebudem riskovať svoje zranenie alebo zranenie svojho syna... majiteľ druhého psa na mňa ziapal, aby som niečo robila... nechápala som, môj pes sa len bránil, jeho chyba bola, že vôbec k bitke došlo, prečo by som ju ja mala riešiť, oba psy boli jednej rasy - golden retriever... toľko k môjmu riešeniu bitky psov, okamžite som kočík s dieťaťom dala do bezpečnej vzdialenosti a keď som videla, že nič neporiešim, tak som sa na to tiež len pozerala z diaľky a kludná som teda nebola, nebolo mi všetko jedno... a nemala som ani chladnú hlavu, pes na nás zaútočil zozadu, vôbec som nebola pripravená na útok...

bývame v novej štvrti rodinných domov, pes je tu skoro v každej bráne a dosť často sa stáva, že utekajú cez voľné pozemky, nič príjemné, ale väčšinou už vieme komu ktorý pes patrí a na ktorého psa si môžme čo dovoliť...

čo sa mi zdá dosť choré je, keď si človek kúpi pitbula a jeho vlasné decko sa ho tak bojí, že ani nevyjde na vlastnú záhradu, kým je tam pes, minule som bola svedkom, keď mamina doviezla syna zo školy a syn čakal pred bránkou, kým mamina psa zavrela...

nikollette
14. jan 2010

Tilly, a ja som myslela ze retriever je také kludne plemeno. Asi boli rovnaké pohlavie...