icon

"Odbachnem" psa, uľaví sa mi...

jonatanka
14. jan 2010

tato tema je "volnym" pokracovanim temy ktora bola zamknuta.

Vprvom rade chcem odpovedat paole, lebo som pisala siahodlhy prispevok a tema uz bola zamknuta, takze paola moja odpovet pre teba:
ja chapem tvoje pocity ale zdalo sa mi, ze to pises vo velkej zlosti.
ty vytiahnes na psa plynovu pistol, uz ta napadlo ze majitel toho psa moze byt tiez ozbrojeny? Alebo to bude riadny kus chlapa, ktory ked ti jednu "fukne" tak to nemusi dobre dopadnut?, chapem ta, chces chranit, seba,svoje dieta,svojho psa, ale takyto sposob je protizakonny 😖

dalej si sa ma pytala co by som robila ja, nuz ja som sa roky venovala chovu "tych strasnych tvorov, ktory su tak strasne agresivny", myslim si o sebe, ze mam nejake tie vedomosti, a dokazem taketo situacie predvidat.....

ja viem ze to asi nie je dvakrat prijemne divat sa na to ako iny pes trha tvojho milacika, ale ver mi, ze ked k tomu dojde, ty nezmozes uz nic, respektive maloco. Mohlo by sa totiz stat, ze pes zamera svoju agresiu na teba, preto ti radim stiahnut sa do bezpecnej vzdialenosti a privolat policiu, poobzerat sa po majitelovi psa

Ak sa citis ohrozena psom, preco nekontaktujes napr mestku policiu, ich povinnost je preverit kazde oznamenie, telefonat typu :Dobry den, poneviera sa tu agresivny pes, ktory utoci na okoloiducich ludi, mame strach z napadnutia.......atd

Chcem len znovu pripomenut, nie zviera je zle, ale jeho majitel zlyhal pri vychove, ja viem, spravy su plne toho ako pitbul dokusal na smrt ludi, ale kto mu vstepil ten zaklad?len dnesny clovek, pitbul bol povodne cviceny na utok psom, nie ludom

Roman ktory som tu zo seba vypotila, vam mozno podla nadpisu pride ako hlupost, ale dufam, ze som vam aspon trosicku pootvorila oci, treba trestat majitelov nie zvierata....., tie to totiz najprv niekto naucil

mamutka
14. jan 2010

moju mamu raz uhryzol pitbul, bol na voditku a mama mala svojho neurotickeho maznacika tiez na voditku, ale nasa cica si zmyslela, ze zautoci na okoloiduceho pitbula a ked mama videla ako sa ta papula otvorila a nasmerovala na tu nasu sragoru, tak nastrcila ruku......ani pol slova zleho na pitbula nepovedala, kedze vieme kto bol na vine a pitbu, len co si uvedomil, ze ma v ruke ludsku ruku a nie chlpate stekadlo, uz aj pustil.
clovek to tazko posudi, co sa moze stat, nervni psi by bez nahubku chodit nemali, ale majitelia nervnych a nezvladatelnych psov si to nikdy nepriznaju a tak nahuboka nedaju.
zato nasej prvej fene by som kosik nedala ani keby mi pokutu mali dat kazdy den. taka dobra stara psia dama, ktora sa o nikoho nestarala, len sa pri nas drzala, k ludom sa nemotala, my sme boli pre nu cely svet.

toto by vyriesil len iny pristup, majitelom psa by sa mal clovek stat az ked prejde psychotestami a nemuseli by sme to tu riesit. ti zodpovedni by psa mali vychovaneho a ovladatelneho a na voditku.
ale ja som asi extremista, ja si myslim, ze psychotesty by mali podstupit aj buduci rodicia, nech sa nemnozia dementi, ktori svoje deti nechaju vyhladovat/uhoriet/pohodia ich v decaku a pod...

bibione
15. jan 2010

mamutka: moje slova,moje slova...hlavne o tych detoch 😒
vratim sa spat k hafanom : my sme mali vzdy bastardikov,ale nemenila by som za nic...ina vec je,ze male psi su uzastni provokateri,ked sa navazaju do velkych...moji boli velky hrdinovi,ale vascinou stretli vlciaka,ktori ich mal na haku,len ovonal a siel dalej...ale doslo k tomu,ze v jednom strazenom objekte mali dvoch vlciakov a neviem ci im davali zrat surove flaksne,ale jeden sa dostal z ohrady von a nastala mela aku som este nikdy nevidela...moja fena,na to,aka bola krpata,sa do neho pustila s vyrazom krvilacneho vlka a jasne...odniesla si to chudatko ☹ ...ale prezila to...neuveritelny ochranar bola nasa Linduska...jasne,ze hned sme bombardovali majitela psa,ale bez uspechu...az raz,ked sme sli domov s mamou s nakupom,sme zostali v tazkom soku,lebo nie jeden ale rovna obaja vlciaci sa vynorili pred nami a netvarili sa dvakrat priatelsky...a teraz ze co...tak sme stali ani sme nedychali,ti dvaja sa vybrali k nam blizsie a blzsie...no dobre ze som sa nepos...od strachu...naokolo zivej duse nebolo,esteze mamku napadlo im hodit obe tasky s nakupom od masiara,vrhli sa na to,jak keby roky nezrali...a pomali sme sli domov akoze nic sa nedeje...aj sme volali policajtov,aj sa oco siel vadit s majitelom a zas bez uspechu...furt si mleli svoje

jedna moja kamoska ale neobisla prave najlesie...mala dlhoststeho jazvecika,taky rodinny mazel a vonku si ho vyhliadol prekvapujuco? rotvailer 😕 ...obaja boli na voditku,nahubky nemali,sak ten krpec naco aj...ten by neublizil ani muche a rotvailer sup ho za nim...boli to sekundy ...ten pes tomu krpcovi odkusol zadnu labku a moja kamoska,ako sa ho snazila chranit,tak vyfasovala j ona,lebo to psisko sa aj na nu vrhlo a rafol ju do pery a cuduj sa svete,doslova na nej visel 😕 ja som nechapala,ked som ju potom videla...no nieco hrozne ☹ obaja utok prezili,rotvailera majitel musel utratit samozrejme

vefi89
15. jan 2010

až ma striaslo ako čítam názov témy 😕 😲

jaspina
15. jan 2010

Tak tohle téma mě zajíma! Zrovna jsem totiž přemýšlela nad tím ,co si mám pořídit na jednoho čokla 😠 Bydlím na vesnici a jedni staříci tam mají psa - dost velkého a ten jim několikrát do týdne uteče a lítá po vesnici. Potkat ho když jdu ráno na bus je fakt příjemné.. Nehledě na to, že mi máme howavarda a ten je na něj úplně vysazený - sežrali by se i přes plot a když se potkají na volno, tak to nedopadne dobře.. Fakt jsem přemýšlela nad gelovým slzákem nebo tou el. mašinkou co dává pecku..protože jinak nevím co s tím.. Mě je úplně jedno, jestli to je vina toho psa nebo jeho majitele, ale prostě mě ten pes se..! Jako nám kdyby ten náš utekl, tak se zblázním strachy že někde něco provede a oni jsou v klídku.. Xkrát tomu chlapovi přítel vynadal.. nic. Nemáte radu?

trixi
15. jan 2010

mna vytacaju majitelia psov, ktori mi zacnu tvrdit, ze ich pes je dobry, ze este nikdy nikomu nic neurobil, ale zabudaju, ze pes je selma a aj ten najvychovanejsi moze mat skrat. A ked sa ich 100 kg maznacik rozbehne proti mojmu 14 kg malemu synovi tak ma ide porazit, ked majitel zahlasi: "On ma deti rad", tak sa ho vzdy spytam, ci ich ma rad na prirodno alebo na paprike 😠 .

jaspina
15. jan 2010

Trixi přesně! Já na to zas říkám: Mě to ale nezajímá, prostě si ho laskavě chyťte - mě to není příjemné. Od doby co mě jeden kousl se jich bojím a jakmile ke mě doběhne cizí pes a začne mě očuchávat, tak se mi rozklepou nohy.. Ale když je to jen pes - bez majitele, tak není ani komu vynadat a nevíš co ten pes má v plánu..

saska.t
15. jan 2010

bibione - to ze zerie pes surove mäso a potom viac utoci je povera 😀 nema nic spolocne s agresiou 😉 😀

jaspina
15. jan 2010

Mě kdysi vyprávěl jeden právník, jak to vyřešil on. Měl bígla a vždycky jak šli na procházku, tak na ně vyběhl dobrman a ten bígl se fakt už bál. A jedou zas na ně vyběhl a ten pán ho chytl za krk a přiškrtil ho na zemi. od té doby že bígl chodil jak king - protože dobrman jakmile je uviděl, tak začal kńučet a utíkat 😀

jabber
15. jan 2010

bibione - a víš co je ale nejhorší? Že takovejhle debil majitel sice jednoho psího zmetka nechá utratit, ale okamžitě si stejně pořídí jinýho psa a nejspíš ho vychová úplně stejně a opět povahu psa totálně zmrší 😒 Nejlepší by bylo totiž rovnou střílet takovýhle majitele 😅 Anebo už jim nadosmrti zakázat mít psa.

jaspina - myslím si, že staříčci milého psa pouštějí schválně, protože už nemají na to, aby s ním někde pobíhali. U nás to tak lidi ve vedlejší ulici dělali taky - naštěstí to byl totální dobrák, taky obrovský pes, byl to kříženec bernardýna. Sousedů nám bylo líto, protože psa jim hodily na krk jejich děti, které se odstěhovaly a oni neměli to srdce se ho nějak zbavovat - takže psa v širokém dalekém okolí všichni znali, byla to taková místní postavička 😀 Ale jak říkám, hodný, bezproblémový pes a všichni to věděli.

Není nic jednoduššího než psovi v útěku zabránit, ale to by museli chtít. Podle mě ho normálně pouštějí schválně, ať se proběhne sám. Malý pes se třeba podhrabe a proleze pod vraty...ale velký? Ten to s tím útěkem tak jednoduchý nemá 😝 😀

ygreen
15. jan 2010

jaspi: psala jsem před několika stránkama, na výcviku nám radil instruktor, že když máme z nějakýho psa hrachy a je to přesně tak jak píšeš, a on utíká, tak vždy když půjdeš kolem toho psa, tak do jeho blízkosti - né na něj stříkni pepřák, třeba na vrata. A když to uděláš několikrát, tak ten pes se ti potom bude obloukem vyhýbat. A nejlepší je fakt ten pepřák mít i u sebe.

bubba
15. jan 2010

ten velky preskoci plot alebo si jendoducho vyskoci na klucku a otvori branu...my sice psa nemame ale casto sa nam stava ze nachadzame na dvore psie vykaly a brana otvorena...

a toto porovnavanie ze ci zabit psa alebo majitela...no z toho mi uz je zle 🙄

jabber
15. jan 2010

bubba - tak já to zabití majitele myslím samozřejmě s nadsázkou 😉 Ale chci tím říct, že pokud je člověk debil, tak je v podstatě jedno jakého má psa a dopadne to vždycky stejně, protože chyba je prostě v člověku 😉 😀

Skočí na kliku a otevře bránu? No to sice jo, ale předpokládám, že klíčem už otočit neumí 😀 A kdyby mi vadilo, že můj pes přeskakuje plot a utíká, tak prostě ten plot zvýším, ne? 😉

bibione
15. jan 2010

saskaT: to nebolo myslene doslova a neviem o takej povere 😉

jaspina
15. jan 2010

Ygreen zkusím - ale já jakmile něco takového ke mě doběhne jsem pos.... strachy a bála bych se, že ho tím sprejem ještě víc naseru.. Že by el. tasser? 😀
A ten jejich pes neuteče ani pod plotem, ani nepřeleze - musí nechat otevřeno, protože jinak když jdem kolem plotu s naším,tak on by ho přes plot sežral, ale ven se nedostane.

mamutka
15. jan 2010

ak by to niekomu mohlo niekedy pomoct - vraj ak zautoci pes, treba ho chytit za chvost a tahat a nadvihnut, vtedy strati rovnovahu a pusti, skusat ho od obete odtrhnut za krk alebo hlavu je bez sance....
otazne je ako tu situaciu clovek zvladne dalej, ak pes bude chciet pokracovat, ale ak by som mala maleho psa a volne ruky, tak ak by mi nanho daco utocilo, asi to urobim. dufam ze sa nikdy nestane aby mi take hovado napadlo dieta, ale by som ho schmatla za ten chvost a hodila o zem a je mi jedno co si kto mysli, to tu asi vsetky pochopime, ze ak by na dieta zautocil pes, tak aj ked ich mam velmi rada, je mi jedno co mu utobim, len nech je maly v pohode.
zial neda sa nic robit, stale si budu psov kupovat aj dementi co ich vobec neovladaju a potom sa stavaju tragedie.

duska1122
15. jan 2010

ahojte tiez som sa nad tym rozmyslala ako moze niekto nechat pobehovat takychto psov a nemat ani zabezpeceny dvor. ja som sa pred dvoma rokmi odstahovala , ked som odchadzala mal kazdy na dvore čivavu a takych malich psov a pred nedavnom som bola doma a v kazdom dvore rotvailer hroza, bola som so svojim psikom na prechadzke skoro ma kleplo s kazdej brany jedna godzila ak sme mali stastie mali plot zabezpeceny ale to bolo vynimocne ty psy skacu jak opice som zobrala psa na ruky a utekala som dom jak maratonec . uz viac sa s nim prechadzat nepojdem to je normalne hazard. v duchu ked si predstavim ten suboj so psom tak fajn da sa ale to vam poviem nazivo som sa zmohla iba na krik co s alarmoval celu ulicu. neviem si predstavit co by som robila keby napadol pes dieta. hrozna predstava. takyto psy potrebuju pevnu ruku, vycvik, stravu , a aj tak nemate zaruku ze im necvakne v hlave. mali by byt nejake opatrenia na predaj tychto psov

denduska
15. jan 2010

ahojte, ja som inak velky milovnik psov, ale aj tak mam s jednym problem, no mozno budete vediet poradit - byvame na dedine a u susedov maju strasne sprosteho psa..naozaj..taky typicky dedinsky chudak(vlastne chudera) co v zivote nebola nikde inde na prechadzke okrem dvora a steka ako besna. Inak ked vojdete dnu, vobec nic neurobi, tesi sa, proste presne taky pes ze steka ale nehryzie.. Lenze problem je ten ze steka. A steka a steka a steka. My mame okno zo spalne asi 15 metrov od ich plota a to je na nervy, to mate pocit ze stoji rovno vedla postele a tam brese. Problem je hlavne ten, ze mi stale budi malu (a ta je samozrejme nervozna potom lebo uz nevie zaspat)..budi ju cez den ci v noci. Minule stekala v noci od pol druhej do stvrtej!!!!!!!!!!! A to uz som nespala ani ja. V kazdom dvore je pes a ziaden tak nesteka. Uz som kolkokrat vysla von aj v noci, ze co tam dopekla je ze furt brese ale nikde nic nebolo. Ak by bolo tak bresu aj ostatne psy ale vsade ticho len ona steka. Susedia povedali ze oni ju na noc zatvarat nebudu, ze ona strazi. Ale co strazi, ved tam nikto nie je tak na koho brese?? Ja uz som z toho niekedy zufala, o osmej uspim malu, a o tristvrte na devat zacne ta suka stekat ako debilna a steka s prestavkami do polnoci. Skusali sme uz vsetko aj ju postrasit, aj kupit pamlskom. Tak co robit?? Lebo cakame druhe babo a ja mam chut sa kvoli tomu stahovat - lebo si neviem predstavit co spravim s dvoma nervoznymi nevyspatymi detmi.
😖

trixi
15. jan 2010

mamutka, neviem si predstavit ako by som chmatla za chvost takeho 80 kg rotvajlera alebo vlciaka 😀 .
denduska, u nas na ulici sme mali taky isty problem, o par domov mali tiez nejaku ustekanu bestiu, v lete sa nedalo ani otvorit okno, zacal o desiatej a prestal okolo polnoci a zacal znovu okolo tretej a stekal cca do siestej. Oproti nich byva jeden agresivny opilec a viem, ze tam raz sa nieco dialo, pretoze asi od augusta zatvaraju ti dobri ludkovia svojho "besneho" psa a my sa vyspime.

paola.o1
15. jan 2010

ahoj denduska, na tvojom mieste by som podala podnet- taku staznost na miestny urad u teba v dedine. viem ze susedka u nas to tiez podala, ale na suseda, ktory bol hlucny a ona byvala pod nim.... my sme jej to ako ostatny susedia podpisali, ona to podala, jeho pozvali na pohovor, ze pokial sa to neupravi, tak tu staznost budu musiet posunut na policiu a bol pokoj...

simlenka
15. jan 2010

Denduska,my mame 4 jezevciky,stekaj jak kravy i na padajici list,nesnasim to,nezvyknu si na to,ale nic s tim bohuzel nenadelam ☹

jabber
15. jan 2010

mamutka - ale to se ti může podařit pouze s malým psem, s větším a rozzuřeným ani náhodou 😅 😉

saska.t
15. jan 2010

denduska, presne, nic ine ti neostane ak sa so susedmi neda normalne dohovorit, podat staznost, ked s tym nic neurobia podat podnet na policiu ako rusenie nocneho kludu a obmedzovanie osobnej slobody a hotovo, pretoze potom ostava len psa otravit 😅 (to bol samozrejme zart!!!) 😀

mamutka
15. jan 2010

trixi, neboj, ked ide o zivot, zvladnes to 😀
ale vazne, plati to aj na mensie bestie, ja som to raz skusila pri takom cca 30 kg otravnom sibnutom psovi a bola som prekvapena ucinkom 😉

paola, ono na dedine je to tazke, rodicia tiez maju susedov co im je jedno, ze sa pes flaka po celej dedine, v noci steka ako besny pod oknom spalne mojich rodicov, este aj tam kde ich plot navazuje na nas, tak tu ich cast plotu drzia umyselne v takom stave aby sa dostal k nam....v podstate ak chcu rodicia mat pokoj a zahradu bez ho.ien tak musia opravovat vlastne susedom plot 😠
a staznost na urad? haha, vsetko je to rozvetvena rodina starousadlikov, drzia spolu a my sme im na smiech . ci uz chceme aby ten ustekany krpec bol drzany na ich dvore a relat.v tichosti, alebo chceme aby dalsi sused ked odide na x tyzdnov prec, nenechaval psa na betone na retazi v zime uviazaneho bez vody, jedla, pristresku.....im to je na smiech, hlavne starostke....

denduska
15. jan 2010

simlenka 😀 boze a 4 kusy, mna by raflo.

Diky baby, v podstate som vedela ze nic ine neostava, my sme to vraveli starostke, zatial len ustne, predsa oni su dobri ludia, azda len trochu jednoduchsi 😅 ak mi prepacite vyraz...no ale inak to neviem nazvat, ked to niekto nevie pochopit.... tak sa "tesim" 🙄

vinifera
15. jan 2010

S tým chvostom je to dobrá rada. Ale len pokiaľ nemá pes chvost kupírovaný - takže žiadny. Čo zvyčajne RTW majú...

dada1212
15. jan 2010

Tak žijem na dedine a naozaj je to v poslednej dobe tragédia, ľudia si ako drbnutý kupujú rôznych krížencov bojových plemien, vlčiakov atd, pričom tie psy sú celý život zavreté na dvore v priestore tri krát tri metre alebo na reťazi a sú strašne agresívne, lebo sa im nikto nevenuje, nevycvičí. A koľko majiteľov je až natoľko drbnutých, že si ani riadne nezabezpečia to, aby tie psy neušli a ak behajú po dedine a ohrozujú psov alebo ľudí, majiteľa to vôbec netrápi.

Dnes sa mi stalo, že jedna drbnutá ženská išla na prechádzku s dieťaťom a ešte mala zo sebou dvoch veľkých bojových psov, ktoré voľne behali bez vodítka, náhubku, ani si ich nevšímala.
Jeden z nich dobehol až ku mne, našťastie som nebola na prechádzke sama, tak som ho odohnala, ale tá drbnutá ženská si svojho psa ani nezavolala, keďvidela, že ho odháňame ani nič. Proste nemám slov.

Vážne uvažujem nad tým, že si budem musieť aj ja zaobstarať nejakého "bojového psa", ktorý bude chrániť môjho psa a mňa, lebo v poslednej dobe, keď vidím,koľko nebezpečných psov behá bez dozoru, tak už mám aj strach chodiť na prechádzky.
Akurát teraz nemám na dalšieho psa dosť financií, lebo niečo stojí pes, určite ho budem musieť aj vycvičť-to tiež niečo stojí, lebo nechcem aby napadol nás alebo ľudí, takže len dúfam, že budem mať čoskoro dostatok financií a hlavne, že sa dovtedy nič nestane.

emanka
15. jan 2010

Nechápem, prečo všetky veľké plemená nazývate bojové...drtivá väčšina veľkých plemien je strážny pes, pracovný, poľovnícky...nie všetci sú bojoví, len preto, že sú veľkí!!! 😒

trixi
15. jan 2010

emanka, samozrejme, ze nie vsetci velki psi su bojovi, ale debata je hlavne o tych bojovych a nevychovanych velkych. Este som nevidela bojoveho mopsla, jazvecika ci civavu 😀 . Ti mozu byt jedovati, ustekani a pod.
A tiez nie vsetci velki a bojovi su nevycviceni. Poznam chovatelov, ktori su super, maju vycvicenych a poslusnych psov, nedovolia im aby obtazovali ludi, deti, aby pobehovali bez dozoru po vonku. 😉

saska.t
15. jan 2010

tak ja teda vidavam denne bojovu civavu, jazvecika, ci jorka 😀 😀 😀 ani pitbul nie je taky agresivny ako su tito krpci 😅

jabber
15. jan 2010

souhlasím se saskou - málokterý velký pes je tak bojový (no spíš bojovný 😀 ) jako jsou tihle vzteklí prcci, co se sami bojí 😀 😎 😀