Odchádzate skôr z práce pre dieťa zo škôlky?
Ak áno máte to nejako písomne upravené, prípadne Vám kráti plat? Je to umožnené zo zákona?
podla mna zakon o tomto nehovori, je len na sefovi aky je ustretovy..
mozes si dohodnut ty alebo manzel flexibilny pracovny cas, ked zacnes v praci o 7.00, 15.30 koncis a skolku stihnes, potom dalsia moznost je poziadat o skrateny uvazok...ale tych co poznam to maju vyriesene tak, ze deti do skolky, skoly odprevadza ten z manzelov, co zacina neskor napr. o 9.00 a vyzdvihuje ich ten, co zacina v praci o 7.00...
danka,
zakonom to upravene urcite nie je... my sme kvoli nasmu pracovnemu casu hladali sukromnu skolku. Mala chodi do skolky na 9,30 - vodi ju tam manzel a ja ju vyzdvihujem o 17-tej...
Mam tiez pracu kde sa da robit z domu - momentalne kedze mam nevolnosti to aj dost vyuzivam a pre malu chodim skor... moj sef nie je na slovensku a potrebuje mat hlavne odvedenu pracu, je mu jedno ci ju robim uprostred noci alebo rano... Takze ja ziadnu kontrolu dochadzky nemam... kedze mam ale podriadenych tak si nedovolim z prace nejak utekat alebo nieco podobne...
v tvojom pripade, pokial mate nato financie, tak by som to asi tiez volila sukromnou skolkou - teda pokial mas pracu kde si nemozes dovolit odchadzat skor...
zakonnik prace myslim spomina ze pokial sa rodic stara o malolete dieta myslim je tam aj hranica veku ... tak ma narok na upravu pracovneho uvazku ale len ak s tym zamestnavatel suhlasi...
takze je to na zamestnavatelovi... ci ti nieco take povoli alebo nie.. samozrejme je potom opravneny ti vzhladom ku krateniu uvazku kratit aj mzdu co si dobre zrataj... ci sa ti to oplati nakolko pojdes tento rok na dalsiu matersku... a znizil by sa ti aj vymeriavaci zaklad...

Mna nejako nekontroluje. Mam flexibilny pracovny cas, ale vobec to nekontroluje. Dokonca mi sef umoznil vyse polovicu tehotenstva robit z domu (mam taku pracu, ze sa to dalo). Skratka sef je super, robim vo velkej IT firme, celkovo su pravidla velmi ustretove. Este som dostala aj 330 euro za narodenie maleho ako prispevok.