Odišli ste s dieťaťom žiť do Anglicka?
dobry den chcem sa vas opytat ci ste niektora z vas isli s dietatom a s muzom po dlhom premyslani zit do u.k,len tak na slepo bez prace,bez ubytovania....respektive ci ste uz niekedy boli v u.k vratili sa na slovensko a teraz po par rokov sa chystate spat aj s dietatom.
a ako ste to tam zvladali
diky za odpovede
je prirodzene , že zakladateľku zaujímajú nejaké úradné veci apod..ako to tam chodí kedže odchádza s deťmi a nie sama...berme aj to do úvahy predsa je iné odísť sám alebo s manželom ako odísť s deťmi, aj keby sa nedarí prvé mesiace dospelí oželú aj tri krajce chleba ale s deťmi je to predsa o inom....
@lulunka12 no, nikto nepojde do horsej krajiny, to mas pravdu, ale my sme do toho zahranicia isli kvoli praci lebo ked pracujeme, tak sa mame lepsie,a ko na SK. nesli sme sem kvoli lepsim benefitom 😎. Uprimne, ked som sem ja isla za muzom pred 8 rokmi, o benefitoch som nevedela absolutne nic. Takze nehadz vsetkych do jedneho vreca.
@aliza ano možno ty sama nie ale určite si sa spoliehala aj na manžela..a neviem ci si isla sama alebo ste mali deti, a neviem ci mate teda deti..to je jedno ale kto ma deti mi dá za pravdu , že KAZDY RODIC keby odchadza preč si samozrjeme to premysli a v prvom rade sa musí spoliehat na seba ale je ludské , že clovek rodiča zaujíma čo v prípade ked bude horsie... ale vidím ze sa to tu nedá, jednoducho je to také slovenské zapierať a hlavne to priznať ze ano aj mna zaujímajú aj vyhody ktoré mozme mať....
@lulunka12 presne tak lulunka12. nemohla si to ani lepsie napisat. ZODPOVEDNOST ZA DETI A NIELEN ZA SEBA.
@lulunka12 ale ona sa nepyta na uradne veci ju a jej manzela zaujimaju prispevky a statny byt- na to odpoved dostala... a urazila sa- no my zakon nevymyslame len s nim suhlasime teda aspon s tymi zmenamy po novom roku :P ... ked si to vypocitas tak budem pisat ceny orientacne kedze zalezi kam sa chcu vybrat ja tam mensie mesto dalej od londyna- najom 2 izby dom =450£ samozrejme depozit jeden mesiac,poplatky za smeti cca120£ mesiac elektrika plyn ca 50£ mesiac voda 440 rocne , skolka pre mladsieho cena neviem ale viem ze su riadne drahe a stat im na to este neda,kedze neodrobili, jedlo ak sa uskromnia 60£ na tyzden,doprava u nas na tyzden pre osobu 20£ - cas kym si najdu pracu vybavia NIN-poistenie- banku a kym najdu pracu cca 2 mesiace ak budu mat stastie = ziadny rozumny dospely clovek so zodpovednostou za dve male deti by len tak bez peniazi do UK ci inam nejde .. odjakziva to vo svete chodilo tak,ze najskor siel jeden zistil podmienky a potom az zvysok za nim ... BTW ako funguju benefity co vlastne znamenaju a ako ich ziskat som sa dozvedela az po 6 rokoch v Uk ..
@lulunka12 ale oni dvaja sa nepytaju na situaciu, ze co v pripade, ked bude horsie....oni este ziadnu situaciu nemaju, este sami nic nevybavili, nic nezabezpecili a pravdepodobne to ani nemaju ako urobit. O praci nepisu nic, len co vsetko mozu dostat NA ZACIATOK, cize v case, kedy oni neprispeju do systemu ani librou. Ako si napisala, najprv sa spoliehat na seba, vybavit stabilnu pracu, neskor ubytko a aj to trva nejake tie mesiace, nakolko bez prace je problem zalozit ucet v banke a bez uctu v banke ti realitka neprenajme byt, aspon teda tu u nas. Da sa aj na cierno, ale vacsinou ide o spinave byty s potkanmi a prenajimatelia su dost neseriozni a kedze sa jedna o deti, budu k nim chodit kontroly, v akom prostredi deti ziju a mozu sa dostat do velkych problemov, ak detom nebudu vediet zabezpecit slusne byvanie a ostatne zakladne veci. Maju babatko, tu by som bola obzvlast opatrna, najma po nedavnych skusenostiach s britskym socialnym systemom. A na taketo veci sa ti dvaja absolutne nepytaju, len na benefity, preto tie podrazdene reakcie.
@aliza ze by preto ze sme manzelia hahhaahahah
@lulunka12 si super jedna s neviem kolkych pochopila o co nam ide ,dakujem
@aliza ja mam vysoku skolu sice anglicky neviem ale ucim sa , manzel ma vysoku skolu a vie po anglicky a mame uz aj pracu aj ubytko ale vy ste nepochopili co a preco sa pytame aj na tieto varianty pochopila to je jedna jedina
@uglybetty1234 ano preto mame mozno pre niekoho hlupe otazky lebo mame zodpovednost dve deti a prave preto sa pytame a riesime
ja robim od sedemnactich manzel od 16 tich uz brigadoval mi sa pracovat nebojime mi nechceme benefity ale chceme vediet keby nieco ako a co , moz no sme sa hlupo opytali berem ale tie reakcie ludi tu hroza
@aliza na slovensku som okrem materskej vzivote neziadala o davky
@lukasamiro žiadať o nejake benefity mozes az po roku...minimálne 3mesiace vkuse musíš byt v krajine.
@fidka79 ako pani alebo slecna alebo co si zac co maju nase fotky spolocne stouto temou vidite ake ste primitivne ked sudite ludi podla toho co pisu a uz aj podla toho ako vypadaju .ste riadne
ked nedate rozumnu radu tak radsej sa zdrzte komentarov nenavidim ked niekdo uraza moju rodinu
@billam dakujem takze ak bude mat manzel pracu a ja by som si nasla nieco popri kolko hodin by som mala odrobit pocas tych troch mesiacov , ci je to len podmienene tym ze tri mesiace ale manzel by normalne pracoval. len ja doma sediet nechcem napriklad ak by som pracovala existuje nieco pre take male deti ako tu jasle
@lukasamiro tie fotky maju spolocne vela, kedze nas tu stale obvinujes z rasizmu a nevedeli sme, na zaklade coho. Ty si s tym zacala, mna by ani nenapadlo si prezerat tvoje fotky v albume. A prepac, ale si to prave ty, ktora tu vsetkych naokolo uraza, takze zmen ton a bude sa nam diskutovat omnoho prijemnejsie 😉.
A k teme, ak mate pracu a ubytko, tak vsetko bude zavisiet od platu tvojho manzela. Cize najprv tam musi ist, musi urcitu dobu odpracovat a potom mozte ist na urad sa popytat, ci mate narok aj na nejaku podporu. Ostatne benefity som ti uz rozpisala, na to si ani len nereagovala 😒
@aliza no dobre ale foto nemaju nic spolocne stym ,
fajn ale na toto sa pytam prave koli tomu ze muz pracu ma vybavenu na ubytku sa pracuje budu aj financie na nejake prezitle tu ide o to ze mam matersku na slovensku ze ci mi ostane tato alebo mam ziadat tam a nieco ako pridavkyna deti ostanu slovenske alebo ......
takze uplne vsetko zalezi na manzelovom plate..........
da sa tam najst aj robota na co ja viem tri hodiny ze popri materskej
@lukasamiro po 3 mesiacoch sa mozete zaregistrovat na urade prace.. ale nedostanete peniaze,, po dalsich 3 prejdete habitual resident testom - musite ukazat ze mate byvanie viete sa dohovorit anglicky a tym padom ste schopny si najst pracu .. ak nim prejdete mozete si poziadat o prispevok na byvanie ...a zvysne prispevky jasle tu samozrejme su .. i skolka a skola .. ale jasle su drahe ... tu mas nieco ohladne zmien v benefitoch https://www.gov.uk/government/news/new-rules-to...
@lukasamiro pracovat popri malemu musis minimalne 16 hodin ... potom sa ti zacnu zapocitavat i odpracovane mesiace a neskorsie si nasetris na benefity a pomoc od statu ... ale toho pol roka je proste dane zakonom,ze sa musite vediet o seba postarat i v zlozitych situaciach inak ryskujete,ze budete sledovany socialkou ... a to nieje ziadna sranda
@lukasamiro o materskej som ti uz pisala, aj tvojmu manzelovi. Takze este raz, matersku dostavas od zamnestnavatela prveho pol roka, na to v UK mat narok nebudes. Co sa tyka rodicovskeho prispevku (to je ten do 3 rokov), tak ten budes musiet pred odchodom do zahranicia zrusit a v UK nic take nie je. Dalej su pridavky na deti, tie budes musiet tiez na SK zrusit a ziadat ich mozes v UK,a le to trva strasne dlho, aj rok.
Co sa tyka prace, bez jazyka sa da najst maximalne praca vo fabrike a tam ta na 3 hodiny nezoberu, tam potrebuju ludi, co budu tahat aj nadcasy, cize cim viac, tym lepsie, nocne sluzby a podobne. Mozes dat dieta do skolky,a le musis za to platit a to je pekna palka. Viem, ze sa naklady na opateru aj preplacaju, ak splnate podmienky, ale neviem, ake tie podmienky su a ci sa to tyka aj vas.
@aliza a nekoncia dalsie zmeny maju dojst v maji ... sice maju trhliny,ale verim ze to este doriesia ... bolo nacase s tym daco robit lebo na lajdakov doplacali pracujuci a hadzali nas do jedneho vreca co je smutne ale ja sa im ani nedivym..a pokial prejde i to,ze zrusia prekladatelov tak to tu este len bude sranda :D
takze ist s dost velkym obnosom penazi a este otazka je to pravda ze ubytko sa tiez tazko hlada
@aliza ved to plati i pre nich - teraz konecne zacali kontrolovat ludi ci neberu navyse benefity - min tyzden bolo v spravach ze jedna zena -anglicanka- musi vratit 70 tis libier a rok vezenia zato,ze odhlasila muza z domu ale i tak tam s nim byvala a brala benefity ako single mama ... a nieje zdaleka jediny pripad... preto radim s prispevkami opatrne.. lebo anglani sice inteligentny niesu,ale uz im dochadza kde robia chyby :D a velke kontroli su i na viza... len na vsetko treba cas... pomalinky sa to tu pretriedi :D
na aky cas mi vydrzi 2500 libier ked budeme ratat priblizne najom, elektrina, voda , jedlo mozno zatial bez skolky ak nenajdem nieco pre seba
neratam co muz zatial zarobi, ratam len taku rezervu na nejaky cas
@lukasamiro zalezi kam idete.. a ake mate naroky, vatsina agentur ziada ucet v banke,pracovnu zmluvu alebo aspon niekoho kto sa za vas zaruci- ale to je tazko najst ... lepsie je najst nieco cez sukromnika,ale zas na tych kontakt zozenies len cez znamych .. private landlordi su i na gumtree a podobnych verejnych inzerciach ... to ze ti tu radime aby si poslala manzela nieje len tak- ked sem dojde moze sa ubytovat v byte kde bude mat jednu izbu a zvysok spolocne tzv house share- je to lacne a da sa zohnat lahko .. najde si pracu dostane zmluvu, popozera vhodne ubytovanie pre vas a vy uz sem za nim lahko pridete- a hlavne on si za ten cas naspori a budete mat i daco na zaciatok - ak bude robit niekde v sklade napriklad potiahne nadcasy tak si usetri dost rychlo peniaze ...
@lukasamiro rozpis nakladov som ti napisala vyssie v prispevku .. ak ppojdete do dvojizbaku tak rataj ze hned na zaciatok zaplatis 450 najom a 450 zalohu +cca 60 poplatky+120 odpadky... ak chcete zariadeny byt tak su ceny vyssie.. musite kupit i riady a vybavenie do kuchyne .. ak si on najde hned pracu teda ak tam pojdete s tym,ze bude hned do tyzdna makat pocitam ze on bude mat cca 800 na mesiac takze vydrzite asi tak 3 mesiace so zasobami - ale to je tazko povedat kedze kazde mesto ma ine ceny

@uglybetty1234 samozrejme je uplne ine ist prec ako mladí bez detí a s detmi , čize mať zodpovednosť za deti a nie len seba...