Odkaz od upratovačky
"zamysleli ste sa niekedy nad tým, že váš čistý riad odkladám tými istými rukami, ktorými drhnem toalety? Prichádzam o piatej, dovtedy máte šancu uložiť si ho sami a uvoľniť tým odkvapávač, ktorý potrebujem umyť" .. Čo si o tomto myslíte? Toto nechala upratovačka pri dreze v kuchynke, podľa mňa maximálne nevhodné. Pracujem v banke.
na jednej strane súhlasím, že ukázať nadriadenému. na strane druhej, ak sa ten vyjadril, že to pani upratovačka nemá v náplni práce, umývať a odkladať riad, ktorý vy, "vrchnosť", našpiníte, tak potom sa jej ani nečudujem. ak ona chce vyumývať okolie (kuchynská linka, odkvapkávač, atď...) je jasné, že musí z neho zrejme najprv upratať riad. má dve možnosti. buď ho uprace a už ju to patrične serie alebo sa na to vykašle a za pár týždňov tam budete mať parádnu pleseň a zvieratká 🙂
prepáčte no niektoré paničky by si zaslúžili s mokrou handrou po papuli 😉😉😉
asi jej to už dlho išlo na nervy, že tam večne nachádzala riad, tak vám tam zanechala ako odkaz tento starý vtip, možno to ani nemyslela až tak vážne, no ak to pomôže a začnete si po sebe odkladať riady, tak to predsa padlo na úrodnú pôdu :D
podla mna je nevhodne hrat sa na "madam pracujucu v banke" a ani si po sebe nevediet odlozit hrncek😅
@karolina04 a ešte takou neprepratou, smradľavou 😀
@panelacikova presne tak 😉
Ano,upratovacky su riaditelky zemegule🤭😁 Ked je raz upratovacka tak by mala upratat celu firmu. Ja to radsej bachnem do umyvacky nech sa toho ani nechyta. A stol utriet? Za tie roky som nezazila upratovacku co by utierala stoly.
pri tejto "sťažnosti" 😀 som si spomenula na príbeh, či už reálny alebo ako vtip:
Na jednej škole mali neustále problém s tým, že na dievčenských záchodoch si baby skúšali rúž a bozkávali zrkadlo, ktoré ale nikto po sebe neočistil. Upratovačka sa na to sťažovala, no nepomáhalo nič.
Tak si raz riaditeľ zvolal baby do miestnosti WC, pred zrkadlá a poprosil pani upratovačku, aby ukázala, ako tie zrkadlá musí umývať.
Pani upratovačka namočila mop to vedra s vodou, ktorou pred tým umývala zem a poumývala všetky zrkadlá.
Od vtedy nebol žiaden rúž na zrkadlách ....
To vazne v banke pracuju ludia ktori si nevedia po sebe ani len zakladne veci obkydat???musim pouzit toto slovo.my si teda v kuchynke vsetci vzdy umyvame riad po sebe, neviem si predstavit ze si po sebe neumyjem salku od kavy, fakt uz ako posledne prasa.upratovacka urcite nema v naplni prace umyvat salky po nejakych nekiepoch
@katarinka89 Samozrejme je to vec dohody. Naša to v zmlúve má , to som písala na margo toho, že sú upratovačky, ktoré by to robiť mali ale jasné, ona asi nie - kedže písala ten odkaz. To, že naša má tiež neznamená, že jej tam nechávam riad. To skôr nadriadený - riaditeľka.
Ja mam mladu kolegynku a ta si aj 3 cni necha riad v umyvadle. Upratovacka to tam necha. Ani sa jej necudujrm,nie je to v jen naplni. Ze neutiera stoly, to ma stve. Ale nasa je celkovo povrchna. Uprace len na oko. Dlazka nezotreta aj 2 tyzdne, kuty aj 2 mesiace. Pod kobercom bordel cely rok. Ako ucitelky si same povysavame ked chceme mat cisto, pozametame pod kobercom. Vymetieme bordel spod skrin. Tiez to nie je moja napln prace ale zit v prachu je pre astmatika nic moc.
Je to upratovačka. Nie Váš kancelársky otrok. Ak nemá v náplni práce spratať riad a denne ho tam nachádza, tak sa vôbec nečudujem, že s Vami jedná týmto spôsobom.
Čo sa týka tých stolov, tak u nás v práci ak by niekto videl, že upratovačka presúva alebo proste manipuluje s papiermi na stole, tak v tej sekunde letí. Vôbec sa nesmú dotýkať týchto vecí (aspoň u nás). Druhá vec je, že robíš v banke. Akékoľvek papiere na stole ak tam nie si, tam nemajú čo robiť.
Upratujem tiez v banke v Rakusku ,a musime tiez dat do umyvacky riady aj ich odlozit. Je to nasa praca ,ale tí ludia co tam pracuju sa velmi na nas spoliehaju a kazdy den je to tam plne riadov.. ze by nieco po sebe urobili? Nie,to nehrozi🙄😂… Ked utierame stoly ,utrieme kde je volne ,ziadne papiere nepresuvame..a papiere namiesto do kosa hodia poniektorí vedla kosa,ved nevadi upratovacka to zdvihne🤷🏽♀️
To či má odložiť pani upratovačka aj riad je na dohode, ak s tým má problém a jej zamestnávateľ v tom tiež vidí problém tak zmeňte upratovaciu firmu alebo si ten riad upratujte. To že vám neutiera stoly na ktorých máte papiere a iné veci je pre mňa úplná samozrejmosť. Ja som si v práci vždy naschvál nechávala na stole veci a stôl som si aj sama čistila. Bolo to pre mňa hygienickejšie. 🤷♀️
@medina20 koľko zarobí upratovačka v AT?
Nema v naplni prace, ok. Ale talymto slovnikom? Ked staci napisar, ze umyvajtexa odkladajte pouzity riad na miesto. U nas takyto investigativec/ spravca budovy zavesil na wrcko, ze laskavo ked zaseriete, umyte za sebou. Tak vulgarne. Mavame hosti, pouzivaju toalety. Alebo tie infantilne rymovacky, zeobzri kefou suchni atd a za tym 46 vykricnikov. Jak u retardovanych.
Mamina ma naučila, že si mám riady po sebe hneď upratať a mám pokoj. Chvalabohu, pracujem v kolektíve, kde si každý po sebe hneď uprace a tak máme na deň je poriadok a upratovačka uprace len to čo je v náplni jej práce.
@panelacikova robim momentalne 25 hodin tyzdenne a zarobim 890e.
Je to upratovacka a nie sluzka. Ja som pocas výšky upratovala v Prahe v jednej banke a otras to bol. Ludia tam boli tak nadradení a rozmaznani, ze si po sebe ani len pohare zo stola neodniesli do kuchynky, ktoru mali hned pri vytahu, ktorym odchadzali z prace. Mala som na upratovanie 1,5 hodiny...zacinala som o pol siestej ráno a len obehnut tu obrovsku kancelariu a pozbierať poháre mi trvalo 20 minut. Boli zaschnute, tazko sa umyvali, trvalo to vecnosť, kým som upratala v kuchynke a potom hajde vysávať tu kilometrovu kanceláriu a umyt WCka. A nie, ani ja som sa ich papierov nedotykala. Papiere Ti upratovacka nema co nadvihovat na stole, pohne s nimi, inak Ti ich založí, ako si si ich nechala a este sa budes na nu stazovať, že Ti niečo zapatrošila.
Hanbila by som sa ako pes polozit hrncek do drezu a cakat, ze ho niekto za mna umyje 😳😳
Mme príde naozaj divne, keď si drndy nevedia po sebe opláchnuť hrnček a podobne. Co sa to samo ma urobiť? Väčšina upratovaciek to v náplni práce nemá. Musí umyť drez a keď je plný bordelu? Iste to už viac krát riešila so svojím nadriadeným a nič. Tak hold napísala odkaz, aby si ho slečny všimli. Možno doma im maminka skáče za zadkom, možno nejaký podpapucnik, ale do kelu, v práci si hádam hrnček aj ta najväčšia gélová cica môže umyť a odložiť sama. Nepracujem v banke. A nie som upratovačka.
Aky nonsens? To si naozaj taka nadradena nad tu upratovacku? Podla mna je nonsens, ked si robite z upratovacky sluzku. Preco by mala byt povinna upratovat vase riady a snad si nemyslis, ze bude z kazdeho stola zdvihat ramiky s fotkami, hromadu papiera, hrnceky s perami a ktovie ake lapace prachu. Nema ti este aj oprat sveter, co si nechas preveseny cez stolicku?
Podla mna to drze nebolo, zrejme uz nevie, ako vas ma donutit, aby ste si po sebe upratovali. Tu nejde o ziadnu hygienu, len vas nejako chcela prinutit sa spravat ako normalne ohladuplne zeny a nie ako kravy. Ale ocividne vam to aj tak nedoslo.
@ukulela mozno sa spravate ako retardovani a ked to po vas clovek musi milionkrat upratat ako po najvacsich prascoch, tak si potom asi ani iny slovnik ako z chlieva nezasluzite… oni nie du vase handry, su to ludia ako vy.
Autorka, upratovačka "nevie zdvihnúť pár papierov a utrieť to" a ty si tých pár SVOJICH papierov nevieš zdvihnúť? Neskutočne ma vytáčajú horenosi ako ty, čo si myslia že upratovačka alebo iný, nižšie kvalifikovaný zamestnanec im bude pomaly už aj umývať šálku od kávy. Doma máš tiež na to otroka? Keď ti zamestnávateľ povedal čo je náplňou jej práce tak o čom je tento príspevok? Nejaké pohoršenie z toho ako sa nejaká upratovačka opovážila dámičkám trochu ironicky pripomenúť aby si svoje veci láskavo upratali sami tak ako treba?
Mňa tak napadlo, ciste na základe toho, ako kôň tak nádherne nastavuje zrkadlo spoločnosti, že nehodno zanedbávať fakt, že ženy majú obrovské nutkanie dat sa dokopy s magorom. Manipulátorom, psychopatom, miláčikom co nikdy neodíde od mamičky, násilníkom a pod, je toho plný kôň, ledva to unesie. Mnoho žien potom vyleje svoje ubolene srdce rovno sem a dostane instantnu dávku strašne dobrých rád a všetky sa prelínajú v jednom bode - dieťa šup do jaslí a zober hocijakú prácu na začiatok, nech mas príjem a môžeš odísť od neho. A ženy veľmi ľahko môžu skončiť ako upratovačky. Mladé šikovné ženy, ktoré v ich situácii nikam inam nevezmu, hoc by aj prosili v štyroch jazykom a prisahali ze o tej 16.miesto nich bude pred jaslami stepovat duch svaty a ocr v živote nebude. Takže aj milé slečny z banky môžu o pár rokov okúsiť co to je, robiť upratovačku.
Upratovačka má možno len základné vzdelanie, ale viac filipa ako "bankarky". Už moji žiaci v škole by pochopili, že tu ide o iróniu, k literatúre na 2.st. ZŠ ste asi veľmi nepričuchli... K upratovaniu riadu, vždy si za sebou sami upratujeme, napr. ja mám aspoň istotu, že môj riad je naozaj čistý, nie len naoko oplachnuty. A ja osobne by som nezniesla, keby sa mi niekto prehraboval na stole. Zdvihnem, utriem si sama. Akonáhle náhodou natrusim, okamžite si utieram. To akože pracujete na špinavých, omrvinkovych stoloch?
U nás vo firme sa upratovačka o náš umytý riad na odkvapkávači vôbec nestará. To si riešime my, väčšinou až na druhý deň ráno, keďže mnohí kolegovia si umývajú svoje riady tesne pred odchodom z práce, takže sú vtedy ešte úplne mokré. Nikto v tom nevidí problém. Upratovačka má upratovať spoločné priestory, nie riešiť náš osobný bordel.
@petricka22 pocuvaj, ja poznam nase pani upratovacky po mene.hrncek si umyjem a nesiem na stol, lebo zo spolocnych nepijem. Odkaz dal na wecko vulgarny spravca budovy na pansky zachod, kam nechodim. A napr chladnicku v kuchynke upratujem a kolegov za bordel buzerujem ja. Ale retardovane odkazy na wecku, tie patria tak do krcmy, nie institucie ako banka a pod. Pretoze ak maju mierit na 1, ci 2 ludi, a precita si ich dalsich 80 a k tomu aj ti, co im nie su urcene, vrha to zle svetlo na celu firmu. Ze ta urazilo nieco, za to ja nemozem. Skludni hormon, pokazis si vikend.
Nasa upratovacka riad z odkvapkavaca neuklada. Dres neumyva denne, ak tam je cisty neulozeny riad, umyje okolo alebo odkvapkavac poposuva s cistym riadom aby umyla linku.
Ak by som bola vasa upratovacka, napisala by som slusnejsi odkaz v zmysle, ze rada umyjem odkvapkavac po odlozeni riadu z neho. Taketo hrubozrnne odkazy ako tento su nevhodne.
A nasa upratovacka sa slusne spyta, ci nam moze utriet stol. Vacsinou poviem, ze dakujem, netreba, utriem si sama. Vacsinou mam porozkladane papiere ked chce upratovat, radsej si upracem sama ked mam spratany stol.

A autorka nie si trosku rozmaznaná? Upratovačka nesmie nic presuvat, a uz vôbec nie ti papiere dvihat a neviem co 🤦🏻♀️😂 uprac si, alebi vezmi handru a utri si prach.
U nas stoly maju vyslovene zakazane riadiť.