Odkaz od upratovačky
"zamysleli ste sa niekedy nad tým, že váš čistý riad odkladám tými istými rukami, ktorými drhnem toalety? Prichádzam o piatej, dovtedy máte šancu uložiť si ho sami a uvoľniť tým odkvapávač, ktorý potrebujem umyť" .. Čo si o tomto myslíte? Toto nechala upratovačka pri dreze v kuchynke, podľa mňa maximálne nevhodné. Pracujem v banke.
Odpísala by som jej, že zavolám na ňu hygienu keď nepoužíva na čistenie toalety rukavice 😀. Ale inak má upratovačka pravdu.
By som ti asi jednu struhla za ucho byť na mieste tej upratovačky. "Že akoze nevie dvihnúť pár papierov a umyt to "Ak by ti tie papiere domotala zase by si ju spindala.
Skús sa nad sebou zamyslieť skôr ako pobežis na MK. Doma ti tiež mama chodí odkladať riad ? Veď takéto veci nejako automaticky by mali byť....
Všetko to je o povahe ....
Autorka a vy ste v tej práci "retardovaní" (prepáč za výraz, ber to z nadhľadom), lebo ináč si neviem vysvetliť, prečo si nedokážu dospelí lucindi ľudia po sebe spratať riady a stôl v kancelárii. Neuveríš, ale upratovačka sa nerovná automaticky slúžka, ona vážne nie je povinná upratovať tvoju šálku, riady a chytať papiere na tvojom stole. Náhodou ich znehodnoti a budeš sa zas za to rozdrapovať🤦🏼♀️🤦🏼♀️.
Je úplne jedno kde pracuješ , či to je banka alebo iný druh kancelárie . Všetko je o tom čo je zaplatené
Ak je zaplatené vysypavanie smeti tak to urobí ak je zaoalte e len umytie umývadla urobí len to
Ale už len základ .
Umyjem si po sebe riad je taká základná slušnosť .
A prečo by mala robiť niečo na viac ? Ocenil to niekto niekedy ? Čakala ju tam niekedy káva či len čokoláda a poďakovanie pochybujem !
toto je nejaky provokacny prispevok. podobne reaguju deti v skole, ked hazdu odpadky na zem: no a co, upratovacka to uprace, ved je to jej praca!
ved ti nadriadeny povedal,ze riad nema v naplni prace a naozaj sa nema co dotykat vasich veci na stole,takze si ich odlozte, nech tu svoju pracu moze vykonavat.
ps: nemyslim si, ze to robi jednymi rukavicami, ale naozaj je rozdiel ukladat riad a uplne nieco ine je dezinfikovat drez... na riad musi mat uplne ciste a suche ruky, kym na dezinfekciu jej stacia upratovacie rukavice (bez ho.ien)
Podľa odpovede šéfa sa zdá, že je zbytočné sa pýtať žien na MK....šéf dal dostatočnú odpoveď : riad a stôl si musíte upratať sami, upratovačka má zotierat tam kde jej to je umožnené.. Ak by zdvíhala papiere z vašich stolov, asi by tam bola oveľa dlhšie.
1. Dalo sa to napisat aj vhodnejsie… ja by som na jej mieste v tom odkaze pouzila slovicko prosim, upracze si po sebe riad, kedze mojou povinnostou je vycistit a dezinfikovat drez… znelo by to urcite lepsie, asertivnejsie a mozno by ste neboli takk nabruseni na nu
2. Inak suhlasim s tym, co napisali baby vyssie. A hlavne si treba uvedomit, pokial si tato zena plni svoje pracovne povinnosti dosledne treba jej zato podakovat. Nezabudnem na to ako som lezala v porodnici na oddeleni sestonedelia a upratovali tam take tmavsie spoluobcianky. Tucne boli, ze sa ledva hybali a mala som papuce na zemi… pytam sa jej zodvihnem vam tie papuce (aby mohla mopom umyt podlahu) a ona mi odveti, ze nie netreba…
Normalne tie papuce obisla 😂 kukala som ako puk
O hygiene v kupelne radsej pomlcim.
@medina20 my máme v práci (banka) umývačky riadov, nesmieme sa ich ani chytiť. Je tam skrinka do kteojw sa ukladame špinavé riady, príbory... Z nej to môže prekladať do umývačky iba upratovačka, rovnako ako vykladať umývačku iba ona. Samozrejme, nič z umývadla zas ona neumyva, ak si tam niekto niečo zabudne, to neumyje. Papierov na stole sa nesmie ona ani dotknúť. Druhá vec je, že žiadne na stole ani nesmú ostať.
Ako nechcem vás uraziť ale mali ste to aj vysvetlene. Nieje to jej náplň práce. To je taký problem odložiť si riady po sebe? Myslím,že každý z nás vie ako vyzerajú stoly v kancelárii. Pomaly farbu stolu nevidno toľko je tam papierov, koho by to bavilo to prekladať. Keď chcem stôl čistý tak si upracem svoj bordel na ňom nech sa to môže oriadit. Niektorý ľudia sa nezamyslaju nad prácou iných a taká upratovačka je pre niekoho len kus....
@0silvia0 vidíš, porekadlo "trafená hus zagaga" vôbec som nemyslela konkrétne na tvoju adresu 🤷 ale všeobecne na človeka, ktorého sa dotknú nejaké slová... Ak niečo zlé robím, podvedome sa ospravedlňujem sám pred sebou a kopem okolo seba. Ak sa ma to netýka, s prehľadom sa prenesiem ponad to.
Zle si pochopila... Aj napriek anonymite by som si nedovolila byť vulgárna voči nikomu... Mier!
Moja mama pracovala ako upratovačka. Nie že by nemala školu alebo za sebou inú pozíciu. Skrátka raz zavreli jej oddelenie a ona mala 3 deti. Nepišťala, ale išla pracovať. Od 12 rokov ma brávala so sebou na firmu brigádovať cez leto. Tak aj ja som tam vynášala smeti, umývala wc /aj verejné tam mali pre kamiomostov 👌🏿😉
Neskutočný základ mi dala vďaka tejto práci.
Ja vďaka bohi pracujem ako manažér a ver či nie, vážim si každého jedného človeka, ktorý pracuje. Upratovačku, dokladača, predavača a riaditeľa rovnako. Nepridávam niekomu robotu, snažím sa ich práveže odľahčiť. A to nehovorím o "svojom" bordeli.
To čo riešiš ty, riešila aj moja mama, ale z opačnej strany. Keď kvôli podobným ľuďom a veciam aké vám tá Vaša Pani napísala, chodila domov neskôr.
Vieš, vaše činy a skutky majú dosah na život ostatných. Skús sa vžiť do jej situácie a pridaj trochu empatie. Všetci sme ľudia, tak sa tak správajme
Inak my sme mali 3 zamestnancov stalych, mali kuchynku, chladničku a vsetko a ten chliev tam neustále, plesnive jedli, jedlo po spotrebe, nádoby, riady vsade po xy upozorneniach, kolkokrat sama cez vikend som to vyriadila ... Zrusila som kuchynky, chladnička sa vyhodila, ostala jedna skrinka s mikrovlnkou a kanvicou, riad som vyhodila, nechala par salok, psr priborov. A problem vyriešení. Ono snažíme sa vyhovieť, zabezpečiť pohodlie, servis... Ale ak je raz osadenstvo lenivé a nevie si upratať, pre mna je lepšie odstranit zdroj bordelu ako sa dohadovať stále 😁 v momente akp nebolo kde veci zbierať, odkladať tak nebol neppruadok. Ziadny odkvapkavac? Každý si tu svoju salku odlozi hned ako ju umyje, žiadny dres, kazfy si opláchne hned a nezbiera. Nadoby z jedla su minulost, nemajú ich kam dat. Donesu si jest, zjedia a odnesu si to hned domov...
@ukulela tento odkaz som aj ja videla 😂 sa hospodárky admin.budovy kde mame kancelariu jednu, nudili a mysleli si, ze su vtipné a niekde sa im to asi páčilo 😂 som im to odlepila a zahodila. Lebo ta ich upratovačka tam ledva chodi.Roky to umývame my aj zasobujeme všetkým😂🤦🏻♀️
Uz im nestačí "udrzujte čistotu' ale takéto blbosti... Este aj pečiatku a podpis tam dali 😂
@viestta tak malo stačí, aby som klesol v tvojich očiach? Čo si mám myslieť o upratovačke, ktorá komunikuje cez takéto drzé odkazy? Ak by to napísala napríklad takto: “prosím pred odchodom z práce do 17:00 odložte riad z odkvapkávača, aby som ho mohla dezinfikovať. Ďakujem za pochopenie” Ak by to tak napísala táto diskusia by tu nebola. Lenže tu sa zvrtla diskusia na obhajkyne robotníckej triedy a povyšovaním sa pracujúcej inteligencie. Chudák upratovačka tvrdo pracuje a paničky sú namyslene bordelárky. Ja v príspevku autorky nič takéto nečítam. Autorka nie je bordelárka a nepohŕda prácou upratovačky. Naopak v tomto prípade upratovačka pohŕda tými zamestnankyňami keď, takto s nimi rozpráva. Autorka len píše, že je to nevhodné. A čo si o tom myslíme. Dal som jej za pravdu, že je to nevhodné ale nie je to tragédia ktorá by mala viezť ku konfliktom. To, že nimi ona pohŕda nie je jej problém.
Pracujem v banke, ale upratovacka nam riad neodklada. Umyvame, a aj odkladame si ho my, pracovnici. Preco by to mala robit ona?
@stanislavicenka ona nechce aby upratovačka odkladala riad. Len aby sa správala slušne.
@viestta odkladanie riadu a utieranie stola nie je povinnosť upratovačky ak to tak nie je dohodnuté vopred. U nás upratovačky utierajú aj stoly ale len keď na nich nie sú papiere. V praxi to vyzerá tak že pani upratovačka mi povie - pán inžinier už vam to tu treba poutierať. Zajtra rano chodím s handrou. Ja si večer odpracem a rano mám poutierané. Alebo si to robim sám väčšinou. Riad v kuchynke ani drez upratovačky neriešia.
Ake papiere nechavate v banke na stole? Ja ked pridem na pobocku (raz za uhorsky rok), tak pracovnicka ma cisty stol. Vsetko pozera v pocitaci. Na stole su akurat letaky a vizitky. Upratovacka ma pravdu. Preco vam ma presuvat papiere na stole. Keby to spravila, tak je ohen na streche, ze co si to dovolila. Upratovacia firma ma v zmluve uvedene, co ma upratovacka robit. A ked tam nema odkladanie riadu, preco by sa s tym mala zdrziavat. Riad sa vam nechce odkladat, ale stazovat sa na MK sa Vam neleni.
A ty si nevies po sebe popratat??Ci si myslis,ze "upratovacka" je robot a nie je to clovek?Ci si myslis,ze ty si niekto a ona je nula?Je mi ta luto...
@slovakboy podla mna to bolo adekvatne riesenie od upratovacky, pokial to uz spomenula predtym

@laila22 presne takto by to malo fungovať. Upratovačka sa aspoň cíti ako seberovna kolegyňa. Ale autorka namiesto toho aby upratovačke nechala na stole aspoň čokoládu ako vďaku za to že umýva ich h.ovna a vyhadzuje vložky, a nie je za to finančne patricne ohodnotená, tak ona bude radšej pindat, že neschova ich riad!