Odkaz pre Alais
Neviem či to uvidíš ale toto som našla na nejakej švedskej stránke. Neviem ake meno tvoja malá spomína tak neviem či to môže mať nejakú súvislosť. Preklad je robený v google translator tak je kus divný. Bolo zdokumentované vo Švédsku nemnoho historických prípadov útokov vlkov na ľudí s fatálnymi následkami. V roku 2003 je 16 krytých prípady, kedy ľudia boli zabití vlkov vo Švédsku za posledných 300 rokov. Jon Smith, bol 4.5 roky starý chlapec zabitý a väčšinou jeden vlkom v Boda farnosti Värmland , ktorý je teraz súčasťou Kil obce v kraji Värmland a 17. decembra 1727. A Krátko potom, 6. januára 1728, bol ešte chlapec, Jon Ersson, ktorý bol 9 rokov, zožral vlka, a to iv Boda farnosti . Chlapci pochádzali v veľká farmaska rodiny.
3. augusta, 1731 bola 12-ročná dievčina, Gone Johnova dcéra farmara, zabitých vlkov v Steneby farnosti a Vedbo okres , Dalsland , ktorý je teraz súčasťou Bengtsfors obce v Štokholme kraji. Dcera farmara, bola to veľka ľutovať, preto bola jedina dcera, mať veľa bratov. Najsť ju pacholok farma Tuve, ktory jej už nemôcť pomoc. Nils Nilsson, 8 ročný chlapec , bol zabitý uhryznutý vlkom v januári 1763 v Hova farnosti a Vedbo okres , Värmland , ktorý je teraz súčasťou Gullspång v časti Štokholmského kraja , ktorý až doteraz spočívala Skaraborg kraja . V niektorých prípadoch, musia sa pohybovali o besných vlkov, napríklad v Riala farnosti v Uppland rokoch v roku 1815 .
@babulatko Bola to preňu chulostivá téma preto si na otázku vytvorila meno, ktoré už nepoužíva.
Tiež som sa chcela k tomu vyjadriť, ale diskusia bola už uzamknutá a meno alais mi už nenašlo ☹
@veronika197 žial, su tu aj take nicky, ktore idu presviedcat iba o svojej pravde a budu donekonecna spochybnovat zazitky niekoho ineho... a potom sa kvoli nim tema uzamkne... 😒 Škoda, ta tema mohla ostat otvorena.
@jikol18 https://www.modrykonik.sk/forum/starostlivost-o-dieta/ked-dieta-spomina-to-co-nezazilo-2/ tu je ta stranka a mozes jej napisat IP
@petraxy6 škoda,že mamina mala nový nick-aj keď chápem.
mohla by dať vedieť, ako pokračuje- ani som si nestihla tému pridať medzi obľúbené a už ju mázli.
ale mala asi rekord na MK v počte "sledujúcich tému" 🙂
takže vidno, že je to dosť pálčivá téma. a nepochybne zaujímavá.
takto nám podala svedectvo o javoch, ktoré sú mimo realisticky zmýšľajúcich ľudí. škoda.
@alais ozvi sa nám aspoň do IP!!!!!
alebo- daj odbloknúť tvoju tému. snáď tá pani už vychladla a nebude tam hádzať iskry 😉
my ťa podržíme 😉
chceme vedieť, ako budete pokračovať 🙂
sme na tvojej strane 🙂 🙂 🙂
len dodatok, ze to originalne meno dievcatka 12 rocneho spominaneho v clanku bolo Börta Johansdotter . Ten translator to trosku zle prelozil...
alais - pokiaľ chcete po tom pátrať, bolo by dobré nájsť niekoho, kto rozumie danému jazyku... angličtina vždy nepostačuje, najmä ak ide o nejaké staršie dialekty... ak došlo k takému úmrtiu a poznáte meno, malo by to byť zaznamenané v nejakej kronike, či zápisoch obce a pod.

@jikol18 pošli to alais cez IP