icon

Odkaz pre Alais

jikol18
30. júl 2012

Neviem či to uvidíš ale toto som našla na nejakej švedskej stránke. Neviem ake meno tvoja malá spomína tak neviem či to môže mať nejakú súvislosť. Preklad je robený v google translator tak je kus divný. Bolo zdokumentované vo Švédsku nemnoho historických prípadov útokov vlkov na ľudí s fatálnymi následkami. V roku 2003 je 16 krytých prípady, kedy ľudia boli zabití vlkov vo Švédsku za posledných 300 rokov. Jon Smith, bol 4.5 roky starý chlapec zabitý a väčšinou jeden vlkom v Boda farnosti Värmland , ktorý je teraz súčasťou Kil obce v kraji Värmland a 17. decembra 1727. A Krátko potom, 6. januára 1728, bol ešte chlapec, Jon Ersson, ktorý bol 9 rokov, zožral vlka, a to iv Boda farnosti . Chlapci pochádzali v veľká farmaska rodiny.

3. augusta, 1731 bola 12-ročná dievčina, Gone Johnova dcéra farmara, zabitých vlkov v Steneby farnosti a Vedbo okres , Dalsland , ktorý je teraz súčasťou Bengtsfors obce v Štokholme kraji. Dcera farmara, bola to veľka ľutovať, preto bola jedina dcera, mať veľa bratov. Najsť ju pacholok farma Tuve, ktory jej už nemôcť pomoc. Nils Nilsson, 8 ročný chlapec , bol zabitý uhryznutý vlkom v januári 1763 v Hova farnosti a Vedbo okres , Värmland , ktorý je teraz súčasťou Gullspång v časti Štokholmského kraja , ktorý až doteraz spočívala Skaraborg kraja . V niektorých prípadoch, musia sa pohybovali o besných vlkov, napríklad v Riala farnosti v Uppland rokoch v roku 1815 .

babulatko
30. júl 2012

@jikol18 pošli to alais cez IP

veronika197
30. júl 2012

@babulatko Bola to preňu chulostivá téma preto si na otázku vytvorila meno, ktoré už nepoužíva.

veronika197
30. júl 2012

Tiež som sa chcela k tomu vyjadriť, ale diskusia bola už uzamknutá a meno alais mi už nenašlo ☹

sisaha
30. júl 2012

@veronika197 žial, su tu aj take nicky, ktore idu presviedcat iba o svojej pravde a budu donekonecna spochybnovat zazitky niekoho ineho... a potom sa kvoli nim tema uzamkne... 😒 Škoda, ta tema mohla ostat otvorena.

nice202
30. júl 2012

zas mam zimomriavky

macamac
30. júl 2012

@jikol18 no, to čo si našla, je super-a ten jeden prípad presne zapadá do slov malej dcérky

som zhrozená-nevedela som,že téma je zamknutá 😕

zas tam prišla nejaká vymudrovaná osoba 😝 a všetko pokazila 🤐

petraxy6
30. júl 2012

@macamac aj ja som čakala ako to bude ďalej pokračovať ☹ a ništ. bola zamknutá na autorkinu žiadosť. podľa mňa tam do nej rýpala tá (neviem jej nick 😅 ) 😠 😠 😠 a neviem načo rýpala, nemala sa tam zapájať 😠 😠 😠
Myslíš na ten príbeh 3.augusta 1731....?

macamac
30. júl 2012

@petraxy6 jj, na ten.
síce-veriť niečomu takému je proti môjmu vierovyznaniu, ale ja si nemôžem pomôcť- ja tomu verím 😅 😝

petraxy6
30. júl 2012

@macamac bolo to také "zaujímavé" a rada by som vedela viac. no škoda ☹ Ináč, ja som sa bála vtedy keď som to čítala ísť do postele 😅

macamac
30. júl 2012

@petraxy6 škoda,že mamina mala nový nick-aj keď chápem.
mohla by dať vedieť, ako pokračuje- ani som si nestihla tému pridať medzi obľúbené a už ju mázli.
ale mala asi rekord na MK v počte "sledujúcich tému" 🙂
takže vidno, že je to dosť pálčivá téma. a nepochybne zaujímavá.
takto nám podala svedectvo o javoch, ktoré sú mimo realisticky zmýšľajúcich ľudí. škoda.

@alais ozvi sa nám aspoň do IP!!!!!
alebo- daj odbloknúť tvoju tému. snáď tá pani už vychladla a nebude tam hádzať iskry 😉
my ťa podržíme 😉
chceme vedieť, ako budete pokračovať 🙂
sme na tvojej strane 🙂 🙂 🙂

petraxy6
30. júl 2012

@macamac ja nechápem, prečo do nej @alice107 vŕtala. 😠 😠 😠 To podľa mňa nebol vymyslený príbeh.

macamac
30. júl 2012

@petraxy6 jemine, nemala si ju tu dať so zavináčom. zase príde sem 😲 😅 😉

petraxy6
30. júl 2012

@macamac ☹ ☹ ☹ počúvaj ja už idem radšej spať. toto nie je až taký kiks aký som dnes urobila. ešte horší pred chvíľou ☹ asi sa idem zahrabať pod zem ☹

petraxy6
30. júl 2012

@macamac nech príde, nemá tu čo robiť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

macamac
30. júl 2012

@petraxy6 čo za kiksy robíš? 😀 😉
neboj, nič sa nedeje 🙂
sladké sny 🙂

m.i.r.i
31. júl 2012

len dodatok, ze to originalne meno dievcatka 12 rocneho spominaneho v clanku bolo Börta Johansdotter . Ten translator to trosku zle prelozil...

dejnas
31. júl 2012

alais - pokiaľ chcete po tom pátrať, bolo by dobré nájsť niekoho, kto rozumie danému jazyku... angličtina vždy nepostačuje, najmä ak ide o nejaké staršie dialekty... ak došlo k takému úmrtiu a poznáte meno, malo by to byť zaznamenané v nejakej kronike, či zápisoch obce a pod.

mummy01
31. júl 2012

waw....to je uzasne.Vedela som ze to suvisi s minulym zivotom,@jikol18 super ze si to nasla a strasne dufam ze to @alais uvidi.

jikol18
autor
31. júl 2012

@m.i.r.i Ano je to tak, nejak som si to predtým nevšimla. Ďakujem 🙂 😉

v_alika12
11. máj 2014

@jikol18 ahoj,nevies ako to s alais dopadlo? velmi ma tento pribeh zaujal, verim totiz, ze medzi nebom a zemou je vela nevysvetlitelneho a zvlastneho. presla uz dlha doba a som zvedava ako dievcatko zije dnes

jikol18
autor
12. máj 2014

@v_alika12 Netusim, ona sa uz vobec neozvala