Odkladáte si bloky od služieb?
Ahojte, zaujíma ma či si odkladáte bločky a faktúry služieb, napr od kaderníčky, opravy hodiniek alebo nejakých spotrebičov, výrobu kľúčov, služby hodinového manžela, ťahanie vody zo septiku a pod? A ak áno tak na ako dlho?
Priznám sa, že nič také odložené nemám iba bločky na veci kvôli záruke. Môže odo mňa niekto za ťahanie požadovať 2r spätne doklady?
nerozumiem poslednej vete.... môže niekto za ŤAHANIE požadovať? čo máš na mysli?
nie, neodkladám tieto bločky, iba keby to bola vysoká suma....
Za ťahanie žumpy si určite odkladaj. Podľa zákona by si mala byť schopná preukázať, že si žumpu dala vyviezť. Reálne to nik nekontroluje, ale to je už iná vec. Ostatné, čo si spomenula, tak ja si tiež neodkladam, resp. keď mi boli opraviť chladničku v záruke, tak som si odložila potvrdenie, ale za drobnosti, ako oprava hodiniek, to neodkladam. Ja neodkladam ani za "lacné" veci, ako tričko za 10 éčok, viac času a peňazí by som stratila tým, že sa mám niekam trepať to reklamovať.
@deti95060810 moja mama je vystrašená možno robí iba paniku, keď že je po infarktoch a operácii srdca nikam nechodí, všetko jej platím ja a ona mi preposiela peniaze. Jedna suseda udáva ostatných že ťahajú na čierno, a teraz že ľudia majú dokazovať, tým že predložia doklady, za dva roky som sa tri krát sťahovala, ani si presne nepamätám aká firma u nás bola. Prišli vytiahli dali doklad ja som zaplatila a dovi dopo....
@akvi ona žije v tom dome sama, reálne aj 3/4 r. či viac nebola doma, nádrž je veľká, lebo voľakedy sme tam bývali siedmy. Chodili 2x ročne. To kto určuje že koľko krát má osamelý dôchodca vyviesť? Lebo 4členná rodina s malými deťmi má možno aj 10x viac ako ona.
si myslím že blbosť... ale tak človek už nevie koho aká blbosť napadne v tomto štáte...
Odkladám si elektronicky QR kódy z bločkov, potom máš aplikácie kde si vieš bločky ukladať a prehľadávať v nich alebo si robiť štatistiky výdavkov.
Určuje sa to podľa množstva odobratej vody. Tak isto, ako stočené, keď máš kanalizáciu. Ale fakt nepoznám nikoho, komu by to kontrolovali.
Ano, doklad o vyvoze srptiku-zumpy si povinna odkladat dva roky
@katesocka je ich viac, u tej poslednej musí obchodník akceptovať bloček pri reklamácii, ja používam iné riešenie
https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
https://play.google.com/store/apps/details?id=s...
https://play.google.com/store/apps/details?id=s...
@akvi má vlastnú studňu ani srnky netušia koľko vody .použila na za roky
nikdy ziadne
s tou žumpou je to taka sprosta situacia, tiez tie blocky odkladam, pritom pol dediny vypusta ktoviekde...dedina presne vie kto ťaha nacierno a kto nie...a stara teta v dome s velkou zumpou realne ak 1x rocne vytiahne - vela hovorim...babka snad tiez nikdy netahala. Tie stare aj presakovali, plus ten cas...ved sa to aj vysuší....nezaoberala by som sa tym vobec ..maminu ukludni, toto je dost nekontrolovatelne...hlavne rozdiel rodiny kde kazdy tyzden ide pracka 5-6x, sprcha 3x tyzdennex4 ludia, splachovanie ani nepočítaš, to sa neda porovnat s jej spotrebou...Nikto nemoze cakat ze bude mesačne ťahať žumpu
Odkladam presne kvoli tomu, ze nikdy nevies komu prdne v hlave…take technicke opravy, vodomery vymeny atd..velke spotrebice..kadernik take nie uz ani z oblecenia pomaly, len kebyze vymenit trebalo chvilu ci by sa hned rozpadlo
Áno, môže od Teba niekto prislušny úrad požadovat doklady o vývoze žumpy, nedávno som sa sťahovala a samotny pán ma upozornil o ich skladovani po dobu 2 rokov, je to vlastne doklad že odpady šli do ČOV a nie niekam do kanala obecného, poľa, potoka atď
Faktury ti vie vytiahnut aj vodarenska spolocnost

kto niekto? a prečo by to chcel? nerozumiem otázke