Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti
Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??
nielen kvasena kapusta je dobra 😉 http://www.biorecepty.sk/ext/biorecepty/php/bio...
skoda, ze som to minulu sezonu prepasla 😒
@momka toto mi napr. nie je jasne na tej knihe - jedna podkapitola s nazvom - jogurt elixir zivota - a pritom patri medzi najhorsie kysle jedla... 😝
@pici drz sa 😉
http://www.zazracneph.sk/young.php
tu je super stranka 🙂
@bambi2 vsade pisu inak a potom sa v tom vyznaj 😝 aj v tej knihe je priamo pisane, ze pri pozivani zivocisnej stravy vratane mliecnych vyrobkov musi telo siahat do vlastnych zasob vapnika, aby to dokazalo spracovat 😝 kazdopadne ja jogurty mozem 😀 a mlieko do kavy tiez, inak mi nerobi dobre. asi patrim medzi tie percenta, ktore maju poriadnu intoleranciu, lebo ked si dam ciste mlieko, tak potom steny skriabem od bolesti brucha 😝
aj co sa tyka nizkotucnych potravin - na jednom mieste si precita clovek, ze len take treba, na druhom, ze tie potraviny su plne chemickeho bordelu... tak si vyber 😝
Babuľky presne nad týmto som uvažovavala, že keď sa dá človek na surovú stravu, koľko bordelu zje, hlavne teraz v zime, keď na trhu nedostať čerstvú zeleninu a ovocie a v hypermarketoch sú tieto veci väčšinou z druhého konca sveta, všetko postriekané, aby to vydržalo cestu a ešte istý čas na pultoch 😝 , napr. momentálne chrúmem mrkvu z Dánska 😒 , takže ktovie čím si robíme dobre a čím si škodíme. 😠 Inak mi poslali jeden mail o zdravej výžive- "Jedzte zdravo, ako jedli naši predkovia", je to len pár strán, nejaký prednosta inter. odd. z Kramárov sa vyjadruje k vajciam, bravčovej masti, mlieku atď..., keď chcete môžem vám to preposlať, len mi napíšte email. adresu. Je to zaujímavé. 😉
@momka mohla by si mi to preposlat na adazo@centrum.sk
dakujem
dakujem
som rada, ze som nasla tuto temu. mam prave vybrany zlcnik, uz dlhsie mam pocit, ze som extremne prekyslena. dakuem pici, ze mi poslala tu knihu, lebo som pozerala na nete, ze je vsade vypredana. chcem sa zacat tymto odkyslenim vazne zaoberat. vidim, ze tu pisete aj recepty, je tiez nejaka kniha s tymi receptami? a neviete mi poradit nejakeho liecitela v okoli ba, alebo aj inde, ktory sa tymto prekyslenim zaobera?
idem si objednat tie tabletky royal plus a chcem sa este spytat na tie kupele, co si robite, to si odkial objednavate? dakujem
inak tu je este jedna dobra tema o surovej strave. je sice starsia, ale pred rokom ma dost inspirovala https://www.modrykonik.sk/forum/tema/pusty-syro...
@momka zaujimavy clanok... 🙂 u nas sa pasu vsade kravy, ovce a kozy tu tiez chovaju. na Sk sa take nieco uz len tak nevidi. u nas je strasne vela bio obchodov... sice su tie veci drahsie, zato su kvalitnejsie... a dokonca som poznala stary par, este ked som ja bola dieta, chovali kozy, pili iba kozie mlieko, kozie syry vyrabali, vsetko si pestovali samy v zahrade a obaja sa dozili skoro 100vky... takze nieco na tom pravdy bude... 🙂
@klementina vitaj 🙂 neviem ci na sk existuju nejake knizky s receptami... ja sem pomaly budem davat, dnes vecer tiez pridam jeden.. treba pozret niekde v knihkupectve alebo na internete. do kupela si mozes dat sodu bicarbonu alebo existuje este taka sol, niekde som tu uz davala link kde sa da objednat...
@bambi2 ahoj moja.. ako sa dari? ja som dneska varila karfiol so zemiakmi...
celkom ma zaujala tato stranka.... http://www.diacom.sk/zaujimavosti_alkalicky_ziv... asi ste ju urcite uz videli :D
@pici ahoj dari sa... drzim sa, kila zatial dole nejdu ani ph... ja som mala zeleninu tiez na obed.... ale vies co ma napadlo?? myslis, ze by napr. ovocne stromky alebo napr. jahody v zahrade neocenili ak by sa polievali vodou v ktorej by bola tiez soda bicarbona?? skusim v lete polku jahod tym polievat a polku normalnou vodou. a dam aj rajciny do teglika. jedny budem polievat sodou a druhu necham na dazdi alebo polejem bez. ten rozdiel chcem vidiet ci vobec nejaky bude... a inak, moze to byt preto ze teraz nechudnem, ze mam M???
@bambi2 nie som velky odbornik na chudnutie, ale viem ze prve kila idu dole hned... potom dlho nic... zeny zufaju, ze sa nedari a potom to ide dalej... hlavne nechod na vahu kazdy den ale napriklad raz za tyzden., ja som od stvrtka pojedla barco mozne... co som prehltla :D
no to je super napad... urobis si maly super vyskuma bude ... ja mam naplanovany na zajtra ten chlebik sladky... spravit... este par ingrediencii mi k tomui chyba a som zvedava co mi z toho vznikne
ahojte, tak u nas dnes pizza 😅 neva, mam overene, ze radsej si dat kusok hned, ked mam velku chut, lebo potom urobim nalet na chladnicku o polnoci a vyzeriem 4x tolko 😝
ale chlebik sa pecie psenicno-spaldovy....
@bambi2 ako hovori pici - netreba chodit kazdy den na vahu a treba vytrvat. chudnutie je v prvom rade o tom, ako to mas v hlave nastavene. ak si povies, ze teraz schudnes a budes tomu verit, tak to dokazes 🙂 mne sa osvedcilo stupat na vahu tak raz za tyzden, lebo pri kazdodennom vazeni mi vaha ukazovala raz -1kg, potom +0,5 kg ... a len nervy som z toho mala a stracala som motivaciu.
@bambi2 ani mi nehovor, čo sa týka, kráv, kôz, oviec a tých pastvín. My sme vlani strávili v lete 1 týždeň v rakúskych Alpách a to bolo niečo podobné, tak si to tak predstavujem aj u vás. 😉
Dnes som skúšala ten chlebík, neviem, či sa mi v pekárničke podaril, je taký dosť hustý, taký má byť? Ja som dala doňho len mandle a jablká, figy nejako nemusíme a syn zas hrozienka. Ale inak chuťovo je dobrý, chutil aj malému, veľkému moc nie, zajtra si ho dáme na raňajky. 🙂
ja pecem ten chlebik baby.. som zvedava ci sa to v mojom podani bude dat jest :D

@pici stava z kyslej kapusty je dobra, aj kapusta... ja som to citala niekde na nete...
osminy trhali??