Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti
Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??
@bambi2 No niekedy ochutnám aj brokolicu. 😝 Ja som dnes hľadala u nás v DM zásaditý kúpeľ a nenašla som, teda bolo tam x druhov kúpeľov, ale vyslovene zásaditý nie, tak som nakoniec kúpila nejaký kúpeľ ukľudňujúci na stres s mandarinkovým a pomarančovým olejom. U vás sú tie zásadité kúpele označené ako zásadité? Rozmýšľala som aj nad olivovým kúpeľom, no fakt som nevedela aký kúpeľ kúpiť.
Ozaj a ešte som kúpila BIO červenú šošovicu, skúsim ju tiež naklíčiť. A asi z nej aj uvarím a dám zajtra do zeleninového šalátu s mungo klíčkami.
Pici, Sisa, kde ste? Už neodkysľujete? ☹
@momka tu cervenu sosovicu som mala aj ja x krat v ruke... vyskusaj ju naklicit aka bude... a daj potom vediet... ja som mala na veceru salat s mungom 😝
zajtra asi spenat zasa, mnam 😝 😝 to je rychle a chutne.. zajtra sa postavim na vahu, som zvedava...
@pici uz som sa zlakla co je s tebou... ja som kupila aj ten med s materskou kasickou, ten je super, uplne ina chut..
@bambi2 a ostatné babuľky o niečom takom ste nepočuli?
http://www.okzdravie.sk/okzdravie/eshop/17-1-Za...
Aj to vraj udržiava pH hodnotu v tele a vzhľadom na veľké množstvo minerálov to vyzerá celkom zaujímavo.
neviem ci som to nevidela nahodou u nas v drogerii... nie som si ista alebo na nejakej int. stranke... musim na to mrknut...
dnes na vahe 66kg 🙂 pomaly to ide zase dolu... este 12 kg a budem spokojna 😀
@bambi2 ja stagnujem na 63 kg od pondelka +- 200-300 g. Na obed som zhrešila, lebo sme mali fazuľovú polievku (v nej údená šunka aj klobása 😕 ) s pagáčmi zemiakovými aj syrovými. No ale aspoň raňajky aj večeru som mala čisto zeleninovú. 🙂
A to máš koľko cm, že máš za cieľ ešte - 12 kg? Nie je to priveľa?
Ja budem úplne spokojná aj so 60 kg. Meriam 164 cm.
a dnes na veceru som si robila "hamburger"... upiekla som spaldovo- celozrne pita chleby bez kvasnic som skusala, naplnila som ho mojim baklazanovym pestom, ovcim syrom, rajcinou, paprikou a spenatom cerstvym... tak som sa najedla, mnammmmm!!!!! 😝
dnes na vahe 65,7 kg... pomalinky ideme dolu zasa... 🙂
pita sa podarila :DDDDDDD
dnes som robila kolac z Quinoi... z vlociek, chuti super co som vobec necakala!! je fakt vyborny a stoji za vyskusanie!!!
pridavam recept:
200 g vlociek z Quinoi
stipka soli
75 cl jablkoveho dzusu
150 g hrozienok
1 lyzica mandloveho kremu ( dostat v bio obchodoch, su to mandle mlete a uvarene do kremu, obsahuje to vela magnezia, vit. E a B2)
zitronova kora z 1 citrona
3 vajcia ( ja som dala nahradu, vajcia nejeme )
1/2 lyzicky vanilky, tie cierne zrnka
a posekane mandle ( bez supky)
kto chce sladky, moze pridat javorovy sirup
- vlocky a stipka soli sa uvaria v jablkovom dzuse asi 10min, ak je to moc huste treba pridat vodu
- zobrat z ohna, pridat hrozienka, mandlovy krem, citronovu koru, vanilku, zltky a zamiesat...
- z bielkov sa vyslaha tuhy sneh a prida sa k cestu
- formu (ovci chrbat) vymasti a vysypat mukou, naliat cesto
- piect pri teplote 180`C 20- 25 min
a chuti aj mojej krpatej... a ja si tiez davam, kedze vsetky potraviny su bud zasadite alebo neutralne...
nesposobuju kyselinu...
@bambi2 že vločky z Quinoi 😕 ...ja si zas pripadám ako z inej planéty, ale už som múdrejšia, hodila som si to do googla. 😀 Ja sa tu teda v rámci odkysľovania v mnohom poučím. 😵
Ja som spravila na večeru šalátik - uvarila som bazalkové cestoviny z celozrnnej múky, potom brokolicu v parnom hrnci, toto som pomiešala, pridala soľ, olivový olej, nejaké zelené koreninky, kukuricu z konzervy a na záver poliala kyslou smotanou. Je to mňam, myslím, že všetko by malo byť zásadité.
@momka toto su ony http://shop.freshbedynky.cz/91-bio-quinoa-vlocky 😉

@bambi2 A chutí ti surová brokolica? Karfiol som už chutnala surový, ten sa celkom dal zjesť, ale surovú brokolicu som ešte neskúšala. 😕