icon

Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti

bambi2
1. jan 2011

Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??

momka
26. jan 2011

@bambi2 A chutí ti surová brokolica? Karfiol som už chutnala surový, ten sa celkom dal zjesť, ale surovú brokolicu som ešte neskúšala. 😕

bambi2
autor
26. jan 2011

@momka ujde... da sa, s kyslou smotanou zjem vsetko 😀

momka
26. jan 2011

@bambi2 No niekedy ochutnám aj brokolicu. 😝 Ja som dnes hľadala u nás v DM zásaditý kúpeľ a nenašla som, teda bolo tam x druhov kúpeľov, ale vyslovene zásaditý nie, tak som nakoniec kúpila nejaký kúpeľ ukľudňujúci na stres s mandarinkovým a pomarančovým olejom. U vás sú tie zásadité kúpele označené ako zásadité? Rozmýšľala som aj nad olivovým kúpeľom, no fakt som nevedela aký kúpeľ kúpiť.

momka
26. jan 2011

Ozaj a ešte som kúpila BIO červenú šošovicu, skúsim ju tiež naklíčiť. A asi z nej aj uvarím a dám zajtra do zeleninového šalátu s mungo klíčkami.

momka
26. jan 2011

Pici, Sisa, kde ste? Už neodkysľujete? ☹

pici
26. jan 2011

@momka ahoj nesiel mi net a hlavne cele dni som behala.. odkyslujem, teda aspon sa snazim.....

momka
26. jan 2011

@pici Som rada, že si sa ozvala. 😉

bambi2
autor
26. jan 2011

@momka tu cervenu sosovicu som mala aj ja x krat v ruke... vyskusaj ju naklicit aka bude... a daj potom vediet... ja som mala na veceru salat s mungom 😝
zajtra asi spenat zasa, mnam 😝 😝 to je rychle a chutne.. zajtra sa postavim na vahu, som zvedava...
@pici uz som sa zlakla co je s tebou... ja som kupila aj ten med s materskou kasickou, ten je super, uplne ina chut..

pici
26. jan 2011

@bambi2
@momka
ja som mala crevnu chripku tak som oddychovala a teraz som nebola moc pri pocitaci :DDDD

momka
26. jan 2011

@pici Jóóój črevná chrípka je nepríjemná 😝 a už si v poriadku?

bambi2
autor
26. jan 2011

@pici ☹ ale dufam, ze uz ti je lepsie?!!!!

pici
26. jan 2011

@bambi2
@momka ano chytili sme to od kamoskinej malej. ta blvala a .... v stredu my s kamoskami stvrtok a manzelia v piatok... :D boli radi... mne bolo do pondelka rana zle.... lezala som pred telkou.

momka
27. jan 2011

@bambi2 a ostatné babuľky o niečom takom ste nepočuli?

http://www.okzdravie.sk/okzdravie/eshop/17-1-Za...

Aj to vraj udržiava pH hodnotu v tele a vzhľadom na veľké množstvo minerálov to vyzerá celkom zaujímavo.

bambi2
autor
27. jan 2011

@momka uz som na to pozerala niekde, na jednej stranke u nas som to videla... vyskusam volakedy... 🙂

momka
27. jan 2011

@bambi2 Aj cenu to má celkom prijateľnú. Dnes nám to núkala jedna pani, aj to chválila, no zas ona to predáva, takže ani predajcom netreba všetko uveriť. 🤐 Inak by to malo byť z Rakúska.

bambi2
autor
28. jan 2011

neviem ci som to nevidela nahodou u nas v drogerii... nie som si ista alebo na nejakej int. stranke... musim na to mrknut...
dnes na vahe 66kg 🙂 pomaly to ide zase dolu... este 12 kg a budem spokojna 😀

momka
28. jan 2011

@bambi2 ja stagnujem na 63 kg od pondelka +- 200-300 g. Na obed som zhrešila, lebo sme mali fazuľovú polievku (v nej údená šunka aj klobása 😕 ) s pagáčmi zemiakovými aj syrovými. No ale aspoň raňajky aj večeru som mala čisto zeleninovú. 🙂

A to máš koľko cm, že máš za cieľ ešte - 12 kg? Nie je to priveľa?
Ja budem úplne spokojná aj so 60 kg. Meriam 164 cm.

bambi2
autor
28. jan 2011

@momka tak ako ty.. 164cm, mala som vzdy 54kg a chcem ich naspät... 😠 😠 😠 a to aj dosiahnem, to ti slubujem...

bambi2
autor
28. jan 2011

a dnes na veceru som si robila "hamburger"... upiekla som spaldovo- celozrne pita chleby bez kvasnic som skusala, naplnila som ho mojim baklazanovym pestom, ovcim syrom, rajcinou, paprikou a spenatom cerstvym... tak som sa najedla, mnammmmm!!!!! 😝

pici
29. jan 2011

@bambi2 ahoj. ja by som si prosila recept na tie chleby :D spaldovu aj celozrnnu muku mam tak by som to skusila

bambi2
autor
31. jan 2011

@pici
250g spaldovej celozrnej muky
1/4l vody ( mineralky perlivej stoji v recepte) ja som dala neperlivu
1/2 lyzicky soli ( ja som dala menej)
a trosku sody bicarbony
zamiesit a vytvarovat tenke pita chleby... 🙂

bambi2
autor
31. jan 2011

dnes na vahe 65,7 kg... pomalinky ideme dolu zasa... 🙂

pici
1. feb 2011

@bambi2 ň
perfektne, idem skusit tie chlebiky...

momka
1. feb 2011

@bambi2 Super. 🙂 Ja stagnujem na 63 kg.

pici
1. feb 2011

pita sa podarila :DDDDDDD

bambi2
autor
2. feb 2011

dneska 65,5 🙂
@momka super!!! za chvilu ta dobehnem 😉
@pici ake boli chleby??

bambi2
autor
2. feb 2011

dnes som robila kolac z Quinoi... z vlociek, chuti super co som vobec necakala!! je fakt vyborny a stoji za vyskusanie!!!
pridavam recept:

200 g vlociek z Quinoi
stipka soli
75 cl jablkoveho dzusu
150 g hrozienok
1 lyzica mandloveho kremu ( dostat v bio obchodoch, su to mandle mlete a uvarene do kremu, obsahuje to vela magnezia, vit. E a B2)
zitronova kora z 1 citrona
3 vajcia ( ja som dala nahradu, vajcia nejeme )
1/2 lyzicky vanilky, tie cierne zrnka
a posekane mandle ( bez supky)
kto chce sladky, moze pridat javorovy sirup

- vlocky a stipka soli sa uvaria v jablkovom dzuse asi 10min, ak je to moc huste treba pridat vodu
- zobrat z ohna, pridat hrozienka, mandlovy krem, citronovu koru, vanilku, zltky a zamiesat...
- z bielkov sa vyslaha tuhy sneh a prida sa k cestu
- formu (ovci chrbat) vymasti a vysypat mukou, naliat cesto
- piect pri teplote 180`C 20- 25 min

a chuti aj mojej krpatej... a ja si tiez davam, kedze vsetky potraviny su bud zasadite alebo neutralne...
nesposobuju kyselinu...

momka
2. feb 2011

@bambi2 že vločky z Quinoi 😕 ...ja si zas pripadám ako z inej planéty, ale už som múdrejšia, hodila som si to do googla. 😀 Ja sa tu teda v rámci odkysľovania v mnohom poučím. 😵

Ja som spravila na večeru šalátik - uvarila som bazalkové cestoviny z celozrnnej múky, potom brokolicu v parnom hrnci, toto som pomiešala, pridala soľ, olivový olej, nejaké zelené koreninky, kukuricu z konzervy a na záver poliala kyslou smotanou. Je to mňam, myslím, že všetko by malo byť zásadité.

bambi2
autor
2. feb 2011

@momka okrem cestovin 😉 cestoviny hocijake prekysluju... ja zato cestoviny nejem... jedine co zjem su tie sklenene slize ci ako sa to povie... 🙂 tie su z mungafazule...

bambi2
autor
2. feb 2011