Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti
Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??
@momka malo by to byt uplne obratene... ovocie a surovu zeleninu, salaty iba do 14.00 hod. a po 14.00 uz iba varenu zeleninu... vecer sa horsie stravi surova strava. po 14.00 sa pecienka pripravuje na ocistovanie organizmu, trva to celu noc. ocistuje vlastne od kyseliny, odpad z tela ide von rannym mocom, preto je rano moc kyslejsi... nemala by sa ani varena zelenina kombinovat so surovou lebo travenie surovej stravy a ovocia je ine ako travenie varenej zeleniny... a preto sa stava, ze clovek po takomto miesanom jedle prdi... 🙂 (dufam, ze to pochopis co myslim, niekedy mi nenapadnu tie spravne slova 😉 )
@bambi2 Ja som vychádzala z tohto:
RANO: jeme nieco lahke, lebo zaludok sa len zacal rozbiehat - nekvaseny nepsenicny chlieb, zelenina, polievka. Ziadne proteiny.
OBED: Zaludok bezi na plny vykon od 10 do 15 hodiny. Mozeme jest tazsie jedla - ryby, tofu, nepsenicne cestoviny, strukoviny, soja.
NASE HLAVNE JEDLO DNA JE OBED A NIE VECERA !!! NAJVIAC SA PRIBERA Z TAZKEJ VECERE!!!
VECER: Zaludok sa zacina postupne vypinat okolo 18 - 20 hodiny. Ak jeme nieco neskor, ostane to v zaludku nestravene az do rana a kvasenie otravi nas organizmus. Je dobre zjest nieco male okolo 17 hodiny, aby sme vecer neboli extremne hladni. Na veceru jeme len zeleninu, alebo nieco velmi lahke. Treba sa vyhybat proteinom a comukolvek, co obsahuje cukor.
PRESTAVKA MEDZI JEDLAMI: Zaludok potrebuje 2 - 3 hodiny na spracovanie jedla bez vyrusovania. Ak zjeme nieco medzi jedlami, traviaci proces sa porusi a vytvori sa prebytocne mnozstvo kyselin v zaludku.
Na večeru sa nespomínala zelenina či varená alebo surová preto som myslela, že je to jedno. 😉
@bambi2 z alkalického životného štýlu.
http://mediumway.host.sk/med/medindex.html
Podľa mňa to bude aj v tom linku, ktorý si sem minule dávala, v súvislosti s liečbou rakoviny, sa mi zdá, že to bolo to isté.
tak, dnes o 5 kg lahsia... 😵 😵 😵 64, a este tych 9 a budem mat dusu na mieste 🙂
ahojte, tu som 😀 a odkyslujem stale. teda ja sa nesnazim odkyslovat, ale skor nieco pre seba robit 🙂
na ovocnych ranajkach frcim stale, na obed mame kuracie zvitky so zemiakmi na pare, na veceru sa snazim hlavne zeleninu, ovocie len ked mam pocit, ze neprezijem 😀 akurat kavu si neviem akosi odpustit 😝
vcera som bola po dlhej dobe cvicit - zumbovat, tak som sa dnes nevedela z postele vyhrabat 😅
zajtra sa chystam na lymfodrenaz, tak uz sa tesiiim 🙂
@bambi2 gratulujem k ubytku na vahe 😵 mne to tiez pekne ide, dokonca si aj ludia okolo mna zacali vsimat, ze som cosi stratila 😀 u mna zatial 3,5kg odkedy som tu zacala strasit - cize asi mesiac. mne uz staci len nejakych 5, nech mam aj rezervu, keby nejake kilo hore skocilo, viac nepotrebujem. ale sportovania sa nemienim vzdat 😎
akurat ja sa vazim len raz za tyzden - v pondelok. inak to bolo deprimujuce. kazdy den inak - plus minus pol kila 😝
ahojte vcera som nasla tuto temu, velmi ma zaujala, strasne rada sa k vam pridam.. ja potrebujem zhodit ooovela viac nez hociktora z vas 😒 idem vas studovat a brat si priklad z vas a hlavne rady 😉
citam si o tom cely den na nete, ale myslim ze sa neda vsetko dodrziavat, hodim vam sem nieco co nemienim robit pri odkysleni.. pripada to len mne privela ? :
Voda, ktoru pouzivame doma na varenie, pitie a osobnu hygienu, musi byt filtrovana kvalitnym filtrovacim systemom. Vhodne je tiez mat filter na sprche a vo vani pretoze cez zohriatu kozu a vdychovanim vodnej pary absorbujeme vsetky toxiny z vody. Voda z vodovodu obsahuje mnozstvo toxickych latok - chlor, bakterie, tazke kovy, necistoty, antibiotika z odpadovych vod.
dalej sa mi nepaci toto :
- ovocie - len avokado, rajciny, grepfruit, citron a limetka (citron je alkalicky aj ked chuti kyslo). Ostatne ovocie je prilis sladke a metabolizuje sa na kyselinu. Nepotrebujeme konzumovat sladke ovocie kvoli vitaminom. Zelenina ma vsetky vitaminy, ktore potrebujeme.
to mam prestat jest vsetko ovocie okrem avokada? to sa mi zda trochu prituahnute za vlasy..
myslite ze toto je pravda? potrebujem pocut co si o tom myslite...
Mlieko - mlieko je jedlo, nie napoj! Mlieko nie je urcene pre ludi! Mlieko je nastavene na zaludocny system telata, aby pribralo za par tyzdnov 100 kg. Mlieko vytvara toxicky povlak na vsetkych slizniciach - nosom pocinajuc a hrubym crevom konciac. Mlieko sposobuje dychacie problemy, alergie a astmu. Vacsina ludi nevie spracovat laktozu. Laktoza sa transformuje na kyselinu mliecnu, ktora sposobuje zapaly svalov a klbov (reuma). Aby telo neutralizovalo kyselinu mliecnu, pouzije vapnik z kosti - mlieko sposobuje osteoporozu (www.notmilk.com). Vyrobcovia liekov na osteoporozu to dobre vedia, preto podporuju mliekarensky priemysel.
@misinn ahoj, myslim, ze zakladatelke temy ani neslo tak o schudnutie, ako o odkyslenie organizmu, aby sa zbavila zdravotnych tazkosti 😉
mne zas nejde ani tak o odkyslenie, ako o zdravsiu zivotospravu. so stravou som nasadila aj cvicenie, preto ide vaha dole 😉 leto sa blizi, tak nech nejak vyzeram, ked zhodim tie vrstvy oblecenia 😀
co sa tyka mlieka, tak v podstate suhlasim, aj ked tu trochu do kavy si neodpustim 😅 ale raz aj to bude
@sisa.b asi som sa zle vyjadrila, preto som hovorila aj o vahe lebo je jasne ze cim je clovek tucnejsi tym ma aj viac problemov, ale aj mne ide naozaj o zdravu zivotospravu, a tiez som zacala cvicit pravidelne kazdy vecer.
citala som si priznaky prekysleneho organizmu a zda sa mi ze vela z nich aj mam.
este som sa chcela opytat ako si testujete to ph?
@misinn ja tak isto - hlavne ta unava a ta moja pamat 😅
ja som si kupila lakmusove papieriky, ale maju velky rozsah, takze ziadne presne meranie. od oka mi prvy test vychadzal tak 6-7 😝 po tyzdni to vyzera na 7, ale ked mam rozsah od 0-12, tak tam nic presne nenameram 😒 dalsie ale kupovat nebudem
co sa tyka ovocia - divny clanok. ja som skor za vyvazenu stravu. akoze ked si das dva rezne s opekanymi zemiakmi a tatarkou, tak jedno jablko na zaver to urcite nezachrani. ale ked si das lahke ovocne ranajky, po ktorych ma telo dostatok energie a stiha ovocny cukor spalit, tak ti to nemoze ublizit. co sa tyka citrusov - samozrejme, ze si dam aj ja, ked je sezona, ale mam z nich vzdy taky studeny pocit v zaludku 😝 lepsie je pre mna nase ovocie nez to exoticke. radsej si dam tri jablcka z babickinej pivnice, nez tri pomarance z obchodu 🙂 ja som hrozny jablkomil, tych sa nikdy nevzdam 😀 v lete zas jahody, ribezle, marhule, hrozno...
Ahojte,
tak ja kukam, a citam (este musim dopodrobna). drobcovi zistili gastroegofazalny reflux,a ma jest zasadite a neutralne potraviny. len, ked to porovnavam s niektorymi potravinami tu a pri jeho diete, tak mi to nejako nesedi. 😕
napr. pri cestovinach a ryzy mam napisane, ze maju schopnost na seba naviazat nadmernu zaludocnu kyselinu, a stavaju sa lahsie stravitelne. a napr. ma vyslovene zakazany cierny chlieb, pomarance, strukoviny 😕
este som sa nedostala ku vsetkemu, ale z akej literatury cerpate, nech ziskam nejake info. dakujem
@saskarisko zaujímavé. 😕 My tu čerpáme predovšetkým z literatúry Kurt Tepperwein - Omladzujúce odkyslenie
Harmonický pomer kyselín a zásad - základ zdravia organizmu
@misinn Čo sa týka ovocia,ja s tým tiež nemôžem súhlasiť. 😖 Na mlieko som čítala už rôzne názory, minule som dostala taký mail, kde sa jeden doktor vyjadruje k zdravej výžive, bolo tam písané aj o mlieku, keď chceš pošlem ti to, ak mi napíšeš maliovú adresu do IP, tu som to už viacerým kočkám posielala. 😉
@momka budem rada ked mi to posles 🙂 franovam@centrum.sk 🙂 🙂
inak ja som uz tiez citala na viacero strankach o odkysleni a s tymi potravinami musim aj ja povedat ze sa to nezhoduje.. na niektorych strankach o odkysleni sa niekde odporuca nieco nejest a na druhej pisu zas inak...nechapem to... 😒
@momka - dakujem 😉 musim si to presne nastudovat
co sa mlieka tyka, tak ma zakazane vsetky plnotucne vyrobky vratane plnotucneho mlieka. ale toto riesit nemusim, lebo on ho sam odmieta. a tiez napr. nemoze cierne korenie, lebo prekysluje

@momka http://www.bioaktiv.sk/?module=azTec&id=1184 tu ich je tiez dostat na sk 😉