Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti
Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??
@misinn vsade sa pise nieco ine... ale kazdy si vybere to co mu vyhovuje... 🙂
mne to vyhovuje tak ako to robim ja, jem to co mam rada ( samozrejme z odporucanych potravin) a ak sa to tak aj dodrzuje, tak ide aj vaha dole... vidim to na sebe, takze mi mozu druhi tvrdit co chcu.
co sa tyka mlieka- nekupujem ziadne mliecne vyrobky okrem bielych jogurtov ale ovcie. kravske nic akurat pre navstevu do kavy 🙂
v knizkach co mam, dokonca odporucaju jest aj susene ovocie aj napriek cukru, zas ale netreba s tym prehanat. ale ak ma clovek chut na sladke tak to je najlepsie riesenie... 🙂
ahojte, prekyslenie organizmu sposobuje vsetky choroby.. 😉 prave preto som sa dala na makrobiotiku 🙂
sice ju este porusujem 😒 😒 lebo je tazke odolat sladkym a dobrym potravinam, ked idem nakupit pre manzela.. 😒 😒
takze, najskor som vylucila mlieko, mliecne vyrobky-cele roky som mala nieco v krku a zrazu to tam nemam /hlieny, ktore ma drazdili a vkuse som si musela odkasliavat 😒 😒 /, vzdala som sa aj masa-co mi nerobi ziadne problemy, lebo ja som maso nikdy nemusela /ale domacu polievku z domacej sliepky si sem tam dam 😉 /. najvacsi problem mi robia sladkosti 😒 😒 😒 a stve ma to 😒 😒 ale neviem sa ich zrieknut, zatial.. skusala som susene ovocie, semienka /moje najoblubenejsie su slnecnicove 😵 a super, ze obsahuju kys.listovu 😅 😉 😵 /.
cukor nepouzivam, ani hnedy, med maaaalinkooo 😉
caje-len bylinkove, vzdy cielene na nejaky zdravotny problem,
pijem caro obilninovu kavu, caje z obchodov zo zdravej vyzivy.. kukicha, bancha a teraz mam aj cistiaci caj z herbalifu 😉
zo svojho jedalnicka som vyhodila aj arasidy, ktore obsahuju strasne vela plesni 😲 😒
namiesto toho, do jedalnicka som zaradila: tofu 😝 strukoviny-aj fazulky azuki, mungo 😝 obilniny(na ranajky-ako kase 😝 ) susene ovocie 😝 semienka (sezam, lan, slnecnica, tekvica) orechy (lieskove, vlasske) gastany a hlavne veeeeeela zeleniny-najlepsie dusenej alebo naparovanej 😝 😝
dost som pochudla, okolie reaguje ze cooooo, ved si ako vyzla.. ale mne takyto jedalnicek vyhovuje..... 😉 🙂
@bambi2 som rada, že si sa ozvala. 😉 Ako váha? Ja sa teraz odkysľovaniu nejako neviem poriadne venovať, snažím sa piť ten alkalický čaj a občas zeleninu, no obed skoro takmer každý deň nezdravý, lebo nestíham variť navyše teraz od soboty ideme do Álp na lyžovačku, budeme v apartmáne, tak som navarila samé nezdravé jedlá. Ale som si dala záväzok, že akonáhle mi skončí toto bláznivé obdobie, čo sa týka účtovnítcva, tak od apríla vyskúšam rôzne recepty na zdravé jedlá, objavila som ich kopec na internete. 😉
kupili ste si niektora aj ten royal plus?
@mariynka fakt dobry prispevok, ja sa tiez snazim vynechavat maso a namiesto neho jem tofu a aj mi velmi chuti.
tak isto pijem caje ale vacsinou len tie sypane, no nedavam si ich cielene na nejaky problem. ja tak skor pre chut a pre dobry pocit.
tiez mam problem so sladkostami viem sa vzdat hociakej potraviny ale cokolada to je moje.. stale nosim v kabelke susene ovocie a ked som hladna alebo chcem sladke tak si ho dam.
ja stale neviem co s tym mliekom, obmedzila som ho ale zas nie uplne mliecne vyrobky..
@momka citala som ten clanok a je velmi dobry uplne s tym suhlasim ale co teraz s tym mliekom? podla toho je pre nas dolezite. ale pri odkyslovani by sa zas nemalo...hm ja uz fakt neviem ze co...
@mariynka vela ludi este veri v ten "mytus", ze mlieko je zdrave... 😀 😀 😀 my mlieko nepijeme roky, aj moja 3 rocna dcera nepije kravske mlieko, neje ziadne jogurty ( obcas 1 za 2 mesiace, aj to ovci) ani maslo nekupujem, proste nic. a este ani raz za 3 roky nemala ani poriadne nachladnutie, chripku, sople, kasel, proste nic!!!!! precitaj si na tejto stranke clanok MLIECNE LAPALIE, trochu dole nizsie a neuveris co budes prave citat... 😉
a zabudla som stranku okopirovat... 😠
http://www.notabene.sk/swift_data/source/casopi...
mliecne lapalie sa to vola, dolu nizsie je ten clanok...
ahojte, ja som nastudovala vela knih o makrobiotike.. 😉 viem toho vela, ked ma nieco napadne, este vam napisem 😉
poznate napr. seitan?alebo tempeh? su to fermentovane vyrobky zo soje a obsahuju vela dolezitych enzymov, mineralov.. ja som sa na ne uz zvykla.. 😉 😝
a co umeboshi slivky? dolezite na imunitu, pri zaludocnych problemoch.... 😉 🙂
a miso pouzivate?plne enzymov 😉 🙂 namiesto korenia a soli..
a riasy? namiesto soli, plne mineralov.. 😉 🙂
a recpety odkial cerpate? ja som si kupila Jonasovu kucharku, mam nastudovanu aj jeho Krizovku zivota, je to super navod ako na to.. vsetko tam super popisuje 😉 🙂
presne vsetko pre zaciatocnikov 😉
a ma tam aj jedalnicek na tyzden 😉
teraz som si objednala vegetariansku kucharku, aj ked rybky ja papam 😉 😝
kuzu poznate?pouzivam namiesto skrobu.. 😉 🙂 a je ucinny aj pri teplotach 😉 🙂
nieco na mna lezie, zvysila som vit.C a dala si umeboshi slivku, ak to nezaberie, poputujem k lekarovi 😒 aj ked ATB su u mna az poslednou volbou.. 😒 😒
minuly rok som ficala na probiotikach a nebola som vobec chora! ale teraz ich uz neuzivam, predsa, je to druh lieku.. 😒 😒 a obsahuje vela chemie 😒 😒
kamoska mi pri chorobe odporucila guaranu 😉 zevraj pomaha organizmu pri boji s chorobou.. 😉 🙂
ja som s MMB zacala cielene 😉 chcem sa zbavit cysty na vajecniku 😒 😉 zatial ma len 4cm / a to ju mam uz vyse roka 😒 / ale operovat sa nemienim dat..
robim si sedacie kupele v daikone /biela cinska redkovka-teda listy z nej/, robim si vyplachy z caju kukicha/pomocou irigatoru 😅 😉 / a predty si robim zazvorove obklady..
mam to na 3etapy a verim, ze ked pojdem v marci na kontrolu, tak bud bude mensia-aspon,alebo ta vobec nebude..dufam.. 😅 😅 😉
teraz sa mi prejavila choroba a mozu za to vianocne kolaciky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! preto je teraz tolko chorob a chripkova epidemia, lebo sme cez Vianoce prijimali veeeelkeeeee mnozstva cukru /mlieka,....../ 😒 😒 😒
a viete o tom, ze aj ovocne caje prekysluju organizmus????? 😉 🙂
@mariynka moja teta je doktorka a ona mi poradila ze na cystu je super masaz chodidla od spodu, zevraj si treba masirovat chodidlo pravidelne a mala by prasknut a zmiznut sama.
ozaj a co kesu oriesky? mozu sa papat?
inak z toho co si tu menovala napr.seitan a tempeh - ved to som v zivote nepocula..
ja som vcera kupila chufa mandle, neviem ci to poznate... tie mi teda zachutili!!!!! su troska sladsie ako normalne mandle... a su aj poriadne drahe... 😠
jediny co myslim, ze sa moze pit je zeleni a pu erh tusim... ale nie som si ista. iba sa mi mari....
ja mam par kuchariek ale vymyslam väcsinou ked sa mi nechce varit...
urcite aj rooibos je ok. a z orechov su zasadite myslim len mandle. ale ono podla mna nejde o to, konzumovat teraz len cistu zasadu, cielom je, aby tieto prevladali nad kyselinotvornymi. a potom je este otazne, ci aj potraviny primarne zasadotvorne, takymi zostanu aj po tepelnom spracovani 😉 ., prip. zohrievanim atd.
podla mna treba vsadit na istotu a to, konzumovat primerany dostatok CERSTVEJ SUROVEJ zeleniny a ovocia (aspon 55-60%) a ostatne uz nejak pokryt podla moznosti rozumnou stravou...
@misinn pohlavne organy maju bod aj na ruke 😉 na lavej ruke, medzi prostrednikom a prstenikom 😉 sem tam si to masirujem 😉 /tu blanku 😉 /
kesu sa nemaju jest.. 😒 ma sa konzumovat vela potravin, ktore pochadzaju od nas, z nasho casoveho pasma 😉 🙂
napr. ani tropicke ovocie sa nema.. ochladzuje organizmus.. 😒 😒 😒 /a mam to vyskusane, dlhsie som ho nepapala a pred vianocami prisiel mangel s cerstvym odstavenym pomarancovym dzusom.. po nejakej hodinke som dostala strasnu triasku.... 🙄 /
tropicke ovocie rastie tam, kde sa ludia v tropickych teplotach chcu ochladit..
a my ho jeme aj v zime.. z e v r a j proti chripke.. 😒 😒 ale tym, ze si ochladime organizmus, tym sa v nom viac rozmnozia virusy 😒 😒
ma link na super stranku! http://prirodnivyziva.cz/rizika_dnesnich_potrav... oplati sa prezriet si ju 😉 vela si toho vdaka nej uvedomite.. 😉 🙂
a recpety su napr. aj tu: http://makrobiotika.aspone.cz/recepty/Hledani.a...
a k tym cajom, napr. aj zeleny je liecivy.. nemal by sa pit kazdy den.. 😒 😒
najvhodnejsie su kukicha, bancha, obilninove kavy 😉
ja som dnes mala na obed polievku z bielej redkovky 😝 uz ste to niekedy jedli? 😅 ja 1x a bola vyborna 😉 😝
a druhe-udeny tempeh na brokolici s jacmennymi krupami 😝 😝
obilniny su pre nas organizmus najdolezitejsie, mali by sme ich jest az 50% z nasej stravy denne!
druha najdolezitejsia je cerstva zelenina-varena,dusena.
potom strukoviny, ktore nam nahradzaju bielkoviny.
a obmedzili ste aj chlieb? biela muka tiez nie je bohvieco.. ja som ho nahradila knekenbrotmi 😉 😝
a, makrobiotika neodporuca ani zemiaky 😒 😒 zevraj obsahuju jed, ktory sposobuje osteoporozu 😒 😒 /usadzuje sa v kostiach 🙄 /, ani rajciny.. -ale to neviem preco 😕 😒
a pan, co nam chodi prednasat o zdravej vyzive, nam povedal, ze tvrdy syr sposobuje zenske pohlavne problemy, lebo sa usadzuje zenam - v zenskych pohlavnych organoch a chlapom-v prostate 😒 😒 😒
no a biely cukor oslabuje čchi/silu?!/ v ladvinach 😒 😒 😒
preto cinania pred planovanim babatka 2roky sa zdravo stravuju.../aj chlap, aj zena/ 😉 🙂 aby dali svojmu dietatu co naj. energiu z ladvin 😉
lebo zevraj energia z ladvin matky a otca je zaklad dlhovekosti/kratkovekosti dietata 😒 😉
nieco ku kyselinotvornym a zasadotvornym potravinam: http://prirodnivyziva.cz/kyseliny_a_zasady.htm 😉 🙂 🙂
..a viete o tom, ze kravske mlieko obsahuje zlozku kazein, ktory je dolezity pre teliatka, aby za kratky cas rychlo pribrali??? 😒 😒 😒 😒 😒 ludske telo ho nevie stravit.. a tak ho uklada.. 🙄
tiez odporucam kuk sem: http://regeneracnecentrum.sk/clanky/category/cl...
a sem!!!!: http://astro-tabu.sk/vitalita_47.html ,

@misinn prave som ti to poslala. 😉