icon

Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti

bambi2
1. jan 2011

Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??

cherry1981
26. mar 2011

Ahoj chcela by som sa konkretne opytat na potraviny, ako je soja, jogurt, ryza, zemiaky, lebo vsade citam nieco ine dokonca aj o rajcinach som citala rozdielne nazory co ma dost 😕 ale nevadi tie jest budeme 😀 . Takze ak bym i vedel dat niekto odpoved na tieto 4 druhy potravin ake su ci zasadite alebo kysle budem rada.

lenkagiec
8. máj 2011

Ahojte kočky, chcela by som sa opýtať či ešte niekto stále odkysluje svoje telo velmi ma zaujala táto téma ale nejako to tu mrzne!!! Je tu niekto??? Kto by s tým chcel začať???

bambi2
autor
17. máj 2011

@lenkagiec ja odkyslujem este stale... a zostanem na tej strave, citim sa lepsie ako predtym... a 10 kg mam uz dole 😵
nejako to tu mrzne ale obcas tu urcite vsetci nakukavaju... 😉

lenkagiec
17. máj 2011

@bambi2 A to si schudla za aký čas tých 10 kg??? Ved to sú úžasné výsledky!!!!

lenkagiec
17. máj 2011

inak teraz detoxikujem s Mačingovou a celkom sa mi darí cítim sa lepšie a aj váha išla dolu. Ale táto vyša diskusia ma zaujala ešte viac. Už som pozerala aj nekakú dostupnú literatúru na slovensku ale nič moc som nenašla. Po dvoch detoch mám kilov viac než dosť ale chcela by som predovšetkým schudnut kvoli zdraviu!!!
Teraz ešte zdravá som ale roky pribúdajú a moji rodičia majú diabetes aj výsoký krvný tlak a ked občas vidím kolko liekov užívaju je mi z toho zle. Takže musím zo sebou niečo robiť . Dúfam že to tu celkom nezamrznez

bambi2
autor
17. máj 2011

@lenkagiec za 4 a pol mesiaca... ak chces poslem ti kurta tepperweina a na nete je toho vela. ale vsade sa pise nieco ine, takze si treba vybrat to co pasuje tebe 😉

lenkagiec
18. máj 2011

@bambi2 budem Ti velmi vdačká ked mi to pošleš, musím toho ešte vela preštudovať...

bambi2
autor
18. máj 2011

@lenkagiec posli mi prosim do ip tvoj mail...

momka
18. máj 2011

@bambi2 10 kg parádička, gratulujem. 🙂 😉
Som nesmierne rada, že sa to tu znova oživilo. 🙂
Tak ja odkedy som sa neozvala som mala žalúdočné problémy, zápal žalúdka a helikobaktera. Takže s odkysľovaním ako takým som prestala, teda presnejšie pijem viac mliečnych výrobkov, teda najmä kefír a acidko kvôli užívaniu antibiotík, v diete som mala predpísané biele pečivo... 😖 . Ale som užívala 2 mesiace zelenú pšenicu a teraz pijem aloe vera. Musím viackrát denne jesť v malých porciách, ale myslím, že teraz už nabehnem na väčšie množstvo zelenínových jedál. No neprestala som piť kávu a čokoládu s obsahom huby ganoderma, tá je tiež dobrá na odkyslenie.
No a pozitívnym výsledkom odkysľovania je, že mi veľmi pomohol na bolestivý menzes. Posledné 2 roky som deň pred trpela bolesťami hlavy, keď mi došli, tak bolesťami brucha. Každú MS som zhltla min. 3 tabletky proti bolesti. Od januára, ako som začala odkyslovať organizmus sa to postupne zlepšilo, prvý mesiac ma bolela hlava už len trošičku, vydržala som bez tabletky, ale ma bolelo brucho, 2. mesiac už len brucho a teraz 2 mesiace po sebe som mala absolútne bezbolestnú MS. 😉

bambi2
autor
18. máj 2011

@momka no pekne, ked tak, tak vsetko naraz ako to byva, ze??!!! 😖 ale super, aspon ta bezbolestna ms... 🙂 ja este stale odkyslujem, myslim, ze uz neprejdem na normalnu stravu... uz som si zvykla... a nic mi nechyba, spokojna som... 🙂

momka
18. máj 2011

@bambi2 Máš skvelú výdrž, klobúk dole. 😉 My to doma dodržiavame tak na 30 %. Mojím najväčším problémom, kde mi to zlyháva, že neviem vymyslieť, čo jesť, dochádza mi fantázia, jedlá sa opakujú a potom navarím aj jedlá, ktoré s odkyslovaním nemajú nič spoločné. 😒

jalao
19. máj 2011

@momka s tou bolestou mas presne pravdu, ja ked som minuly rok odkyslovala a hltala aj chlorelu😀 , tak som sa tejto neprijemnosti po dlhych rokoch zbavila - aj bolesti brucha, ale hlavne hlavy! A hoci som prisla o 3kg z vahy a potom za dalsi rok zial plus 5 ☹ , ale to bola moja vina, tak bolesti nemavam, takze uz len pre toto mi to stalo za to...Teraz o odkysleni vazne uvazujem, ale na to sa musim tak nejak "nastavit" 🙂 🙂
@bambi2 no sanka dolu, sefe 😎 😎

bambi2
autor
19. máj 2011

@jalao 🙂 dakujem, mam teraz 59,4 kg pomaly to ide zasa dolu... este 3 kg a budem spokojna... 😵

gabii83
16. júl 2011

@bambi2 knorr ma zeleninovy bujon bez kvasnic ale je tam glutaman bud jedno alebo druhe tam zial vzdy je. 🙄

gabii83
16. júl 2011

@tinesa ak pijes aloe vera hoco tak sa ti skor upravi ph? odporuca sa mam dat aj dcerke? vies mi poradit? dakujem

gabii83
16. júl 2011

@momka ale ani syry nie su dobre ze vraj ani ryby ci ako to je?

gabii83
16. júl 2011

ahojte tak mam dneska taky den ze studujem co a ako a citam ako mi dcera dovoli, spravila som jej tekvicu - domacu a zemiaky z obchodu v rure s cesnakom a trosku smotany ale sladkej na varenie. viem nie je to 100% zasadite ale aj tak to nechce to detom ako robit aby to spapali?
je mi jej luto.. ☹
dajte nejake recepty dieta friendly ....please
ak mate
nam dr povedal-boli sme na biorezonancii ze ak zje 100 g kyslych tak mam jej dat 200 zasaditych....
asi sa idem riadit s tym podstatne menej kylych ale predsa len daco a viac zasaditych suroveho -ovocie zelenina, chuda ju trapim uz 2 den aj s mrkvou idem este nakupit aj dnes hadam sa jej to upravi bolieva jej brucho a ma problem so stolicou a v zime bola casto chora hlavne horne dychacie cesty a sople zatekajuce na priedusky a potom zakazdym sme skoncili na ATB darmo homeopatika, homeopaticka dr, bunkjova imunita - gulicky kvapky do nosa do ust do vsetkych otvorov nezabralo nic - lepsilo sa jej stav ale nestacilo to - vsetko na prirodnej baze a homeopaticke uz nam to stal kopec púenazi ale pre nu vsetko len nech toto nejak zvladnut a bude dobre, tak by som to chcela ale protestuje moja mala laska dakujem za rady

gabii83
16. júl 2011

a co sladká kukurica co srtoji teraz momentalne40-60 centov to mozem dcerke dat

chodite sem este baby ☹ ☹

momka
16. júl 2011

@gabii83 napadlo ma, že možno by ti pomohli recepty od Mačingovej. Jej detoxikačný 28-dňový program je plný super zeleninových receptov zameraných na zásadité stravovanie, možno by malej z toho zopár jedál chutilo. Nám doma chutilo skoro všetko. Kniha sa dá stiahnuť aj z internetu.

gabii83
16. júl 2011

@momka dakujem pekne si zlatá idem si to stiahnut. pekny vikend 😵 😵 😵

lilinka77
22. júl 2011

@pici Ahoj, prosim Ta mohla by si mi tu knihu o odkysleni poslat na email - linda.h@centrum.sk ? Dakujem pekne 🙂

nika.r
22. júl 2011

Ahojte 🙂

Nikde som to nenašla, neviete, či kávovinové zmesi (Melta, Inka a pod.) prekysľujú? Vďaka.

certica
22. júl 2011

@nika.r no vzhladom k tomu, ze zakladom je obilie - raz, jacmen atd., tak som presvedcena, ze prekysluju, kedze sa nejedna o zasadotvorne plodiny

certica
22. júl 2011

@nika.r aj ked teda raz mam pocit, ze je zasadita

nika.r
27. júl 2011

@certica ďakujem

kaara1980
27. aug 2011

ahojte,dnes som sa dosť začítala do témy odkyslovania ,ale na nete je toho strašne veľa,Chcem si kúpiť dáku knihu.Odkiaľ čerpáte vy informácie?ďakujem 😉

pici
29. aug 2011

@kaara1980 daj mejla poslem ti knihu co mi tu poradili baby...

kaara1980
30. aug 2011

@pici ďakujem 😉 Ako dlho si vydržala odkyslovať?Pocítila si to na sebe?ďakujem

pici
30. aug 2011

@kaara1980 no ja som velky lajdak... v podstate odkyslujem, vela potravin mam bezne zabehnutych v jedalnicku.. ale na odkyslenie treba takisto odhodlanie a to ja nemam, potom zerem piate cez deviate, hlavne sladke a zakazane vceci :D

kaara1980
30. aug 2011

@pici a jaj,toho sa bojím aj ja,neviem si predstaviť žiť bez sladkého.No uvidím 😉