Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti
Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??
ahojte
mozem sa k vam pridat, ja som zacala nedavno chodit k nutricnej poradkyni kvoli prekyslenemu organizmu uz som precitala aj nejake knihy, tak jedna rada pre vas, prve co z jedanicka musite vyradit je kava, ta najviac prekysluje organizmus, ja ju uz nepijem a ani mi nechyba 😉
na ranajky mi poradila, prave som to dopila 😀 , kokosove mlieko mala lyzicka, kusok ovocia a voda rozmixovat
a etse najhlavnejsie, nesolit s klasickou solou , ale himalajskou, ja ju kupujem v zdravej vyzive, urcite v kazdom meste je taky obchod a tam ju urcite najdete
a na rychlejsie odkyslenie organizmu kazdy vecer si dat do lavora teplu vodu, pol teglika sody bicarbony a mocit si nohy 🙂, alebo sodu bic. pridat do kupela
a merat si PH len rano nalacno, nie pocas dna , len rano nalacno ukaze skutocne ph organizmu 😉
som sa nejak rozpysala 🙂
http://www.tepperwein.sk/clanky/zaklady-odkysle...
tu je dobry clanok
takze taketo vysledky
ph 6
bielkoviny 0,30/30
glukoza negativne
ketony negariv
urobilinogen 17/1
krv neg
hemoglobin neg
rozumiete tomu niekto blizsie? nie vsetko mi je jeasne
@pici je prirodne sladidlo a ma o 90% menej kalorii ako normalny cukor. takze je ovela zdravsia, na chut si vsak treba zvyknut. neviem ako na Sk teraz, volakedy bola v celej EU zakazana, vsetko co je zdrave chcu pomaly zakazat 😠 😠 😠
ale uz by nemal byt problem zohnat ju v nejakom bio obchode..
http://varecha.pravda.sk/magazin/sladit-da-zdra...
je vela sladidiel, doma mam aj ryzovy sirup
http://www.biosen.sk/sirup-ryzovy-bio-302.html
javorovym sa da tiez sladit aj s agagovym sirupom, tieto 2 musim este kupit... len neviem ci su zasadite..
tu je viac o stevii
http://www.steviashop.cz/steviashop/eshop/2-1-P...
@bambi2
kaloricky ale zdravsi ako klasicky cukor... ja som taka hladna isla spat ze by som aj tapety obzrala keby sa dalo :D ale rano som sa zobudila normalna... dufam ze mi to vydrzi, urcite to telo potrebuje... som rada ze som na tuto temu narazila... ph mocu som mala 6 cize stale kysle... co?
@pici kávu nemusíš vylúčiť, ja som spomínala, že pijem zdravú kávu, ktorá je zásaditá, kuk napr. sem:
http://gano-online.com/sk/
Je to ganoderma káva s prídavkom huby reishi /ganoderma lucidum/
ahojte žienky, tak táto téma mi tu pred časom chýbala, občas kuknem do delenej stravy, resp. do témy 90dňoviek, ale na to ja nemám disciplínu a hlboko tie dievčatá obdivujem...O kyslosti a zásaditosti som sa dopočula cca pred 2 rokmi, mala som aj niekoľkomesačnú výdrž, ale postupne som sa dostala na bežnú formu varenia a už len sem-tam si dám záležať a v duchu si pripomínam, že joooj, zase sa kyslím a kyslím... 😎 😎 😎
Čo sa týka kávy, pila som špaldovú, pečivo len také, čo som si doma upiekla - ražný alebo špaldový chlebík a jedla som pravidelne aj chlorellu. Prajem vám veľa zdaru a výdrže a pííííšte!! 😉 😉 😉
Tu som našla nejaké recepty k našej téme:
http://www.zazracneph.sk/recepty.php
dievčatá výborný na odkslenie je i mladý jačmen ja som mala a ten stal 26 e. velmi dobre sa po nom clovek citi,
a pozor i na kavu s kolacom to tiez prekysli....
a vraj je dobre si robit aj kupele (neviem ako sa to vola presne po sk, tusim mineralna sol by to mohla byt ) u nas su to Basensälze... dostat to v lekarnach alebo v drogeriach... objednam to a uvidime.
da sa urobit aj peeling, tuto Basensalz zamiesat so sezamovym olejom a medom.
musim to vyskusat ale skusim to s olivovym olejom... 🙂
Najdostupnejšie zásadité a neutrálne potraviny:
* ananás, artičoky,
* baklažán, bambusové výhonky, banány, brokolica, broskyne (čerstvé), bylinkový čaj,
* camembert (30 % tuku v sušine), cesnak, cibuľa, citróny, cmar, cukina, cukrová kukurica, cvikla,
# čaj, čerešne, černice, čučoriedky,
# diétna soľ, diétny margarín, diétny olej, dule,
# endívia, fazuľka (zelená), fenikel,
# grepová šťava, hľuzovky, hovädzie plátky, hrášok (zelený), hrušky, husacie prsia,
# chlieb (celozrnný - pšeničný alebo ražný, čierny ražný a grahamový),
# jablká, jablkové pyré, jablkový koláč (z kysnutého cesta), jahody, jogurt,
# kaleráb, kapusta (biela, červená i kyslá), karfiol, kel kučeravý, kondenzované mlieko, kôpor, krupica, kukurica, kuracina pečená i varená, kvasnice, kyslá smotana, kyslé mlieko, koreňová polievková zelenina,
# ľadový šalát, ľanové semeno,
# maliny, margarín (stužený pokrmový tuk), marhule, minerálka (bez oxidu uhličitého), mirabelky, mlieko (1,5 a 3,5 % tuku), morčacie mäso,
# nektarinky,
# odtučnené mlieko, orechy,
# pomaranč, pomarančová šťava, petržlen, plátkový syr, platesa, pór,
# rakytníková šťava, rajčiaky, rajčiaková šťava, ražná múka (typ 997), reďkovka, rezance, ríbezle, ružičkový kel, ryža (natur),
# slnečnicový olej, sójové klíčky, srnčie stehno,
# šípky, špargľa, špenát, špenát so smotanou, šťava z kyslej kapusty,
# treska škvrnitá, tvaroh (netučný),
# uhorky (octové nakladané),
# vodový melón,
# zelený čaj, zeler, zemiaková polievka, zemiakové knedle, zemiaky.
Najfrekventovanejšie potraviny s prebytkom kyseliny:
* ančovičky, arašidy, avokádo,
* bažant, biele víno, bôčik, bravčové kolienko, bravčové kotlety (rebierka), broskyne (zavárané),
# cukor, cukríky, čerešňovica, čierny čaj, čokoláda,
# divina, ementál (45 % tukov v sušine),
# fašírka, filé zo zubáča, frikadely, gorgonzola,
# halibut, hovädzí jazyk, husacina, husacia pečeň,
# jahňacina, jazyk,
# kandizované ovocie, kapor, karí, bravčové pečené, kečup, klobása, kokosový tuk, kokosový orech, koňak, krokety (vyprážané), krvavnička, kuriatka (huby),
# langusta, losos,
# maggi korenie, majonéza, makrela, malinovka, marcipán, maslové keksy, mäso, masť, mastné mäso (najmä bravčové), medovník, moriak, morský losos, morský rak, mušle,
# nugát, obličky, ostriež, ovocné víno,
# párky, parmská šunka, pečeň, pečená klobása, pečená hovädzina, pečeňové knedličky, pečeňová paštéta, pečená ryba, pivo (svetlé i čierne), poľovnícka saláma, pomfritky, praclík, pstruh,
# račie mäso, remuláda, rostbíf, rampstek, rybacie tyčinky,
# salámy, sardely, sardinky, sekt, slanina, sleď, soľ, surová šunka, syry (tučnejšie: údené, topené, plesňové),
# šošovica, šťuka, šunková nátierka,
# tučné plesňové syry (topené), turecký med, treska, tresčia pečeň, trstinový cukor, tuniak, tvarohový koláč (linecký),
# úhor,
# vajcový likér, vína (najmä dezertné),
# whisky,
# zajac, zákusky, zavináč, zemiakové lupienky.
1. Zásaditý kúpeľ – 100 g jedlej sódy pridajte do vody teplej 27 °C a „máčajte sa“ 30 až 40 minút. Každých desať minút si dôkladne vyšúchajte telo froté rukavicou alebo kefou z prírodných vláken. Zásaditý kúpeľ si môžete robiť aj trikrát týždenne, najlepšie tesne pred spaním.
2. Brezový čaj – 2 ČL brezových listov zalejte štvrťlitrom vriacej vody, nechajte 10 minút lúhovať a preceďte. Denne by ste mali zvládnuť 5 šálok.
3. Odkysľujúci vývar – nakrájajte na malé kúsky po 300 g póru a fenikla, po 500 g mrkvy a zeleru, 2 ks petržlenu, 2 cibule a 1 strúčik cesnaku, vhoďte do 2 l studenej vody a priveďte do varu. Potom zmiernite plameň, pridajte
1 zväzok petržlenovej vňate, 1 ČL listov ligurčeka a nechajte polhodinu variť. Vývar preceďte cez jemné sitko (zeleninu prepasírujte), osoľte, ochuťte čiernym korením, nechajte vychladnúť a pite kedykoľvek počas dňa.
Problémy z prekyslenia ● alergie ● apatia ● bolesti hlavy ● celulitída ● obezita ● črevné ťažkosti ● cukrovka ● dna ● dvanástnikový vred ● oslabená imunita ● reuma ● kôrnatenie tepien ● ekzémy ● vyrážky ● vypadávanie vlasov ● obličkové kamene ● bolesti nervov ● osteoporóza ● potenie ● telesný pach ● astma ● psychické poruchy ● nespavosť ● búšenie srdca ● únava ● zápcha ● zubné kazy ● pálenie záhy ● žlčové kamene ●
zistila som dnes, ze by sa nemalo sladit ani medom ani ryzovym sirupom... ☹

@bambi2
no moj manzel tu nieco ladoval ale ja som to vydrzala. ked si velmi hladna treba si spravit cajik alebo vypit pohar vody.. do rana aj umrem neboj sa.. ale nejako treba zacat