Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti
Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??
babule ja vas vecer docitam, bola som na nakupoch so svokrovcami a trosku som unavena t celodenneho vyletiku
pozitivne prekvapenie dnes rano na vahe!!! 🙂 67,5 kg... 🙂 chcem ale aspon na 55 dotiahnut... 😉
@bambi2 gratulácia k váhe. Včera som ešte pozerala večer, čo všetko by malo byť zásadité a podľa info z netu aj voda s citrónovou šťavou a jalčný ocot. Bambi súhlas? 🙂
Ja rozmýšľam nad objednaním tooh čaju Royal Plus alebo nad užívaním spiruliny. Ešte sa rozhodujem. Niekto tu spomínal aj chlorellu.
@momka dakujem 🙂
ja som brala chlorellu aj s koriandrovymi kvapkami. tiez na precistenie organizmu, hlavne koli vyplavu tazkych kovov z tela ako amalgan, ktory som nastastie pred cca. 11 rokmy vymenila za biele plomby. neviem ci si videla video http://www.auria.sk/blog/nie-sme-chori-sme-trav... pozri si to ak budes mat cas, je to zaujimave... 😉
@bambi2 To video si pozriem. Ja už v ústach amalgán nemám, mám totiž mostík a zvyšné zuby sú O.K. Preto rozmýšľam nad tou Spirulinou, lebo tú mám aj po ruke, nemusím ju objednávať. Ja som totiž účtovníčka-živnostníčka a jednou z firiem, ktorej účtujem je aj firma, ktorá predáva okrem iného aj Spirulinu. Aj tú kávu s ganodermou kupujem odtiaľ. 😉
moj dnesny obed: zelerovo- jablkovy salat s kyslou smotanou... 😝
a chuti fantasticky!!! teda aspon mne 😉
ak niekto chce vyskusat:
😝
- polku zeleru nastruhat
- 1jablko nastruhat
zaliat kyslou smotanou, ochutit citronovou stavou, ciernym korenim a strucikom cesnaku
peciem k nemu este zemiaky 🙂
zeler je moja smrt :D to jedine ze jeho konzumaciou by som niekomu zivot zachranila... inak to do huby nedam...
to je zabavicka so mnou co? fajnovu mam papulu :D
@bambi2 ja si akože tú kombináciu neviem predstaviť, hlavne nie na obed, ale pri 90-dňovej diéte som si už na všeličo zvykla, tak to asi normálne niekedy vyskúšam. 😎
Ja som mala kyslý obed, pangasius na pare so zeleninou. Ja ešte nejako extra neodkysľujem skôr zbieram skúsenosti, ako na to prejsť, páčilo sa mi na jednom fóre, kde chlapík písal, že on najprv, raňajky vymenil za ovocie, potom desiatu, neskôr večeru za zeleninu, ale obed máva normálny a tak pomaly prešiel na zdravé stravovanie.
@bambi2 chcem sa spýtať, to si použila úplne klasický zeler, aký sa dáva do polievok? Lebo podobný šalát som pár krát jedla, ale švagrová do neho dáva akýsi špeciálny zelerik zavarený, nejaký mladý...pridáva sa tam aj nastrúhané jablčko a chren a je to fakt mňamka.
@pici takýto zelerik by ti isto chutil 🙂
Pravdou ale je, že všetky zavaraniny tiež prekysľujú, dokonca aj klasické sáčkové čaje, najlepšie je zaliať si bylinky, alebo tú citronádu - mňam 😉 😉
zalozila som na fb skupinu, kedze sa naslo par ludi, ktorych tato tema zaujima a nechodia na mk...
budem tam tiez pridavat recepty...
pod "Omladzujucim odkyslenim" sa mozte pridat... nieco som tam odkopirovala odtialto... ale budem aj nove veci pridavat... 🙂
takze, na zajtra som nasla jednu polievku... rano hodim recept... 🙂 tu mi bude hadam aj krpata... 😉 musim este napisat zoznam co treba kupit...
dnes rano na vahe: 67kg!!!!!!!!!!!!!!!!!supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!!!!!! ide to ako v zime na saniach 😀 za 5 dni 2 kg.... a k tomu ploche brucho 🙂
@bambi2 tak to mas vyborny vysledok, este nam musis ale presnejsie napisat, co vlastne teraz jes...vahovo sme na tom presne rovnako, takze ja ti gratulujem ku minus 2 😉 😉 Mne sa vcera opat nezadarilo, boli sme na navsteve a tam boli skvele pochutky, sice nie velmi nezdrave, ale bolo uz aj dost hodin a my sme s MM s chutou chrumkali 😎 😎
@jalao dakujem 🙂
dnes som zjedla na ranajky 4 tie svedske chleby suche, na to som dala kyslu smotanu a rajciny.. a polku jablka k tomu. to je vsetko. nie som hladna, zaludok je plny..
dnes budem robit zeleninovu polievku, nastruham mrkvu, kalerab, zeler, cibulu a por, uvarim do mäkka v bujone. ochutim ciernym korenim. a chcem este urobit rajcinovy salat s cibulou, zalejem olivovym olejom, citr. stavou... medzitym na olovrant kusok camembertu alebo zeleniny s kyslou smotanou a vecer este neviem co... 🙂

@bambi2 Tak ja som práve dojedla pohánkovú kašu s medom. 😒 Moc ma ten med nepotešil.
No čo je lepšie, snažila som sa nájsť na internete, či je pohánka kyslá alebo zásaditá, v jednej tabuľke som ju našla ako kyslú v inom texte zas bolo o nej písané, že "ako silno zásaditá potravina odvádza pohánka z tela kyseliny a tým napomáha acidobázickej rovnováhe". Tak som z toho veľmi "múdra". 😠