Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti
Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??
musi byt ale instantny bujon bez kvasnic, ten nemam tak iba vo vode uvarim zeleninu... zemiaky a urobim kyslu smotanu k tomu este. a chcem vyskusat este cipsy urobit... dam potom vediet ako... 😉
@pici ja som robila iba zeleninovu dnes... mala nechcela, teraz zedla asi 5 uhoriek zavaranych, spon to... 🙂
este neviem co budem vecer ale iste nejaky salat alebo co...
a ozaj, manzo ma zajtra 40, povedal, ze nemam nic kupovat, ziadny darcek. tak aspon malickost som mu kupila.. basensalz- neviem ako sa to vola po sk, tu sol do kupela na odkyslenie aj s nejakymi kamenmi ci co to je... a k tomu dostane tu sisalovu rukavicu. malickosti ale potesia ho urcite 😎
vcera mi hovori, ze ma nejaku divnu pokozku. on miluje kupele, zobere casopis a je tam aj hodinu. tak som zvedava co na to povie. a potom to vyskusam aj ja... takze darcek pre obidvoch... 😎
zajtra na ranajky urobim banan s jablkom pokrajam, zamiesam s kyslou smotanou a ochutim trosku javorovym sirupom... mnammm 🙂
@pici ved to si mala pochutku, čo chceš - slepačiu..Ale takú cez týžden nerobievam. MM spravil su sosovicu, kým som došla z roboty, takže majú aj na zajtra. Ja cestujem celý deň, takže zrejme moc zdravej stravy opať neužijem...nuž, aspoň si večer prečítam, ako ste to zdravo spravili vy 🙂 🙂 A budem vám závidieť. 😝 😝
@bambi2 tak MM tiež so mnou zdieľal odkyslovanie minulý rok a bol dokonca disciplinovanejší, než ja a tiež si robievame ten palinový čaj, to je fakt morda 😀 😀 Inak...tvoj je vlastne môj rovesník....aj mne sa už za 2 mesiace blíži foooorty 😖
dnes som mala na vahe 68,8 kg... 😵 😵 😵 merala som si aj ph v moci dnes 6,25... ☹ myslim, ze az po mesiaci sa dostavi vysledok ph, zatial idu iba kila dolu, potrebuje to cas asi....
manzo mal velku radost z darceka 😵 povedal, ze to dnes aj vyskusa... budem to davat aj malej do kupela. neuskodi jej to, je to aj pre deti. a ja vyskusam hadam zajtra ak mi to vyjde... 🙂
zle som to napisala 66,8 nie 68,8... 🙂
My sme mali včera bazalkové celozrnné cestoviny s cukinovo- paradajkovou omáčkou. Robila som to pvrýkrát a bolo to mňamky, mňamky. Tento obed určite nebol príkladom zásaditého stravovania, lebo ako usudzujem, tak zásaditá je najmä surová zelenina a ako na nete študírujem, neviem či vôbec existuje recept na varené jedlo, ktoré bude zásadité. 😒 Inak sa mi ľúbilo, že ako som sa pýtala mojich synátorov, či budú jesť tie cestovny, ale nechceli, spravila som im zvlášť sladký obed a potom vyjedali z našich tanierov, lebo to im viac chutilo 🙂 Doma už toľko roprávam o kyslosti resp. zásaditosti jednotlivcýh druhov potravín, že môj 14-ročný syn sa zakaždým spýta, keď ide niečo jesť, či je to kyslé alebo zásadité. 😀 I keď moc k zdravému stravovaniu neinklinuje, ale aspoň nadobúda nejaké vedomosti a zaujíma sa o to a dnes ráno si dokonca miesto salámy k maslovému chlebu pýtal šalátovú uhorku, keď videl, že aj ja ju konzumujem. 🙂
dnes robim lasagne na veceru, pridu svokrovci... svokra ako ju poznam, ta mi to ofrfle 😠 , ona nema rada taliansku kuchynu vobec, take, ze spagety ona ani nevari... a nikdy nepochvali!!!! 🙂 ona iba hranolky a hamburgery, to je naj...
ked sme boli v Prahe, tak nebola schopna ist do nejakej ceskej restiky a dat si nejake ceske jedlo. kazdy den to iste, hranolky a hamburgery...
a ja si urobim zeleninu 😵 na sezamovom oleji posypem to opecenymi piniami... 🙂 s kyslou smotanou, tu milujem!!!! 🙂
zelenina sa moze aj grilovat podla mna... knizky este neprisli, dufam, ze to tam bude rozpisane vsetko co sa moze a co nie...
@bambi2 So svokrami sú len vždy problémy. 😀 My ideme zas večer na návštevu, tak asi večeru nebudeme mať najzdravšiu. 😒 Recepty so Zeleninou na pare môžu byť, pred Vianocami sme kupovali parný hrniec Tefal s funckiou vitamin+ na varenie so zachovaním vitamínov. Ja som práve hľadala na nete recepty su surovou cviklou, zatiaľ som ju zvykla vždy variť a potom spraviť z nej sladkokyslý šalát, no keďže ocot okysľuje, tak hľadám recepty z cvikly na surovo, aj som nejaké našla napr. strúhaná cvikla so strúhaným zelerom, s citrón. šťavou, medom a olivovým olejom. 🙂
Ozaj knihy a Royal nedorazil? Lebo si neposmínala.
@bambi2 viem, že by sa medom nemalo sladiť v rámci odkyslenia, ale zas na druhej strane je zdravý.
Ozaj ten čaj, čítala som, že sa má piť 2 x denne 1 navŕšená čajová lyžička, aj to, že má zmes 400 g....... akú dobu trvá kúra, podľa tvojho odhadu, keď sa užíva podľa predpisu? Rozmýšľam, že ho objednám, ale či 2 krabice, hneď aj pre manžela, alebo len jednu a budeme ju mať na polovicu.. Preto sa pýtam. Díky.
baby neviete nahodou zohnat krticnik hluznaty? je to bylina, ktora na slovensku asi neni dostat... mozes ju len natrhat a dost pochybujem ze ja mestske dieta by som ju aj niekde nasla

na facebooku pod omladzujucim odkyslenim som hodila par takych jednoduchych receptov... neskor to prekopirujem sem... a dufam, ze ten royal plus uz dnes konecne pride!!!