icon

Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti

bambi2
1. jan 2011

Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??

bambi2
autor
7. jan 2011

na facebooku pod omladzujucim odkyslenim som hodila par takych jednoduchych receptov... neskor to prekopirujem sem... a dufam, ze ten royal plus uz dnes konecne pride!!!

bambi2
autor
7. jan 2011

musi byt ale instantny bujon bez kvasnic, ten nemam tak iba vo vode uvarim zeleninu... zemiaky a urobim kyslu smotanu k tomu este. a chcem vyskusat este cipsy urobit... dam potom vediet ako... 😉

jalao
7. jan 2011

@bambi2 som tu aj vyhladla pri tom citani 😎 😎 😎 Ja dnes planujem sosovicu, lebo je to lahke, rychle aj zdrave a naviac, dnes budem len zdialky menezovat, lebo sa nutne musim ucit 🙄 , tak vtedy mame jednoduche jedla, ktore zvladne aj moja rodina 😀 😀

pici
7. jan 2011

@jalao
ja som mala na obed slepaciu polievku... to asi neni moc prave orechove ale na nic ine som sa nezmohla

bambi2
autor
7. jan 2011

@pici ja som robila iba zeleninovu dnes... mala nechcela, teraz zedla asi 5 uhoriek zavaranych, spon to... 🙂
este neviem co budem vecer ale iste nejaky salat alebo co...
a ozaj, manzo ma zajtra 40, povedal, ze nemam nic kupovat, ziadny darcek. tak aspon malickost som mu kupila.. basensalz- neviem ako sa to vola po sk, tu sol do kupela na odkyslenie aj s nejakymi kamenmi ci co to je... a k tomu dostane tu sisalovu rukavicu. malickosti ale potesia ho urcite 😎
vcera mi hovori, ze ma nejaku divnu pokozku. on miluje kupele, zobere casopis a je tam aj hodinu. tak som zvedava co na to povie. a potom to vyskusam aj ja... takze darcek pre obidvoch... 😎

pici
7. jan 2011

@bambi2 ty si aka skvela manzelka... urcite sa potesi

bambi2
autor
7. jan 2011

@pici vdaka.. starostliva by som povedala... 😀

bambi2
autor
7. jan 2011

zajtra na ranajky urobim banan s jablkom pokrajam, zamiesam s kyslou smotanou a ochutim trosku javorovym sirupom... mnammm 🙂

jalao
7. jan 2011

@pici ved to si mala pochutku, čo chceš - slepačiu..Ale takú cez týžden nerobievam. MM spravil su sosovicu, kým som došla z roboty, takže majú aj na zajtra. Ja cestujem celý deň, takže zrejme moc zdravej stravy opať neužijem...nuž, aspoň si večer prečítam, ako ste to zdravo spravili vy 🙂 🙂 A budem vám závidieť. 😝 😝
@bambi2 tak MM tiež so mnou zdieľal odkyslovanie minulý rok a bol dokonca disciplinovanejší, než ja a tiež si robievame ten palinový čaj, to je fakt morda 😀 😀 Inak...tvoj je vlastne môj rovesník....aj mne sa už za 2 mesiace blíži foooorty 😖

bambi2
autor
7. jan 2011

@jalao no super.. moj na take veci neveri a nemohol by take veci jest ako jem ja... 😀
to je zachvilu... 😉

pici
7. jan 2011

@jalao no ja sa tomu zacnem od pondelka naplno venovat. manzel pojde na nakupy a budeme sa odkyslovat jak besny...

bambi2
autor
8. jan 2011

dnes som mala na vahe 68,8 kg... 😵 😵 😵 merala som si aj ph v moci dnes 6,25... ☹ myslim, ze az po mesiaci sa dostavi vysledok ph, zatial idu iba kila dolu, potrebuje to cas asi....
manzo mal velku radost z darceka 😵 povedal, ze to dnes aj vyskusa... budem to davat aj malej do kupela. neuskodi jej to, je to aj pre deti. a ja vyskusam hadam zajtra ak mi to vyjde... 🙂

bambi2
autor
8. jan 2011

zle som to napisala 66,8 nie 68,8... 🙂

momka
8. jan 2011

My sme mali včera bazalkové celozrnné cestoviny s cukinovo- paradajkovou omáčkou. Robila som to pvrýkrát a bolo to mňamky, mňamky. Tento obed určite nebol príkladom zásaditého stravovania, lebo ako usudzujem, tak zásaditá je najmä surová zelenina a ako na nete študírujem, neviem či vôbec existuje recept na varené jedlo, ktoré bude zásadité. 😒 Inak sa mi ľúbilo, že ako som sa pýtala mojich synátorov, či budú jesť tie cestovny, ale nechceli, spravila som im zvlášť sladký obed a potom vyjedali z našich tanierov, lebo to im viac chutilo 🙂 Doma už toľko roprávam o kyslosti resp. zásaditosti jednotlivcýh druhov potravín, že môj 14-ročný syn sa zakaždým spýta, keď ide niečo jesť, či je to kyslé alebo zásadité. 😀 I keď moc k zdravému stravovaniu neinklinuje, ale aspoň nadobúda nejaké vedomosti a zaujíma sa o to a dnes ráno si dokonca miesto salámy k maslovému chlebu pýtal šalátovú uhorku, keď videl, že aj ja ju konzumujem. 🙂

momka
8. jan 2011

@bambi2 Ja nie som na FB registrovaná, ale ako zisťujem, na to,aby som tú tvoju tému mphla sledovať, tak sa musím registrovať však? Bez toho to nejde?

bambi2
autor
8. jan 2011

dnes robim lasagne na veceru, pridu svokrovci... svokra ako ju poznam, ta mi to ofrfle 😠 , ona nema rada taliansku kuchynu vobec, take, ze spagety ona ani nevari... a nikdy nepochvali!!!! 🙂 ona iba hranolky a hamburgery, to je naj...
ked sme boli v Prahe, tak nebola schopna ist do nejakej ceskej restiky a dat si nejake ceske jedlo. kazdy den to iste, hranolky a hamburgery...
a ja si urobim zeleninu 😵 na sezamovom oleji posypem to opecenymi piniami... 🙂 s kyslou smotanou, tu milujem!!!! 🙂

bambi2
autor
8. jan 2011

@momka no super!!! 🙂 nasla som na nete inzeraty kde sa zelenina vari, teda ja to urobim na pare a potom iba kratko opecem na sesamovom oleji... to by nemalo byt take hrozne...
hej, musis sa prihlasit aby si mohla sledovat... ☹

bambi2
autor
8. jan 2011

zelenina sa moze aj grilovat podla mna... knizky este neprisli, dufam, ze to tam bude rozpisane vsetko co sa moze a co nie...

momka
8. jan 2011

@bambi2 So svokrami sú len vždy problémy. 😀 My ideme zas večer na návštevu, tak asi večeru nebudeme mať najzdravšiu. 😒 Recepty so Zeleninou na pare môžu byť, pred Vianocami sme kupovali parný hrniec Tefal s funckiou vitamin+ na varenie so zachovaním vitamínov. Ja som práve hľadala na nete recepty su surovou cviklou, zatiaľ som ju zvykla vždy variť a potom spraviť z nej sladkokyslý šalát, no keďže ocot okysľuje, tak hľadám recepty z cvikly na surovo, aj som nejaké našla napr. strúhaná cvikla so strúhaným zelerom, s citrón. šťavou, medom a olivovým olejom. 🙂

Ozaj knihy a Royal nedorazil? Lebo si neposmínala.

momka
8. jan 2011

@bambi2 Aha o knižkách si písala a čaj?

bambi2
autor
8. jan 2011

@momka da sa to pit, zaraba sa to ale s vlaznou az studenou vodou... a chuti to tak nejako neutralne...

bambi2
autor
8. jan 2011

@momka medom by si nemala sladit... neodporuca sa...

momka
8. jan 2011

@bambi2 viem, že by sa medom nemalo sladiť v rámci odkyslenia, ale zas na druhej strane je zdravý.
Ozaj ten čaj, čítala som, že sa má piť 2 x denne 1 navŕšená čajová lyžička, aj to, že má zmes 400 g....... akú dobu trvá kúra, podľa tvojho odhadu, keď sa užíva podľa predpisu? Rozmýšľam, že ho objednám, ale či 2 krabice, hneď aj pre manžela, alebo len jednu a budeme ju mať na polovicu.. Preto sa pýtam. Díky.

pici
8. jan 2011

baby neviete nahodou zohnat krticnik hluznaty? je to bylina, ktora na slovensku asi neni dostat... mozes ju len natrhat a dost pochybujem ze ja mestske dieta by som ju aj niekde nasla

bambi2
autor
8. jan 2011

@momka myslim, ze to vystaci viac ako namesiac...

momka
8. jan 2011

@bambi2 To nie je na dlho, to potom musím objednať 2 balenia, keď chcem odkysliť aj manželíka.

momka
8. jan 2011

@pici Ja ti bohužiaľ neviem pomôcť.

pici
8. jan 2011

@momka dala som aj brachovi za ulohu nech v cechach zisti

bambi2
autor
8. jan 2011

@pici zatial som nasla u nas vo Svajciarsku zahrdkarstvo, ktore sa spezializuje na dive liecive rastliny. oni ju v ponuke maju. ale ty potrebujes asi susenu na caj nie??

bambi2
autor
8. jan 2011

@pici teraz som nasla info, dostanes ju v homeopatickej podobe kupit pod nazvom- Scrophularia nodosa, in den Potenzen D1 – D3. skus sa spytat niekde v lekarni, ak to nemaju mali by ti to objednat... ja mam s homeopatiou super skusenosti, odporucam...