Odložená svadba a koronavírus
Ahojte, už ma nebaví celý korona vírus.. Už sme raz odložili svadbu, teraz Maju byť svadby len do 30 ľudí, som na nervy ženy.
Ani nas nebavi korona virus, ale co mame robit? Tiez sme mali ist na velku svadbu, 200 ludi.manzelovmu synovcovi, tesili sme sa pol roka.nepojdeme.na dovolenku sme tiez nesli.a to sme naozaj cestovatelia, nie ze zaplatim cestovke a necham sa riesit.hrali sme na dvore frisbee, isli sme do lesa, vecer sme hrali kocky a karty pri vine.
ja sa cudujem ze synovec svadbu nerusi, respektive preco si ju neurobi malu, sukromnu, intimnu - je proste taka doba.tiez nechapem ludi co sa v lete musia vydr..t k moru, lebo nedokazu prezit jedno leto doma.a stale tu vypisuju ake boli limity na plazach a hotely ako mesto duchov.no to uz len musi byt uzasna dovolenka, na taku sa mozem vy...predstava ze rozvlakam virus po rodine a v mojom a manzelovom pripade obmedzim stovky ludi v praci fakt nie je lakava.ludia su egocentricki, rozmaznani a nevedia sa obetovat.moja babka si "uzivala" medove tyzdne v pivnici u susedov, lebo bola 2.svetova vojna a nebola z toho nejaka hystericka.nebud na nervy, nie vsetko v zivote vyjde podla predstav, svadba nie je manzelstvo, ak ti vyjde to bud stastna.chapem tvoj smutok, ale byt z toho na nervy a riesit to takto je strata energie.myslis ze mat malu peknu svadbu s par ludmi nemoze byt krasne?
@nenne27 podla arogantneho správania autorky nemyslím, ze si niečo z napisaneho zoberie.... Taka je zial dnesna doba... Ludia su sebecki, zli, egocentricki a je im jedno, ze svojim správaním rutia svet do zahuby... Hlavne, ze si uziju svojich 5 minut slávy... Mna tiez caka svadba v októbri... Malicka.... Pretože mne ide o nas dvoch... Nasu lasku... Ja budem šťastná a vdacna, ak sa ju podarí vobec uskutocnit...
@miskooo1987 Budes zrejme velmi sklamany,asi si este nikdy nic neriesil v tomto ohlade.Ale kazda skusenost dobra,ako sa vravi,ved uvidis.
Ja len ze poznam pripad, kde bolo na svadbe 120 ludi... mali objednaneho vychyreneho DJa, ktory bol pozitivny (pocas svadby o tom nevedel) a po svadbe 83 svadobcanov pozitivnych a zrejme to nie je konecne cislo. Stalo sa to pred 2 tyzdnami
@evamarek77 v cesku
@evamarek77 myslim, ze z hladiska ne/opatreni je to na svadbe asi jedno. Nakolko nie je mozne, ze na svadbe budu mat vsetci nonstop ruska... pri tanci, pri jedle a pod, najma ak hladina alkoholu zacne stupat a kazdy zacne byt druzny.
Je to uz na hlavu, tolko ludi si to takto odskace, ze uz je z toho clovek fakt na nervy, Kedy sa toto okolo korony preboha uz skonci
@miskooo1987 to je z nejakého zákona že do 16 000?na súkromnu osobu sa mi to zdá hrozne vela
@miskooo1987 ty by si si prisiel na svoje za komunizmu ked udaval znamy znameho ....... eštebak ako vyšity by bol z teba. Mrazi ma z toho viac ako z nenosenia rusok.
Aj my sme preložili svadbu, našťastie až o rok. Áno štvalo by ma to, ale šmahom ruky by som vytriedila hostí do 30. Neprišla by som ani o zálohy, lebo však plná suma sa vyvíja aj tak podľa reálneho odobratého počtu koláčov a pod.
Ja teda skôr riešim či sa mi dožije babka do svadby a nie, že sesternica z hornej dolnej sa nevojde do počtu pozvaných 🙄
Dá sa mať svadba aj do 30 ľudí, aj krásna svadba... ja by som sa teda bála mať svadbu 100+ ľudí z celého Slovenska a nakaziť babku, deda či iných starých ľudí, ktorých to môže vážne ohroziť. Treba proste rešpektovať situáciu a správať sa s rozumom 🤷🏻♀️
ja to beriem že na obrade do 30 ľudí a potom to už je iba hromadná akcia, keď si v reštike čiže do 100 .... no každopádne by som svadbu nerušila a ak to pôjde spravila obrad vonku, aby ti do toho nemohol nik kafrať ... mali kamarátky spravené toto leto takto a bolo aj krásne a zároveň bez rúšok keďže exteriér ... jedna si dokonca spravila svadbu na čistinke v lese kde dala aj posvadobný raut a hudbu, pekné to bolo veľmi 🙂
@evamarek77 tlieskam.. Hovoris mi z duse.
@dzejsik
Kopírujem z opatrení:
“Od stredy 16. septembra bude zakázané organizovať hromadné podujatia v prevádzkach verejného stravovania a v ubytovacích zariadeniach, výnimkou sú svadby a posedenia po pohreboch.”
No a svadba je maximálne 30 ľudí. Zakázané sú všetky rodinne oslavy, krstiny, 50-ky v podnikoch. Jedine že by si svadobnú hostinu oficiálne vyhlásila za kar...
Alebo si to urobiť na svojej súkromnej chate párty.
Inak, ak citam s porozumením, na svadbe môže byt aj 500 ľudí, len sa nesmie organizovať v “prevádzke verejného stravovania”.
Takze ak si to spravíš doma, na chate, na zámku, v divadle, v parku alebo hocikde, kde to nie je “prevádzka verejného stravovania” (rozumej restika, jedáleň, hotel) môžete sa zabávať koľkí chcete až do rana bieleho.
@hettinka aj ja to tak chapem. Prenajmes priestor, zabezpecis cathering a moze byt akcia, ktora spada pod nazov “hromadna”. Tak ako kostol 😀
@evamarek77 stále si môže človek naplánovať svadbu v priebehu dvoch mesiacov ;) ale je to každého voľba, nevidím nič zlé na plánovaní svadby dopredu 🙂